- Erős hardverrel érkezik a Honor 10 000 mAh-s mobilja
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mettek
addikt
válasz
I'am Dony #175140 üzenetére
A k2 centere viszont elég gyengének tűnik nekem. 2 utas és kinézetre, tömegre is elég vérszegény.
Ha fontos a mozi akkor tartsd szem előtt a centert amikor márkát és típust választasz. A Silver c350 centeréről elmondtam hogy nagyon jó. 3 utas centerben gondolkodj. Ha a sztereó a prioritás akkor nem szóltam.
-
spiky03
veterán
válasz
I'am Dony #174933 üzenetére
Az itthoni árakra értettem a 200at.
Amit linkeltel azok a diploeok, azokat párban adják.
Az LCR az €300/db, ami átszámítva valóban nem 200 ezer, de nekem még mindig sok sajnos.
Szeretném majd a cserét gazdaságosan megúszni ha lehet, hogy a jelenlegi hangfalakat majd eladni és annak az árát visszaforgatva esetleg egy kicsivel kipótolva.
De 500 ezret sajnos nem tudok adni egy szettért. -
VoidXs
nagyúr
válasz
I'am Dony #174648 üzenetére
Minden helyes, amit írtál, amennyiben a "ront" helyett a "halkít" szót használod. Nagyon egyszerű teszt rá, hogy az egyik frontot bekötöd cérnaszállal, és a hangkép közepe el fog tolódni ellentétes írányba. Ezt lehet valós időben is csinálni, hogy bikábelezed a cérnával és a rendessel, de a rendes egyik végén egyik pólust se kötöd be, csak megkérsz valakit, hogy érinse oda vagy épp vegye el.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
I'am Dony #174187 üzenetére
Baloldalon a kanapé mellet van most az Ultimax, így folyamatosan távolodik el tőle aki jobbra ül. Kanapé mögé nem rakhattam, az ott átjáró.
Egyébként ez egy egy pontos kalibráció eredménye. Megnézhetném több pontos esetén is, de nem vagyok időmilliomos (gondolom ugrana a legjobb, a többi meg esetleg egy hajszállal lenne kevésbé rossz mint most). De engem csak az az egy pont érdekel.
-
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
válasz
I'am Dony #174174 üzenetére
Köszi, de Te is tudod, nincs itt magic, csak ne legyen az ember totál vakon a beállításokkal.
Két sz@r meg egy közepes szub pozíció. Az auto EQ meg megoldja.
Amit elfelejtettem, jó lett volna végigmérni a kanapén vagy 2m-t, hogy mennyire esik szét így 3 szubbal. Biztos, hogy igen, csak hogy mennyire... Holnap megnézem szerintem.Amúgy félóra volt kb. az egész. Meg utána félórát demóztam... Ha már itt van most ideiglenesen 3 szub, kár lett volna nem kipróbálni.
#174175 Khaosz55: LFE 120Hz-ig terjed elméletben, én nem kezdem ejteni/vágni, 20-120-ig végig van EQ-zva. Aminél váltani kell azt meg a crossover intézi. Itt tisztán LFE-t mértem, így a crossover esése nem látszik a grafikonokon.
A 3 mélynyomó együtt kapott egy EQ-t, külön-külön semmit ha ez a kérdés. Az hogy ebben az esetben bemenetre vagy kimenetre raksz, az mindegy. -
Khaosz55
addikt
válasz
I'am Dony #174168 üzenetére
Csinálok még egy configot amiben azonos hangnyomáson lesznek a front és hátsók.
Mindig párban csináltam a mérést, a két front oldalt addig késeltettem egymáshoz amíg a legjobb eredményt nem kaptam és a beszakadások is minimálisak voltak. Érdekes, hogyha a bal oldalit késeltettem a jobb oldalihoz képest jobb eredményt kaptam mint fordítva. Persze a vágási meredekség is durván bele szól az eredménybe. Nem mondom el lehet vele napokat is játszadozni.Viszont a legutolsó eredményem is sokkal jobb volt mint a korábbi, film és zene közben is.A hátsók hangerejének a csökkentésének a párom nem fog örülni, neki úgy tetszik kb beleizzadok a kanapéba, Fury tigris tank jelenet közben 115-120 Db-t mértem, persze nem szoktam így mozizni de 65ˇ2-en (nappali konyha, ebédlő egyben) nem rossz.
Szóval ezért kell egy külön config ehhez nem nyúlhatok azt mondta a párom. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
I'am Dony #174032 üzenetére
Polcon van a 2 front, alapból annak a tetejére tenném, jelenleg. Aztán ha tetszik, akkor utána kitalálnék megfelelő helyet.
Van ilyen konzolom is, valahol kallódik, elvileg elhoztam költözéskor.
Akkor ezt most napolom, talán majd máskor.
Néztem a Canton-okat is, hogy egyforma legyen, de jelenleg a teszt fázis miatt kicsit combos beruházás lenne.
@KP: Köszi Neked is, akkor jelenleg pihenőre teszem.
-
Melorin
addikt
válasz
I'am Dony #173857 üzenetére
Köszi. Gondoltam, mindenből kilehet fogni rosszat. Inkább arra irányult a kérdésem, hogy idővel mennyire hajlamos elromlani, mennyire időtálló konstrukció.
Azt hiszem leszűkült a kör a 112SW és a SVS PB-1000-re. 2db-ot belőlük. Már ha találok még 2db SVS-t, nem nagyon árulják már szinte sehol. -
-
-
ada19
senior tag
válasz
I'am Dony #173417 üzenetére
És Tamoo. Bocs az offtopikért!
Úgy néz ki megoldódott. Röviden: Denon a Direct módban REW mérőjelet kétcsatornás jelként értelmezi az LFE ellenére (EQ APO-ból), ezért a "2ch playback"-nél beállított default 80 Hz crossovert ráhúzta. Teljesen mindegy, hogy small/large, LFE+Main, LPF hogy van állítva. Mult Ch In-re váltva viszont már kimegy szépen. Akkor már szebb lett a görbe, de még mindig esett. Itt már az LPF emelése szépen mutatta, amit kell.
Köszi a tippeket!
-
ada19
senior tag
válasz
I'am Dony #173316 üzenetére
Megpróbálom - LPF állítás alatt a Denon-t értettem. Hiába állítom 120-ról fentebb, semmi nem változik, de azt kiemelném hogy nem csak nálam van így, Skyner kolléga is hasonló cipőben jár Marantz-al.
Sőt Saughassy korábbi mérései is pont ezt mutatják
-
rappit4
őstag
válasz
I'am Dony #173293 üzenetére
Egyébként most nézegettem, hogy mik a lehetőségek, ha nem feltétlen kell a HDMI 2.1 csak mondjuk a 2.0, hogy legyen Dolby Vision meg HDR10+. De amúgy nem nagyon tudnék mondani olyat, ami ezt prociként tudja és mondjuk az X3700 árán van. Ahhoz hozzájutok 303ezerért kb. Egy Arcam vagy Anthem 1millánál kezdődik, de inkább 1.5 ami fukciókban hozza az X3700at. Ha jól tudom az előző generációs Denonok nem tudnak pre ampként funkcionálni csak a 8-as széria.
-
Saughassy
aktív tag
válasz
I'am Dony #173303 üzenetére
Lattad a mostani meresem, az szerinted rossz? Es semmit sem trukkoztem. Lehet hogy nalad tenyleg van valami akusztikai sajatossag amire szarabbul reagal az Audyssey, mert inkabb forditva talaltam remtorteneteket, en is szemeztem a Yamahaval es pont ezert engedtem el vegul.
-
I'am Dony
őstag
válasz
I'am Dony #173303 üzenetére
Lejárt a szerk.
És nyilván a szoba hatása ez, de ha egy kiválóan kezelt szoba lenne -dedikált- akkor nem kellene igazából. Pont azt a feladatot nem látta el, amire kitalálták. Ehhez képest a YPAO nak semmi gondja nem volt a helyiséggel. A Diracról már nem is beszélve.
-
ada19
senior tag
válasz
I'am Dony #173297 üzenetére
Persze, egyetértek. Ha lenne egy zsák pénzem meg egy csomó időm, szívesen összehasonlítanék egymás után vagy 4 kombót ebben az árkategóriában. A legjobban talán az érdekel hogy mondjuk a Denon X4xxx szériára ráakasztva egy belépő (pl. Emotiva BasX A-500) végfokot lenne-e bármi javulás. Vagy mi az a szint amit erre a vonalra rá kell locsolni, ahol már valóban van értelme.
-
Lite
őstag
válasz
I'am Dony #173230 üzenetére
Köszönöm! Zenére nem nagyon használom már azt a rendszert, ott a mozi a lényeg, bár a zárt szubok hangját a régi (és nagyon alacsony kategóriás) reflexesekkel szemben nem szívesen engedem el. Modern / magasabb kategóriás refit még nem hallottam.
(4x7x2.55 a szoba, szóval azért van légköbméter... Hozzányitva még az étkező...)
Lehet, hogy élek a lehetősségel, addig viszont próbálok egy mikrofont szerezni és mérni.
Tényleg, egy autóhifiből származó, konkrétan 80PRS mikrofonja mennyire használható szobai mérésre? -
ada19
senior tag
válasz
I'am Dony #173232 üzenetére
Eleinte én is örültem a PEQ-nak de az Audyssey sokkal jobban bánik ezzel mint a Klipsch-el (értsd, sokkal kisebb különbség van Cavern vs. Audyssey között Arendallal), így nem is használom. Subsonic szűrőm nekem is van most épp 12 Hz-en, a mobilapp viszont nekem egyáltalán nem hiányzik. Pár napig állítgattam azóta a közelébe se mentem.
A hangja viszont biztos durva.
-
-
Saughassy
aktív tag
válasz
I'am Dony #173144 üzenetére
Köszi.
Ma tologattam kicsit, és szinte teljesen eltüntettem a tüskéket. A hallgatói pozíció kb 30 centit előrébb jött, a hangfalak pedig vagy 10 centit oldalra. Ha a hangfalakat elkezdtem hátra tolni brutálisan szaporodtak és melyultek a kioltasok.
Mivel nappaliban vagyok, 3 ajtóval is tudok hangolni, kar hogy mind egy oldalon van. Most a hátsó marad nyitva, a többi zárva. Ez is allohullamokat generált illetve a 20-30 hz alatti átvitelt rontotta.Sajna nem maradt időm laptoprol felhobe menteni, most meg mehetek dolgozni, de majd teszek be képeket.
Ígéretes, de az is biztos, hogy, az Adyssey kalibralaskor szinte csak a hallgatói pozíciómra fogok mérni, mert fél méter is óriási diffiiket hozott. Valószínűleg ennek az eredményét látni a crossover körül beszakadason, mert most naturban az üléspozícióban merve nincs nyoma. -
skippper
senior tag
válasz
I'am Dony #173043 üzenetére
KP és BBéci nyilatkozhatna arról is, hogy interpolációval vagy anélkül szeretnek filmezni, mert ha véletlen szeretik az interpolációt, akkor mihamarabb szólni kellene a TV-gyártóknak, hogy hagyják a p*csába a Filmmaker mód fejlesztéseket
(nem nektek szól, a jó viták mindig előreviszik a világot, csak mókás érvként felhozni, hogy Ti így látjátok, szal az úgy van)
-
BBéci
legenda
válasz
I'am Dony #173022 üzenetére
Ezért lehet a távirányítható és/vagy EQ-val rendelkező szubládákon 2-4 beállításból válogatni, amelyek között mindig ott a Movie és a Music.
Nagyon sokszor kell ehhez nyúlnom, mert koncertfilmekhez soknak érzem azt a szubbasszust, amit akció és egyéb filmekhez pont megfelelőnek tartok. -
skippper
senior tag
válasz
I'am Dony #173022 üzenetére
Ebben az igazság annyi, hogy teljesen szubjektív, hogy Te mit érzel jónak, Neked mi tetszik. Ettől függetlenül mind a film, mind a zene művészet, ahol a szerzők, rendezők, hangmérnökök által megszabott hangerő és képi világ az original, de facto standard. Előfordulhat, hogy jobban fog tetszeni egy Rembrandt kép, ha piros-kék szemüvegen keresztül nézed, diszkógömbbel megvilágítva, mert izgalmasabb lesz, attól még azt nem úgy álmodták meg. Ugyanez igaz a mozira - lehet, hogy neked jól esik, ha nagyobbat robban a bomba, de attól az még egy módosított alkotás lesz és nem állíthatod általánosságban, hogy az mindenkinek jól jön. (tudom, hogy mindenkinél módosított a gyakorlatban, de ha az elv az, hogy minél inkább az eredeti felé húzunk, akkor annál kevésbé lesz módosítva). Same shit a kadenciahelyes lejátszás vs soap-opera mániás, agyonsmootholt nézők.
-
I'am Dony
őstag
válasz
I'am Dony #173002 üzenetére
Abban kellene tanács, hogy használt-e valaki bármilyen sima vezetéket szub kábelhez. A próbához vettem 6 m. 2x1.5 réz vezetéket villamossági üzletben, meg kácsáéktól 2 db. normálisabb RCA-t. Szóval szükségem lenne valami normálisabb vezetékre ami jó a célra, ha tudnátok ajánlani és átszerelném rá az RCA-kat. Nem gyári szubkábel érdekel, azokat ismerem. 8 m-re lesz szükségem, ha ez fontos infó.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Honor 70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- MacBook Pro 14" M3 Pro 18GB RAM 512GB MAGYAR BILL 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest