- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janaboy
veterán
Ez rendben, de nem telik mindenkinek több százezres felszerelésre, nem mindenkinek olyan a hallása mint esetleg Neked, lehet elém tennél egy 100eFt-osat egy 200eFt-osat, akkor nem tudnám megkülönböztetni őket!
Ettől függetlenül persze nem azt jelenti, hogy nem akar az ember venni egy elfogadható terméket! -
Lacielvtárs
nagyúr
+1...
HagaNRG:
tudjátok nekem is CAV front hangfalaim vannak
a zenénél nem hiányolom a subot, meg alapvetően nem is sok "hangot" ad a subnak az erősítő.
a nagyobb hangerőnél észre veszem hogy dolgozik a sub.
de házimozinál szükséges a sub.
ott elveszik a dinamika a sub nélkül. -
t-bali3
senior tag
Egy ismerősöm vett most 1520 cd-erősítő összeállítást. Sajnos nem tudja kifutni magát a rendszer, mert nem elég jók a hangfalak, de szerintem már az is egy jó páros.
Persze nem volt módom összehallgatni a kettő erősítőt. A Hifi kiállításon hallgattunk bele a 2020-ba, de én nem tudok így véleményt formálni, túl sok minden tért el.
-
Norbi 72
veterán
Ha ennek a 4311-esnek lemegy az ára 220 környékére,elgondolkodom rajta..
Elkészültem az állvánnyal,végre.
-
cekkk
veterán
Tényleg!
Rosszul kerestem.
Ezt is beszéltünk hogy nincs benne, de ezek szerint csak benne van, hogy tartalmazza.
Akkor majd holnap szólok is neki. Mondta, hogy megnézte az alkalmazottja de nem találta benne, pedig benne van, hogy mikrofonnal lehet kalibrálni, de ezt, hogy tartozék nem volt benne.
Remélem pontot teszünk a végére és kiderül mi is történt. -
cekkk
veterán
A szöveget honnan idézted mert a használatiban nem találom ezt.
Most este hoztam el L'auditeurből Nagy Lászlótól. Mivel XT eddig csak jókat írt róla, ha jól emlékszem fel sem merül bennem az, hogy ő akarna becsapni. Korrekt volt felajánlotta vissza is veszi.
Viszont pont ezt mondtam neki, hogy a magyar tesztben szerepel a mikrofon, és ha ez is Snell Sándortól van meg az is ami nálad járt, akkor ebbe miért nincs. -
cekkk
veterán
Köszi!
Állítólag magyar beszerzés, és az tulajnál járt fekete is és ezüst is és egyikhez sem volt
Az eladó megbízható mert van aki innen jól is ismeri, csak megnevezni nem akarom, mert nem tudom egyenlőre kinek a hibája hogy nincs benne.
Hétfőn szerintem felhívom a hazai forgalmazót én is.(#97393) mp54
Köszönöm! Lehet majd élek vele! -
bkercso
nagyúr
Mert nem rezgett akkorát, hogy meghalld. A hangszóró rezgési energiája is kisebb, mert a rezgő rendszer ott már csillapított, plusz rossz az illesztés a levegő felé. Vagyis igaz, hogy csak rezegni látod, de az nem igaz, hogy rezeg, de nem ad hangot, mert olyan nincs.
Bocsi, ha nem volt előremozdító a hsz-em. -
Dani Pécs
tag
Ez a Magnat Omega 250 ér valamit, vagy felejtős? (Visszaolvasva sok jót nem találtam, csak a régi Omega sorozatról...)
-
Balerik
aktív tag
"milyen CD-játszóról, futóműről történik mindez és az milyen módon, milyen kábellel csatlakozik a PC-hez."
Ha itt arra gondolsz, hogy egy külső CD lejátszót kötsz össze egy PC-vel, és úgy rögzíted a hangot PC-re, akkor az teljesen elfogadhatatlan. Világ szerte csak egy elfogadott rendszer van PC-n való rögzítésre, az pedig az "EAC"Mert mi is történik az általad leírtak szerint a hanganyaggal, ha ezt az utat választjuk ("milyen CD-játszóról, futóműről történik mindez és az milyen módon, milyen kábellel csatlakozik a PC-hez."):
Vegyük alapul, hogy teljesen mindegy milyen szuper CD játszó és mennyibe került, akkor is van egy olyan gondja, hogy real-time, azaz azonos idejű lejátszás esetében, soha, hangsúlyoznám, soha nem fog tudni minden pit-et és land-et kiolvasni a CD-ből, ergo hozzáfog nyúlni a hibajavító eljáráshoz, amely meghasalja a épp hiányzó mintát. Ügyebár ez egy soros eljárás, ahogy a CD-ről optikai úton benyalja az oda beégetett anyagot és átkonvertálja azon nyomban PCM formátummá, lévén, hogy a lemezben un. CD-DA formátumban vannak, majd mindezt ugyancsak sorosan, de már S/PDIF formátumban kiadja a digitális kijáraton. Ha ez egy koax, avagy RCA csatlakozó, sokat nem veszít az anyag, de ha ez optikai kijárat, akkor már igen, főleg ha a gyakorlatban használatos műanyag optikai fénykábelen van összekötve a következő egységgel. Ugyanis a valódi üvegszálas optikai kábelek szinte megfizethetetlenek és sajna teljesen más csatlakozóval rendelkeznek, mint a ToshLink. Ehhez még hozzájön, hogy a hangkártya ismételten átfogja alakítani az S/PDIF formából soros, vagy párhuzamos PCM formára, amit aztán rögzít a winchesteren.
Hányszor is alakítgattunk?
Nem sokkal egyszerűbb, ha rögvest optikaiból PCM-be konvertálunk?
Mindazonáltal, egy PC-és rippelés/grabbelés esetében a jobb programok képesek ellenőrizni, hogy bithelyesen olvastak-é be, és ha nem, visszacammognak és kezdik elölről, addig, amíg jó nem lesz.
Tény kérdés, hogy az EAC remek program és rendelkezik eme jó tulajdonsággal, de az is igaz, hogy nem ő a legjobb grabber program, viszont teljesen költség mentes, vagyis ingyenes, ellentétben a Sony CD Architect nevű pilótavizsgás programmal, amely erősen fizetős, viszont, mivel a Sony az egyik megalkotója a CD-nek, nálánál jobban kevés program tudja mit és hogyan kell csinálnia. -
Csabroncka
addikt
Ebben is igazad van (ha már tesztel az ember) végezze normálisan.
Nekem csak arra a futotta, hogy egy >1000kbps/44.1 KHz/ 16 bites 2 csatornás anyagot hasonlítsak össze
( A >2500kbps / 96 KHz / 24 bites-es flac és a 320 kbps/44.1 KHz/ 16 bites mp3 között valóban jól hallható a különbség, de úgy érzem ez azért nem mérvadó!)
-
Dani Pécs
tag
Akkor mi lenne az a legolcsóbb megoldás, ami javítana is a rendszeren?
Akkor elkezdek gyűjteni rá. (Tudom a hangszórók, és az erősítő sem a legjobbak, de ezzel kell gazdálkodni)
Viszont az erősítőnek nagyon tetszik a TV-vel való integrálhatósága (ARC, házimozi vezérlés, CEC).
-
taknyí
senior tag
Miért nem? A TV-n egyértelmű, hogy hang kimenetet felajánlja 1: tv hangszóró, 2: külső hangszóró(HDMI/ARC, Optical). Tehát át kell állítani. Denon: tolja a használati, hogy , ha a TV arc hdmi, akkor simán rakötöd denon monitor outra (kimeneti hdmi). Tv outon hallgathatod. De nem b@sszameg ....
-
Tamoo
nagyúr
Ha ugyanabból a forrásból származik a flac és 320-as mp3... valóban nem tudom őket megkülönböztetni.
(De aki meg tudja az is csak bizonyos zenénél és adott részletre kihegyezve a magas tartományban.)
Nem tudom hány olyan rendszer létezik ahol ez lenne a szűk keresztmetszet. -
Tamoo
nagyúr
De ez egy viszonylag kevés változós "kommersz monitor". Nem egy belkin usb kábel vagy mp3 fogná vissza.
Az én botfülemmel nemigen tudom megkülönböztetni a 320-as mp3-at a tömörítetlen formátumoktól jobb cuccon se.
Azt az XS 2.1-et már megvenném jó áron. Egyszer majdnem vettem használtan, csak lecsúsztam róla.
-
-
törölt tag
Senki nem győzködött semmiről. Minek is ugye... Az irányításról alkotott téveszméket kellett helyretenni.
A tablet is azért került szóba, mert ma már divat a teljes hm rendszert arról vezérelni, beleértve pluszként a távirányítást is. A dolog pikantériája, hogy a mozi esetleges tulaja nincs is tisztában vele, h a médiatárból választott filmet végül mivel játssza le. Kényelmi szempontból jelentősége sincs.
-
gyurczy
őstag
Az applikáció kb bármilyen érintőkijelzős telefonon megy, nem kell külön tabletet venni erre a célra. Nem gondolnám, hogy nagyobb fénye lenne, mint egy gombvilágítással ellátott távirányítónak, a képernyő meg ugyan úgy kikapcsol bizonyos idő után, mint a távirányító világítása, ráadásul mindkettő le is lehet tenni.
-
törölt tag
Van egy kijelölt rész, azon belül bárhol. Pl dupla tapi jelenti a back funkciót. Vagy húzol egyet bárhol a képernyőn jobbra, előre ugrasz a filmben 30 másodpercet. Hosszan jobbra (kissé nyomva tartva ) pedig előre tekersz. Kint a menüben ue egyet jobbra, többet jobbra stb, a dupla tapi pedig vissza/menü vissza.
Értelemszerűn felhúzol, felfele lépsz, vagy filmek alatt a gyárilag beállított nagyobb léptetést aktiválja.
-
törölt tag
Meg sem fordult a fejemben.
nem is erről beszélünk. Én is utáltam míg un fizikai gomb volt a képernyőn. Ma már nem kell levennie senkinek a tekintetét, tapipad funkció ugyanúgy működik. Jobbra húzol, jobbra lépsz a menüben, film közben ugyanezzel az érintéssel előre lépsz és így tovább az összes funkcióval. Tehát még pislognod sem kell, akár folyamatosan is beletekerhetsz ha jobbra húzol, nem pedig jobbra tapizol. Vannak nálunk okosabbak, akik kiváló eszközöket, funkciókat találnak ki.
-
törölt tag
Egyébként csak egy távirányító kell mindhez, legyen MP, BD player vagy HTPC, azt sem tudod mit irányítasz, csak működik gyorsan és jól. Egyiket sem kötelező neked telepíteni a rendszerbe. Vannak olyan tulajok akiknek fingjuk nincs mit irányítanak, csak egy 10" tablet van a kezükben ...
-
coog
csendes tag
a gyartas elott. gondoltam, vagy a valtozo (nyelv fuggo) resz, feltetelezeem ez is olyan mintha a filmen lenne egy masik skin vagy ablak ami a kivalasztastol fuggoen mast tolt be. de mind1, nem ez a lenyeg
szerviz lesz, csak azert nem fizetnek csomo penzt, hogy atallitsanak valamit 2 gombnyomassal es mivel a csatolt kep alapjan a felirat latszik nem az olvasoval van gond ugy egeszeben, kodolas vagy ahogy irtatok adatatvitel lenne logikus. koszi a segitseget.
ha valakinek van meg otlete irja meg. elore is koszi
-
coog
csendes tag
nem en, gondolom itthon a filmekre utolag teszik ra a magyar feliratot, de targytalan a feliratos resz, csak otleteltem.
eddig tokeletesen mukodott, edesapamnak vettem egy tv-t, ott kiprobaltuk a blurayt, tokeletesen mukodott, visszahoztam, mindent visszakotottem es nem megy a bluray filmezes. meg megprobalom a nalahagyott hdmi kabelt, hatha, bar itthon is van 3 amikkel ugyanaz a helyzet.
maga alejatszo nem serulhetett meg mert akkor a lemez menujenek sem kellene latszania. legalabbis az lenne logkus
-
Jannn
aktív tag
Én IPA-70 et teszteltem egy darabig, nagyon komoly hangja van! Az ipa140 gondolom még ratesz egy lapáttal. Viszont a forgalmazó nem fog többet hozni a 70-esből mert az USB bemenet a továbbiakban nem opcionális hanem kötelező, így az ára viszont a duplája lenne (eleve sem túl olcsó az erősítő)
-
-
gorbep
senior tag
Ezzel nekem csak az a bajom, hogy az XPA-5 +UMC-1+XDA-2 ( azaz a teljes EMO láncom) nem került ennek a kábel árának a 80%-ába..... de gondolom nem is ebbe az alsó közép kategóriába gyártják. Félre értés ne essék, nem igényem nincs rá, hanem zsebem... ( meg talán fülem se)
Kis pénz - is foci.... de én nagyon boldogan hallgatom ezt is... és kis lépésekben farigcsálom most....
Apropó nem hallottad a Sunfire-t vagy az Emo szubok valamelyikét?
-
törölt tag
Sixer66: nem is arról van szó.
1: as ub beállitás akkor jó ha nem lóg ki a hangképből azaz nem hallod ki de kikapcsolva hiányozzon. viszont ha szükség van rá akkor bizony beleerősit.
2: a nagyobb tányér nem is annyira a wattok miatt kell hanem mélyebbre megy és könyebben kezeli magát az egéyz a mélyhangot is. -
-
Digital
addikt
A vászon még talán elférne, bár csak a tv mögött.
A Projektort ha felszerelném hülyén nézne ki a szobában, túlzsúfolt lenne minden. Már így is határeset!
Úgy gondolom kipróbálok első körben egy Forest-et, ha több kell akkor az megy a T-s box-ba, és veszek Cinnamon-t!
Arra lettem volna kíváncsi hogy az adott rendszer (illetve a fejlesztéseket figyelembe véve) profitálna-e a Cinnamon-ból, vagy elég a Forest. -
dunkel
őstag
Az ide látogató fórumosok között elfogadott, hogy használt erősítőt, hangfalat stb. veszünk.
Ugyanezen gondolatmenet mellett kijelenthető, hogy a vetítő takarítása és az új lámpa Batyótól érkezik a gépbe 10-ből 8 fórumtársnál, ami nem a gyári lámpa árán megy.Utángyártottat és buherált megoldásokat nem mindenki szeret használni például a színhűségük miatt.
Ezért nem az eBay-ről rendeljük a lámpát.(#96323) devil-k
Fenntarthatod a véleményed, én meg fenntartom a sajátomat, hogy hadd döntse el mindenki magának milyen kijelzőn akarja nézni a kiválasztott műsort. -
devil-k
nagyúr
Szerintem felesleges a 1070-hez ilyen vászon. Ha a 83"-as került ennyi, akkor gondolhatod mennyi lenne a 110"-es mondjuk. Ha fentebb akar lépni a kolléga, akkor van értelme, egyébként nincs szerintem. Ugyanez vonatkozik a drágább HDMI-re is az ő esetében.
Digital
"Mi közelíti meg a legjobban ezt a képminőséget? Láttam 55"-on Samu 6400-as lcd-t, de nagyon nem jött be a képe!"
Nem egy Samsung középkategóriás LCD az biztos.
Nagy visszalépés lenne az neked képben. OLED.
Vagy vetíts inkább.
-
€uro
őstag
Igen, a tévén lehet kikapcsolni. De ha kikapcsolom, akkor szintén nem küld hangot az erősítőre. Egy olyan opció volt itt, ami kicsit javított a helyzetemen: ki lehet kapcsolni azt, hogy a tévé ki-be kapcsolásakor az erősítőt ne kapcsolgassa.
Az a helyzet, hogy a PC hangkártyájának kimenete is az erősítőre van kötve, és én szeretném eldönteni, hogy mikor melyik eszközt (tévét vagy PC-t) kívánom hallani. Nem akarom, hogy a készülékek önállósítsák magukat.
Lehet, hogy az lesz a megoldás, ha optikai kábellel is összekötöm a tévét és az erősítőt.
-
garami87
tag
Nagyon szépen köszönöm megtaláltam ezt a gombot! Én valahogyan jobban szeretem stereonál is ha szól a többi hangfal, jobban kitölti a szobát! Viszont érdekes módon xbox nál engedi a az extended stereot ha viszont a laptop van kikötve hdmi vel az istenért se lehet használni ezt az opciót egyszerűen nem jelenik meg a gomb nyomkodásával ez az opció!
-
"semmiféle javulást nem okozott a hangminőségben............Kimber 8TC jumperek kerültek a birtokomba, most végre rendben van a kábelezés"
Értem, tehát nálad sem hozott a bikábel bekötés. Viszont azt sem írtad hogy rosszabb lett volna! Miért érte meg neked jobban inkább jumpereket vásárolnii, amikor bikábelezés esetén el lehet kerülni a jumper használatát, és biztosan nem rosszabb a dupla bekötés hangja, mint a szóló+jumper összeállításé. (A Kimber 8TC fonott kivitele miatt nagyon adja magát a bikábelezés.)
(#96118) bajnokpityu "Tisztább biwire,biamp esetén a hang, kevesebb a torzítás. Úgy az egész frekitartományban. De nem kell kategoria ugrásra gondolni. Ha mondjuk 20%al többért adják, akkor azt választanám."
OK, akkor te a bikábelezés felé hajlasz. Úgy látom, nem sokan használják, nekem sem jutott volna eszembe, ha most nem pont egy erre előkészített kábelt vennék. Természetesen könnyűszerrel ki tudom próbálni a különbséget, bár gyanítom, hogy nem fogok hallani semmit. Mindegy, viszont ha a kábel egyébként bejön, akkor valószínű, hogy bikábelezve fogom használni, mert megnyugtató, hogy egy "felesleges" kontakttal, a jumperral kevesebb van a rendszerben. Olyan véleményt még senkitől nem hallottam, hogy rosszabb lenne a hang bikábelezve, max nem lett jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest