Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Datakiller24
csendes tag
válasz
Norbi 72 #63059 üzenetére
Mostanában 4 óra alvás marad, töbi mind munka ... és elnézve mi vár még rám ez nem fog január végéig változni
Az én Yamahán is új, még dobozban van minden (mély,center,avr).
Igen, Szlovákia. Az SZK fórumok ennyire nem aktívak, csak a keresöre tudtam eddig is támaszkodni. De az AVR-t 269 Euróért is így találtam ( cirka 80 000 Ft, újonnan, 3 év garival), a center 85 Euró volt a mélyláda pedig 109. De teljes "szetteket" ilyen jó árban még nem találtam.
-
Datakiller24
csendes tag
válasz
#09634560 #62932 üzenetére
Szia Sanci38,
Megfogadom a tanácsodat, figyelek majd a magasságra is, mint írtam Oldfighter hozzászólására is, Genius miatt nem fúrok, faragok. Igen, ponosítok, DJ-ként, és saját magam láttam el mindíg a teremhez állítástm hangolást. Lehet itt máshogy müködik a dolog, a PA renszereknél minél jobb volt egy láda db (1m 1W) "értéke", annál kevésbé kellett nyúznom a fégfokokat, hogy a zenét érezni is lehessen (ne csak hallani). Ebböl kiindulva gondoltam azt, hogy kisebb "nyúzás" hangerö mellett, jobban meg tudom "mozgatni" a hangszórókat és az nekem jó lesz
. Nem tanultam hang technikát, csak dolgoztam vele ... 7 évig.
Sajnos a keret a 4 hangfalra összesen max 210 000 Ft. A center szépen szól (nekem), ezért is írtam, hogy lehet annak akinek otthon a 150k Ft centere énekel ... az én Yamaha hangfalam csak egy darab fadoboz. Nekem nem az. Azt meg kell érteni, hogy nem 5 000 000 Ft-s házi mozi rendszer épül ... hanem egy egyszerü, jobb mint a Genius ... cirka havi 2 film megnézésere (nincs idöm többre, remélem egyszer lesz). Megnézem az állalad felsorolt gyártókat, polk, boston és a kef biztosan túl lönek a keretemen (ES is), föleg a méretekkel van a bajom
Esetleg más ötlet ? Vajon az NS-333 (polc) milyen lehet ha 4 darab van ?
Üdv,
-
Datakiller24
csendes tag
válasz
Oldfighter #62926 üzenetére
Szia Oldfighter,
Köszi szépen a véleményezést és az ajánlást.
A nappali bútorok pontosan 2 hónaposak ... csere sajnos kizárható. A nappalink (kicsi a lakás) sajnos egyszerre több célt szolgál, dolgozó szoba, nappali, film, halk zene munka közben ... és a 8 éves fiam szórakozó központja ha az XBOX vagy PS3 használatra engedélyt kap. Az XBOX és PS3 mozgás érzékelös (ha videó játékot akar a gyerek, legyen, de mozogni kell), kell a tér a TV elött. 2 hónapja a TV az ablak elött volt - TV állványon, úgy nem volt elég a hely (lásd a munka asztalok méretét + a 2 nagy munka fotel). A center hangfal bármikor elhelyezhetö a TV alá ... fölé, a TV akár a szekrény hátsó tartó lapjára is felrögzíthetö ... de a Genius miatt nem fúrok szét semmit.
Az erö, terhelhetöség ... botlottam, igazad van, minden nap reggel 6-tól sokáig dolgozok ... fáradtan nem nehéz tévedni ... és a teljesítmény alatt teljes rendszert értettem ... hangproci, digi EQ, végfokok, ... PA. Lehet ezért is próbálok ennyire foggal, körömmel .. a JBL felé húzni, de már látom nem kellene, ez más világ (én Dj-ként melóztam, de saját garnitúrával ... még a régi "vándorcirkusz", nem vagyok már 20 éves ... (de azért még alkalmattán, a szomszédok örömére elöhúzom a Pioneer keveröt ... vagy az Ibanez gitárt a 20W-os Peavey modellezös kombóval
) - lásd Moonflower a TV szekrény tetejére telepítve
Nagyon úgy látom, hogy nem marad más, mint 4 darab ... "polc" hangfal, és az is a Yamaha "garázsából", mivel itt van a hátam mögött, még kartonban a Yamaha AVR, Subb és a center is. Az új szoba ... majd akkor tudom ha ki lesz választva lakás... vagy felépül egy házikó, addig csak az elhatározás van, hogy idén már kell a saját.
Köszi még egyszer, esetleg ha lenne még valami jó tanács (a jelenlegi elrendezés mellett), na kímélj
-
Datakiller24
csendes tag
válasz
Norbi 72 #62833 üzenetére
Szia Norbi 72, Sefter, Oldfighter és mindenki,
Köszönöm szépen az ajánlást, utánanézek (az a tapasztalatom, hogy SZK valamivel elérhetöbb áron lehet beszerezni ezt azt, megnézem hátha a "nagytesó" is elérhetö).
Elkészítettem a szoba alaprajzát és befirkáltam cirka hová férnének el a hangfalak. Mindenkép szeretnék 4 oszlopot, az ok egyszerü, ez a nappali bérlakásban van ... változni fog rövidesen (1 éven belül). A keskeny hangfalak nem is a szekrények közébe kerülnének, de köszi szépen a figyelmeztetést, nem fogom öket bezárni. A 4x db "polc" hangfal felejtös (bár abból is van pár szép hangzású darab - de annyi pénzem nincs), a hátsók alá is állvány kellene, akkor már inkább az oszlop.
A kidobott pénz. Szerintem hasonlítsuk egyenlöre a hangzást a Genius rendszerhez ... ahhoz képest szerintem mindenképp ég és föld lesz. A panel lakást szándékosan írtam, nincs szükségem 200W-os hangfalakra, inkább legyen valami "gyengébb" ami szebben és dinamikusabban szól (90-92db). Bevallom nektek, ha eröt kellene vásárolni akkor megoldanám, pár év DJ és hangosító munka áll mögöttem (az uccsó LED fény még a nappaliban van felszerelve
de pár éve már pihenek) ... de a tiszta hangokhoz el kell a segítség.
A center hangfal az szerintem marad, hallgassátok meg valahol, ti sem cserélnétek le .... ha csak nem valami 150e Ft feletti csúcs hangzású központi hangfal boldogítja füleiteket már otthon
... a kérdés mihez fog a legjobban illeni (igen, Yamaha NS széria lenne a legjobb, de az 555 és 777 is irtó nagy darabok - láttam, hallottam öket és sajnálom hogy ilyen kicsi a hely a nappaliban). Valami ami közel áll a Yamaha hangfalak hangzásához ?
ui.: amiket felsoroltam (és nem Yamaha) azok annyira "gagyik" ?
NEM célom a reklám, a (JBL) teszt lenne a célpont.
http://proteusaudio.hu/index.php?/Tesztek-bemutatok/jbl-loft-51-hangfal-szett-tesztElöre is köszi a válaszokat,
Üdvözlettel,
Péter
-
Datakiller24
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni hangfalválasztás terén. Tudom, fordított sorrendben kellett volna megtenni a vásárlást, de ez most így sikerült (olyan árban volt az AVR, hogy nem tudtam lebeszélni magam róla). Egy kis elöszó, hogy miröl is váltunk...jelenleg egy Genius Home Theater 5.1 (5 x 15W + 35W mély) a hangalap a nappaliban melynek méretei hossz 6m x szélesség 3,5 m. A nappaliban sok bútor van, minden körbe a falakon elhelyezve. A TV szekrény kerszetben van (azaz a mozizás a hosszanti irányban történik). Az effektív hely, ahová a hangfalakat el szeretném helyezni az szélesség 2,5m , hossz 4,5 m (a többit szekrények zárják 2,1m magasságig). 90 százalék mozi, 10 százalék zene (FLAC HIGH Bitrate), számítógép HDMI kimenete hajtja majd meg (elméletileg az alaplap minösítése Hi-Fi, digitális kimeneten szépen is szólt - persze eddig csak egy logitech hangfalszettel próbáltam).
Ami adott egyenlöre:
AVR Yamaha RX-V475 - 5 x 80W tisztán, 6 Ohmon (betáp adatai 470W a doboz alapján)
Elsö hangfalak: ide szeretnék 2 darab , minél keskenyebb oszlopot - nincs hely széles hangfalnak - max 22cm
Center: Yamaha NS-C444
Hátsó hangfalak: ide is szeretnék 2 darab , minél keskenyebb oszlopot - nincs hely széles hangfalnak
Sub(mély): Yamaha YST-SW030 (75W) - elég lesz, mivel a kis 35W Genius is túl lö a célon (igaz nem szól szépen, csak hangos).Ebböl kiderül, hogy nekem 4 darab egyforma oszlop hangfal kellene, amennyiben lehet valami olyan ami nem veszik össze a Yamaha erösítövel és központi hangfallal. Annyit már sikerült megtudnom, hogy a Yamaha erösítök elég lágyak, így kicsit keményebb hangfalakkal kell öket párosítani a kiegyensúlyozottabb hangzás végett. A keret ... 600-700 Eur (180-210 ezer Ft). Nem a hangerö a lényeg (panel lakás, 8-ik emelet, szomszéd a falon túl). És most jön amit eddig nézegettem (nyugodtan kövezzetek meg
):
1. JBL Loft 50 - ezt sokan lehúzzák, de találtam egy audio szaküzlet oldalán tesztet róluk, és 5.1 rendszerként szépeket írtak.
2. Yamaha NS-555 - ez elég nagy, méret miatt a legutolsó lenne amit választanék, szívem és hang alapján az elsö.
3. Magnat Monitor Supreme 2500 - erröl találtam teszteket, kicsit több a mély és kevesebb a közép bennük, de 84 százalékot kaptak (svéd teszt)
4. Jamo S626 - erröl semmit sem tudokMás is szóba jöhet, a határ a pénz és a méret! (a pénz lehet mondjuk még +10 százalék). Mindenkép 4 darab oszlopot szeretnék ... tudom, az erösítö nem túl erös, de akár egy éven belül le is lehet cserélni valami jobbra és erösebbre.
Elöre is köszönöm a segítséget!
Szép napot kívánok!
Üdv,
Péter
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- GÉMER! Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 3070 szint! 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar. 2026
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest