-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
alphamooncam
őstag
-
-
alphamooncam
őstag
válasz
Joshi #133711 üzenetére
Mi a baj a stúdió monitoraimmal, azon kívül hogy naturális?! Nem igazán nevezhető bögreszettnek.
Hallgattam pár Dalit, Elacot, KEF-et, és egyáltalán nem jött be a hangjuk. Ízlések és pofonok.
Ami nekem bejött az egy Sonus-faber volt, de az meg árban elérhetetlen, és az "csak" egy pár hangszóró. És a többi HM-hoz szükséges elem?
-
alphamooncam
őstag
válasz
Joshi #133696 üzenetére
Számomra nem a BD lejátszó része lenne a lényeges - HTPC-m van Kodival, NAS-sal -, hanem a jó minőségű ( több mint kettő ) analóg kijáratok.
OK. Akkor lenne, vmi. ajánlatotok, ami USB vagy HDMI bemenettel rendelkezik, és minimum hat analóg kijárata van, és nem mellesleg arányos a hangszórók és projektor minőségével?
-
rottenbull
őstag
válasz
Joshi #133620 üzenetére
Ezt az oldalukrol idezem :
Movies and Beyond
The complete entertainment solutionThe IMAX Private Theatre™ experience goes beyond movies to encompass 360° entertainment functions. From live sports to video games, music concerts and karaoke, Blu-ray™, cable and satellite broadcasts — all are supercharged with an aim to provide the best in-home entertainment experience that redefines one’s luxurious lifestyle at home.
Van nekik kulon mozifilm berles szolgaltatasuk, 500 dodo egy premier film, de mint irjak, itt nem all meg az elet
-
SLYM
veterán
válasz
Joshi #133464 üzenetére
adamsfamily köszi
ezért idegesít a dolog, mert a világon semmi sem történt azon kívül, hogy át lett helyezve a TV és a hangrendszer. tehát a kábelek kihúzkodása és összedugdosás. ennyi a történet és nem szól egyik hangfal sem. régebben is volt ezzel gond és már nem emlékszem a megoldásra, de, hogy őszinte legyek nem is érdekel
-
ottofon
csendes tag
válasz
Joshi #133207 üzenetére
Mégis hol kezdődik a haladó szint? Egykoron 200 ezres cuccokat simán ki lehet fogni 60-ért. És sokak szerint a régi hangfalak sokszor jobbak mint a maiak. Ha azt mondom 100 ezrem van egy pár használt frontra akkor az már lehet haladó kategória? ? Sokan lépnek feljebb és így szerencsére mindig van piaca a korábban felső közép vagy belépő felső kategóriának. 20m2-re szeretnék szépen diszkréten szóló rendszert amit mozi esetén természetesen (yamaha) sub-bal használnék.
-
justaview
senior tag
válasz
Joshi #132955 üzenetére
Ebben a tesztben azt írják az erősítődről, hogy "Bass could be punchier and tighter", és hogy "Dynamically soft".
Nem lehet, hogy ezért van, hogy hiába cserélsz kábelt, nem hoz többet, mert az erősítő nem tud többet?
-
justaview
senior tag
válasz
Joshi #132947 üzenetére
Úgy gondolod, hogy feljebb már nem ad semmi pluszt?
Az av-online-on azt írták, hogy a kicsi mélynyomónál még a AQ Husky is tudott javítani a Boxerhez képest is. Persze azt már tényleg nem lenne érdemes megvenni...
nkább azt a 50ezret költötted volna egy jobb subra.
Azt nem lehetett. A nappali volt a korlát, nem csak méretben, de színvilágban is. Csak a Castle tudott beilleszkedni. -
dota1
aktív tag
válasz
Joshi #132616 üzenetére
Hát a hama uni. távos okozott nekem egy pár bosszantó órát mert csak azért se ment vele. Végül találtam egy logitech harmony 350-et az aprón és elhoztam. 10perc alatt feltelepítettem a progiját és rátöltöttem adatbázisból az avr400 kódját (300-at nem talált). Most tökéletesen működik
Köszönöm mindenkinek! Megyek is mesterlövészt nézni
-
dota1
aktív tag
válasz
Joshi #132596 üzenetére
Vettem egy Hama 8in1 univerzális távot, az összes philips/marantz kódot kipróbáltam este de nem viszi egy sem
Ha valaki tud gyári távost vagy olyat ami viszi a hangerőt, írjon. Tanítható távom is van , csak kellene hozzá egy működő táv. Nincs itt valaki a fórumtárs délpestről akihez elmehetnék pár percre a hangerőt betanítani? -
Nemir Ombe
addikt
-
Csabroncka
addikt
válasz
Joshi #132453 üzenetére
Nem véletlen, hogy sokszor felhívjuk rá a figyelmet itt, hogy kihúzva a konnektorból (ez nem egyenlő a kikapcsolással) áramtalanított készülékekkel végezzük a kábelezést. Például hiába van relé védelem a végfokok előtt, ha sokszor összeér a hangfalkábel két vége előbb utóbb meghal a végfok, de ugyan ez van a HDMI kábel esetén is, hiába gondolják úgy sokan, hogy Hot plug eszköz az AVR és a megjelenítő.
-
xtremetuning
addikt
válasz
Joshi #132373 üzenetére
Csak elértünk a lényegig. Most egy FHD 55"OLED-en kell néznie. Mi történik, ha kap egy 65" UHD középfelső kategóriás panát ? Ha 10%-al jobb lesz a felskálázás(végeredmény), mint most, akkor én bólintok.
szerk.: jelen esetben maradjunk ennél. Ha magamnak szeretnék minőséget, arra ott a 4m vászon és az "ősember" fhd superlumis
-
Smiley
addikt
válasz
Joshi #132368 üzenetére
Dehogy akarom lehuzni... sot, szerintem egy rohadt jo technologia. Baromira szeretnek a ceghez egy 27" koruli 4K-s monitort magamnak, csak nehezen tudom elmagyarazni, hogy egy "komplett gep" arat csak monitorra szeretnem kolteni, es meg egy gepet is kellene venni melle, amivel meghajtom
De ez mar nagyon off.
-
Smiley
addikt
válasz
Joshi #132365 üzenetére
Legyen igy
Mindenki azt vegye meg ami tetszik neki.
Amugy en a 4K mellett vagyok, mert tenyleg szuper dolog... de 300 kilo koruli kategoriaban szerintem boven eleg fullhd. Azert meg nem fogok 6-7 kilot kiadni egy normalis 4K-s 60"-s tv-re, hogy havonta 1-2 alkalommal megnezzek rajta egy fullhd filmet, vagy 720p-s webrip-es sorozatot. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Joshi #132352 üzenetére
Pár éve még a 65" fhd is 7 jegyü volt és a jobbak nem 1-essel kezdődtek, most már a 75" is hazavihető 600e alatt .... előbb utóbb a "nagy méretek" is kifutó tipusok lesznek ....
3 -4 éve még egy 55-ös oled is 3 misi volt, most meg .... tizenpáréve is még csodálkoztunk a 3 millás 50"-os plazmán, ma meg .... nem kell ide "TV kartel", ha valamiből már sokat gyártottak (értsd: a fejlesztés már megtérült) akkor ott esik az ár, mindig az újdonságok drágák, a 4k meg magával hozza/hozta a nagyobb méret igényét, ezért ha abból is sokat gyártanak esni fog az ár ott is .....
Szóval ezt lehet "spúrságnak" vagy "igénytelenségnek" akár "maradiságnak" is hívni, de amig nem látok a saját szobámban (jelentős) különbséget a kedvenc kanapémról, a megszokott távolságból egy ugyanakkora uhd és egy fhd tv között, addig még várok arra, hogy megfizethető áron legyen az a méret, ahol már észreveszem a nagyobb felbontást ....
-
arcitec
addikt
válasz
Joshi #132128 üzenetére
[link]
Megfelelő átalakítót kell beszerezni - Vagy eleve megfelelő csatlakozójú tápkábelt, ha cserélhető. ( Már itt a szomszéd Ausztriában is van eltérő csati )J típusú aljzat és dugasz
A C típus csatlakozóhoz hasonló J típusú aljzat/dugasz elsősorban Svájcban használatos, de találkozhatunk vele például a Maldív-szigeteken is. Az ilyen típusú dugó abban különbözik a C típusútól, hogy a két láb között egy harmadik, földelésre szolgáló is található, amely nincs egy vonalban a két szélsővel.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Joshi #131931 üzenetére
Mivel helyben vagy fáradj el abba a házimozi üzletbe, amit már egyszer ajánlottam, most készült el (majdnem teljesen) a moziszoba, ahol szintén hiányzik még az "akusztika kezelése", de meg tudod hallgatni hogy mit tud 2 vagy 4db 25-ös sub cca 20-25nm-en így is .... szerintem egyszerűbb mint találgatni....
-
Quetz
őstag
válasz
Joshi #131931 üzenetére
A halltex magában csak arra lesz jó, hogy pénzt költsél rá. Ha mérés nélkül nekiállsz paneleket pakolgatni a szobádba, akkor fogalmad sem lesz róla, hogy honnan hová érkezel.
Nálam például a nappalimba mérés alapján az elülső falon és a mennyezeten összesen 6nm akusztikai panelt kellene elhelyeznem. Panel alatt értem 100x60-as kőzetgyapot bélésű táblákat, 10cm vastagságban, kiporzás ellen beburkolva.Érdemes lehet megnézni a Dreamcinema középső moziszobájának a panoráma felvételét, két oldalt összesen 18db 60x60-as panel, diffúzor a mennyezeten és a hátfalon.
-
BBéci
legenda
válasz
Joshi #131927 üzenetére
Porfogó, azért kell 2-3 naponta porszívózni. Ha zavar a por, üzemelj be egy jófajta légtisztítót, azok szinte csodákra képesek.
A falakra akusztikai paneleket tegyél, a helyüket és a fajtájukat méréssel kell meghatározni. A közérzetnek is kellemesebb, ha nem csupaszok a falak. Ez saját tapasztalatom. Jó megoldás a Halltex is, nagyon kellemes, barátságos hangulatú.Félreértettél, én is a két szubláda előnyeit hirdetem, de ameddig az akusztika olyan, mint nálad, kis túlzással, egy 60000 forintos bögreszettnél többre felesleges pénzt kiadni.
-
Joshi
titán
válasz
Joshi #131927 üzenetére
Még annyit hozzáfűznék, hogy nem olyan rég pont a két subról volt itt szó. Sokan azt írták hogy teljesen más értelmet nyer a mozizás két subbal. Akkor most mégsem? Elég sok otthoni házimozi képet láttam, de nem rémlik hogy a falak be lettek volna "szőnyegezve". Az is igaz hogy akinek a házimozi készülékek képezték a falat.
-
BBéci
legenda
válasz
Joshi #131920 üzenetére
Vannak remek reflexes szubládák, például a DALI SUB K-14 F, azt elfogadnám hosszútávra. De amikor egy hasonló árú és minőségű zárt kerül a szobámba, sokkal szívesebben nézek filmeket.
Nálad nem a második szubládára kellene pénzt kiadni, hanem az akusztika javítására. Csupasz falak, csupasz padló, üvegasztal, külön-külön is problémásak, ám együtt egy akusztikai rémálom.
-
DJMDJM
tag
válasz
Joshi #131524 üzenetére
Rendeltem is 2db-ot, remélem nem bánom meg és tényleg lesz előrelépés Nexus 1.4-s kábelek után. Ezek a NEXUS kábelek tökéletesen végzik a dolgukat 2*4db-os Dell switchekből álló trunköknél nem kis adatforgalom mellett a szomszéd helységben.
Eddig nem hittem, hogy digitális jelátvitelnél, ha maga a kábel jó, akkor különösebben számítana a kábel gyártója, minősége, de "miattatok" kezd elkapni a gépszíj. Még most hűtsetek le, mielőtt a család elzavar.(#131529) Patice válasza gjanner (#131523) üzenetére
És mit ajánlanál Kácsától konkrétabban? -
strcpy
tag
válasz
Joshi #131295 üzenetére
Látom megint nem sikerült megragadni a lényeget.
Egyenlőre csak a frontok vannak meg, végkifejletként nem az általad linkelt 5.0-ás szettet szeretném kapni.
Annyi lett volna a kérdés, hogy érdemes-e ehhez a setup-hoz pl. egy 1200-2000 Ft/m-es Van Damme-ot venni, vagy kössem össze vízbe mártott gatyamadzaggal, mint nálad látható.
Circlejerket nem kértem.(#131284) Nemir Ombe: Kértem, hát kaptam drága kábeleket.
Ez például egész barátinak tűnik, egy Conrad-ban kapható VDC Black árához képest. De nekem úgysem kell ilyen, megmondták.
(#131294) monstre: Köszönöm, ez konkrét válasz volt.
(#131296) krichd1: Miért? Stúdiós blue helyett inkább a koncertekhez szánt black? Vagy van hasonló áron más?
-
törölt tag
válasz
Joshi #131295 üzenetére
Fogalmam sincs. Nekem egy 10-15(?) éves Magnat szettem van, amiről a mai napig nem tudom, hogy jó vagy rossz. Belépőszinten tengődök, viszont ez a kábel akkora változást hozott, hogy nagyon meglepődtem. Hogy jobb-e ennél a szettnél az enyém, nem tudom. Ez még számomra az az árkategória, ahol megérheti kísérletezni. Mondjuk én 5m hosszúságút rendeltem, szóval nem volt nagy kiadás, de megérte. A MM-os olcsó rézkábelnél biztosan jobb.
(#131296) krichd1 Hát, no. Majd talán jövő karácsonykor már ebben a topikban fogok én is segítséget kérni.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Joshi #131290 üzenetére
Hiszek neked, van ahol/aki nem hallatszik/nem hallja a különbséget .... az "előzmények" miatt (is) irtam, mint "poént" .... én amúgy sem szoktam senkit semmire "rábeszélni" ha van "kölcsönözhető" cucc nálam azt odaadom és mindenki döntsön maga .... de ettől függetlenül van egy "alap minőség", ami alatt nem ajánlok semmit ....
-
strcpy
tag
válasz
Joshi #131271 üzenetére
Nem sértődtem meg.
De kérdeztem is, hogy ebben a topikban van-e a helyem.
De akkor, hogy itt helyben zárjam le a kérdést:@BBéci, krichd1, Nemir Ombe: Ezek után középkategóriáig milyen méterre kapható hangszóró kábelt ajánlanátok? (Mondjuk 2500-3000Ft/m értékhatárig.)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Joshi #131277 üzenetére
Igaz, hogy mindenkinek más-más az értékrendje/igénye/elvei/vallása/stb .... de azért sem medő ez a vita, mert "mindkét fél mondandójában" van igazság, a saját nézeteik/értelmezésük szerint, igy akit érdekel az kimazsolázhatja belőle a "neki tetsző" részeket .... itt sem, mint sehol máshol, nincsenek egyértelmű igazságok, csak saját vélemények és ízlések....
-
krichd1
addikt
válasz
Joshi #131271 üzenetére
"amúgy Somogyis legvastagabb kábeleim vannak, bőven jó a középkatig."
Ilyesmit még a belépő szintű topikban sem szabadna írni, nemhogy az elvileg haladóban. Azok a SAL-os kábelek még a sima mtk villanykábelek minőségi szintjét sem érik el, egyszerűen nem érdemes pénzt adni értük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged