- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
enricotoxic
tag
válasz
Dorian #88809 üzenetére
"Viszont azt látom, hogy nagyon hifi-szemszögből nézed a házimozit:"
Igen, a hifi a nagy halmaz, azon belül van számtalan halmaz és részhalmaz: stereo, home theater, vinyl, high-end... Azért nézem hifi szemmel, mert vannak hangsugárzók, elektroakusztikai berendezések, kábelek, akusztikát befolyásoló kiegészítők. Az igaz, hogy egy olcsó sztereó rendszer árából egy nagyon olcsó házimozit lehet összerakni, ahol sokkal kevésbé jönnek elő a differenciák, de nem gondolom, hogy erre céloztál. Mozinál a kép is picit elveszi a figyelmet a hangtól, de mozinál is fontos hangreprodukció minősége. Különben elegendő lenne a TV hangszórója vagy egy fröccsöntött házimozi. Más a filozófia, de a cél ugyan az.
Forrás készülék lehet sok féle, konkrétan céleszközre, "okos" BD-re gondoltam.
"Mozinál (koncertnél) vannak ugyan különbségek köztük, de jelentősen kisebbek, mint az a hifiben megszokott. Kevesebb választék is van, és kategórián belül nincsenek eltérések hangminőségben."
Minőségi elemekből kell felépíteni a rendszert és lesz/van különbség. Hogy érted, hogy kevesebb a választék? Én óriási különbségeket hallok.
Egy kábel befolyásolja a hangot, de egy készülék nem? Egy forrás készülékben történhet digital-analóg átalakítás, jelkondicionálás, jobban hatnak rá rezonanciák, interferencia. Ez olyan mintha, azt mondanád, hogy egy mozi erősítőre rádugsz HDMI-n egy 19e forintos Sansung BD lejátszót, majd ezután egy Oppo BD lejátszót és ugyan olyan lesz a hang, azért mert a DAC az erősítőben van, ill. ott történik a dekódolás. Vagy olyan, mintha azt mondanád, hogy két eltérő forráskészülékben, ha ugyan az a DAC és a multi analóg kimenetet használod akkor a hang ugyan olyan lesz. Lehet, hogy nem jól értettem?
(#88815) Sanci38
Egyetértek.
(#88788) devil-k
"Viszont van az a dolog, amikor egy megfelelő minőségi eszközt illik kiszolgálni"
Egyetértek, amit írtam nem mond ellent ennek.
(#88792) Tamoo
"Én 99%-ban egyetértek azokkal amit leírtál."
Örülök, kíváncsi vagyok az 1%-ra. Leíród?
-
mp54
senior tag
válasz
Dorian #88734 üzenetére
Viszont nálam a sub csak alap csatisat kapott, a Denonba már korábban vettem egyet jobb csatikkal.
Nem cserélgettem
Mit jelent ténylegesen az eggyel jobb csati? (árkülönbözet=?)
Focal Cobalt SW 800-ba menne..."hallatlanul"...
Arcam 400-ba jelenleg Isotek Evo3 Premier megy. -
adodaniel
őstag
válasz
Dorian #88632 üzenetére
Szakemberek azt mondják, hogy a kutyák 3 éves gyerek módjára viselkednek.
És egyébként van benne valami. a mi agarunk is szeret megsértődni, illetve szereti a határokat feszegetni. Utóbbit KIZÁRÓLAG CSAK kint a szabadban. Lakásban egész napos alvás van szerencsére, földre szállt angyal.
Első naptól kezdve a motyóval van egy szobában, semmi óvintézkedést nem csináltam. Nem bánt semmit, sőt még a játéka is ugyanúgy hever, mint reggel amikor elmegyünk munkába. Ha hétvégente otthon vagyunk szülőknél és az otthoni kutyákkal van együtt (magyar vizsla ill. golden retriever), rendesen rosszul van attól, hogy nem tud napi 17-20 órát aludni. -
-
enricotoxic
tag
válasz
Dorian #88341 üzenetére
JBL Studio 5XX nagyon jó. Studio 1XX nem nagy szám.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #88292 üzenetére
Pont ez a bajom ... AVR + háttérzenéhez nem biztos hogy van értelme a GS10-nek. Ráadásul ezzel félig-meddig még az egységes mozit is feladom.
Nehéz ügy... lesz még min rágódni.
Még a múltkori GS10 - RX1 témához. Köszönőviszonyban nincsenek a hangszóróik egymással. Pl. a GS10 "kúpja" fix, nem mozog a membránnal.
-
still2
tag
válasz
Dorian #88327 üzenetére
Ok. Igazad van. Figyelmetlen voltam. Őszintén szólva az olvasás után lett bennem egy kérdés. Ezt írtad.
"Mozizásra ez megfelelő hangdoboz, szvsz. 25 m2-ig a 80-as is bőven elég, de a hangja nagyon nem ér ennyit, mint ezek az árak."
Akkor most JBL hangfalakat vegyek vagy gondolkodjak másban. Vagy valamit félreértettem. Csak mozira kellene.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Dorian #87691 üzenetére
jó reggelt...
igaz nekem nem egy profi HECO centem volt, de nekem pont az nem tetszett benne hogy "túl" sok a mélye a beszédhangnak...
nálam van egy Heco center, ha valakit érdekel, szívesen odaajándékozom csokiért cserébe
nem rossza a hangja, de nekem már sok volt a mélyeszerk: bocsánat reggel van még, azt hittem Heco centerről volt szó, most látom hogy az szub
de attól függetlenül ha valakit érdekel Heco center, elajándékozó sorban van -
adodaniel
őstag
válasz
Dorian #87340 üzenetére
Még egyszer köszi a lehetőséget, pár dolog megvilágosodott bennem:
- Az első és a pénztárcámra nézve legfájdalmasabb, hogy kell egy T12!!!
Nagyon meggyőző produkciót rakott oda (egyébként Dorian teljes lánca).
- A 3808 ennyit tud sztereóban, amit itthon is megkapok az MS 904-esekkel. Ezt a vonalat elengedem, úgy sincs időm leülni és pl. 1 órát koncentráltan zenét hallgatni.
- Az 5.0 maradni fog egy darabig, esetleg a Hivox tuningot fontolom meg. -
Hobbbyt
őstag
válasz
Dorian #87207 üzenetére
Ez erősen nézőpont kérdése.
Ha valaki most 10< évre vesz TV-t akkor miért lenne pénzkidobás? Nem elképzelhetetlen, hogy 2-3-4 éven belül már átlagos lesz az UHD tartalom.. és akkor a fennmaradt időben kihasználja a tudást. Viszont ha most jó drágán vesz egy FHD-t és 2-3-4 éve múlva hiányolni fogja az UHD felbontást akkor a fennmaradt időben csak a fogát szívja és a cserét fontolgatja.. De akkor már a HD tévét használtan eladni se lesz gazdaságos.
A képméretek nemigazán fognak változni már.. Szóval 10 év múlva is ugyan olyan közelről kell majd néznie ,hogy lássa a plusz infót.A nézési távolságon meg néha én is jót nevetek.. mikor egy család 4 méterről nézi a 42 colos TV-t..
Olyankor szoktam szemléltetni, hogy ha a kezembe veszem az 5 colos telefonom, hatványozottan jobban kitölti a kijelzője a látóterem (ergó sokkal jobb élményt ad) mint az a 42 colos TV olyan messziről.
-
python1
veterán
válasz
Dorian #87207 üzenetére
Egyetértek veled én is.
Gondolkodtam sokat én is,hogy milyet vegyek ( UHD v FULL HD),de maradtam a full hd nál. Pedig heteket nézegettem,hasonlítgattam nem igazán hozott lázba az uhd.
Engem inkább a méret ami vonz,az meg 80 col nál kezdődik.
spiky03: ne várj még nagy csodákat. Idő kell mire rendeződik az aminek kell,de ez igaz a kábelekre,állványokra stb.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Dorian #87176 üzenetére
Mint írtam, a Kezelési Útmutató írja nálam. Gondolom józan paraszti ésszel, a hangvisszaverődés ott hatványozottan közrejátszhat abban, hogy a gép fals adatokat számoljon ki. Nem is életszerű közvetlenül a fal(ak) mellett ülni, még ha sok esetben erre kényszerül az ember.
-
-
devil-k
nagyúr
válasz
Dorian #86893 üzenetére
Nekem ebből semmilyen hasznom nem származik, csak megosztom a tapasztalatokat. Egyébként nem vészes ezeknek a tüskéknek az ára. Inkább erre költse valaki, mint drogra és alkoholra.
KnockOut87
Tamoo csak arra céloz, hogy ilyen elrendezéssel felesleges kiadásokba verni magadat. Teljesen egyetértek vele. Lényegében csak egymásra vannak dobálva a hangdobozaid.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #86867 üzenetére
Jó szubláda alá bizony kell a speciális tüske. Azt a megoldást, amit a Soundcare alkalmaz, kicsit nehéz lenne kisipari, vagy barkács körülmények között előállítani. És az ára sem lenne sokkal kevesebb.
Kaptam ezekből két szettet, összehasonlítottam SuperSpikes tüskékkel és nem lehetett őket egy napon emlegetni. Igaz, nem szubláda, hanem center alatt.
Toobee viszont hangdoboz, állvány és erősítő alatt is tesztelte.(#86871) Lacielvtars
KáCsából hazaviheted kipróbálni. Érdemes! Szerintem azok az olcsó bigyók nem is érnek többet, mint amennyibe kerülnek. Botorság ilyesmin spórolni pár ezer forintot. Gyakorlatilag örök életűek a Soundcare tüskék, szerencsés esetben még 70-80 évig használhatod őket. -
balbekk12
tag
válasz
Dorian #85994 üzenetére
Azért mertem kérdezni, mert az 1. hsz.-ban ez áll:
"Mi itt elsősorban házimozi erősítőkkel foglalkozunk, de ahogy a topik címében is benne van, minden egyébbel, ami egy rendszerhez kellhet."Valóban ez itt túl professzionális számomra, szóval ha van erre másik topic,akkor kérdezek ott.
-
Mankó
veterán
válasz
Dorian #85987 üzenetére
A kanapé előre húzása a hangfal elrendezés tekintetében jó lenne, de a szoba összhangját rontaná, sajnos adott körülményekhez kell igazodni. 2 verzió lehetséges:
1. a polc alá tenni beforgatva a mostani verzióval megegyezően vagy
2. a polc fölé a sarokból lefele és a hallgató felé döntve. Ebben az esetben a fölső polc funkciója megszűnne. Kivenni nem tudom, mert merevítőként szolgál. Nagyon szűkösek a lehetőségek, ezért is vagyok gondban. -
Mankó
veterán
-
Mankó
veterán
válasz
Dorian #85965 üzenetére
A polcon volt eddig, csak jött ez a fali konzol mizériám és belevágtam. A polcon kicsit tényleg magasnak éreztem a hangokat, de aztán meg is szoktam. Kicsit furcsa volt néha , hogy a hátsó hangok inkább fölülről jöttek.
Csak azért gondoltam hogy vissza a polcra, mert beleivódott az agyamba ez a 60-90 cm, de gondolom ezt a padlótól kell mérni és nem a hallgató fülétől-fejétől. Már megint rossz úton járok, én a fejtől mértem a távolságot? -
Mankó
veterán
válasz
Dorian #85923 üzenetére
A 30 cm az a fülem és a hangfal belső oldala közötti távolság merőlegesen. Ha feljebb teszem a hátsókat, akkor a hangfalak 90 cm-re lesznek a fejemtől, amennyiben középen ülök.
Ha már így is úgy is fúrni kell megint, akkor a tv melletti hangfalakat csak lejjebb tegyem, vagy mehet közelebb is a tv-hez? A hátsó hangfalak esetén pedig a hangfalak szöge maradjon a mostani vagy tegyem a szekrény és a fal közé esetleg 45 fokban? Illetve lefele nem feltétlenül tudom majd dönteni, nem tudom ennek van e valamiféle jelentőség? De végül is megoldható, csak a tartót kell jól elhelyezni.
Ha ezeket meglépem, akkor a lehetőségekhez képest már jobb hangképet fogok kapni? -
Mankó
veterán
-
pFEFErohni
tag
válasz
Dorian #85216 üzenetére
Hát akkor ez így nem lesz egyszerű történet!
Igazábol azért gondoltam erre mert ha a fém tüskéket tökig becsavarom a Sub-ba akkor a járolap kicsiny szinteltolódása is problémat okoz, ha meg szintezem akkor a rezgéstől kilazul és csörögni kezd... Rontani gondolom azért nem ront egy gránit vagy márványlap!? Mindkettô megfelelhet...!?
-
Patice
nagyúr
válasz
Dorian #85221 üzenetére
OK Nincs több kérdésem.
Én az állványomat Soundcare tüskékkel láttam el alül M6-osakkal, felül a legkisebbekel (ki kellett használni az akciót!
) Az alsókat egyszer kellett csak beszinteznem, és én is szoktam tologatni, de úgy látszik a többi pozícióban is jó, amit elsőre beállítottam.
-
spiky03
veterán
válasz
Dorian #85221 üzenetére
Húú akkor lehet, hogy nekem is kellene szereznem a frontok alá?
Mert nekem is mozgatni kell a bal oldali frontot, és jelenleg a tüskék alátéteken csúsztatom őket óvatosan, mert volt már, hogy kiugrottak a talpakból.
Így meg egyben valóban egyszerűbb lenne a csúsztatás. -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #83075 üzenetére
"A magas tartomány torzításait sokan vélik részletező képességnek."
Csodásan megfogalmaztad a lényeget, ebben is egyezik a véleményünk.(#83098) Sanci38
Csökkentett új árát megérte az X4000, de inkább vennék 4308/4310-et, az egyetlen pillanatig nem kérdéses. Sőt, a 3808A-t is többre tartom. -
-
spiky03
veterán
válasz
Dorian #83002 üzenetére
Volt bizony.
Akkor nézd meg azt is, ott vezetik fel a karaktert. Majd a stáblista utáni jelenettel a Bosszúállókat.
A 2. résznél is van stáblista utáni jelenet, és itt is a Bosszúállókat vezetik fel, de ugye már abból is a 2. részt.Azt már meg sem merem kérdezni, hogy a többi Marvel filmet láttad-e, ami kapcsolódik egymáshoz?
-
törölt tag
válasz
Dorian #82779 üzenetére
Ha belső HDD-t nem számolsz, legtöbb esetben a házikó dobja meg a költségvetést, no meg a táp, ott belép számos DIY lehetőség. Ha előbbin vagy utóbbin spórolnál, nagymértékben csökken a végösszeg. A ház, kép és hangminőség szempontjából bizonyos szint alatt semmiben nem befolyásolja a végeredményt. A tápellátás igen, ott érdemes számolgatni, hogy amennyit áldoznál rá, saját rendszerben valóban hoz-e annyit, mint amennyibe kerül. Teszem azt Pico plusz adapter 20k vs Plex+linearis táp 110k, stb-stb. Magyarul x-HTPC randa házzal, korrekt táppal 120k, y-HTPC jó házzal, jó táppal, de a többi hardver azonosságával 230-300k.
A szoftverezés más tészta, ott létezik megfizethetetlen tudás, jártasság. Valójában egy HTPC-t könnyebb, kényelmesebb és gyorsabb kezelni, mint egy médialejátszót, de semmi esetre sem bonyolultabb vagy kényelmetlenebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest