- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BIGi75
senior tag
Ahová teszem ott többet megy a zene, mint a film, ezért akármit nem tennék be, ami már hdmi-s. Kép megy közvetlen vgakariról, video része nem érdekel. A tag mclarent elengedtem, de sztem lepipálna zenén most is jó pár mai avr-t vagy középkategóriás sztereó erősítőt a rotel végfokkal (bár nem hallottam, csak az olvasottak alapján mondom). Van még egy Lexicon mv5 avx-en, de as sem tud lpcm-et. Várok visszajelzést 1069 rotelre, még nincs eldöntve hogy eladó-e. Kínáltak 1098at, de ott sincs lpcm csak az analog bemenetek, meg több is 50k-val mint a 1069. Rotel RMB1075re építkeznék forrásváltási lehetőséggel (cd, audiocast, fhd bluray) Majd kiforrja magát...
-
mettek
addikt
Azért volt hogy oda tudtam tekerni de az én 18nm-es nappalimba teljesen felesleges a végfok. Illetve amit írtam úgy értettem hogy nem hallottam különbséget egy avr és egy proci végfok 60-ra tekert hangereje, dinamikája között.
Avr-re meg azért nem ajánlanék végfokot kötni mert én azt tapasztaltam hogy nem elég jók ezeken a pre out kimenetek, így nem tudják meghajtani a végfokokat. -
denesdr
addikt
-
Morris
veterán
Hát kb ugyanakkora mint a 115sw. Nagyobb ne legyen. Ez még éppen elfér annak a helyére.
Egyébként 20 m² a szobaBBéci: konkrét típust tudnál írni? Nem vagyok képben vele, csak hogy tudjam mit keressek.
Skipper: Gondoltam rá. De sehol sem találok.
Első relfex nyílású kellene. Sarokba kerül majd.
Svs PB 2000 pro-t néztem ami jó lehetne vagy 100k-val drágábban az RP-1400SW. De ezt utóbbi az ár és a keserű szájíz miatt inkább csak egy végső opció.
-
I'am Dony
őstag
Hát egy olyan gyártóban, aminek elhullot a 112 es 115 sorozata is, ráadasul a javítottnak titulált panelje is hasonlóan egy kalap sz@r én már nem hinnék. Te követed a fórumát, nekem meg az van. 100x inkább azt választanék újra, mint bármi mást. A garanciája bőven betakarja és nem 2 évet mernek adni, uh ezen nincs mit kattogni.
-
Khaosz55
addikt
Dedikált gomb van a EQ be-ki kapcsolására. Gondolom más procin és AVR-en is így van. Amikor bekapcsolom a korrekciót, akkor számomra nagyon drasztikus a változás pozitív irányba. Feltölti a hang a nappalit, nem placebo mert a párom is mondta, ez frankó, ő megmondja ha valami xar. Eltűnt a zavaró mély hang a centerből, a közép tartomány él, és egy egységességet hallok a hangban. Hangosan sem bántó semmi.
Rotelben nincs dirac, jó vas az is, nyilván egy cavernnel kiváló az is, de én már procit akartam a végfok miatt. Lexion menüje is kicsit oldscool, de ilyen dolgok nem zavarnak. Nekem az is fontos volt, hogy ne legyen benne 1000 fukció amit az életbe nem használok ki. 2 forrásom van a TV optikai kimenete és a PC HDMI-n. Minden kép és hangformátum tőkéletesen átmegy 4K 24Hz RGB 12bit, semmi bugot nem tapasztaltam. Egy furcsaság, hogy AMP gombot meg kell nyomni ha egyes funkciókat el akarok érni a távon, ez a régi Marantz-on volt így.
Még nem értem miért rakja ilyen nagyra a hangsugárzó kimenetet, de nem zavar. Az RMB-1585-öt is tisztességesen kihajtja. Arcam AV40-et néztem még, de nekme fekete proci kell.
Szóval most egy végfok kell még az atmos-hoz. -
Khaosz55
addikt
Ha jól értelmezem akkor a lexicon-ra külön nem kell megvenni a dirac-ot? Elméletileg csak le kell tölteni az oldalukról ?
Python melyik Roland XLR kábelekre gondoltál? [link] [link] [link]
Nem akarok semmi vitát, de majd ha minden összeállt kipróbálom pl a frontoknál, hogy van-e értelme drágább XLR kábelnek. -
Khaosz55
addikt
Anthem AV70-re meg 10.7VRMS-t ír a gyártó a subra 11VRMS-t. Ezt sem értem majdnem... 5-8x annyi mint más gyártóknál?
Különben mi a helyzet az AV70-el? Mert valami okál fogva azt mondják inkább a AV90-et vagy a 8805A-t. 90-en árát nem szánom rá. Illetve egyáltalán nem tudom milyen a bemérő rendszere az Anthem-nek. -
Kötekedik a fene pláne nem rugózok, csak b@ssza a szépérzékem.. mondjuk ennyi pénzért úgy sem venném meg. De ennyi pénzért, ekkora méretben nem tudták megoldani a modul hűtését. Kicsit olyan mintha "biztos ami biztos, tegyünk még oda egy kis bordát, 1618% hogy ne legyen baja" alapon készült volna. (Mint Toyota Auris kereknyomás rögzítő gombja a kesztyűtartó lenyitása után, balra lent lesz elérhető. " bazzeg ez kimaradt, hol van még hely neki"
)
Szegény SPL széria nem volt hosszú életű. -
Khaosz55
addikt
Megnézem meg tudok-e alkudni a sráccal. A német kapcsolatomnál kérdeztem rá ott nincs Lexion már, az Anthem AVM70-re amit tud jó árban szerezni (de én ennyit nem akarok rá szánni), viszont neki a Marantz 8805A jobban bejött. Vagy a Marantz AV10 amit igencsak jó áron tudna adni, de ennyit nem szánok rá.
-
"Hidd el, ha szükséges lenne mindenhol ott lenne a borda"
Ezt szemernyit sem vonom kétségbe. Pedig még röhögős arc is volt...
Maradjunk a Klipsch-nél. Tudjuk, hogy volt pár széria amiben voltak gondok a hőtűréssel. Mindegyik új modellnél szemmel láthatóan nem volt rá szükség, de a legnagyobb 1600-as kapott egy kb 5*5 centis bordát. Ha eltekintünk a funkciótól, dizájnból 3-as alá. Hát hogy néz ki az ott, bakker. De nyilván értem gyártói oldalról. Egységes erősítő, egy-két alkatrész különbséggel, 1600-on ott pont van pl. egy ellenállas amit már hűteni kell. Értem.. -
bteebi
veterán
Bocsi, ha kimaradt. A bal oldali falon egy ajtó és egy (140-es) dupla ablak lesz, a 72 és 90 pedig (jelenlegi) ajtóméretek. Azok ajtók is maradnak, bár a kb. 70-es helyett valószínűleg majd egy nagyobb lesz. (Korábban felmerült a lépcsőház odébb rakása, hogy az 1-es helyiség végig 460 széles legyen, de brutál munka lett volna, meg statikailag talán nem is kivitelezhető.) A bal oldalon lévő ajtó/ablak fixen megmarad (vagyis még majd be kell építeni, egyelőre még garázsajtó van az egyszerűbb közlekedés miatt), az mindenképp vitán felüli. Arra van a kert, mindenképp lesz arra kijárat. (Jobbra utcafront, "lefelé" a szomszéd pár méterre, oda megy majd a kültéri.) Nem csak arra az 1-es helyiségen keresztül lehet majd kimenni a kert felé, de valószínűleg a fő útvonal az lesz, mert a bal felső sarokban lévő, nem berajzolt szoba egyelőre fixen hálószoba, egy külön élettér lesz (a bátyámnak).
A mozis használatot a kertkapcsolat minden látszat ellenére túlzottan nem fogja befolyásolni, napközben a gyerekeim miatt amúgy se tudnék filmet nézni. Szóval a használat szinte kizárólag az estékre fog korlátozódni, miattuk. Ami miatt amúgy részint pont nem is jó az 1, mert pont afölött lesz (eleinte) a gyerekszoba, a 2 fölött viszont csak a nappali lesz, szóval onnan nem lenne zavaró.
"Valami ilyesmi nem lenne megoldható? Sárga rész lenne a technikai helyiség, ahova megy rackszekrény meg a vetítő, egy kb 70-80 centi széles rész elég lenne, mert pont a 2-es szobád felezőjével van kb. szemben, ha méretarányos a rajzod."
Ez egy baromi jó ötlet!
Elférni elférne, annyi, hogy pont a vetített falnál a jobb sarok felé van egy bukóablak, bár az egyrészt sötétíthető, a vászonba meg szerintem nem zavarna be. A rajz méretarányos, egy négyzet 10 cm.
"inkább tegyél fel a plafonra kis mélységű hangsugárzókat. Bár nem írtad milyen hangrendszered van, illetve hogy mit tervezel."
Valószínűleg a surroundokkal és az Atmos hangszórókkal az lesz, muszájból. A szett pedig 2 db trapéz alakú, kisméretű Dali ALTECO C-1 Atmos hangsugárzó, 2 db B&W 683 S2 front, 2 db Klipsch R-115SW szub (eredetileg egy B&W ASW610-es volt hozzá), B&W HMT6 S2 center (vagy 61? mindig keverem), és 2 db B&W 685 S2 surround (most még). Ezek közül persze idővel bármelyik változhat majd, de egyelőre ezek vannak. Én másokkal ellentétben eléggé szeretem a Klipscheket, szóval lehet, hogy majd idővel lecserélem a B&W-ket a moziszobában, a B&W-k pedig mennek fel a nappaliba, esetleg a szülői hálóba.
-
I'am Dony
őstag
-
spiky03
veterán
Tuti, azon a HDMI bemeneten ahol a Stick van.
A beállítás óta volt már pár ki/be kapcsolás.ARC bemérés még korábban volt, amikor bekerült a micro marty a rendszerbe.
De szerintem holnap csinálok az erősítőn egy factory resetet, mert mint írtam korábban is, hogy a Speakres Levelnél sem azok szerepeltek, amiket az ARC beálíltott.
És így "szűzen" csinálok egy új bemérést aztán meglátjuk, hogy átviszi-e már az értékeket.
Mert a profiloknál ott megjelent az új profilok, amiket bemértem. -
bteebi
veterán
Köszi a sok infót!
"Nekem személy szerint az 1 nem szimpi. Ha ott lesz a kék és piros rész ami a szobába nyílik, akkor a képen csak az alsó falra tudod tenni a vásznad és egy kvázi 6,5*3,5m-es szobában a hosszú oldalra rendezkednél be?"
Ha mind a két rész be lenne építve - amire jó esély van - , akkor egy gyakorlatilag téglatest alakú (bár a végén ugye nyitott a sarok), már "csak" 350-360 × kb. 450 cm-es helyiség lenne, mivel a 6,5 m-ből lejönne a gépészeti helyiség (amit amúgy nagyon szívesen betennék a 2-es szobába, csak akkor meg ott lenne a szoba egyik dimenziója nagyon kicsi, mert mondjuk egy 4×1 m-es csík nem jó, 2×2 m viszont sokat kiharap a szobából). Szóval nyilván a keskenyebb, 350 cm körüli falra lenne téve a vászon.
"Dedikált szobába én nem is gondolkodnék 100" méretben."
A felvetés jogos, korábban 120-150"-ban gondolkodtam, csak sietnem kellett a komment írásával (sajnos nem sok időm van se írni, se olvasni, ezért reagálok most is csak ilyen sokára), és inkább konzervatívabb maradtam.
(Amúgy eleinte még az is lehet, hogy vászon se lesz, csak TV, bár egyelőre ez zavar a legkevésbé. Mert idővel vászont lesz, remélhetőleg még idén.) Mondjuk a 150" az már 332 cm széles, szóval annál már a legtöbb esetben (kivéve 2-esben) rezegne a léc.
"Ami nem világos még, hogy a piros rész mennyire lesz tele? Mi minden fog oda bekerülni?"
Olyan dolgok lesznek benne, amik mellé az ember nem szívesen rak bármit, ami érték.
Hőszivattyú, puffertartály, fűtésrendszer osztó-gyűjtője. Szívem szerint egyébként a gépészetet a 3-as helyiségtől jobbra tenném be (kb. 5 méter távolság a ház oldalától, még pont belefér, hogy ne az utcafront felé legyen a kültéri). Azzal viszont az a baj, hogy a fürdőszobák pont az 1-2 fölött lesznek, szóval pont alattuk lehetne a gépészet, meg egyébként is úgy lenne hatékonyabb, de ez már nagyon off.
De egyébként ez a mozis gépészhelyiség is nagyon jó ötlet, még majd vakarom rajta egy kicsit a fejem. Lehet, hogy megpróbálom azt is megbeszélni a vállalkozóval, hogy ha már esetleg felvernék az aljzatot a 2-ben, akkor tegyék már odébb a falat vagy egy méterrel. De sajnos az már talán tényleg nem kivitelezhető.
-
powerup2
addikt
Igen de ez várható is volt. Minden jóval drágább lett talán annyi jó kisülhet az egészből ha normalizálódik az euró árfolyam hogy jó lesz meg talán akciókat kell megvárni. De ami még hiányzik ebből a subból pl intelligens kezelés telefonról meg eq. Jó nem a világ vége mert vesz az ember egy mini dsp-t és akkor 4 subbot is tud eq-zni azt kész. Csak jó lenne már valami ilyesmi is.
-
powerup2
addikt
-
m3ss
veterán
sztem az all channel stereo 2.0 film/video forrasra ahol szoveg is van felejtos. idegesit, hogy mindenhonnan szol. max zenere jo ez szvsz, bar en ott se szeretem. akkor hallgatnek zenet 5.1-ben, ha arra van keverve, mint par koncert. amugy 2.0 vagy 2.1.
idaig en inkabb stereot hasznaltam 2.0 forrassal, de c350 ota szeretem a dolby pl II-ot is. siman jobb a dialogus/random yt video pl2-vel centerbol, mint 2.0 silver 100-on. fincsi ez a center...bowerekkel jobban szerettem kozelmultban a 2.0-at, mint a pl2-ot.. -
m3ss
veterán
Akkor pl. a végfokok vetítő a szobán kívülre kerülhetne és egy kis üvegen keresztül vetítenél be, mint egy igazi moziban. Ráadásul akármilyen hangos elektronikáid is lehetnének.
sztem ez egy alulertekelt dolog. nekem a vetitom is halk, a pc hazam is hangszigetelt es halk ventikkel van szerelve, de amikor lekapcsolok mindent jovok ra, hogy hmm vki igy mozizik
ha van hely es keret ra en tuti ilyen iranyba indulnek el. -
jambiyya
őstag
Nekem úgy rémlik, ezeket oldalfalra ajánlják, és ott van jelentősége a fázisnak, nem véletlenül jelölik a bal/jobb oldalt a dobozok hátulján.
Nekem egyébként hátul vannak (5.1 felállásban, bipole módban), mert csak így fértek el, és nem is optimálisan elhelyezve. Kellemes szólnak, de pozicionálásban elég gyenge így (többnyire megvannak az oldalak, de rengeteg effektet összemos). -
Khaosz55
addikt
Swans diva valamelyik típusa volt. Minde estre az elacot azért is választottam, mert szimpatikus volt a lapos, falra helyezhető hangsugárzó háttérnek. Sok gyárto egyszerűen egy pokcsugárzót kínál a háttérnek. Na azt nem tudom én normálisan elhelyezni. Illetve a háttérsuérsugárzót nem tetszik ha egy talpon 30cm-re van a fejemtől.
-
pvil
tag
Előtte ez az összeállítás 35m² nappaliban volt ami mellet nyitottan volt az ebédlő. Itt használtam 3 pár q300+600c és egy nagyobb subot 30cm hangsugárzóval, szinte ideális távolságokkal.
Majd ezt próbáltam adaptálni ide, de eleve az elhelyezés is bajos volt nem fér el hátul 4db ekkora hangfal, így 5.1 felállasban ment a teszt.
Vagy 2-3 hónapig próbállgattam, nagy - kicsi mindenféle vágási frekvenciákkal. Reflex nyílást bedugózva és nélküle. Továbbá szerintem az is gond lehetett, hogy nehezebben hajthatóak ezek a hangfalak, így igényelték a nagyobb hangerőt. (Pedig a thx ajánlásig fel sem mertem tekerni.)
Sehogy sem volt jó, nagy katyvasz volt az egész. Ahonnan már dinamikus hangzás volt, az meg túl nagy hangerő ezen a helyen.Innen jött a gondolat, hogy kisebb rendszerre váltok.
Próbáltam soundbarokat, az nem az én világom.
Majd jött az, hogy cinema 70 + kisebb hangfalak 10-13cm körüli hangsugárzókkal. Hátra meg valami olyan mint a Heco ambient.
Amúgy is small beállításal lenne használva, így gondoltam elég lehet egy slim készülék teljesítménye is.
Az nem opció, hogy teletömöm mindenféle hangelnyelőkkel, esztétikusan kell kinézzen. -
mettek
addikt
Igen Aria cc900. Szépen megmutatja a hangsáv részleteit de emellett nem harsány. Az Aria magasai nem az az arcba tolósak, kicsit olyan mintha térben mélyebbről szólna. Az én akusztikámhoz és fülemhez pont passzol. Ugyanakkor a karaktere miatt sötétebb tónusú erősítő nem jó hozzá. Ezért sem tetszett Arcammal. Marantzal sokkal jobb. Illetve Audia FL is nagyon passzol hozzá.
megjegyzem első körben egy Lindemann streamerrel próbálkoztam de azzal nekem túl száraz volt a hang, így elálltam tőle. Ezután találtam a Hegel dac-ot ami megint nagyon sokat dobott. Baromi szellős, teres, kellemes hangja van, ez sem tolja túl a magasokat fényes irányba.
-
mettek
addikt
Teljesen átalakult a szett.
Eladtam az Arcam avr5-öst. Lett helyette Marantz Cinema 60. Ez azért is jött jól mert így a konzol 4K 120hz-es jelét is tovább tudja küldeni. Emellett rájöttem hogy a Marantz az én avr-em. Hangra, kezelhetőségre.De a fő szempont a minőségi sztereó volt. Vettem egy Audia Flight 3s erősítőt, ami végfokként üzemel a moziba integrálva is.
A zenehallgatos lánc: MacBook Audirvāna (TIDAL) - upnp protokollon Oppo 203 mint futómű - innen optikaival Hegel hd12 dsd dac - Audia FL - és a hangfal Focal Aria 926.Vakon, egy két YouTube videós meghallgatás után ugrottam bele a Focalba (jó áron jutottam hozzá). Rendesen kiszolgálva nagyon tetszik. Az Arcammal kifejezetten nem tetszett, nem passzoltak.
Az új láncban viszont nagyon jó, illetve Marantz-cal is.Centere is egy tök olcsó 2 utas de nagyon meglepett hogy mennyire jó. Mivel nem tucat karakter ez a széria ezért nem mindenkinek való. Jól kell felépíteni a láncot hozzá.
-
mandju
senior tag
Majmolás, nem majmolás... azért külföldön mások a lehetőségek. Akár sztereó, akár mozi.
Mondj itthon egy helyet, ahol egy teremben, 1 vásznon bejelentkezésre meg tudod nézni a barco freya-njord-bragi hármast... Németországban van ilyen hely 3.De mondhatnám NZ9, Bragi, Sim2 Nero 4S és az SH egy teremben, ugyanazon vászonra...
Mások a lehetőségek és más a vásárló erő is. Ha tetszik, ha nem.
A HKV-n volt egy felmérés vetítők kapcsán. Igaz, hogy Hardcore fórum, de nagyon beszédes adatok láttak napvilágot. Persze ez csak statisztika, de akkor is.
A Sony-t kevésbé szeretik a fennálló bizonytalanság miatt. Egyértelmű JVC fölény. Egy másik felmérésnél látszik, hogy a 28 darab JVC-ből 19 darab a magasabb kategóriából került ki. Ez egy januári felmérés volt. Azóta 3 userről hallottam, aki NZ9-re váltott, illetve van plusz 1 25LTD tulajdonos. Egész EU-ba azt hiszem 10 darab érkezett.
KP:
"Ez nem csak arról szól, hogy a lakosságszám 83milló 10milló-val szemben, és hogy a fizetőképes kereslet sokszorosa az itteninek. Ez nálunk kultúrális kérdés is."
Ebben is lehet valami... bár megnézve a facebook csoprotokat, igény lenne, de lehetőségek határoltak. Inkább az anyagi...
-
powerup2
addikt
Hát itt van választék ennek a kommentnek ez volt a lényege. Meg hát külföldön ha bemész egy ilyen helyre ott kezdik mik az igényeid és hova kell milyen az a szoba. Aztán végig próbálod azokat azokat amik beleférnek a keretbe és elviszed azt ami tetszik. Illetve kiviszik neked és beállitják. Az lemaradt hogy ott nem akarják cserélgetni úgy a dolgokat mint itthon legalábbis az a cél hogy évekig használd.
-
python1
veterán
Ez igaz, viszont èrtelmetlen, inkább akkor processzor vègfokokkal, aki kicsit feljebb gondolkodik, nem is kèrdèses.
Èn nem is gondolkodnèk azon, hogy AVR- t vegyek processzornak, ha itt lesz az ideje, ha egyáltalán meglèpem, csak komoly processzor váltja fel részben a PC-t, de a kalibrálás akkor is PC-lesz, természetesen az LCR-ek aktív váltással..
Nem is ajánlanék jószívvel AVR-t processzornak, aki szeretne feljebb lépni. -
I'am Dony
őstag
Ezért irtam, hogy gondolkodás beli különbség. Ha valaki egy 7x60 W vassal indul legyen vele tisztában, hogy az annyi. Ha előre tervez indulhat 7x90 W al, amivel sokáig lehet lépdelni felfelé hangsugárzó téren. Ha eljön az a szint ahonnan muszáj végfokolni akkor illeszthet hozzá megfelelő (!) végfokot, mert van ilyen. Atmoshoz is. Nem tudom Árpi volt e, majd beszelek vele, de pl. ez is tervezés, hogy mit szeretnék... egy 60 W kimenőhöz nem biztos, hogy szerencsés választás egy Revel, bármennyire is csúcs szuper dobozok. Ez sem az eszköz hibája, ha vedi magát és lekapcsol, mert a bele kinvan hajtva. Nagyobb eszköz kell. Nekem a mottóm, az adott célra célhardvert. Addig minden csak tákolás vagy visszább venni az igényekből.
-
powerup2
addikt
Egyszer volt olyan hogy lekapcsolt pedig van hűtés felette. De mindenféle képen szeretném végfokozni. De amúgy az új Marantz proci 4 független sub kimenettel csábitó főleg hogy megkapja a dirac teljes támogatást. Csak kérdés hangra majd felér e az arcamhoz. De szerintem majd az arcam is villant valamit. De eddig messze menően az arcam a legjobb ami nálam járt.
-
I'am Dony
őstag
Szerintem ez gondolkodásbeli különbség. Fel kell építeni és eldönteni mit szeretnénk és mire van keret. Ha igény van a minőségi hangra adja magát az Arcam a Diraccal. A helyszín és felhasználás módja pedig behatárolja, hogy mik a legoptimálisabb eszközök ehhez. Lesz akinek elegendő a 7x60 W, másnál kell már a 7x90 W amit az AVR -ek valósan tudnak is, egyszerre minden csatornán. Akinek ez sem elég az végfokozhat, van házon belül is és választhat procit AVR helyet. Az egy sajátos magyaros mentalitás, hogy drága. Ha drága akkor másban kell gondolkozni. Lehet Denont végfokozni Audyssey-vel. Nem az eszköz rossz attól, hogy nem futja rá, hanem a gondolkodás. Hozzáteszem nekem sincs procim, bár szeretnék.
-
buci68
junior tag
-
m3ss
veterán
nem azert mert olcso mar ez a regi 600-as szeria? meg sztem amugy jol neznek ki, lehet ez is szempont. az is lehet sokan szeretik ezt a fenyes hangot..passz. annyira keves mas fajta hangfalat hallottam, azokat is percekre csak..
de sztem ennek a monitor audionak tok mas karaktere lesz. ha odamegyek 5ch stereonal a centerhez egesz mashogy szol a fuvos. tron lightcycle chase-nel is hallom a zenenel, mondjuk nagyon eletidegen lett a sokat latott jelenet igy 4 bowerrel, 1 ma-valde sztem laposabb, visszafogottabb hangja lesz. majd kiderul, hogy tetszik. igy 5.1-ben azert fura ha sokat hallott jelenetet demozok. random filmen nem veszes. azert remelem hamar talalok silvereket. kicsit ra is telepszik a front a hangkepre, elnyomja a centert ha pl zene van. pedig erdekes modon audysseyvel bowerekkel sose hallottam hangosnak a frontokat, sot inkabb azon gondolkoztam, hogy meg beljebb forditom oket.
szerintetek a silver 50 eleg lesz surroundnak? kb 3 meterre vannak tolem, mint a frontok. 601 s3-at hasznalok most egy ideje, az siman eleg. de azert ebben kicsit nagyobb a melykozep.
a dialogus az brutal jo, mondjuk jeff bridges redneck mormolasa a hell or high waterben azert neha kifogott rajtam, de iszonyat jol ertheto amugy minden. ez volt a fo szempont, nem szeretek feliratozni mert akkor azt veszem eszre, hogy olvasom a szoveget filmnezes helyett, ha kell ha nem.
dialogus erthetoseg kapcsan sokkal erthetobb minden, de azert ez a "bugo" hang neha megmaradt. valszeg ez akusztikai gond lehet. na meg az is lehet, hogy ez resze az eredeti felveteleknek? par jelenetnel ahol hallottam mostanaban ezt a bugo hangot, tobb kulonbozo filmnel, sorozatnal is, altalaban autoban ultek es a ferfi szinesz hangjara telepedett ra ez a bugo hang. last of us, hell or high water..lehet, hogy eleve igy vettek fel? lehet azt varom, hogy csoda szep ertheto dialogus legyen mindig, kozben meg egy autoban/kis lyukban ilyen hangja van az embernek..ha meg szinkront nezel a szinesz beszel a studioban, persze hogy teljesen mas a hangtonus.
80-as evek elotti filmeknel szinten nagyon szar a dialogus erthetoseg. gondolom ennyit fejlodott a technika azota, kb. minden szinesz hangja hasonlo, mintha egy cb radion keresztul hallgatnad oket, kis tulzassal. szinkron emiatt meg talan jobb is lenne regi filmeknel. na meg regebben azert eros volt a magyar szinkron.. -
BBéci
legenda
A Jamo és Technics termékek iránti egykori nagy lelkesedés sem volt arányban a képességeikkel. Utána, az ezredforduló környékén jött divatba a B&W két legolcsóbb szériája. Nálam is képbe került a 604, de 15 perc után hülyét kaptam a magastartomány bántó stílusától. Ráadásul más téren sem varázsolt el. Így számomra is érthetetlen a mai napig tartó népszerűségük. Annak fő okául az összehasonlítás hiányát tartom, amin könnyen lehetne segíteni.
-
buci68
junior tag
kis korekcio bár lehet elvben a 2 Aktív kb ugyanaz belső elektronikában netán a minőség minőségibb anyagok vannak az enyémben
nekem Dynaudio Focus 200 XD van [link]
van távja pár kapcsolási lehetőséggel
egy kis konnekt doboz gyári dyno ami wifi és bluth kontaktot kezel valamint töle kap jelet a 2 hangfal
Igazából kábeles összeköttetéssel még nem is próbáltam lehet még szebbet szólna
És ugya a hangfal hátán a már említett bemenetek némi kis kapcsolókkal db állítására és melyik Master Slave és most nézem EXTERNAL ra is lehet kapcsolni fizikai gombal...mint irtad is ...hozzáértőbbeknek itt bővebben .. [link] -
buci68
junior tag
Oh köszi a gondolatokat
Mivel Építőipari Technikumban nem oktattak ilyesmit és manapság mindenféle felskalazok térhatáskeltők vannak így gondoltam "buta fejem" 😀 had okosodjon gondoltam kérdezek.... Deee nagyon köszi hisz egyre többet tudok tőled is és másoktól is. Pláne jó hogy amit gondoltam az első Dyno hamgfalak beolvadhatnak Mozi frontnak 😀👍💪🙏 hangzás végett hely miatt ne legyen hangfal hátán hangfal iés ugye amit perpill nem kell kiadni anyagiak lehet átcsoportosítami máshová 😉
Nem tudom te ismered e a Denon 7200W 2016 ban anno csúcs gép volt nagyon dícsérik a hangzását még az utód 8500w t se mondják olyan hangúnak Iletve ami számomra elérhető 6015 7013 Marantz ok de mivel mondtad a Dynok mellé netan "kevés" igy feljebb tolódott a léc 😉 De megvallom lehet ma melathatok egy Denon 7200W 1 tulajos.... -
buci68
junior tag
ugye én mint nem okos csak bevillant nekem is hisz arra van ....))))
akkor mondhatni netán egy közepes erősítő kimenő jelét is feljebb tudná tornázni a Dynoban rejlő technika ?! Vagy az már nagy ugrás ....Úgymond egyenlő ellenfelek legyenek egymásnak engedve... )))
És köszi a lelkes segítséget jólesik nem vagyok egyedül ....)))
-
buci68
junior tag
Köszi részben egyre gondoltunk már csak azért is mert igy hasonló hang megmaradhat és ahogy írtad is nem kell hangfalakkal kisérletezni......
Sajna a Magyar Dynaudió forgalmazó azt mondta a pre out ne kössem össze a Dynaudio analóg bemenetével nehogy valami bajt csináljon pedig Ő maga mondta pld lemezjátszó ráköthető mondtam na de ha az akkor a preout jobb bal oldal miért nem ....nem tudott indokot .....Na de mindegy ....Igen nem vagyok járatos benne anno csak a kicsi dolgokra jutott ...Most kicsivel többre jut és amit az elmúlt 10 évben vettem felhasználom vagy marad otthoni szabadságos hallgatásra .....
Na de a lényeg igyekszem azoktól infót kérni akik mostanság és a multból is jobban benne vannak ...
De anno se volt könnyű most hogy a világból mindenféla márka elérhető mégnehezebb a döntés illetve az anyagiak kb teljessen be is korlátozzzák ki hová nyúlhat ....De minden tapasztalti infó amit kapok eggyoldalon segít és néha meg is keveri a kobakom )))
Ennyi így gyorsban -
Gino20
őstag
Bevallom 2 dologra gondoltam.
Az egyik, hogy az átjáróba rakjam be a kanapét és a járóka mögötti fal legyen a médiafal, elérve így, hogy nem lehet közlekedni a házban, de a frontok szélesebben elhelyezhetőek, vagyis a jobb front bekerülne abba a pici sarokba, ahol aztán hálóból kisétálva minden nap letörném a lábujjam.
A másik, amit írsz, hogy dobjam ki a kanapét és rendezzem be átlósan, de ahogy írod, ez nem megvalósítható. HM-től eltekintve ez a helyiség élhetőség szempontjából szerintem így ideális szóval itt nem csak a nejembe törne bele a bicskám, de saját magamat sem tudnám meggyőzni. Kompromisszumos. Az eredmény is nyilván az, de a zengő helyiségen azért javítanék ha tudok.
Amúgy az a kanapé melletti fal 210cm, ahol a jobb front szintén sarokban lenne, bal front hátrafelé szintén szólna valamelyest a semmibe.Annyi lehet egyszer bekövetkezik, hogy cserélem a kanapét, mert a pocsék hátamnak, derekamnak nem ideális és, akkor már kicsit kisebbet vennék vagy lehet csak "L" kanapét, amit jóval előrébb tudnék húzni, így jobb lenne a surround, a bal surroundot meg jóval beljebb is tudnám hozni a kanapé mögé és a frontokhoz is közelebb kerülnék.
Ez esetben a hátsó háló még jól megközelíthető is maradna, de ez a jövő zenéje és már más, valami lakberendezős topik témája -
devil-k
nagyúr
Nem tudom, hogy a mennyezeten megjelenő akusztikai elemek mennyire képviselnek asszonybarát verziót.
Mert hogy az oldalfalakra mindenféle dizájnnal megspékelve egy nappali éke lehet, de azért a mennyezet más tészta.
Engem biztos nem zavarna, de asszonyt lehet a tudat zavarná, hogy ott van. -
Gino20
őstag
Az alap koncepció onnan indult, hogy a csupasz felületekre kerüljön valami, ami végül úgy néz ki pl mint egy festmény, táj, bármi, szóval ez a paint-el összefirkált kép és azok mennyisége nem kőbevésett.
A hátsó függöny viszonylag vékony. Ennek a cseréje már megfordult a fejemben meg az is, hogy az átjáróba is tehetnék egyet, amit be tudok húzni a kanapéhoz, aztán ha arról van szó, akkor kihúzom (persze ha ennek van értelme)
Az nem is kérdés, hogy problémás a helyszín. Tudom ezt Én magam is, hogy pl a front dobozok között 2.2m a távolság én meg vagyok 4.4m-re, a jobb front falon, stb, stb,....sajnos ez van, de mindentől függetlenül úgy gondolom, hogy szinte bármit is csinálok az eredmény csak jobb lehet.
"Látom is, hogy mit és hogyan kellene."
Ha gondolod ezt kifejthetnéd, mert Én 10-en év után nem látok ilyen opciót
python ugye az obisra írta, hogy engedjem el és legyen az DIY. Te ugyan erre gondolsz vagy, hogy esetleg kompletten "felejtsem" el XY ok miatt?
-
Gino20
őstag
Azt olvastam, hogy azért óvatosan, vagyis ha sok a panel, akkor könnyen tompává válhat a helyiség. Menyóra úgy gondolnám, hogy már az is nagy csoda lenne, ha az elsődleges reflexiós pontot valahogy esztétikusan tudnám kezelni. Amúgy ez csak egy ~4*5.5-ös nappali (a szélesvásznú kép ne tévesszen meg senkit
) , vagyis nem dedikált helyiség.....kíváncsi lennék vajon hány nappalinak van tele a menyója akusztikai panelokkal
Sok jelentősége gondolom nincs, de a padló vinyl. Jelentős szőnyegezésre nincs lehetőségem, de úgy érzem a helyiségben talán ez a legkevésbé probléma
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen digitális videókamerát?
- Háztartási gépek
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- EA Sports WRC '23
- Milyen SSD-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest