- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Dagidög #110940 üzenetére
Minden rosszindulat nélkül: látom neked is van még hová fejlődnöd:
jelenlegi subom 26 Hz-et tud -3dB-en,
Ez tudod mit jelent fogalmilag?? Annyit hogy ha 30 Hz-et tud simán és nem tul meredeken esik, tehát majdnem lineárisan, akkor a 22-21 hz-et viszont már egyáltalán nem hallja normál emberi fül mert több mint 6 dB-t esik,ez már nem hallható tartomány a sub részéről bármekkora hangerőn, ehhez képest rendkivüli fejlődés a 0 dB-es 20Hz... ha 16 Hzig esik 6 decibellt kit érdekel?? Azt már nem hallod meg -még sztem Xt és Béci sem- de még akkor se hallanád fizikailag ha még ott +6 dB emeléssel teljesitene (pont ellenkezőleg működne, vagyis dupla hangerővel menne mint a normál hangtartomány)a subod. tehát igenis nagyon is játszik a JL audio és a Velodyne is. Főleg a jelenlegi subodhoz. -
válasz
"...kell egy cél, amit kitűzök magam elé."
Jobban járnál reálisabb célokkal, semmi értelme annak, amit most a fejedbe vettél.
"A jelenlegi subom 26 Hz-et tud -3dB-en, de úgy érzem, hogy van még hova fejlődni."
A jelenlegi szubodat nem feltétlen a specifikációk hajkurászásával kell űberelni, hanem egy jobb hangminőségű, részletezőbb, pontosabb szub beszerzésével. Nem lesz olcsó. A specifikációkkal általában vigyázni kell, sokszor ügyeskednek vele.
"Most főleg az infrahangok hatása érdekel, az viszont majd' minden mással szemben szerencsére könnyen előrevetíthető specifikációk alapján is"
Te csak azt gondolod. A specifikációt kell legkevésbé komolyan és figyelembe venni. Jó hangdobozt nem csak adatok alapján kell választani. Még az elvileg könnyen mérhető alsó frekvencia-érték is nagyon becsapós. Csak egy példa. A Monitor Audio RSW12 papír szerint 21Hz-től indul, mégis (például) az SVS SB 12 NSD pince-mély és gyomorrengető hozzá képest, holott papír szerint "csak" 23Hz-től indul.
-
BBéci
legenda
válasz
A filmekbe kevernek 20 Hz alatti hangokat?
Tapasztalatom szerint bőségesen elegendő, még high end moziszobában is, ha a 20 Hz hibátlanul megszólal. Sokkal fontosabbnak vélem a részletező képességet, pontosságot, gyorsaságot, vagyis magát a hangminőséget.A JL Audio szubládái talán a világ legjobbjai, azokat csak a műszaki adatok alapján kiejteni a játékból, súlyos tapasztalatlanságra utal.
-
greike
tag
válasz
Dagidög #110164 üzenetére
A Yamaha rx-v3800-as már az Onkyo tx-sr905-el van egy szinten! Szerintem bőven jobb lesz zenén is és mozin is! Én Marantz sr 5004-et cseréltem Yamaha rx-v3800-ra és sima Dts hanggal is jobb dinamikát ,teret ,részletességet kaptam a Yamahától mint a Marantz veszteségmentes hangjától! Annyit még,hogy két szakboltban is azt mondták nekem,hogy a Yamaha +Jamo nem a legjobb párosítás! Ezért ha van lehetőséged probáld ki neked ,hogy tetszik ez a párosítás!
-
Bobolit
aktív tag
válasz
Dagidög #109247 üzenetére
Ha jól emlékszem Directben még van Audyssey, csak Pure-ban nincs.
Direct
In this mode, audio from the input source is output
directly with minimal processing, providing highfidelity
reproduction. All of the source’s audio channels
are output as they are.Nálam Directben világít az Audyssey felirat.
-
ithomas
őstag
válasz
Dagidög #108470 üzenetére
Konkrétan semmi nem volt körülötte.
Se mellette, se felette..ennél optimálisabban nehéz lett volna elhelyezniAz áramtalanításról:Még a rákötött laptop akksiát is kivettem+ áramtalanítottam, mielőtt csatlakoztattam volna.
Ennél többet nem nagyon lehet érte tenni szvsz. -
eboostr
aktív tag
válasz
Dagidög #107500 üzenetére
Forgalmazótól kapják vmilyen adathordozón, pl merevlemez. Azt felmásolják NAS-ra és onnan lejátszható. vagy egyszerűen csak letöltik valamilyen privát hálózatról (ebbe nem vagyok biztos).
Ezekkel az alternatívákkal találkoztam: ["Manage System"+honlap] -
Dorian
félisten
válasz
Dagidög #107491 üzenetére
"nincs a végletekig filmre optimalizált hangfal kommersz szegmensben, "csak" afféle mindenre jó darabok?"
Ez kb. úgy működik, hogy ami nem elég jó zenére, az még filmre jó lehet. Aztán vagy hallgat zenét rajta az ember, vagy nem.
A kommersz szegmens és a végletekig optimalizálás pedig ellentmondás. Itt minél olcsóbban kell olyant gyártani, ami a lehető legtöbb ember ízlését még kielégíti.(#107493) BBéci :
Talán azért lehet ez így, mert egy zárt doboz meghajtásához jóval nagyobb kraft kell. Míg a zárt aktív mélyládákban a dobozzal együtt adják az erősítőt, tehát jó esetben ahhoz méretezik, hangdobozok esetében a gyártó vszínűleg jobban teszi, ha a hangdoboz minél több helyre illeszthető. -
BBéci
legenda
válasz
Dagidög #107491 üzenetére
Nem indokolt a zárt kialakítás. Sok dobozban a középsugárzó különálló kamrában dolgozik, azon is van reflexnyílás, nem csak a mélysugárzónak.
A szubbasszus teljesen más kategória, más műfaj, arra más szabályok vonatkoznak. Ezzel együtt, ott is többségben vannak a reflexesek, többen keresik és szeretik az olyanokat. -
Gabesz26
senior tag
válasz
Dagidög #107485 üzenetére
Egy frontként használt álló hangsugárzót azért a felhasználók jelentős része sztereó zenére is használ, ott pedig általában nincs sub, és vágást sem használunk. A "polcsugárzókra" ugyanez igaz, mert azokat is lehet sztereóra használni. (A centert meghagyom másnak...
)
Szerintem
-
pr0bi
senior tag
-
BBéci
legenda
válasz
Dagidög #107040 üzenetére
Még nem találkoztam ívelt falú moziszobával, fogalmam sincs, milyen lehet. De bizonyára nem véletlenül hanyagolják. Inkább a trapéz forma ajánlott.
Pontosítsunk, 4 db surround, nem 7, mert a front és a center nem tartozik oda.
4 db szubláda kezelésre semelyik házimozi erősítő nem képes, a processzorok között is csak elvétve akad olyan, tehát kettővel számolj. A szóban forgó terület sem indokolja. -
BBéci
legenda
válasz
Dagidög #107025 üzenetére
A moziszoba fogalomhoz szerintem egyértelműen vetítő és vászon tartozik. 5 ember még egy 55 colos tévé elé sem tud úgy odaülni, hogy az mindegyikük számára moziélményt adjon. Még a kettő is necces.
Tehát úgy érdemes belevágni, hogy sok pénzt gyűjtesz!Két ülésorral kalkulálj, méreteket illetően 4,5x6 m nem árt.
-
BBéci
legenda
válasz
Dagidög #106991 üzenetére
"Ugyanígy neked többet jelenthet az audiovizuális élmény, míg másvalakinek eltörpül a jelentősége a cselekmény, a színészi játék vagy akármi más mellett."
Nem jelent többet és nem törpül el, mind egyformán fontos. Abban is megállapodtunk már korábban, hogy egy vacak filmet a kiváló kép- és hangminőség sem tesz élvehetővé. Ugyanez érvényes arra az esetre, ha valakit egyáltalán nem érdekel a film. Így vagyok a TLOTR trilógiával. Az elsőt végigszenvedtem, a másik kettőt villámgyorsan kitöröltem. Felszabadult bő 100 GB tárhelyem.
Azok a körülmények nem prémiumok, a saját (ünnepi) terítékünket soroltam fel. Kihagytam a kb. 70 éves, ólomkristály poharakat.
Aki megelégszik azzal, hogy állva, papírból érkezzen, az... Inkább nem folytatom.De ezekről egy házimozis topikban felesleges elmélkedni, mert aki ide betér, az igényes a képre és a hangra is. Bár az LCD TV tulajdonosok esetében a "képminőséget" csak idézőjelben lehet említeni.
(#106994) zolaas
A Hunger games-t illetően egyetértünk, csak az elsőt láttam, illetve szenvedtem végig. Viszont az Avatart bármikor újra nézem (megtettem vagy ötször), a Batman trilógia is a kedvenceim között van. Igaz, a Rising tetszett legkevésbé. -
törölt tag
válasz
Dagidög #106964 üzenetére
Érdekes dolog ez.... Van egy nagyon jó gyerekkori barátom akivel végig zongoráztuk a filmezés, és a videojátékozás (Playstation) állomásait, kezdve a VHS-től, a DVD-n át, a BluRay-ig.
Ő azon a véleményen van, hogy neki igazából nem számít egy film minősége, "csak maga a film legyen jó" ha kell megnézni streamelve is, vagy egy letöltött 1.5 gb-os avi fájl-ban.
Személy szerint én máshogy látom, és ebből gyakran szakmai "vita" van kettőnk között....
Meggyőződésem, hogy bár egy film sem lesz témáját, és tartalmát tekintve jobb, vagy rosszabb a minőség hiánya, vagy akár megléte miatt.Ellenben azt vallom, hogy ha az ember szeme, füle hozzászokik egy minőséghez, jelen esetben nálam a Blu Ray filmekhez (1080p, DTS HD hang) akkor ennél sokkal gyengébb minőségű filmek(DVD, letöltött anyagok) már nem nyújtanak megfelelő élményt.Valószínűsítem Bécinél is így van valahogy a dolog, és nincs ebben semmi fellengzőség, vagy túlzásba vitt igényesség. Egyszerűen ez egy olyan terület ami egy esetleges technikai visszalépés esetén " bántja az ember fülét, szemét "
-
Dorian
félisten
válasz
Nem teljesen gondolom így. (Most csak pár mondatban, mert meló van dögivel)
A részletek csak egy szempont a sok közül, nem is a legfontosabb. Saját tapasztalatom az, hogy egy jobb rendszerrel a kevésbé jó hanganyagok is élvezhetőbben szólnak. (persze "kevésbé jó" alatt nem a pocsékot értem). Mostanában az új cumóval sorra veszem elő és élvezettel hallgatom azokat a -nemaudiofül- zenéket, amiket nagyon régen egy elég pocsék rendszerrel szerettem, aztán sokáig csak talonban voltak.
Ill. már egy alsó-közepes rendszernél is fontosabb / többet nyom a latban a felvétel és a keverés minősége, mint az, hogy 320mp3, CD minőség, esetleg 24/198.
-
BBéci
legenda
válasz
Saját rendszerem messze van a high endtől, nem is vágyom rá különösebben. Ebből következik, hogy pluszra sem vágyom, élvezem, szeretem azt ami van.
A hozzám kerülő tesztkészülékek többnyire magasabb kategóriákból kerülnek ki, olyankor tűnik fel, hogy némelyik (eredeti) lemezem hangminősége messze van a kiválótól. Például Andrea Bocelli Sogno című albuma.Már meséltem, hogy a Sztereó magazin egykori főszerkesztője (hangmérnök, saját hangstúdióját vezeti) vett meglévő lemezéből még egy példányt, hogy CD-játszókat tudjon összehasonlítani. Megdöbbenésére a két lemez hangminősége között, jelentős különbség volt. Ugyanaz a kiadó, gyártó, csak fél év eltéréssel készültek.
(#106954) Csabroncka
Kb. 250 db eredeti, gyári CD-m harmada nevezhető igazán jó minőségűnek, közülük talán 15-20 db, ami kiváló. Még a legnevesebb gyártók kiadványai közül is sikerült kifognom vackot. -
Csabroncka
addikt
válasz
Dagidög #106948 üzenetére
Nem kell felugrani rögtön egy kicsit sarkosabb hozzászólásra (pláne úgy h. tudod BBéci-nek ez a stílusa - ami a fülén az a száján).
Fogalmazzunk úgy, hogy van az az MP3 ami hallgathatatlan és van az az MP3 (320 felettiek jellemzően) amik normálisan meghallgathatóak.
CD: tényleg van olyan (én itt elsősorban a válogatás CD-k re gondolok, nem a konkrét albumkora) ahol érdekes módon gyérebb a dinamika. Az eredeti albumokkal nem ért még meglepetés, de egy kölcsönkapott filléres válogatás CD okozott már meglepetést ugyan azon szám esetén.
miki111:
1. a legjobb képi megjelenítés a TV saját tunerével van (saját tapasztalat), ezt akkor tudod megcsinálni, ha van KONAX kártya csatlakozóhely a TV oldalán és van DVB-C tuner a TV-ben!
2. Ha a boxot bekötöd HDMI-vel az erősítőbe akkor át kell mennie a többcsatornás hangnak és képnek biztosan!
- nézd meg a box beállítását
- ha minden ok akkor szervizszolgálat mert rossz a box -
BBéci
legenda
válasz
Dagidög #106948 üzenetére
Soha nem jutott eszembe, amit leírtál: "hogy az igényeid szép lassan túlszárnyalják a technika által nyújtott lehetőségeket". Sőt értelmezni sem tudom.
Elégedett vagyok a gyári CD-k hangminőségével, de sajnos azok között is van rengeteg, amit komolyabb rendszeren már eszembe sem jut meghallgatni, mert bántja a fülemet. Felső-középkategóriás házimozi erősítő és a hozzá passzoló hangdoboz párosítás nem hozza elő ezeket a különbségeket olyan mértékben, hogy bármi gondom legyen velük. -
BBéci
legenda
válasz
Dagidög #106945 üzenetére
Nálunk az MP3 tiltólistán van. Az említetten kívül még 2 CD-t és 5-6 számot töltöttem le veszteséges formában, amíg nem sikerült beszerezni azokat FLAC-ban, meghallgattam néhányszor. Ez a múlt, inkább olvasok, de effélét többé nem hallgatok. Rádióban csak beszélgetős műsorokat hallgatok, zenét cirka 10 éve már nem, éppen az MP3 miatt. Bántja a fülemet.
-
Dorian
félisten
válasz
Dagidög #106802 üzenetére
Ez akkor igaz, ha nem optimális, hanem ideális esetről beszélünk. Tehát a válaszom elméletileg igen, gyakorlatilag pedig nem. Ugyanis "a megfelelő minőségű sub megfelelően elhelyezve, a sztereó párral megfelelően összehangolva" igen sok buktatót rejt magában. Azt már hozzá sem teszem, hogy ilyenkor ezeken felül képbe kerülhet zenére külön sztereó erősítő használata, ami esetleg (valószínűleg) nem rendelkezik sub kimenettel, mégis annyival jobb a hangja, hogy simán azt választja az ember.
-
Dorian
félisten
válasz
Dagidög #106762 üzenetére
Amelyik zenékben lényegi infó van 20-30 Hz között, azok feltételezhetően elektronikus zenék, amelyek a hangminőségre kevésbé kényesek, mint mondjuk egy akusztikus koncert. Tehát egy jó minőségű zárt mélyláda sokkal inkább ad hangi pluszt, mint amennyi mínuszt a pure direct mód elhagyása jelent.
Egy szóval: Simán. -
Ursache
senior tag
válasz
Dagidög #105843 üzenetére
Nem rég tudtam meg, hogy például az első generációhoz 2 távirányítót adtak (egy kicsit, meg egy nagyot, ami full fém), a másodikhoz (következő[k]höz) már csak a full fémet. Szóval elvileg több verziója van.
szerk.: NR808. Ott van a BD/DVD jelzéssel ellátott multichannel input, pre out-tól közvetlenül balra. Olyannak kéne lennie, hogy össze tudd kötni.
-
lemmy9
őstag
válasz
Dagidög #104482 üzenetére
Sokan zenélnek HM vassal. Zenehallgatáskor ugye Pure Direct mód, és nem tekergetjük a hangszínszabályzót. A mikis bemérés meg tekergeti. (Mozin nem számít?) és akár koncerteket is eltekert hangszínekkel hallgatsz, a mikis beméréssel.Ha utána kikapcsolod, akkor csak a távolságok, és a vágási frekik maradnak, azt meg be tudod te is állítani. Én is használom az Audyssey-t, 10-ből 3 alkalommal, de nem tudom minek.
Ma estétől nem fogom
Rituálisan meggyújtom a mikrofont. -
BBéci
legenda
válasz
Dagidög #103804 üzenetére
Nem furcsa és nem mesterkélt. Ha jó az erősítőd és a hanganyag, simán összetéveszthető a Pro Logic a Dolby Digitállal.
Két füled van, tehát sztereóban hallasz, mégis meg tudod különböztetni a hangok forrásának helyét, irányát, méghozzá 3D-ben. A sztereó hangsávból simán ki lehet kódolni a surround-hoz szükséges információkat. -
cecil
aktív tag
válasz
Dagidög #103717 üzenetére
Én inkább azt mondanám kisebb az esély, hogy valaki egyszerre cserél elő-végfokot (főleg anyagi okok miatt)
Nekem pl volt eladó Sherbourn páros amit annak ellenére, hogy egyben szerettem volna látni az új gazdánál, külön kellt el ilyen okok miatt, eladó meg nem vár arra hátha beeseik valaki mondkettőre egyben ha van külön is jelentkező
Illetve én azt se jelenteném ki, hogy mindíg a gyári páros a jó... pl szívesen vettem volna Merantz procit (AV7702, 8801) de a végfokjuk nekem nem tetszett.
Pl Onkyo PR-SC5510 proci mögé is van jobb végfok azonos áron mint az Onkyo végfok... -
BBéci
legenda
válasz
Dagidög #103668 üzenetére
"Alapvető elképzelésem volt, hogy előfok+végfok párosítással egyértelműen jobb hangminőséget kapunk, mint AVR-rel."
Ez feltételesen igaz és nézni kell az árkategóriát is. 600000 forintos elő/végfok ritkán szól jobban, mint az 1,2 milliós integrált. De ugyanannyi pénzért sem lehet biztosra venni semmit. Sem azt, hogy valamelyik jobban szól, sem azt, hogy rosszabbul. Egy biztos, az elő/végfok kombinációk ára valahol a csúcskategóriás kombájnokénál kezdődik. Most hagyjuk az Emotivák USA-beli árait."Mi a különbség egy-egy készülék között? Milyen szolgáltatásokat tartalmaznak?"
Ezeket megtudhatod a gyártók honlapjairól."Van Audyssey jellegű bemérés vagy ebben a kategóriában már a szobát kalibrálják a készülékekhez?"
Ma már elvétve találni automatikus önbemérő nélküli elő/végfokot, de attól még a szobaakusztikát rendbe kell tenni és nem csak drága rendszer használata esetén."Ha visszafogottabb hangerőn hallgatok tartalmat, de fontos tényező a minőség, akkor elég lehet nekem egy minőségi előfok egy gyengébb végfokkal?"
Nem tartom jó ötletnek a variálást, amiket párban kínálnak, azokat nem bontanám szét. Minimális spórolásért cserébe, lehet bukni a hangminőségen.
A hangdobozokkal kapcsolatos arány szerintem ugyanaz, másfél milliós elő/végfokhoz érdemes 2,5-3 milliós szettet csatlakoztatni. -
SoulReaver
veterán
válasz
Dagidög #103201 üzenetére
Sziasztok!
Volna egy kis gondom a Pioneer VSX-417 típusú házimozi erősítőmmel. Tegnap vettem észre, hogy recseg néha, amikor tekerem a hangerőt, akkor még jobban. Ma ezt nem csinálja, viszont egy idő után lehalkul... Meg van már vagy 7 éve, nem tudom, hogy mi baja... idegesítő :/ Valami ötlet?
Köszi előre is.
-
Gigi01
őstag
válasz
Dagidög #103308 üzenetére
Na szóval!
Bekapcs,egy resettel indítottam,majd 1-2 rádióadót befogtam,amivel mondom járatom picit.
Természetesen pure audiot egyből bekapcsoltam.
Le kellett ülnöm,mert teljesen más érzés fogott el,mint amilyet eddig megszoktam.
És ez már rádiónál!
Picit lágyabb,finomkodó,de érzékelhető mélységérzettel.
Mindegy,végülis úgy sem tudom megfogalmazni.
Persze engedtem rá flac-ot,2.0,5.1-et,hát nem semmi,az biztos.
A szükséges beállításokat megcsináltam.
Esetleg egy kérdés lenne:a center vágási frekijét a kalibrálás 40-re állította,mint a frontokét.hagyhatom úgy?
Én így állítottam volna be:front 50,center-surr 80,a subra 120Oblivion: Mikor a géppel az elején leszáll Tom,és átsuhan a fejünk felett.
Ez is sokkal jobban szólt,persze végig néztem megint,mert nem bírtam abbahagyni.
De belenézetem több filmbe,több hangformátumokkal,demókba.
A többi holnap.3D: Nekem nem jött össze!Mikor váltaná át a program 3d-re,a kép átkapcsol 1024×768-ra.
Többször,többfélképpen,több programmal.Erősítőt kiiktatva nincs ilyen gond.
Sőt,az nvidia is másképp viselkedik,mert nincs 23,24hz,és vision discoveri-t ír ki,plusz változtatható a mélység is.Nálam pedig ilyenek nem szoktak lenni,se 3d monitoron,se 3d plazmán,se 3d vetítőn.Azt kell mondja,nagyon meg vagyok vele elégedve.
-
zozy84
senior tag
-
zozy84
senior tag
-
Gabesz26
senior tag
válasz
Dagidög #101685 üzenetére
Házimozi, de sztereó zenehallgatás esetén is egyaránt szükséges a szórt hangtér. Ez a süketszobában egyáltalán nincs meg...
Ha valaki volt már valódi süketszobában az tapasztalta, hogy elképesztően nyomasztó az a csend
, a hangok, beszéd pedig olyan furcsán természetellenesek (0 visszhang, és nagyon hamar "elhal" a hang a sok elnyelő felület közt)
-
devil-k
nagyúr
válasz
Dagidög #101624 üzenetére
Nemrég elhelyeztem a szobában 1-1 basszuscsapdát. Lényegesebben pontosabb lett a hangzás, a terjengős mély megszűnt és a visszhang is. Az egyik legjobb lépés volt a jobb akusztika érdekében.
A linkelt demoszobák nekem sem nyerték el a tetszésemet (teljesen), de ez már ízlés dolga. A kialakítás miatt (is) linkeltem.
-
BBéci
legenda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Philips Hue – az okos lámpák királya
- Milyen légkondit a lakásba?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ASUS notebook topic
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Elemlámpa, zseblámpa
- TCL LCD és LED TV-k
- Debian GNU/Linux
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5401 - i5-9400H I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 30+ típus!!! Lenovo ThinkPad, X1 carbon, X1 Yoga 5-12. gen 12,5-15" all-in-one, Workstation, stb.
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest