- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
válasz
Dorian #176459 üzenetére
Az Anthem amennyire tudta rendbe tette a hangfalak szeritnem.
Jobb mint a Maranzt volt.
De igen tény, hogy lehetne még az akusztikán javítani. A hangfal elhelyezésén már nem, azokat nem tudom máshova tenni.@-KP-
Amúgy nem rossz nálam sem a hangzás csak szeretnék egységes front oldalt, meg ugye gyerekbarát hangfalakat is egyben.Nah de majd kiderül, hogy mi lesz. Meghirdettem a saját hangfalaimat.
-
spiky03
veterán
válasz
Dorian #176456 üzenetére
Hát az, hogy egységes a hang.
Pl ha körben megy a hang akkor ugyanúgy szóljon mindegyik hangfalbol.
Mert most pl hiába egyforma hangszóró készlet a hangfalakban eltérő a hang pl ha a centerben beszélnek és az átmegy az egyik frontba, az máshogy szól.Mondjuk biztos lesz már csak a különböző elhelyezés miatt is eltérő hang akkor is ha az összes egyforma, de lehet nem akkora mint most.
Persze lehet, hogy teljesen rosszul gondolom az egészet, az sincs kizárva.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Dorian #176178 üzenetére
Igen, de a crossover kihat a subra. Ha az RL+RR+SL+SR négyes megy a subra, az 4 egység, ha pedig 0.71-es szorzóval kétszer az SL+SR, az már csak 2.84 egység. 10 * log10(2.84 / 4) = -1.49, ennyivel csökken az abszolút hangerő, és ez teljesen helyes. Nincs vele teendő, mert ha megbolygatnád a sub hangerejét, a rendszer egyensúlyán rontana.
-
-
spiky03
veterán
válasz
Dorian #176018 üzenetére
Nálam is külön körön van az az 5 db konnektor, amin a házimozi park van.
Nálam a tv, erősítő, szubnak a végfok, az elosztó ezek vannak a falba dugva. Az elosztóba meg minden más (BD lejátszó, media lejátszó, Xbox, router, Broadlink, FireStick)
De én sem vettem észre, hogy változott volna bármi is a külön kör óta. Mondjuk -54 dBel nem biztos, hgy kijön. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #175981 üzenetére
A hangkártya másabb mint a Denonom karaktere volt, de így is úgy is EQ megy rá...
Kicsit talán jobb lett a hang, de lehet csak oldalra léptem. Minőségben nem tűnt fel, hogy kategóriákat ugrottam volna.
Olyan 150ben van nekem használtan a 4 stereo végfok, hangkártya meg összekötők együtt. Szóval nem volt egy hatalmas beruházás. Nyilván van feljebb, de így ár/értékben kiváló és élvezhető a hang is. -
I'am Dony
őstag
válasz
Dorian #175906 üzenetére
Persze, nyilván... A leghitványabb dobozokhoz ajánlanak ekkora erősítő teljesítményt. Ne menjünk bele a távolság - dB csökkenés, érzékenység stb. témába. A saját tapasztalatom az, hogy ahogyan lépdeltem feljebb teljesítményben úgy jött a "hangzás" vele. Szóval nálam nem állja meg a helyét a kijelentésed. Másrészt, ha a gyártó 80-200 W közötti erőt ajánl hozzá annak van oka és ezt az értéket szeretném nem alulról karcolgatni. Ezen kívül, leginkább a csillapítás lehet még érdekes, a torzításon kívül.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #175798 üzenetére
Elfogadom a véleményedet, nem először hangoztatod.
Te fogadd el azt, hogy sokunkat nem hagy nyugodni a tudat, hogy nem hoztuk ki a készülékeinkből, a rendszerünkből a lehető legtöbbet. Maximumot akartam írni, de az esetenként valóban túlzott költséggel macerával járhat. -
mandju
senior tag
válasz
Dorian #175793 üzenetére
Nem átlag lecsengésről beszéltem.
Szerintem van értelme 100 Hz alatt is vizsgálódni.
Érdemes megnézni a vízesés diagrammot.Szerinted melyik szobában jobb a mélyátvitel? Melyikben kapsz jobb alsó tartományt?
Csak példaképp hozom fel... ahol a teljes mélytartományban max 350 ms a lecsengés, vagy ahol 1 sec? -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #175606 üzenetére
Nem biztos, hogy jól értelmeztem a második mondatot, ezt vedd figyelembe!
Elég sok olyan BD25-tel találkoztam, amiben a hangsáv is butított, alacsonyabb bitrátájú volt. Egyszer szóvá tettem, megsértődött a készítője és panaszkodott a moderátoroknál. Naná, bogy engem b@sztak le. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Dorian #175113 üzenetére
Bocsi a késésért, már letölthető ez a frissítés. A fájlméretek is drasztikusan csökkentek, kb. hatoda-hetede egy export.
-
VoidXs
nagyúr
-
Khaosz55
addikt
-
-
-
-
Khaosz55
addikt
válasz
Dorian #175081 üzenetére
Azt gondoltam, hogy a portot a hátsó faltól aminek az alja ráadásul csempével van szegélyezve legalább 15cm-re el kéne tenni. Mindegy is majd ha aktuális lesz le kell mérnem a kiszemeltek közül melyik fér be értelmesen, és mennyire kell előre húznom a kanapét, hogy még normálisan is nézzen ki minden. Ilyen szempontból majd a SUB 1X12 EDGE a szimpatikus nem nagy a mélysége inkább szélesebb és ha lesz akció, akkor elfogadható az ár is.
-
-KP-
addikt
válasz
Dorian #174985 üzenetére
Miért lenne felesleges? Az egy urban legend, hogy a centerből csak dialógus szól. Ugyanúgy megkapja azokat az effekteket, amit a frontok is, emellé még pluszban a dialógusok nagy részét is.
#174983 ada19: Jó kérdés. Lehet szimplán azért, mert a felhasználók ehhez szoktak hozzá, ezt veszik. De nem csak esztétika. A dupla mélyközép ugye dupla terhelhetőséget is jelent. Valamint attól függően, hogy sorosan, vagy párhuzamosan vannak kötve a mélyközepek, lehet akár +6dB érzékenységnövelés is. Persze fele akkora impedancia mellett.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest