- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Patice #127883 üzenetére
Egyetértek a “minél több hallgatózással” viszont azt vettem észre,hogy sokan (egyre többen) a “neten” akarnak mindent megoldani,nem hajlandók esetleges “párezer” forint utiköltséget rászánni még egy több milliós kocsi valós megnézésére sem,akkor hifire????
Netes “tesztek”,jutyubon “meghallgatott” dobozok,erősítők és szintén jutyubon megnézett 4k tv “tesztek,bemutatók” (milyen jó a hangja és szép a képe még igy is “felkiáltásokkal”) a “trend” ma.
Ami egyben vicces és sajnálatos is!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Patice #127877 üzenetére
Meg lehetne oldani a “gárdát” és a “készülékeket” is (főként külföldön),de egy “igazán releváns” teszt után,ahol esetleg negativ kritikát kapna a tesztelt “termék” melyik forgalmazó hirdetne tovább azon az oldalon “sok-sok” pénzért!!??
A legfőbb “baj”,hogy minden ilyen esetben anyagi érdek fűződik a “teszt pozitív kimeneteléhez”,a júzer boldog mert csupa jót olvas,a forgalmazó boldog mert jó sokat elad belőle,a “tesztportál” is boldog mert továbbra is hirdetnek nála jó sok pénzért.
Tehát mindenki boldog és mindenki “jól jár”,miért kellene ezt elrontani!!??
(és megjegyezném,hogy ez nem csak a hifi/házimozi témakörre vonatkozik)
-
Pyzoo
aktív tag
válasz
Patice #127686 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat!
A kép egy kicsit megtévesztő. A frontok KB 1.5 -1.7 méterre lesznek a tv középvonalától. A két szélső polc pedig fali íróasztal (103 cm szélesek) lesz rajta monitorokkal alatta pedig a gépek. A két asztalt nem tudom máshová tenni, csak itt lesz hely. A szoba adottságai miatt bal oldalon valóbban közel lesz a falhoz (megpróbálom elhúzni amennyire lehet). Jobb oldalon viszont még lesz kb 1-1.3 méter. A center lesz a felső polcon középen a többi pedig alatta.
Még azt nem tudom hogy a frontokon a mély kifele vagy befele nézzen Magnat monitor 900 jelenleg kifele néznek.
-
tejesember78
tag
válasz
Patice #127557 üzenetére
Húha!Hát ezek nem valami jó hírek akkor azt hiszem kár lenne ekkora összeget beletenni valamibe ami nem igazán működne jól.
Esetleg ha csak zenére szeretnék akkor arra alkalmas lenne gondolom a szoba.
Tudtok ajánlani valamit.
Mennyiből lehetne kihozni egy erre alkalmas rendszert(erősítő,lejátszó,hangfalak,kábelek). -
Dorian
félisten
válasz
Patice #127475 üzenetére
A "bemenő" alatt a pozitív ágat érted?
Nálam most a pozitív (piros) ág felül, a negatív alul csatlakozik a hangfalhoz.Ja korábbi témához: tegnap este újra össze- állítottam, helyeztem, és kábeleztem a hangcuccot festés után. Dune-n nálam eddig is 7.1 kimenet volt beállítva.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Patice #127423 üzenetére
PC is lehet médialejátszó, és hdplex is egy kapcsiüzemű dc-dc konverter. előtte egy lin táp mégis javit a képen.
liszi: légyszi ne tedd már tönkre a mozitopicot. ott a placebotopic, lehet csámcsogni az általunk vélt előnyökről. 1-2 hetente egy hsz bőven elég sztem h meglegyen a mérleg
-
válasz
Patice #127420 üzenetére
"Ezen az árszinten nem igazán lesz hatása egy tuning tápegységnek..."
Ne haragudj, de nem értek egyet. Simán elérhető "javulás", csak megfelelő mennyiségű jó "tapasztalatot" kell olvasni róla előzőleg, és az általánosan elfogadott és alkalmazott tesztmetódust kell alkalmazni, tehát nem kell letesztelni.
-
válasz
Patice #127343 üzenetére
"Szépen jött a plusz információ, ahogy az egyre magasabb kategóriás kábellel szólt a szub."
És úgy is próbáltátok, hogy nem tudtátok, mikor milyen "kategóriás kábel" kerül be?
Félreértés ne essék, szerintem is vannak különbségek szubkábelek hangra gyakorolt hatásában (ez nyilván mérhető is), de azért rengeteg ám a túlzás az élménybeszámolókban, aminek egy része placebo, más része marketing-eredetű.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Patice #127184 üzenetére
biosban sajnos nem tudom letiltani a gpu-t, nem találok ilyen opciót.
viszont abban igazad van hogy jelenleg mind a kettő a HD3000-hez csatlakozik.akkor most beállítom hogy az előnyben részesített vga az nvidai legyen, és megpróbálom
de mindenkinek nagyon köszönöm az ötleteit, próbálkozom még
adamssss: a legfrissebb nvidia driver van fenn amit az nvidia.com tallóztam ki.
azon kívül van még ami fel kell raknom, esetleg?szerk II: ha true hd-ra váltom a hangsávot, meg áll a film is. ha visszarakom sima DD-ra, akkor megy tovább
ki érti eztszerk III: egy HDMI alzat van rajta és erről a laptopról van szó
-
dunkel
őstag
-
dunkel
őstag
válasz
Patice #126262 üzenetére
Nem vagy messze az igazságtól: egy dac híján ott egy teljes lánc kábelezéssel.
A fotel bár nem forog, de gurulós, szóval majdnem.(#126261) python1
Nincs olyan nagy baj, a GS lánc nem az enyimé.(#126263) mandju
(#126264) Norbi 72
Ne fáraszd magad Norbi, olyan messze laksz meg minden...Végre ~40 centit hátrébb tudok menni a fotelekkel. Ekkorát javult a mozi:
Mondjuk tudtam csak nem sejtettem. A szubokat meg újra kell kalibrálni.
-
dennis.nol
tag
válasz
Patice #126220 üzenetére
Ezt, hogy "melyik forrás esetén" nem igazán értem. Nekem alapnak tűnt, hogy az optikai kábellel ki jön belőle az 5.1. Tévednék?
Habár, most segítenek, hogy mire gondolhatsz. Beltéribe megy a koax (upc) onnan hdmi-vel a tv-be.
Most a tv a dvd lejátszóval van összekötve (hdmi) és az az 5.1-es szettel és így ki jön a dvd-ből az 5.1.
Optikait még nem tudtam kipróbálni, mert az nincs az orion dvd lejátszón.Ezt találtam egy leírásban: "Audioformátum opció a műsorszolgáltatástól függően eltérő lehet. Az 5.1 csatornás Dolby digital hangzás csak akkor használható, ha a TV optikai
kábellel csatlakozik a külső hangszóróhoz." [link]
és egy másik helyen angolul (de ezt nem igazán értem): [link] - 8. oldalon. -
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Patice #125957 üzenetére
Valami ilyesmire gondoltam én is.
Azt is tudom, hogy nem kizárólag beszédre lett "kitalálva" ez a csatorna, de az a tapasztalom, hogy egyre több és több az információ ezen a porton, talán túlzóan is. De ez csak az én véleményem, természetesen.
Az erősítőm 2 éves egyébként, így nem tudom, kezeli-e a szolgáltatást, de mivel ez egy NAD, gyanítom, hogy nem. Így, marad a fülelés és hangerő tologatás.
(#125956) liszi70: " Oké, hogy a beszéd a leggyakoribb feladata,"
Erre utaltam volna, azért tettem idézőjelbe, amit írtam. De ennek egyre kevésbé felel meg a center. Időnként. Szerintem.
-
muzsikpeti
aktív tag
válasz
Patice #125870 üzenetére
18 évig laktam panelba az volt a legdurvább, ott minden kedves szomszédot hallgathattunk. Most meg családi házba , de sajna ikerház. Senkinek se ajánlanám. Nagyapám mondta mindig, hogy olyan házat kell venni amit körbe tudsz járni
mennyire igaza volt! Legközelebb olyan helyen veszünk házat ahol a legközelebbi szomszéd 500m-re lesz.
-
Lite
őstag
válasz
Patice #125677 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítőkész válaszokat! Milyen szervízt javasoltok? (Székesfehérvár könyékén, lehetőleg...)
Patice: Valami ilyesmire tippeltem és ezzel együtt is tudtam élni, csak a múltkor egy filmnél beragadt a dolog és zavaró volt. De mindössze egyszer fordult elő.
Dunkel: Fixen azon van, és a tv-ből csak sztereó jel jön az optikán.
dgyuri0123: Nem hallgatok azon semmit, van annál jobb DAC-om (nekem is Denon DA300 van már
), csak a tv hangot kötöm így rá és ott zavaró a jelenség. A tv egy Samsung UE55H6200, nem tudom, hogy van-e ARC rajta (mondjuk, összesen 2 hdmi csatlakozója van, az egyik kifejezetten digitális beltéri egységhez, a másik pedig általános). De jelenleg CI kártyával megy az adás. Illetve azt sem tudom, hogy 757, vagy 757 v2... (Azon megy a CEC, ha jól tudom.)
Nemir Ombe:Nem néztem ilyet, nem is tudom, hogyan lehetne csinálni. Semmi egyéb hibajelenséget, melegedést, stb. nem tapasztaltam, a HDMI-k működnek rendesen.
-
Kroland25
tag
válasz
Patice #125570 üzenetére
Nem volt csak az egyik falon..az ablakos falon teljesen fènyzáró a többi fal kicsit vékonyabb dekor függöny!Úgy mondanám megfogottabb pontosabb hangokat hallok..és ezt fapaci is megerősítette szombaton volt nálam elvégezte a méréseket..magas és a mélyközép hangok rendben vannak,de a mèly hangot rendbe kell tennem..mély brummogós öszzemosott hosszú a lecsengési idő..a front oldalt teljesen be kell borítanom kőzetgyapottal,panellel..a sarkokba bassszuscsapda..napokon belül megkapom a konkrét elemzést!!
-
BBéci
legenda
-
arcitec
addikt
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Patice #125108 üzenetére
Évekig én se foglalkoztam a hdmi kérdéssel. Pont az elméleti lehetetlenség miatt. Most úgy voltam,h leellenőrzöm gyakorlatban. És van difi, nem is elhanyagolható. Páromat azért hozzam be, mert van aki nem hisz nekem, hisz biztos akarok hallani valamit, akkor fogok is. Ö meg kajak nem akar hallani. És hallott. Megfelelő koncertet kerestem neki, és ha nem is tudta megfogalmazni mit hall, de hogy más, azt elismerte.
De jelen esetben még ötletem sincs, miért lehet difi. Jittert nem tudok felfogni hdmi esetén, de lan, usb esetén se mindig magyarázható jitterrel. Xmc meg komoly jitter kezeléssel működik.
-
Quetz
őstag
válasz
Patice #125104 üzenetére
A projektor.hu-n található egy ismertető a HDMI szabvány fejlődéséről. A lényeges rész az, hogy "A technológia az audiojeleket olyan módon továbbítja, hogy megváltoztatja a hullámhosszukat, és mintegy „ráülteti” az átviteli vonalon futó videojelek közötti szakaszokra." Levonható tehát a következtetés, ha a sokkal nagyobb adatmennyiségű videó jelet változás és hiba nélkül átviszi a HDMI technológia, akkor az audió jel sem torzulhat.
-
dunkel
őstag
válasz
Patice #125049 üzenetére
Én felváltva hallgatom: egy hétig ezt, egy hétig azt, szóval nem "nekem" lenne. Szerintem amúgy nem lesz semmi, senkit nem érdekel, ez van. (Amúgy máskor is lehet jönni, még egy kis ideig itt vannak de azt inkább privátban.)
(#125050) Dorian
Nem kell félni, nem fog fájni(#125052) Tamoo
Liszi a GS20-at választotta a kettő közül. Valószínűleg ízlés kérdése.
Pont az ilyen valószínűleg kérdéseket lehet tisztázni egy személyes meghallgatással. -
fehér_ember
addikt
válasz
Patice #124091 üzenetére
Természetesen már elolvastam a kötelezőt, sőt a fórumát is elkezdtem olvasgatni; szép sorban egyesével a hozzászólásokat de mikor feljöttek témának a programok "beállításai", akkor ez úgy elriasztott (nem konyítok én annyira a számítástechnikához) hogy egyből elvetettem az ötletet. Persze ha majd lesz a munkahelyen pc kiárusítás a dolgozóknak (rendszeresen szokott lenni) akkor majd egy kisméretű ~12"-os notebook-ot majd szándékozom venni csak zenelejátszó céljára és azon kísérletezgetni, de nem olyan mélységekben mint ahogy ti teszitek.
liszi70
Min hallgatsz most zenét? -
fehér_ember
addikt
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Patice #123810 üzenetére
ne haragudj, de tényleg gyakorlatilag nicns semmire időm. és sajnos olyan jellegű lehet a hiba, hogy oda kéne figyelni a javitásra majd egy napon át.
dorian: nem használhattak már ólmozottat, nagyon régóta be van tiltva. egyébként az ezüsttartalmúak között is ismerek párat, aminek nagyon jó a hangja. persze figyelek arra, hogy a legkisebb hőmérsékleten forrasszak, ami éppencsak elegendő.
-
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Patice #122296 üzenetére
Saját, ( eredeti ) CD lemezeimet "grebbeltem" FLAC és ( kíváncsiságból ) MP3 formátumban is a CD-DA Extractor programmal, ugyanarról a sz.gépről. És bizony nálam az MP3 nagyon szomorúan szól. Jóval fedettebb, hamis, fals magas hanggal, szűk térrel, grízes, mosott hangzással. Nyoma nincs a hangfolyamnak, helyette hallom a "reszelést" egy kitartott, hosszú hangnál, legyen az zongora, vagy fúvós hangszer.
Ezeket a teszteket már sokszor megcsináltam, nem az első eset. Ha önmagában hallom az MP3-at és nem ismerem a "másik" formátumot, néha, bizonyos anyagoknál el is tudom hinni, hogy egészen jól szól, de ez csak addig tart, míg ugyanazt meg nem hallom FLAC-ben. Azonnal ordít a különbség. Hogy ezt miért csak én élem meg ilyen erőteljesen, nem tudom és nem is értem, de nem azért írtam, mert flamelni akartam.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Patice #122276 üzenetére
"Ha (nagy valószínűséggel) elbuknék az mp3 vs. FLAC teszten........."
Fura olvasnom ezeket a szavakat rutinos, zenehallgató emberek "tollából".
A saját, "vacak" rendszeremen olyan orbitális különbséggel szólal meg a két említett formátum, hogy semmilyen vakteszt nem kell hozzá.
Rendeteg szóval tudnám jellemezni az MP3 negatívitásait a FLAC-el szemben.
Vagy csak a NAD+DA300 teszi ilyen magasra a lécet?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Patice #122276 üzenetére
Ha tehetem természetesen én is inkább a veszteségmentest választom. De ettől függetlenül nem a kbps-eket hajhászom. Százszor többet számít, hogy hogy sikerült az adott felvétel.
(#122277) Jozzz: ~250-ből vehetnél egy jó végfok bemenetes sztereó erősítőt + DAC-ot. Az meg kisujjból lezenéli az említett mozivasakat.
-
jeni
félisten
válasz
Patice #121649 üzenetére
ilyen formán csak az erősítő 5.1 bemenetére köthető!
a lejátszó dekódolást az erősítőnek kell végezni, a srác aki kérdezett az rosszul gondolta,vagy képzelte,hogy létezne olyan lejátszó.
az tény,hogy az egybe cuccoknak nem így néz ki az 5.1 bemenet,hanem RCA formájában van jelen.
amúgy azok hangszóróra mennek ki,azok amelyek gyári spec. csatijuk van.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Patice #121511 üzenetére
Amikor beraktam még nem volt meg a mostani front-end+dac és szőnyeg sem volt a parkettán.
A szoba összezúgását akkor szépen megfogta.
Most viszont hátrafelé megnyílt a tér, a mélye kiegyenlítettebb. A mély gondolom azért h., lejjebb került kb 2 centivel.
Volt egy idegesítő keménysége nagyobb hangerőn, beszédhangnál, na ez eltűnt.
Szóval ezen a szinten az állvány/tüske is optimalizálva van.
Előtte a parkettán éreztem h., dolgozik a doboz, most semmi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Windows 11
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Spórolós topik
- PlayStation 5
- Belemásznak a reddites beszélgetésekbe az AI-alapú hirdetések
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Linux kezdőknek
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Autós topik
- További aktív témák...
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest