- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Netfone
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Yettel topik
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nebulo5
senior tag
Ma délelőtt kényelmesen nekiültem és meghallgattam! Kedvenceim alig 10 - 15%-át teszi ki az ilyen, vagy hasonló műfaj. De azt hiszem, ez az arány emelkedni fog a közeljövőben! Nem csak az egyes zeneművek, de ahogyan a repertoár is össze van válogatva
Kellemes varázst ad a közérzetnek!
Kösz a tippet! -
spiky03
veterán
-
spiky03
veterán
Oke. Akkor majd egyszer.
Valóban ezen a kis Yamin nem hiszem, hogy sokat dobna. Nem lenne annyi haszna, mint a gyári hangfalkábelek cseréjének Inakusztik Star kábelre.
Persze itt még a hátsókhoz a 30méter várat magára, csak a front rész lett updatelve.@Pgabor79
Thx neked is. -
-
pr0bi
senior tag
Ok, próbálkozom vele. Egyébként többször is eszembe jutott, akusztikai szempontokból nem okoz problémát, ha mögötte kialakul egy fél méteres légrés vagy ez kiküszöbölhető a szobai kiegészítők elhelyezésével (pl. kép,növény stb.) Hátterek messzebb szoktak lenni, ha nem használom beljebb teszem, hogy jobban elférjek
-
gorbep
senior tag
A kijelzés dB automatikusan logaritmikus skálát feltételez. Ha a kimeneti feszültségre vonatkoztatjuk: U[dB]=20*lg(U(ki)/U(ref)), ahol az U(ref) az a referencia szint amit 0dB-nek választunk. Ha a kivezérlés +20dB-ig megy, a kimeneti feszültség 0dB-nél már csak 1/10 -20 dB-nél 1/100, -40dB-nél 1/1000-e a maximális feszültségnek. A leadott teljesítmények aránya azonos a telj dB definíciója miatt. A különbség hallásra azért nem ilyen eltérő, mert a hangintenzitás érzésünk logaritmikus, ezért a +20, 0 -20 -40 dB-es szinteket hangerőben lineárisan csökkenőnek érezzük. (A hangerő skála ezért van dB-ben, és az analóg erősítőkön a hangerő potenciométer is ezért logaritmikus.)
Bocsi, de ez szakmai ártalom......
-
bajnokpityu
félisten
mert alig volt naponta időm rá,és 4 hangszórós a doboz.
ha besűritettem volna, talán meglett volna 3 nap alatt
persze Zoli kész lett volna 1 nap alatt sztem...valamint én alig hagytam érintetlen alkatrészt.asszem a membránok maradtak csak...
váltó,kábelek,csillapitás,csatlakozókat mind bántottam. -
spiky03
veterán
Azt gondoltam, hogy nem egyszerű dolog ez, legalább is nekem.
Én nem vagyok olyan nagy szakember, hiába, hogy középsuliban forrasztgattunk ezt-azt gyakorlaton.
De haver ő jobban érti ezt a dolgot, csak ugye azokat lenne jó tudni, hogy milyen alkatrészek kellenek a művelethez. Mert anno érdeklődtem az egyik ilyen hangfal tuningos cégnél, hogy az én kis Eltaxaimat lehet-e és érdemes-e tuningolni. Erre azt a választ kapta, hogy azok jól tuningolhatóak, de kb 30-40 ezer lenne a két front, a center meg a hátsók olyan 15körül lennének darabra. -
T-Tboy
tag
Ezt arra értettem amit a én saját példámban írtam, ahogy én jártam.
Másoktól pedig ezt hallottam, hogy valószínűleg én (is) azért jártam így mert van amelyik erősítő többféle hangfallal jól együtt tud élni, dolgozni és vannak olyan erősítők amik érzékenyek arra, hogy mit kötünk rájuk. Azaz, megmutatják a rendszer (jelen esetben a hangfalak) gyenge pontját. -
Ed Parker
nagyúr
Az ok,de az már nem akkora költség,ill. sokkal könnyeben ki lehet rakni 10-20ezret tuningra.
A másik,egy jó erősítő, a gyengébb dobozokat is jobban szólaltatja meg.
A minap Hallgattam egy dantax opus 10-es dobozt Hegel h200-as erősítővel és meglepően jól szólt,pedig egy jamo kategóriás doboz.
1781 Tboy: Ezt én sem értem,mitől érzékeny az erősítő?
-
MaTTeS
senior tag
InAkustik Star 1.5mm Jelenleg ennyit engedett a pénztárca, így is 10ezer Ft volt.
Szombaton elhoztam, most nézem, hogy azóta 50Ft/m-el olcsóbb lett (355Ft-->305Ft). -
robi0604
őstag
Bizonyos Inakustik kábelek képesek mélyben "túlozni" és ez miatt kis öblösséget adni az egésznek, de az is lehet, hogy a Kácsa nem megfelelő a cuccához. Annyi biztos, hogy ilyen mértékű változás nincs bejáratással, vagy csak nagyon ritka esetben.
A legegyszerűbb az lenne, ha Ő tudná a tiedet kipróbálni.
-
Bódi Erik
csendes tag
Értem,mert az üzletben ahol néztem, az eladó azt mondta, hogy a 3806 2006-os modell és a denon változtatott a számozáson, tehát az alacsonyabb szám és az ár ne tévesszen meg senkit, mert a jelenlegi denon palettán a 4311 után a 3312 jön vagyis a 3311 utódja, mégha olcsobb is.
Mert a piacon sokat estek az árak, a régi áron már nem lehet eladni, mert nagy a verseny.
De gondoltam itt is meg kérdezem, hátha ti jobban tudjátok.
Akkor a 3312 nem egy jó masina? -
-
Ed Parker
nagyúr
Kipróbáltam gyári BD lemezzel az uj kábelt a tv-be direkt a régi meg ahogy volt erősítő és úgy a tv-be.
2 filmmel próbáltam,de én semmi különbséget nem vettem észre,mindkettőnél kiváló képminőséget kaptam.
Igazából eddig sem volt gondom a képpel,csak gondoltam ha veszek egy drágább kábelt,akkor majd nagyon meg fogok lepődni,de nem
Igazad volt,nem ront rajta semmit.De majd holnap cserélgetem őket,van kommersz noname, picit jobb Amit a popihoz kaptam és egy QED reference.
A popi és a QED kábel között nem vettem észre különbséget.Béci: tudsz mutatni egy beállítást vt30-hoz,ahogy te is tesztelted,nem írtam fel a régi értékeimet
-
Ed Parker
nagyúr
Jaj dehogy, ne hülyéskedj már
Semmi ilyet nem éreztem. Még most is kacagok, meg amikor olvastam is: ha nem túl gagyi...
A humor texten keresztül nem úgy jön át.Csak mer' ma vettem pár kábelt, oszt' nem tudom hogy az egy überklasse hdmi kábelemet mi közé kössem, innen indult az alap gondolat.
Bd->tv, mert a bd-n két hdmi is van, egy direkt a hangra, vagy denon->tv? -
-
Pgabor79
aktív tag
Így van, enyémeket (ES80, ES25C, ES20, ES250PW) HK 255 szolgálja ki, de meghallgattam őket 360-nal is, és bizony volt különbség, és nem csak teljesítményben!!!
Én már bánom hogy nem nagyobbat (360) vettem... Talán egyszer kifogok egy jóárasított second hand-et!
Azért az ES100-hoz már nem biztos hogy nagy túlzás a 460-as. szvsz. -
spiky03
veterán
Igazán nincs mit.
A Duna plázában a Satunban láttam pár hete az 570-es 30ért és adtak hozzá egy Trója BD.
A plázától nem messze van egy electro outlet, ott meg BD nélkül adták 35ért .
Én is egy ilyet tervezek majd venni, havernak az 550-es van, és teljesen rendben van. Játszik mindent, divx-et, mkv, m2ts. Remélem az 570-es is fogja majd.
ITT azt írják visz mindent. Így legyen. -
Tamoo
nagyúr
Ez lesz a jungsonhoz kötve.
Szigorúan elméleti síkon: Milyen polchangdobozokat lenne érdemes rákötni a mission-jeim helyett (jungson ja-66c)? Pár példát tudnátok mondani? Csak hogy a kategóriát belőjem magamnak. Itt is él valamilyen 2:1-es arány sztereónál? (venni most kizárt, hogy veszeknagyon megszaladtak a kiadások)
-
-
-
bajnokpityu
félisten
ez a musiland mennyibe kerül?
igy a felhasznált dolgok,meg tudás alapján nem lehet egy kategória a kinainkkal.2-3szorosába kéne kerüljön.a kis pocketDAC egy elég érdekes szerzet volt.igy utólag nem is tudom,hogyan tetted fel a kérdést fapacinak,hogy létezik,h legyőzte a zerot?
a pocketdac egy rohadt trükkös kapcsolású,de elavult nos dac.sem felbontása,sem sávszéle nincs,de olyan lelkesen zenélt,h ihaj.akksiról meg főleg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- SAMSUNG (QE65QN85DBTXXN) 165CM 4K NEO-QLED PRÉMIUM ! UJ MODELL! AKCIÓ
- LG 50QNED85T3A 4K UHD Smart 120Hz TV Kiemelkedő Képminőség, Professzionális Gaming!
- Samsung HW-Q64GC Soundbar 3.1ch, Dolby Atmos, Vezeték nélküli mélynyomó
- SAMSUNG (QE75LS03D ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65QN800A) 165CM 8K NEO-Q-LED AKCIÓ
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2984
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest