- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BIGi75
senior tag
válasz
powerup2 #177382 üzenetére
Nem az van, hogy nem tetszik, polcsugárzó párt vettem először, pont azért egészítettem ki 5.0-ra, mert tetszett a hangja. Csak ment itt ezerrel ez a kábel téma, hogy egyesek szerint ilyen/olyan hatása van egyes kábeleknek. Én nem hiszek ebben, de ha már kábel veszek, gondoltam olyat keresek amiről azt mondják, hogy van olyan tulajdonsága, ami előnyére válhat a hangfalamnak, nem pedig olyat, ami azt emeli ki, amiből kb. pont elég, de nem fogom emiatt cserélni + megfejelni 2-300k-val. Az AVR már más téma, de funkcióban elég és végfokkal már zenére is jónak tűnik, kalib után, + egy kis panelezés után majd elválik. Mély tartományban sokkal zavaróbb dolgokat kell megoldanom, és az nem a hangfal vagy az AVR által okozott probléma.
skipper: köszi, kb. pont ilyen van most bekötve. -
BIGi75
senior tag
válasz
powerup2 #177378 üzenetére
Már melyiket?
Perpill úgy gondolom, hogy akusztika terén nagyobb problémák vannak nálam, mint erősítő fronton. Először ezeken szeretnék javítani, aztán majd meglátom/hallom merre tovább, cserélek-e valamit. Ez a kábel téma csak egy jelentéktelen mellékvágány. Holnap jön hozzám egy nálam több rendszert hallott, tapasztaltabb fórumtárs, (ne haragudj meg érte, de) az ő szavára a meghallgatást követően többet adok, mint egy "cseréld le az erősítőt" javaslatra. Bár tisztában vagyok vele, hogy az AVR-em inkább belépő topikos... -
-KP-
addikt
válasz
powerup2 #176125 üzenetére
Tudod hányszor hallottuk már ezt? Kérdezd meg azokat az Emo tulajokat akiknek megírték, "majd lesz atmos", aztán 2 év után inkább kiadtak egy új készüléket, és gyakorlatilag értékelenné, eladhatatlanná vált a masinájuk. Ez pedig nem az első hasonló húzásuk. Majd a több év után kiadott készülékek ugyanúgy bugosak voltak megjelenéskor. Meg még most is több év után. Csodálom őszintén szólva, hogy nem mentek még tönkre.
-
denesdr
addikt
-
-
skippper
senior tag
válasz
powerup2 #175857 üzenetére
A kérdés esszenciája inkább annak szólt, hogy ha házimozi, akkor mindenképpen annyit végfokoljak, ahány csatornát szeretnék szépen meghajtani, vagy nem gond, ha stackelem őket több végfokba (akár meg is éri valamilyen oknál fogva). Szeretek úgy fejleszteni a rendszeren, hogy egyrészt ne vágjon csődbe azonnal a kiadás, de később is használható legyen a termék. Szóval ha veszek most egy jó minőségű 2 csatornást meg később egy jó minőségú 3 csatornást, akkor az lesz-e ugyanolyan jó/jobb lesz/rosszabb lesz, mint egy önálló 5 csatornás eszköz ugyanabból a kategóriából.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
powerup2 #175662 üzenetére
Ha abból a lengyel(?) példából indulunk ki, ahol a CC csak akkor fejlesztett, amkor mellételepült egy másik mozi újabb eszközökkel, és elvitt minden nézőt, akkor ugyanerre kell várni, ergo soha. A fő hangszórók minden moziban ugyanezek voltak, amerre jártam, szerintem ezeken és a kis felső surroundokon kívül nem is létezik másik.
-
BBéci
legenda
-
python1
veterán
válasz
powerup2 #175559 üzenetére
Nekem règi Arcam processzorom van, most állîtottam ismèt csatasorba, meglepően jól teljesît filmeken ès zenèkkel egyaránt. Azt kell mondjam ,hogy sima PC- s hangkártyás felállást nèhol üti, nyîlván EQ Cavern kombó azèrt magasra teszi a lècet, de az öreg vas nagyon tolja.
-
EyElEs?!
tag
válasz
powerup2 #175528 üzenetére
Sziasztok,
Egyik jóbarátom szeretne beruházni egy komolyabb házimoziba, illetve lakásfelújítás miatt különböző szobákba hangcuccokba, de rohadtul nem ért hozzá.
Kit ajánlotok vagy hova érdemes elmenni? (jobb minőségű cuccot venne, de netflix + spotify kombóra lesz szerintem 95%-ban használva, ehhez kellene belőni, hogy mi a legjobb aminek még van értelme, szóval nem sóznak rá egy 5-10 milliós házimozit, de a mediamarktnál azért talán komolyabb)
Köszi! -
BBéci
legenda
válasz
powerup2 #175455 üzenetére
Az Arcam AVR750 Dirac nélkül olyan hangot produkált, hogy nekem is leesett az állam.
Sajnos az újkori ára 5000 euró volt, ami még a hangja ismeretében is durva. Másfél-két éve 600-650000-ért kínáltak 4 év körüli használtakat.
Többször írtam, hogy van jobb választás, mint az Anthemek, most te is megtapasztaltad.
Ha meghallanád az AVR30-at, ami G osztályú, még nagyobb lenne a döbbeneted. -
Quetz
őstag
válasz
powerup2 #175365 üzenetére
Az Umik-1
De itt van a tesztelt mikrofonok listája: https://www.dirac.com/live/recommended-microphones/
Ezekből bármelyik jó, ami anyagilag szimpatikus. A nem USB-s mikrofonok esetén a fantom tápra kell figyelni, hogy adnak-e hozzá. -
törölt tag
válasz
powerup2 #175304 üzenetére
Nálam úgy szokott kinézni a Netflix, hogy kb fél évente előkerül rajta 3-4 műsor ami érdekel.
Akkor 1 hónapra előfizetek, és megnézem őket, egyébként rengeteg a ZS kategóriás hulladék.Megy a duma, hogy a streaming lesz a jövő, meg hogy kiütik a mozit...
Hát ha ez lesz az új minőségi szint akkor gratulálok, maga a kép/hang meg egy vicc kategória. -
-KP-
addikt
válasz
powerup2 #174879 üzenetére
Nem kell szerintem 1 milliót költeni. Ha van hely, a JBL C211 elég jó center szerintem
Ha fekvő kell, akkor ott a Monoprice 365. Ez eléggé best buy gyanús.
De van még a Monitor Audionál is a Silver/Gold, Bowersnél és Revelnél is van több féle 3 utas center. Csak többért.Illetve ott van még a Krix Megaphonix. 95dB érzékenységgel eléggé ott van a szeren. Ezt simán elfogadnám itthonra. 25 centis mélyközép+waveguide, ütősebb kombó mint egy sima dómos akármi. Ezt elfogadnám itthonra simán.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
powerup2 #174879 üzenetére
Milliót már nem fektetett centerre illik pazarolni, hanem LCR szettbe illesztve hozza a legtöbb értéket. Talán a Krix MX-40 fal darabja mozog ebben az ársávban. Ha ragaszkodsz a fektetetthez, akkor a Martin Logan ESL C18 egy elég jó darab, de nagyon kell rá vigyázni, mert a portól is sérülékeny. Kicsit túllő új árban a Focal CC 1008 Be, az is rengeteget tud, de úgyis csak használtan van már, belefér. Ettől függetlenül erre sem költenék, megmaradnék maximum a Klipsch R-504C-nél, ugyanis ez a minimum, amiben van annyi, hogy jó DSP-vel utolérjen egy csúcskategóriás darabot.
-
BBéci
legenda
válasz
powerup2 #174868 üzenetére
Három különböző rendszerben hallottam azt a Meridian centersugárzót. Kettőben azonos frontsugárzók, tehát téglatest/hasáb formájúak társultak hozzá, a harmadikban a fölfelé keskenyedő DSP7200-ak közé helyezték el. Utóbbi rendszer tetszett legjobban, de az dedikált moziszobában volt, ami biztosan dobott az élményen.
A Focal centersugárzót hallottam Scala Utopia frontsugárzókkal is, eszméletlenül jó volt az összkép, aztán a helyére Viva került és nem kicsit emelt az élményfaktoron.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
powerup2 #174872 üzenetére
Én se adnám ki egy autó árát hangszóróra, mert igazából jó DSP-vel könnyen utol lehet érni. Nem az a különleges benne, hogy milyen jó anyagokat használ, vagy milyen jól meg lenne tervezve a doboz (főleg, hogy a HECO pl. 1:1-ben lenyúlta és ötöd áron adja), hanem amiért az SVS is vagyonokat kér el, vagyis van benne DSP, és értelmes is. Olyan rendszerekbe szánják, ahol ez nem elérhető szoftverből.
-
törölt tag
válasz
powerup2 #174872 üzenetére
Sajnos sosem leszek olyan anyagi helyzetben, hogy megvehessek egy ennyire komoly hangsugárzót. Biztosan nagyon különleges élmény lehet rajta filmezni, egyszer remélem lesz lehetőségem valahol, valamilyen formában meghallgatni!
-KP-:
Nem kell hozzá mérés, füllel is hallani!
Ez engem sosem zavart, mivel törekedtem a megfelelő elhelyezésre, így pont szemben van velem, fülmagasságban! -
VoidXs
nagyúr
válasz
powerup2 #174870 üzenetére
Pedig sokkal olcsóbb, mint a Focal megfelelő szériája.
És bár csak frontokat hallottam a két márka ilyen kategóriájából, meggyőződésem, hogy a Meridian jobb is. Egyébként általánosan a nem lehúzó gyártók (meglepődsz, de a Meridian is ilyen) a csúcsmodelljeiket 3 millió körül árulják, így még épp megtérül az R&D, és terjed is a hírük.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- Mobil flották
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3039, 94% Akkumulátor
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest