- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mts
tag
válasz
Oldfighter #66307 üzenetére
Nem látom,
mindenesetre köszönöm
-
válasz
Oldfighter #66202 üzenetére
Köszönöm!
Akkor ha jól értem, a "Kódex" szerint lentre érdemes dugni a kábeleket a mélyek miatt, de mindenképpen próbálgatni kell.
Még próbálgatom majd, de első hallásra nem vettem észre különbséget. -
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #66202 üzenetére
Sokan esküsznek az átellenes bekötésre, szóval tényleg csak próbálgatással lehet megtalálni a legjobb hangzást biztosító állapotot. Ami ennél sokkal fontosabb, az a fémlemezek (jumper) kábelre cserélése. Elsősorban olyanra, amit az erősítő és a hangdoboz közé használunk.
-
Mankó
veterán
válasz
Oldfighter #65291 üzenetére
Normal es bi-amp van csak. Melyik legyen a 2 kozul?
A boston hangfalaim szerintem smallnak felelnenek meg. -
törölt tag
válasz
Oldfighter #65290 üzenetére
Valamint használt se jöhetett emiatt szóba?
-
MasterMark
titán
válasz
Oldfighter #65235 üzenetére
Elég valószínű, hogy itt viszont nincsenek rendes LFE effektek.
Mankó: Tegyél minden hangszórót Small-ra, és vágd 120 Hz-nél.
-
Mankó
veterán
válasz
Oldfighter #65235 üzenetére
A DTS esetén sokkal tapinthatóbb a mély jelenléte, Dolbynál máshogy szól az egész, de ott van mind a 6 csatorna, Xboxnál meg csak az 5.0 szól.
-
dlaccc
aktív tag
válasz
Oldfighter #65210 üzenetére
Elvárásaim mindig is voltak, de ilyen összegeknél már jól átrágom a dolgot. Komoly a rendszered! ahogy nézegettem fél milla körül lehet újonnan. Ennyit én akkor se adnék ki rá ha becsinálnák a gyönyörtől /másrészről nincs ennyim rá
Tigerteam Köszi, ilyen letétről még sose hallottam. -
dlaccc
aktív tag
válasz
Oldfighter #65198 üzenetére
Köszönöm a tippet! Tehát jól gondoltam hogy attól még hogy 100-200ezer egy szett és odaírják a szép számokat a tulajdonság lapra még lehet csúnyán befürödni vele. Jól rátapintottál, panelban lakom (de nem okoz gondot a zajongás) és alacsony hangon is részletes hangképet szeretnék. Az a mély zseb nagyjából mennyit takar ha szabad kérdeznem?
-
dlaccc
aktív tag
válasz
Oldfighter #65191 üzenetére
Bocsánat, tudom ez másik topic, de kell valami támpont, Mert ha veszek egy 150ezres szettet ami ugyanolyan minőségű csak hangosabb akkor adtam a ...nak egy pofont. Pl. Tigerteam által linkelt Denon rendszer nagy előrelépést jelentene? Nekem használt is megteszi és egy ~20nm szoba a helyiség.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Oldfighter #65126 üzenetére
Hm
-
Warter
addikt
válasz
Oldfighter #64881 üzenetére
Oda egy ilyen kéne:
-
Rebell
senior tag
válasz
Oldfighter #64881 üzenetére
De ugye a régi Compact hifi "Aiwa" hangfalamat ne kössem rá ?
A válaszod frappáns és egyben lényegre törő is:
-
xtremetuning
addikt
válasz
Oldfighter #64842 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #64843 üzenetére
Igen, tesztelek majd még, csak tegnap késő este már nem akartam zajongani a szomszédok miatt
Most már a 2 frontot is jobban érezni, a filmzenét nem nyomja el a center és a hátsók, bár nem minden esetben működött jól.A demo hd oldalról letöltött tesztek jól szólnak, azokkal nincsen semmi baj.
Hétvégén lesz majd időm még kicsit babrálni a rendszert és pakolgatni a hangfalakat, aztán ha bajom van, jövök majd ide -
törölt tag
válasz
Oldfighter #64802 üzenetére
Picit előrébb húztam a frontokat, a centert pedig picit hátrébb tettem. Centikről van szó, de így is jobb.
Sajnos a berendezés és elrendezés miatt nem tudok már jobban állítani, de így is sokkal jobb, mint előtte volt.
Köszönöm a segítséget -
xtremetuning
addikt
válasz
Oldfighter #64801 üzenetére
Sokan beleestek már abba a sorba...
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #64746 üzenetére
Köszi az infókat. Akkor úgy néz ki valamikor át kell rendezni a lakást
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #64731 üzenetére
Huuh, most éppen nem felel meg ezeknek a követelményeknek az elrendezés.
A lakás meg amerikai konyhás, gondolom akkor a TV-nek kellene a nyitott részen lennie, a surroundoknak meg a fal részen?(#64730) TCr
Köszi -
törölt tag
válasz
Oldfighter #64728 üzenetére
Összezavartok
Akkor most keresztben nem jó, hosszában jobb lenne az elrendezés?
A frontokkal szemben kell falnak lennie vagy lehet nyitott a tér?Még egy kérdés, ami inkább TV: a 42" TV-t milyen messziről érdemes nézni 720p-ben?
-
Warter
addikt
válasz
Oldfighter #64414 üzenetére
Gyanítom, hogy az a kb 20e Ft amit rászán, az kevés lenne egy erősítőre meg egy lejátszóra.
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #64411 üzenetére
Nekem meg ehyedül a csatlakozás-rész tiszta.
Bármilyen belépőszintű házimozi erősitőt vehet, a mélnyomó kivételével mindegyik hangfal felhasználható. mellé vesz párezer forintos lejátszót és használhatja... -
vanadis
csendes tag
válasz
Oldfighter #64011 üzenetére
A TV-n Hang Ki/külsö hangszóró (opt/HDMI) -t kapcsoltam es az ARC mód-ot bekapcsoltam. Még van egy menupont: DIGITALIS hang KI, itt PCM-e vagy AUTO-t lehet valasztani. de egyikkel sem jon meg a hang.
Ezen bealltasok utan kell ujrainditas stb? -
törölt tag
válasz
Oldfighter #63993 üzenetére
Elnézve a készülékeket. jópár éve lehetett..
-
Dexar007
veterán
válasz
Oldfighter #63983 üzenetére
Ilyenkor olyat kell ajanlani,ami szakmai fullel hallgatva kevesbe szar a fosok kozott.
Mi a problem a Geniussal? Szerintem tokeletesek kis szobaba alkalmi pc jatekhoz.Nem feltetlenul kell Z5500,hogy jol szoljon.
-
Dexar007
veterán
válasz
Oldfighter #63980 üzenetére
Tobbet nem szanok ra,es kesz.Igy a vegeredmeny is szar lesz -szakmai füllel nezve-biztos,de mindenkepp jobb mint a tv gyari hangszoroi.A Geniust csak azert emlitettem,mert ahhoz tudom csak viszonyitani. -
nubreed
veterán
válasz
Oldfighter #63923 üzenetére
Mennyire zavarnak be a külső zajok a mérésnél? Sajnos olyan helyen lakunk, ahol a hajnali kb. 1:30 - 4:00 óra közötti időszakon kívűl szinte sosincs teljes csend. Ugyan elég jó hangszigetelő az ablakok, de tökéletes csendet nem tudok produkálni. Mennyire zavarhatja ez meg a mérést illetve az erősítő által így megállapított paramétereket?
-
nubreed
veterán
válasz
Oldfighter #63917 üzenetére
Erről az jut eszembe, hogy őszinte legyek, sosem használtam a Ypao -t, (Yamaha erősítőm van), inkább manuálisan állítottam be a hangsugárzó dobozok távolságát az erősítő menüjében, szabadhallás alapján, rászántam 1 napot, addig amíg úgy hallottam, hogy egészen jó. Azon kívűl van más előnye is a mérőmikrofonos beállításnak, hogy belövi a hangsugárzók távolságát? Kéne használni mégiscsak?
-
Teng
aktív tag
válasz
Oldfighter #63840 üzenetére
Bérházban lakom szóval itt hamar jönnek a szomszédok ha nagy a buli
Komolyra fordítva a szót. A H/K előtt volt egy Kenwood erősítőm bitang egy állat volt tényleg olyan ház szétpergetős hangosnak hangos volt de számomra a H/K sokkal szebb hangzással rendelkezik, tehát maximálisan megértem amit írtál.
És véleményetek szerint attól hogy tegyük fel
Pioneer VSX-923 helyett egy használt Pioneer SC-2022 de ugyanolyan áron van jobban megértheti a 2. at venni még ha az első vadi új 3év garis a 2. ra pedig nincs grancia, de fejlettebb, szebben szól, stb ? Mert ilyen magasságba kicsit félek, hogy könnyen a saját kardomba dőlhetek"A Zonás leírást köszönöm nektek. És akkor a Pioneer VSX-923 mehet egyszerre az 5.1 meg egy zona 2, mert az nem derült ki számomra?
-
Teng
aktív tag
válasz
Oldfighter #63813 üzenetére
Denon AVR-2113 van hasonló árban a Pioneer VSX-923 hoz képest, de egyenlőre senki sem mondta-írta hogy jobb vétel lehet a Denon mint a Pio konktéran a kettő közül bármi okból is.
Ezzel a hangfalszett-erősítő áraránnyal egyetértek, meg a vezetékre is legalább a 10%át ha nem többet kell fordítani
-
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #63786 üzenetére
Jogos, pontosan ezt akartam írni én is.
-
TCr
veterán
válasz
Oldfighter #63786 üzenetére
Na akkor most már 3-an írtatok 3 félét.
-
DrJános
aktív tag
válasz
Oldfighter #63291 üzenetére
A széthajtás miatt igazából attól félek ha egy ismerős jön hozzám és vérszemet kapna akkor esetleg túlcsavarná a rendszert. Vagy ha én kapnék vérszemet
Az erősítő ugyebár 7 x 100 / 150W ot tud (5 csatornán gondolom többet is) míg a center 70 / 140W és a háttér pedig 50 / 100 W. A front 125 / 250W szóval az nem hinném, hogy gázos lehetne.Az erősítőn 0-89 vagy az itt inkább használt -79,5 - +18,0 dB között lehet állítani (az erősítőn limitet 60 vagy -20 a legalacsonyabb amit be lehet állítani ) akkor szerinted ezen a hangszinten a teljesen bejáratott rendszer nem fog károsodni?
Sub-hoz és kábelekhez tudnál tanácsot adni?
-
kimi02
őstag
válasz
Oldfighter #63122 üzenetére
Mélynyomón a max 120hz.
A mély beállításra voltam igazán kiváncsi , hogy így jó-e.
Vagy a 80hz jobb-e. -
Datakiller24
csendes tag
válasz
Oldfighter #62926 üzenetére
Szia Oldfighter,
Köszi szépen a véleményezést és az ajánlást.
A nappali bútorok pontosan 2 hónaposak ... csere sajnos kizárható. A nappalink (kicsi a lakás) sajnos egyszerre több célt szolgál, dolgozó szoba, nappali, film, halk zene munka közben ... és a 8 éves fiam szórakozó központja ha az XBOX vagy PS3 használatra engedélyt kap. Az XBOX és PS3 mozgás érzékelös (ha videó játékot akar a gyerek, legyen, de mozogni kell), kell a tér a TV elött. 2 hónapja a TV az ablak elött volt - TV állványon, úgy nem volt elég a hely (lásd a munka asztalok méretét + a 2 nagy munka fotel). A center hangfal bármikor elhelyezhetö a TV alá ... fölé, a TV akár a szekrény hátsó tartó lapjára is felrögzíthetö ... de a Genius miatt nem fúrok szét semmit.
Az erö, terhelhetöség ... botlottam, igazad van, minden nap reggel 6-tól sokáig dolgozok ... fáradtan nem nehéz tévedni ... és a teljesítmény alatt teljes rendszert értettem ... hangproci, digi EQ, végfokok, ... PA. Lehet ezért is próbálok ennyire foggal, körömmel .. a JBL felé húzni, de már látom nem kellene, ez más világ (én Dj-ként melóztam, de saját garnitúrával ... még a régi "vándorcirkusz", nem vagyok már 20 éves ... (de azért még alkalmattán, a szomszédok örömére elöhúzom a Pioneer keveröt ... vagy az Ibanez gitárt a 20W-os Peavey modellezös kombóval
) - lásd Moonflower a TV szekrény tetejére telepítve
Nagyon úgy látom, hogy nem marad más, mint 4 darab ... "polc" hangfal, és az is a Yamaha "garázsából", mivel itt van a hátam mögött, még kartonban a Yamaha AVR, Subb és a center is. Az új szoba ... majd akkor tudom ha ki lesz választva lakás... vagy felépül egy házikó, addig csak az elhatározás van, hogy idén már kell a saját.
Köszi még egyszer, esetleg ha lenne még valami jó tanács (a jelenlegi elrendezés mellett), na kímélj
-
junkpod
veterán
válasz
Tényleg ez olyan mintha a korábban linkel hk fotórol másolták volna: front center 180cm, sr 70cm. Pont fordított a jóhoz... Ha jön a filmen átrepül a fejed felett egy helikopter az alulról fog felfele szálni
-
Norbi 72
veterán
válasz
Pont erre az elforgatásra gondoltam én is,de nem akartam megrémiszteni az ötlettel..
-
xtremetuning
addikt
válasz
Oldfighter #62763 üzenetére
Érdekes én már 2000-ben is csak röhögtem rajtuk....
-
robi222
senior tag
válasz
Oldfighter #62550 üzenetére
Érdemes 120-on tartani vagy étdemes feljebb menni ,hogy nagyobb legyen a dinamikája.Az onkyomnál a szoba is beleremeg egy star treck hiperugrásnál ,annélkül hogy fel lennne nagyon nyomva a sub..Ennél meg csak finomkodik.
-
robi222
senior tag
válasz
Oldfighter #62489 üzenetére
Az agond, hogy it minden egy kicsit másképen van elnevezve.
-
pFEFErohni
tag
válasz
Oldfighter #62251 üzenetére
Értettem, köszi a segítséget!
Csak gondoltam van különbség egy hajigalos pio, onkyo vagy egy lg, samu közt, de akkor úgy tűnik h szinte semmi...
-
válasz
Oldfighter #62126 üzenetére
5x6m helyiségbe lesz majd.
A hangfalak nem nagyok,nincs is rá szükség egy ekkora szobában.
150-200W
Inkább a hangzás lesz a lényeg.Egy samsung 3d led tv,most tervezem egy bluray lejátszó beszerzését.
Valamint a PC-vel lesz összekötve.
A PC nem régi. -
sixpak
nagyúr
válasz
Oldfighter #61925 üzenetére
Semmi különös, csak megszoktam az évek során, hogy szól körülöttem a zene, megnézünk egy filmet és most hiányzik...pedig még csak egy napja halt meg a Denon.
Nagyon fos az a Pioneer, amit linkeltem?
OK, akkor ajánlj egy másikat. -
atirag
őstag
válasz
Oldfighter #61842 üzenetére
Igen tudom,de nem annyira megoldható. Mert a szoba ötszögeltü és az ágy ahonnan nézzük a filmet pont úgy helyezkedik el,hogy az ötödik falon van a tv- És mivel ha nem hajtanám ki olyan 60fokban a faltól akkor nem látnék belőle túl sokat. És így muszály vagyok a tv sikja mögé helyezni az egyik frontot. A másikat meg elé kissé.
-
válasz
Oldfighter #61319 üzenetére
Sajna látom ennyiért nem sok jó van.
első
Második(mennyit érhet?)
HarmadikVagy veszek olcsón egy hasonló Videoton hangfalat,ami eddig is megfelelt vagy még van egy haverom aki gyűjti a régebbi hangfalakat és veszek tőle valamit(amit ki is tudok próbálni).Többet sajna nem nagyon szánok rá.
-
DrJános
aktív tag
válasz
Oldfighter #61229 üzenetére
Köszi.
Hát egyenlőre az alap felállás maradt (de a monitor és a center) közepére került.
Tegnap néztem bele a Star Wars Sithek bosszúja elején lévő űrharcos jelenetbe minden hang onnan jött ahonnan kell neki jönni szóval úgy néz ki, hogy így is jó lesz az elhelyezés.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Oldfighter #60805 üzenetére
Egy kategória miatt nem éri meg váltani (ha pénzben van). Mondjuk ha a hangkaraktere sokkal jobban teszik a másiknak, akkor persze oké. Neked egyébként fizetnek Marantz-ék?
-
spiky03
veterán
válasz
Oldfighter #60602 üzenetére
Rendben, várjuk.
Nálam is szabad, nincs a szekrénynek háta ott. -
spiky03
veterán
válasz
Oldfighter #60594 üzenetére
Jól van most megnyugodtam, hogy másnál is kb úgy van elhelyezve a center, mint nálam.
Azért egy jobb minőségű képet is csinálhatnál a teljes rendszerről
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
válasz
Oldfighter #60594 üzenetére
Neked konvektorod vagy radiátorod van?
Tudom, én se szándékozom teljesen rátolni, meg ugye azért az ablakot is szeretném rendeltetésszerűen használni, csak azért én inkább félek, mind megijedek.
-
krx21
nagyúr
válasz
Oldfighter #59935 üzenetére
Hát igen... De azért illúzióim nincsenek, alapvetően típushibáról van szó, nekik is az érdekükben áll javítani...
Az igazán szép az lenne, ha utalnának egy kis tesztelési díjat nekem a számlámra... -
Peak
addikt
válasz
Oldfighter #59830 üzenetére
Én pl. a Korner Audionál, mivel 7 darabból álló rendszert vettem, kedvezményt is kaptam, súlyos tizezrekben mérhetőt, nem is véletlen ott vettem meg a Polk rendszeremet!
-
adodaniel
őstag
válasz
Oldfighter #59815 üzenetére
Szerintem egy kereskedőnek el kell tudni viselni, hogy nem biztos, hogy ott veszed meg az árut. Benne van a pakliban. Most ha elmegyek meghallgatni pl. egy Dynavoice szettet (szándékosan ezt hozom példának, mert ha jól láttam másnál nem kapni itthon), de mégsem veszem meg, mert mondjuk nem tetszik a hangja, akkor is én vagyok a bunkó vásárló, hogy csak a rezsiköltséget növeltem, de aztán máshol költöm el a pénzem, esetleg más termékre? Ez azért vicces... Főleg, hogy azért az itthoni árak ezeken a helyeken forintra ugyanazok kb. az esetek nagy százalékában. Ellenben az alkudozó Jánosokhoz való hozzáállásukkal egyet tudok érteni, az jogos.
-
spiky03
veterán
válasz
Oldfighter #59807 üzenetére
Egy polcon van fent, jelenleg úgy, hogy a magas kb 90 centire van a fülemtől. De lehet, hogy lentebb van már nem emlékszem pontosan, hogy mennyire raktuk.
Így annyi módosítással, hogy egy fa lap került a tartóelem és a hangfal közé.
Amúgy megkérdeztem Fish-t is, hogy neki hogy van/volt, és mondta, hogy úgy mint ahogy nekem lesz.
Igaz írta, hogy ezek nem szólnak olyan jól, mint a rendes monitorok. -
Sefter
veterán
válasz
Oldfighter #59808 üzenetére
szerintem igazuk van...ez nem az ecseri
gondolj bele hányan alkudoznak, aztán vagy megveszik a cuccot vagy nem...meg versenyeztetni a cégeket pfff
ki van írva az ár, ha érdekes elmész meghallgatni, ha drágállod rendeld meg kínai webshoptól mert ott szok kici ócó van -
gyurczy
őstag
válasz
Oldfighter: Sárdobálás más piaci szereplők felé? Sajnos ez a magyar valóság, nincs ezen mit magyarázni, és nem csak a hifi piacot érinti. ÁFA okossággal, bolt nélküli webáruházzal simán alájuk tudnak menni árban. Minek nyújtsanak szolgáltatást, ha nem náluk csapódik le a forgalom?
Az emberek meg olyanok, amilyenek. Hirdetek Quadral dobozokat. 75-re bemond az ember 60-at, írtam neki, hogy 65-ben viheti, erre el lettem küldve a picsába, hogy azért ajánlott 60-at, mert annyi pénze van. Én szemrebbenés nélkül engedjem 20%-ot, mert ő csóró vagy olcsó János.
Nem csodálom, hogy be vannak fordulva...
Ed Parker: A jóságból könnyen beszélsz. Gyere haza pár évre.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Én csak annyit mondok erre, ha megtehetik, hát tegyék.
Majd ha szarabbul megy a szekér lejjebb adják -
Ed Parker
nagyúr
válasz
Oldfighter #59801 üzenetére
Ki van írva hogy az alkudozók ne is keressék őket
Múltkor olvastam, piros szöveggel ki is van emelve. -
spiky03
veterán
válasz
Oldfighter #59803 üzenetére
Fish-re gondolsz? A B&W dobozokra? Erre?
Azt láttam én is.
Nekem is ott lesz. Csak oda tudom tenni. -
cafat
aktív tag
válasz
Oldfighter #59388 üzenetére
Oké ezt tudom. Első körben mindenféleképpen a frontokat akarom cserélni.
Akkor úgy teszem fel a kérdést, hogy használtan mit ajánlotok 50-60ezres kategóriába?
Eddigi kiszemeltek:
Wharfedale Diamond 8.4 /50ezer/
YAMAHA NS-555 /65ezer/Ezekről vélemény?
-
cafat
aktív tag
válasz
Oldfighter #59367 üzenetére
Igen a végső cél az lenne. Azt kell most eldöntenem, hogy milyen irányba indulok el.
Ugye a surround+center hangszórók yamaha márkájúak.
Van olyan Yamaha álló front sugárzó 50-60 ezres kategóriában amit érdemes lenne megvenni?
Vagy most veszek egy másmilyen első sugárzókat és később a többit hozzá igazítom.
Mindez egy ~25nm szobába lenne. -
Dorian
félisten
válasz
Oldfighter #59309 üzenetére
Lehet, hogy most fáradt el. Olyasmi lehet, mint amikor az izzók is felkapcsoláskor pukkannak el, egy intenzív igénybevétel hatására.
Norbi 72:
Most is azt mondom, hogy ettől félni nem érdemes, ez volt kb. az 30. bemérés amit csináltam eddig. Ha nem most, akkor egy filmnél történik.Most agyalok, hogy ha fizikailag kompatibilis, akkor igazából más magas is jó lehet, ami ugyanúgy 4ohm-os. Ez a Vifa is papír szerint (átvitelben, érzékenységben) igazából jobb, mint az eredeti, mi történhet, ha ilyent teszek bele... Persze párban cserélve.
-
troooper
tag
válasz
Oldfighter #59311 üzenetére
Sajnos nem tudom máshogy átrendezni a szobát. Sejtettem, h nem a legjobb hely a szőnyegen elhelyezés, ezért írtam, h inkább a hangprojektor. Ezek szerint az jobb megoldás lenne?
Szerk: akkor marad a 2.0 és nézek alá egy-egy sámlit
Uraim, köszöntem!
-
akos114
csendes tag
válasz
Oldfighter #59166 üzenetére
Azért köszi szépen!
Mindegy, akkor bekötöm optikaival, csak gondoltam h már van ilyen tech akkor kipróbálom.
-
akos114
csendes tag
válasz
Oldfighter #59160 üzenetére
Van egy HDMI option de a General alatt és ott be is van állitva az ARC viszon t a videoból csak olyan van, hogy video source
-
akos114
csendes tag
válasz
Oldfighter #59158 üzenetére
Nekem a tv hangbeállításnál van olyan, hogy enable hdmi arc, ezt be is kapcsoltam, de az erősítőn meg semmit nem találok, leírást végigbambultam de csak nem tudok rájönni.
-
Thuglife
senior tag
válasz
Oldfighter #59120 üzenetére
Én azóta sem egészítettem ki mélyládával az Aviano 5.0-át, de egyelőre nem is hiányzik.
Én is abszolút elégedett vagyok vele.
-
MasterMark
titán
válasz
Oldfighter #59140 üzenetére
Mert elhúztam a kanapét.
-
MasterMark
titán
válasz
Oldfighter #59138 üzenetére
Eddig úgy volt.
Közel ülök a TV-hez, 2 méter alatt, ezért raktam összébb, szerintem így jobb.
Ezért van ennyire beforgatva is.Az nem festék, csak olyan bútorlapból vágtam, amin fehér bevonat volt, az volt kéznél
De ez maximálisan ideiglenes, amíg lesz rendes TV állványom. -
davidunited
tag
válasz
Oldfighter #59112 üzenetére
Rendben holnap kipròbálom! Remèlem jò lesz mert nèztem aktìsubokat... De mèg hasznàltan sem olcsòk sajnos viszont nekem fontos h dübörögjön a mély....most arra is gondoltam ha nem tudom jòl beàllìtani esetleg elcserèlem egy stereo eròsìtőre vagy eladom! Pedig pont azért vettem ezt mert gondoltam frankòn fog dübörögni....nem tudtam h ehhez ilyen aktìv mèlylàda kell!!!
-
Patice
nagyúr
válasz
Oldfighter #59015 üzenetére
A pénz ismét találkozott a hülyeséggel.
És hány ilyet látni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Oldfighter #58981 üzenetére
Félreértesz. Tuningolni nem tudom kit bíznék meg.
-
ProdyG
őstag
válasz
Oldfighter #58943 üzenetére
ok, tehát szabályos háromszög.
Én eddig egyenlő szárúban gondolkodtam, és a 2 szár egyenkénti hossza rövidebb volt, mint a 3. oldal (2 front közti táv). Ezen változtatok a másik irányba, köszidunkel: ok
-
g.osseus
csendes tag
válasz
Oldfighter #58737 üzenetére
Értelek. Megpróbálok majd időt szakítani rá. De majd csak ha tényleg aktuális lesz (= megveszik a lakást
).
-
g.osseus
csendes tag
válasz
Oldfighter #58730 üzenetére
Hát igen, meghallgatnám én, de nincs gyakorlatom ilyen-olyan komponensek hangjának összehasonlításában. Arról nem is beszélve, hogy az LX70 dobozban pihen. Bár gondolom az eladó hajlandó lenne bekötni egy meghallgatásra, de még akkor is két teljesen különböző rendszerben és térben kéne meghallgatnom őket. Nem lenne összehasonlítási alapom se, még ha érzékelném is a különbséget. És akkor még mindig ki tudja, hogy muzsikálnának a kiszemelt JBL szettben.
-
spiky03
veterán
válasz
Oldfighter #58660 üzenetére
Thx.
Nem veszem. Úgy építkezem.
Nah meg amire lesz pénz, azt veszem. Tudom, hogy a frontokat mondjátok, hogy azokat vegyem, de sajnos a sub eladásából annyi nem jön össze, nah meg mozihoz kell a sub nekem így az a következő lépcső számomra.
Ha ez megvan utána jön a szép gyűjtögetés és a frontok beszerzése, majd végül a hátsók. Ha szerencsém lesz akkor akitől most a centert vettem, akkor tőle veszem a frontokat is, mert ő is most gyűjtő fázisban a frontok cseréjére. Ez lett neki a Foacl helyettTermészetesen ha a frontok meglesznek, akkor azok kapnak szép jó madzagot is.
@Norbi 72
Nem volt csak szerettem volna, de azt sajnos elúszott az a hajó, és így most a Foacl vizekre eveztem.Remélem nem bánon meg.
-
Keszeg_82
csendes tag
válasz
Oldfighter #58461 üzenetére
Igényem nekem is lenne nagyobbra, csak hát a pénztárca...
Kis lakásba, mérges szomszédokkal, elsősorban feltétlenül mozizásra! De a zenét is szeretem!
Ha már válaszolt, kérlek nézz már rá az Onkyo SKS-HA528 -ra is, mert az is jó áron van számomra.
[link] -
válasz
Oldfighter #58443 üzenetére
"Ez a középvonal mit takar pontosan? Ha egymástól állnak ilyen távol, az még annyira nem lenne gáz"
Igen, egymástól van ilyen távolságra a hangfalak függőleges középvonala. Majd lövök egy képet, ha beállítottam a Canton Karat 40-et. Köszi!
-
válasz
Oldfighter #58415 üzenetére
"hiába lennének ott a Qln hangsugárzók, ha a sztereókép szűk marad."
Tamoo : "ha nem tudod normálisan elhelyezni minden fölösleges."
Pedig nem tudok változtatni. Bal oldalon tudom nyitni még valamennyire, de jobb oldalon nem, mert közlekedő rész van. Ez azt jelenti, hogy a hangfalak középvonala max 180-190 centi tud lenni. Asszimetrikus elhelyezés nem lehetséges, mert nem csak zenehallgatáshoz, hanem filmnézéshez is használjuk.
Akkor hagyjam az egészet a fenébe? -
Sefter
veterán
válasz
Oldfighter #58322 üzenetére
Megbízható forrásból (fórumtárs)
Kittosz!
Nekem elsőre is ilyen élmény volt, még a "régi-elavult"
rendszere is ..
-
DrJános
aktív tag
válasz
Oldfighter #57737 üzenetére
Hát ami azt illeti ez úgy jött, hogy alapjáraton amikor ezt megvette Apa és talán én is ott voltam (de ez nem biztos) akkor senki sem mondta, hogy ezeket egyébként illene fül magasságban elhelyezni.
A földre ugyebár nem teszi a paraszt mert akkor abból igen hamar foci lesz így jött a szekrény teteje. Ott nem bántja senki és mivel a hang remekül tejed a térben így még logikus is, hisz nem "ütközik" neki az ágynak az asztalnak meg a többinek.
A hátsók meg azért lettek keresztbe rakva mert nem akartuk az ajtó előtt elhúzni a drótot így oda lett feldobva.Hát röviden ennyi a történet.
Ami a továbblépést illeti a minőségibb cuccok felé azzal az az egyetlen gondom, hogy ahogy össze számoltam erősítővel 5.1 es elrendezéssel és madzagokkal 400 alatt nem igazán lehet kijönni ( és akkor még nem is számoltam a különböző állványokat amik egyébként kellenének ez min megint +100 ha nem 2)
És ráadásul a szüleim úgy nézik az egészet, hogy én mi a fancért akarok eldobni egy egyébként tökéletesen működő hangfalat, de ha már minden áron meg akarom tenni mert nekem semmi sem jó, akkor miért nem teszkós 20.000 -est veszek.
(ez elvileg 10 volt sok éve, de én már ebben is kételkedem)
Meg a nagy igazság az, hogy nekem itthon nem jó minőségű DVD-im vagy BD-im vannak hanem a netről szerzett csodák/ néha csudák és főleg pár engem érdeklő fimet nézegetek csak. Még én sem tudom, hogy megérné-e egyáltalán egy ilyen befektetés. Bár azért tény és való, hogy szívesebben nézegetnék valami fa cuccost, csak hát ennyi pénzből manapság az ember tud venni egy használható kocsit is és annak gyakorlati haszna is van.
Ja amúgy a Wharfedale 10.2 brutálisan nagy.
A fényképeken egyáltalán nem látszik, hogy milyen nagy valójában.
-
DrJános
aktív tag
válasz
Oldfighter #57734 üzenetére
Ok ezt értem, és jó is lenne, de akkor hogy varázsoljam oda a gépet, a centert?
Illetve az ablak alatt van 2x 120cm hosszú 3x radiátor, nem hinném, hogy létezik az az elektronika aminek ez bejönne.
Amúgy ez a Streamaudio hol található?
-
DrJános
aktív tag
válasz
Oldfighter #57730 üzenetére
Ez kérlek szépen szekrény tetejére felpakolt megoldás. Na jó tudom a "nyomtatós" és "számítógépes" szekrényrészt mindenféle képen fel kéne cserélni (kimértem) úgy legalább középre kerülne a center egyenlő távolságra a frontoktól. De hidd el ennek a cuccnak oly mindegy, hogy hol van.
És legalább így lazán elérem az íróasztalt és tudok róla csemegézni.
Amúgy azért tettem fel a képeket és azért égetem vele magam, hogy lássátok ti is, hogy ebbe a szobába normális házimozit közel lehetetlen létrehozni, mondjuk nem is az a cél, csak valami amire már azért nyugodt szívvel rá lehet mondani, hogy jó.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Oldfighter #57574 üzenetére
Jájjjjjj
-
válasz
Oldfighter #57556 üzenetére
"Nem fontos a digitális bemenet, ha van több használható analóg ( RCA) csatlakozó az erősítődön."
Nem az analóg bemenet a lényeg, az nyilván van dögivel egy sztereó erősítőn. Az a baj, hogy akkor DAC kell a médialejátszóhoz és tévéhez, mert állítólag elég ratyi a Dune belső DAC-ja, és a TV-é is. És még mindig ott marad a 2.1 kérdése. De tutira igazad van, egész biztosan jobb hangminőséget érnék el egy f@sza sztereó erősítővel, mint a 2.1-nek használt házimozival. Nincs még lezárva a kérdés, de elsőnek a hangfalakat szeretném megvenni, aztán meglátjuk.
"A hangdobozok elhelyezésén viszont valahogy meg kéne oldani a változtatást. Nem igazán tudom elképzelni, hogy közvetlenül a tévére tolva kétoldalt, hogy tud sztereó teret leképeznie a hangsugárzóidnak."
Tudom én ezt, írtam is, hogy mit csinálna egy hifista, ha látná a barmolást, de sajnos nincs más lehetőség. Az egyik oldalon meg is tudnám oldani némi átrendezéssel, hogy fél méterrel széjjelebb kerüljön, de a másik oldal az közlekedő rész, onnan már 10 centit sem tudok elvenni.
-
válasz
Oldfighter #57538 üzenetére
Köszönöm mindenkinek, aki válaszolt!
"Ha nem tervezel 5.1-et, akkor érdemes lenne megfontolni egy használt sztereóerősítőbe való invesztálást."
Igen, ez volt az alapötletem, de ezzel több nehézségbe ütköztem. Egyrészt digitális bemenetek kellenének az erősítőre, mert ha külön DAC-ot is veszek, bőven kifutok a keretből. Médialejátszó, CD-játszó és TV menne az erősítőre digitálisan, analógban meg egy LP lemezjátszó.
Másrészt 2.1-et használok, és meg is tartanám a szubládát, mert szerintem nem tudok olyan árú fronthangfalakat venni, aminek elég lenne a mély tartománya, a 60 ezer körüli összegbe (ami most már max 80), ilyen nemigen fér bele.
-
válasz
Oldfighter #57517 üzenetére
"Sajnos az erősítőd se egy géniusz a minőség terén."
Ez is kérdés volt számomra, hogy végül is mennyire gyenge láncszem az erősítő. Nincsenek high end igényeim, de ha annyira ultragáz az erősítő, akkor lecserélem, de erősítőre és hangfalra együtt sem költenék többet 150-nél, szóval finoman szólva is sanszos, hogy nem kapok ennyiből a jelenlegi Philips erősítőmtől jobbat. Ezért döntöttem végül is úgy, hogy a láncban valószínűleg leggyengébb Jamo hangfalaimat cserélem le, aztán majd meglátjuk.
Köszi a netdepo-ötletet is, ilyenekre is szükségem van, hogy egyáltalán hol keresgessek. Bár google a barátom, de a bevált, és a hozzáértők által ajánlott helyek értékes infók. Az megint más, hogy használtban lesz érdemes gondolkoznom.
-
xerobyte
aktív tag
válasz
Oldfighter #57467 üzenetére
Egy V3-as kiállító darabot hallgattam és egy új V4 jött.
Pont ilyenre lenne mondjuk a 8 nap, hogy itthon is kipróbálhassam, szvsz ez most nem az én hozzáállásom hibája, most szembesültem vele, hogy még egy 160K-t rá kellene dobni az egészre és ez annyira már nem tetszett, mert így is túlfeszítettem a keretem. Elindultam 150-től, eljutottam 250-ig és 490 lesz a vége?Persze a PC-t még lehet ha berhelem, akkor 410, de érezhetően a fölött, amit én ideálisnak éreztem rászánni.
-
akos114
csendes tag
válasz
Oldfighter #57380 üzenetére
Igazából a maximum amit rá tudnék szánni az 250.000 Ft, az erősítőig még nem jutottam el sajnos mert eléggé összejöttek a dolgok, a hangfalszettel csak azért kapkodtam mert látom hogy akciós még pár napig.
Ha tudnál mondani pár jó erősítőt vagy jobb hangfalszettet akkor nagyon megköszönném.
Köszi,
Ákos -
xerobyte
aktív tag
válasz
Oldfighter #57365 üzenetére
Elhelyezésen dolgozok, alapvetően nagyobb hangerőn (nem bömbölő persze) már alakul.
Viszont a beállításoknál eléggé elveszett vagyok, az erősítőn így is maxra rá van küldve a bass.
Bekötésnél fázishelyesre figyeltem, nincs biwireolva. Alacsony hangerőn is meg van a dinamika, de a mélyek csak magasabb hangszinten jönnek ki úgy, hogy azt mondom élvezhető már most (ez persze csak zene, film majd este). -
Borisz76
nagyúr
válasz
Oldfighter #57081 üzenetére
Szia.
Ha erre a tesztre gondolsz , akkor ezt olvastam és pont emiatt érdeklődök.
Jó lenne meghallgatni de csak ezért nem fogok hazautazni Magyarországra.
Tehát a kérdésem még mindig adott.
Erről jut eszembe.
Milyen német weboldalt tudtok ajánlani ezen kívül : MD-Sound.de
ahol házimozis berendezésekkel foglalkoznak és árulnak is.Hátha találok máshol olcsóbban....
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Oldfighter #57035 üzenetére
Nem csak egyféle üdvözülés van. Így is lehet élvezetes mozit építeni, na meg mindenkinek mások az igényei. Persze lehet mosolyogni, csak nem biztos hogy igazad van.
Én mondjuk a hátsókat kifogásolnám, de arra se mondom rá hallatlanul, hogy tuti gáz. Mindenesetre fölöslegesen nagy az biztos. -
spiky03
veterán
válasz
Oldfighter #57035 üzenetére
Hát nem tudom én, hogy mi lehet ott.
De elvileg sokan megfordultak már nála és mindenki jót mondott. Igaz ez nem a mostani felállásban volt, hanem amikor még egységes volt a hangfal szett.Meg nekem az jön le az írásaiból, hogy azért csak ért valamit ő is a házimozihoz. Megfordult már nála pár vas.
De persze lehet, hogy tévedek.
-
kissdani
senior tag
válasz
Oldfighter #56997 üzenetére
Köszönöm a szakmai felvilágositást! És még az őszinte szavakat is!
Akkor elvetem az ötletet és keresgélek tovább! -
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #56978 üzenetére
A Boston Legal sorozat 5 évadjának 100 körüli epizódját sztereóban kölcsönöztem ki. Azokhoz is szuper a Pro Logic. De a tévéből felvett Dr.Csont, Szállító és Crossing Lines hangját is alaposan felturbózza. Természetesen a reklámokat 2-3 gombnyomással átugorjuk.
-
Dorian
félisten
válasz
Oldfighter #56978 üzenetére
TV adás nem= tévében leadott film
Ezen kívül léteznek filmek csak sztereó hangsávval.krx21:
Kb. annyi, hogy a movie a beszédet a centerre pakolja, a music a két fronttal szólaltatja meg. Híradónál, narrációnál, sportközvetítésnél nyilván az előbbi jobb, a ritka esetben, ha sok szereplő össze-vissza beszél mint az említett műsorbanúgy számomra a music. Zenés műsornál viszont a jobb hangminőség miatt a pure direct (sztereó) beállítás.
-
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #56966 üzenetére
Nem értem, mire írod, hogy a "felhasználási kör azért ezeken túlmutat"?
Szerintem mindannyian nézünk tévéadásokat és sztereó hangsávú filmeket, amihez nagyon jól jön a mátrixolt térhangzás. Dorian is többször írta, hogy szorgalmasan használja a Pro Logicot. -
Mr.Foreigner
csendes tag
válasz
Oldfighter #56965 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat!
Akkor marad a Lektor.
-
BBéci
legenda
válasz
Oldfighter #56963 üzenetére
Rendszeresen használom a Pro Logic II funkciókat, a Movie-t és a Music-ot is, amikor a tévéadás, vagy a kölcsönzött film sztereó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vicces képek
- Elemlámpa, zseblámpa
- Elektromos autók - motorok
- 24 Hours of Le Mans
- The First Berserker: Khazan
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Minecraft
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest