Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Datakiller24

csendes tag

válasz Norbi 72 #63059 üzenetére

Mostanában 4 óra alvás marad, töbi mind munka ... és elnézve mi vár még rám ez nem fog január végéig változni :( Az én Yamahán is új, még dobozban van minden (mély,center,avr).

Igen, Szlovákia. Az SZK fórumok ennyire nem aktívak, csak a keresöre tudtam eddig is támaszkodni. De az AVR-t 269 Euróért is így találtam ( cirka 80 000 Ft, újonnan, 3 év garival), a center 85 Euró volt a mélyláda pedig 109. De teljes "szetteket" ilyen jó árban még nem találtam.

• Datakiller24

csendes tag

válasz Norbi 72 #63057 üzenetére

Szia,

Köszi szépen, mivel SZK élek, így helyben kerestem rá, itt nem vol akciós sehol. A polk, boston, kef és a nagyobbik dyna is nagyon tetszik, utána olvasgatok. Yamaha erösítövel okésak mind ?

Üdv,

• Datakiller24

csendes tag

válasz #09634560 #62932 üzenetére

Szia Sanci38,

Megfogadom a tanácsodat, figyelek majd a magasságra is, mint írtam Oldfighter hozzászólására is, Genius miatt nem fúrok, faragok. Igen, ponosítok, DJ-ként, és saját magam láttam el mindíg a teremhez állítástm hangolást. Lehet itt máshogy müködik a dolog, a PA renszereknél minél jobb volt egy láda db (1m 1W) "értéke", annál kevésbé kellett nyúznom a fégfokokat, hogy a zenét érezni is lehessen (ne csak hallani). Ebböl kiindulva gondoltam azt, hogy kisebb "nyúzás" hangerö mellett, jobban meg tudom "mozgatni" a hangszórókat és az nekem jó lesz :) . Nem tanultam hang technikát, csak dolgoztam vele ... 7 évig.

Sajnos a keret a 4 hangfalra összesen max 210 000 Ft. A center szépen szól (nekem), ezért is írtam, hogy lehet annak akinek otthon a 150k Ft centere énekel ... az én Yamaha hangfalam csak egy darab fadoboz. Nekem nem az. Azt meg kell érteni, hogy nem 5 000 000 Ft-s házi mozi rendszer épül ... hanem egy egyszerü, jobb mint a Genius ... cirka havi 2 film megnézésere (nincs idöm többre, remélem egyszer lesz). Megnézem az állalad felsorolt gyártókat, polk, boston és a kef biztosan túl lönek a keretemen (ES is), föleg a méretekkel van a bajom :(

Esetleg más ötlet ? Vajon az NS-333 (polc) milyen lehet ha 4 darab van ?

Üdv,

• Datakiller24

csendes tag

válasz Oldfighter #62926 üzenetére

Szia Oldfighter,

Köszi szépen a véleményezést és az ajánlást.
    A nappali bútorok pontosan 2 hónaposak ... csere sajnos kizárható. A nappalink (kicsi a lakás) sajnos egyszerre több célt szolgál, dolgozó szoba, nappali, film, halk zene munka közben ... és a 8 éves fiam szórakozó központja ha az XBOX vagy PS3 használatra engedélyt kap. Az XBOX és PS3 mozgás érzékelös (ha videó játékot akar a gyerek, legyen, de mozogni kell), kell a tér a TV elött. 2 hónapja a TV az ablak elött volt - TV állványon, úgy nem volt elég a hely (lásd a munka asztalok méretét + a 2 nagy munka fotel). A center hangfal bármikor elhelyezhetö a TV alá ... fölé, a TV akár a szekrény hátsó tartó lapjára is felrögzíthetö ... de a Genius miatt nem fúrok szét semmit :).

Az erö, terhelhetöség ... botlottam, igazad van, minden nap reggel 6-tól sokáig dolgozok ... fáradtan nem nehéz tévedni ... és a teljesítmény alatt teljes rendszert értettem ... hangproci, digi EQ, végfokok, ... PA. Lehet ezért is próbálok ennyire foggal, körömmel .. a JBL felé húzni, de már látom nem kellene, ez más világ (én Dj-ként melóztam, de saját garnitúrával ... még a régi "vándorcirkusz", nem vagyok már 20 éves ... (de azért még alkalmattán, a szomszédok örömére elöhúzom a Pioneer keveröt ... vagy az Ibanez gitárt a 20W-os Peavey modellezös kombóval ;] ) - lásd Moonflower a TV szekrény tetejére telepítve :D

Nagyon úgy látom, hogy nem marad más, mint 4 darab ... "polc" hangfal, és az is a Yamaha "garázsából", mivel itt van a hátam mögött, még kartonban a Yamaha AVR, Subb és a center is. Az új szoba ... majd akkor tudom ha ki lesz választva lakás... vagy felépül egy házikó, addig csak az elhatározás van, hogy idén már kell a saját.

Köszi még egyszer, esetleg ha lenne még valami jó tanács (a jelenlegi elrendezés mellett), na kímélj :)

• Datakiller24

csendes tag

válasz Norbi 72 #62833 üzenetére

Szia Norbi 72, Sefter, Oldfighter és mindenki,

Köszönöm szépen az ajánlást, utánanézek (az a tapasztalatom, hogy SZK valamivel elérhetöbb áron lehet beszerezni ezt azt, megnézem hátha a "nagytesó" is elérhetö).

Elkészítettem a szoba alaprajzát és befirkáltam cirka hová férnének el a hangfalak. Mindenkép szeretnék 4 oszlopot, az ok egyszerü, ez a nappali bérlakásban van ... változni fog rövidesen (1 éven belül). A keskeny hangfalak nem is a szekrények közébe kerülnének, de köszi szépen a figyelmeztetést, nem fogom öket bezárni. A 4x db "polc" hangfal felejtös (bár abból is van pár szép hangzású darab - de annyi pénzem nincs), a hátsók alá is állvány kellene, akkor már inkább az oszlop.

A kidobott pénz. Szerintem hasonlítsuk egyenlöre a hangzást a Genius rendszerhez ... ahhoz képest szerintem mindenképp ég és föld lesz. A panel lakást szándékosan írtam, nincs szükségem 200W-os hangfalakra, inkább legyen valami "gyengébb" ami szebben és dinamikusabban szól (90-92db). Bevallom nektek, ha eröt kellene vásárolni akkor megoldanám, pár év DJ és hangosító munka áll mögöttem (az uccsó LED fény még a nappaliban van felszerelve :) de pár éve már pihenek) ... de a tiszta hangokhoz el kell a segítség.

A center hangfal az szerintem marad, hallgassátok meg valahol, ti sem cserélnétek le .... ha csak nem valami 150e Ft feletti csúcs hangzású központi hangfal boldogítja füleiteket már otthon :) ... a kérdés mihez fog a legjobban illeni (igen, Yamaha NS széria lenne a legjobb, de az 555 és 777 is irtó nagy darabok - láttam, hallottam öket és sajnálom hogy ilyen kicsi a hely a nappaliban). Valami ami közel áll a Yamaha hangfalak hangzásához ?

ui.: amiket felsoroltam (és nem Yamaha) azok annyira "gagyik" ?
    NEM célom a reklám, a (JBL) teszt lenne a célpont.
    http://proteusaudio.hu/index.php?/Tesztek-bemutatok/jbl-loft-51-hangfal-szett-teszt

Elöre is köszi a válaszokat,

Üdvözlettel,

Péter

• Datakiller24

csendes tag

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni hangfalválasztás terén. Tudom, fordított sorrendben kellett volna megtenni a vásárlást, de ez most így sikerült (olyan árban volt az AVR, hogy nem tudtam lebeszélni magam róla). Egy kis elöszó, hogy miröl is váltunk...jelenleg egy Genius Home Theater 5.1 (5 x 15W + 35W mély) a hangalap a nappaliban melynek méretei hossz 6m x szélesség 3,5 m. A nappaliban sok bútor van, minden körbe a falakon elhelyezve. A TV szekrény kerszetben van (azaz a mozizás a hosszanti irányban történik). Az effektív hely, ahová a hangfalakat el szeretném helyezni az szélesség 2,5m , hossz 4,5 m (a többit szekrények zárják 2,1m magasságig). 90 százalék mozi, 10 százalék zene (FLAC HIGH Bitrate), számítógép HDMI kimenete hajtja majd meg (elméletileg az alaplap minösítése Hi-Fi, digitális kimeneten szépen is szólt - persze eddig csak egy logitech hangfalszettel próbáltam).

Ami adott egyenlöre:
    AVR Yamaha RX-V475 - 5 x 80W tisztán, 6 Ohmon (betáp adatai 470W a doboz alapján)
    Elsö hangfalak: ide szeretnék 2 darab , minél keskenyebb oszlopot - nincs hely széles hangfalnak - max 22cm
    Center: Yamaha NS-C444
    Hátsó hangfalak: ide is szeretnék 2 darab , minél keskenyebb oszlopot - nincs hely széles hangfalnak
    Sub(mély): Yamaha YST-SW030 (75W) - elég lesz, mivel a kis 35W Genius is túl lö a célon (igaz nem szól szépen, csak hangos).

Ebböl kiderül, hogy nekem 4 darab egyforma oszlop hangfal kellene, amennyiben lehet valami olyan ami nem veszik össze a Yamaha erösítövel és központi hangfallal. Annyit már sikerült megtudnom, hogy a Yamaha erösítök elég lágyak, így kicsit keményebb hangfalakkal kell öket párosítani a kiegyensúlyozottabb hangzás végett. A keret ... 600-700 Eur (180-210 ezer Ft). Nem a hangerö a lényeg (panel lakás, 8-ik emelet, szomszéd a falon túl). És most jön amit eddig nézegettem (nyugodtan kövezzetek meg :) ):

1. JBL Loft 50 - ezt sokan lehúzzák, de találtam egy audio szaküzlet oldalán tesztet róluk, és 5.1 rendszerként szépeket írtak.
    2. Yamaha NS-555 - ez elég nagy, méret miatt a legutolsó lenne amit választanék, szívem és hang alapján az elsö.
    3. Magnat Monitor Supreme 2500 - erröl találtam teszteket, kicsit több a mély és kevesebb a közép bennük, de 84 százalékot kaptak (svéd teszt)
    4. Jamo S626 - erröl semmit sem tudok

Más is szóba jöhet, a határ a pénz és a méret! (a pénz lehet mondjuk még +10 százalék). Mindenkép 4 darab oszlopot szeretnék ... tudom, az erösítö nem túl erös, de akár egy éven belül le is lehet cserélni valami jobbra és erösebbre.

Elöre is köszönöm a segítséget!

Szép napot kívánok!

Üdv,

Péter

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés