- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kissdani
senior tag
válasz
bajnokpityu #42583 üzenetére
Ettől a választól féltem!
Ugyan ilyen csak 2.5-ösbe jobb választás lenne? Vagy esetleg ez?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #42570 üzenetére
Mondjuk ez is igaz.
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #42557 üzenetére
Elgondolkodtam a diy dac-on, de én még sehol nem láttam HDMI bemenetes DSD diy DAC kapcsolási rajzot...
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #42551 üzenetére
A DSD-t maga a BD lejátszó kódolja át PCM-be, és adja ki HDMI-n a Denon 2310-re. A PCM->analóg dekódolást már a Denon végzi.
Peak: mivel a lejátszó támogatja mind a DVD-Audio, mind az SACD lejátszást, kipróbáltam mind2. A szubjektív benyomásom az, hogy az SACD jobb, mint az DVD-Audio.
BBéci:megoldható, pl. hétfőn felviszem magammal Pestre a munkahelyemre, csak azt kell kitalálnunk, hogyan kerül hozzád?
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #42537 üzenetére
Most, hogy "rákattantam" az SACD.ISO hallgatásra, már kevésnek érzem a Denon-2310 házimozi erősítőmet, az sajnos nem támogatja a DSD dekódolást (ezért a BDP-450 PCM-ben adja ki), megpróbáltam szétnézni, hogy létezike olyan HDMI be- és kimenettel rendelkező dekódert próbáltam keresni, ami többek között tudná a DSD dekódolását. De mint látom, ez emberi áron gyakorlatilag nem reális. Esetleg vannak ötleteitek erre?
-
muzsikpeti
aktív tag
válasz
bajnokpityu #42541 üzenetére
Én a 95- ös mellett tettem le a voksom! De ha valaki tényleg olcsón akar egy igazi audiofil bluray-t akkor szóljon!
-
ginola
addikt
válasz
bajnokpityu #42492 üzenetére
-
ginola
addikt
válasz
bajnokpityu #42490 üzenetére
Melyik fapacira gondolsz? a sín, ha postázható lenne, érdekelne, de ezt priviben is írtam.
-
ginola
addikt
válasz
bajnokpityu #42487 üzenetére
Az cumi....a T3-on gondolkodom még, hogy jó lehet e a 2808-hoz...
-
ginola
addikt
válasz
bajnokpityu #42409 üzenetére
Szia
Megvan még a Lorad tápkábeled?
-
cekkk
veterán
válasz
bajnokpityu #42434 üzenetére
Akkor lehet a kollégánál is ez törtnéik, hogy nem ment.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #42417 üzenetére
Kiderült, nem új a 751R, ment már valamennyit, bár biztosan kevesebbet 200 óránál. Éjjel megnéztem 20 percet a Batman Bgins-ből, eredeti TrueHD hanggal, persze -55 dB-n, de már ott is tisztán hallható volt, hogy nagyon ütős, dinamikus a hangzása. A fényességet hírből sem ismeri. Majd holnap - ma nincs rá időm - elvégeztetem vele a mikrofonos beállítást, aztán komolyabban megfülelem. Remélem a Primare SPA23-at kapom majd helyette, különben nagy űrt hagyna maga után!
(#42420) soldi3r
Akár jó is lehet, de még soha nem találkoztam Lindi kábelekkel, ezért nem tudok róluk semmit. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #42417 üzenetére
Sajnos van ez így, ilyet én is hallottam.
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #42412 üzenetére
Az 551R kiváló erősítő, árkategóriájában messze a legjobb hangú. Sem előtte, sem azóta nem volt nálam másik CA, csak most a 751R, amit még nem kapcsoltam be.
Azt már írtam, hogy 4308 volt nálam pár napig, de nem foglalkoztam vele behatóan. -
BBéci
legenda
válasz
Passz, mert A-100 nem volt nálam és sehol nem is találkoztam vele.
Meghallgathatnál egy jó kis CA házimozi erősítőt, utána biztosan felvennéd a kívánságlistádra. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
Tedd a kérdésbe azt is hogy egyáron lenne a kettő
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #42386 üzenetére
Mivel nekem most is arcam-om van és szeretem és elég ez is, lehet hogy a 600-ast.
Mivel ha drágább láncot veszel, ahhoz előbb utobb jobb kábelezés is kell, különben minek az upgrade, ha putri kábelezést használsz?Gyurczy: ezeket általában párban árulják, így sztem elég lesz
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #42372 üzenetére
Na most tedd a szíved re a kezed, ha kiadsz ennyi pénzt egy lexicon szettre, szarakodnál ilyen diy miki kábellel?
Gyurczy: gondoltam ha már megveszed, összekötöd a procit a végfokkal
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #42364 üzenetére
Én teljesen elégedett vagyok ezzel a géppel, filmre jó, blu-ray koncertekre is, tud mindent ami nekem kell.
Ha mégis váltanék, akkor primare vagy lexicon.
Az avr600 ha jól emlékszem 4500€ körül van/volt, annyiért nem tudom milyen Lexicon-t lehet venni?4311-et tudok 1600-ért, vadi új, avr-A100-ast 1300-ért pár hónapos, gyönyörű.
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #42194 üzenetére
I2S felé nem próbáltál lépni?
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #42192 üzenetére
Csak lassan elfogy a sávszél. 4K 60 Hz már nem fér ki rajta, ha nem csal az emlékezetem.
"A hibák ugyanis egyértelműen kiütköznek, köszönhetően annak, hogy a hdmi kábel egyirányú kommunikációt folytat és csak egy bites hibajavítással bír. Ezért nem értettem meg soha, hogy miért kell nekünk ezzel az ócska szabvánnyal bajlódnunk, miért nem lehet a displayport-os készülékeket nyomatni?? Ott ugyanis valós Ethernet-szerű kétirányú, hiba javított kommunikáció zajlik. Ráadásul a displayportnak többszörös átviteli keresztmetszete van (3840 x 2160 pixel 60 hz-en !!! vs HDMI: 4096 x 2160 - csak 24 hz-en) és még beépített jelerősítőt is tartalmaz az aktív megoldásuk. Szóval nem értem ezt a hdmi gagyizást..."
-(#41401) hunspikey-
A többi részét nem másolnám be, mert nem értek vele egyet, de a lényeg itt van.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #42168 üzenetére
Nem fűz engem érdek "megvédeni", meg dicsérni se fogom, távol álljon tőlem, de egy "külső szemlélőt" a gyakran általánosításként ható vélemények nagyon meg tudnak téveszteni. Konkrét kábelről beszélhetünk, de konkrét "gyártó" termékeit nem lehet egy kalap alá venni, még ha némi alapja is van a dolgoknak. Szerintem.
-
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu #42168 üzenetére
Igazad van, réz usbjének valóban lógott az alja.
-
nuke7
veterán
válasz
bajnokpityu #42151 üzenetére
csak a tárgyakat nem értettem a mondatok nagyrészében
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #42157 üzenetére
A meghallgatottak közül nálam Józsi kábele teljesít a legjobban. Persze ebből az árkategóriából nem járt nálam semmi más. Félár körül eladhatnám és abból nézhetnék mást, de azzal az árkategóriával meg nem biztos hogy jobban járnék (persze korántsem kizárt). Viszont nincs már kedvem ezzel kísérletezgetni.
De még az is lehet eladom és használom a Sinust.
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #42157 üzenetére
Focalhoz is jó volt. Fõleg amennyiért Tonyo vette.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #42151 üzenetére
Én a mostani rendszernél nem foglalkozok már többet a kábelezéssel. Max leépítek, aztán egyszer majd újra tudatosabban...
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #42148 üzenetére
Te hol találod ezeket használtan?
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #42126 üzenetére
Hülye vagyok, mert nem hangszerek tónusát, hanem kontúrosságát akartam írni.
-
válasz
bajnokpityu #42126 üzenetére
Melyek ezek a tápkábelek?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #42117 üzenetére
"Ha nincsenek egymásra hatással, akkor pedig azt jelenti, hogy külön vannak szűrve."
Persze logikusan erre gondolna az ember, de azért szerintem ez korántsem biztos. Komoly pénzeket nem mernék rá tenni. Mondjuk igazából lényegtelen is technikai megvalósítás.Egyébként mielőtt ódákat zengünk, szerintem legalább annyian visszaadták(/eladták) mint megtartották.
csak hogy reális képet kapjon a kérdező.
-
nebulo5
senior tag
válasz
bajnokpityu #42117 üzenetére
Nálam is egyértelmű a pozitív hatása a tv-t bedugva! Sztereó erősítőt nem tudom eldönteni.... Mintha picivel szűkülne a zenei színpad, ha nem az Alcesbe van dugva. De lehet, csak úgy tűnik? Nem tudom eldönteni..
-
válasz
bajnokpityu #41747 üzenetére
Igen, nálam is ez a helyzet, kicsit kevesebb mélyért cserébe kaptam jobb közepeket és magasakat.
Én ezt majd egy kis kábel átdugóztatással + DIY jumperekkel szándékozom megoldani. Ahogy lesz rá lé. A gyári sárgaréz lemezek hangja nem biztos, hogy olyan jó...
De nemsokára érkezik a második fiam, úgyhogy most oda koncentrálok.
-
bongeszo
aktív tag
válasz
bajnokpityu #41535 üzenetére
Jah, értem. Köszönöm!
Én találtam párat de persze fogalmam sincs, hogy ezek mennyire okék?!
pl.: Samsung HT-E4200, Sony BDV-EF220.
Mondjuk inkább 50 felé közelítenek ezek a rendszerek ahogy látom... mondjuk bluray-esek!Hátha valakinek van ilyen tapasztalata.
Tamoo: Köszönöm, de PC-s cuccot végső esetben szeretnék csak...
Ed Parker: hát az nagyon nem ez az árkategória sajnos...
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
bajnokpityu #41535 üzenetére
A focal xs 2.1-em egész jó 2.1-es hang,de ebbe a keretbe sajnos nem fér bele
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #41453 üzenetére
De most nalam volt jo, csak Tonyo cuccaival. Olyat nyomtunk alaplapirol, hogy tenyleg beleremegtem. Kozben az umc is meggyogyult. Fw baja volt.
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #41378 üzenetére
bajnokpityu: Nem, de a családból a kétcsatornást jó portékának tartják, illetve Amcsi ebay-en 1600 dodó fix áron van kint hasonló motyó, pedig ők marhára olcsók.
gobep: Nem jó. Jobb szeretek a legvégén bedobni licitet, be lehet altatni az óvatlan ellent így.
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #41372 üzenetére
Angolok viszont eléggé vegyes felvágott, plusz tele vannak külföldivel. A 807-em egy lengyel sráctól jött pl.
Ki lehet fogni ultra jó vételeket, lemerült teló miatt lecsúsztam egy Proceed HPA3 -ról, 360 fontért ütötték le.
-
robi-k
őstag
válasz
bajnokpityu #41372 üzenetére
Én az angoloknál vettem a Denon AVR-2310 erősítőt 2011-ben, 92 eFt-ért. És szintén az angoloknál vettem nemrég egy új Pioneer BDP-450 lejátszót 63 eFt-ért.
Természetesen a fenti árakban benne van már a hazaszállítási költség is -
Gaben360
senior tag
válasz
bajnokpityu #41369 üzenetére
Ja akinek van bátorsága...meg némi nyelvtudása az jól járhat,én egyik se vagyok.
Tettem egy +15k-s ajánlatot,annyit még talán hajlandó lennék ráfizetni,többet semmiképp,meg nem is ér többet a 3805. -
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #41369 üzenetére
Bizonyám!
Angoloknál vannak a legjobb árak és onnan futár is eljön a motyóval 25 kg-ig 12-13 rugóért, háztól-házig szállítva.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #41365 üzenetére
Saját (pont Denon 2809) erősítőm is így használta az előző tulaj, tehát TV-proji miatt polcon benyúlva átdugdosott. Na azért meg lehet nézni, h ezen mennyi karc van a meghirdetetthez képest. Mondjuk 1%-a.
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #41295 üzenetére
Nem készpénznek kell venni, egyszer beszélgettünk és akkor említette. Nekem meg gőzöm sincs, de esetleg lehet benne valami, hogy ezt is figyelembe vegye az ember.
Gaben360:
Ha jól tudom Salgótarjánban lakik és onnan postázza. De a nővére Dunakeszin lakik, elvileg oda küld majd nekem USB kábelt, amit lehet elvinni próbálgatni. Új fajta tápkábele is van, de az nekem kicsit sem jött be. Tudja szerelni egyszerű, olcsó dugóval is, én egy kicsit komolyabbal kértem. Árat vele kell megbeszélni, ha jól emlékszem az enyém 13 volt, mert nem kellett külön postázni, egy néhány alkalmas próba kábelt vettem.
Elérhetőség miatt írj privátot és holnap megküldöm a mailjét. -
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #41291 üzenetére
Persze, hogy nem kell tényként kezelni, én egy álláspontot írtam le, amiben lehet valami. Én nem értek hozzá. Amúgy Szabó Zoli mondta.
Gaben360:
Én a Sín-t ajánlom hozzá, nekem bevált. Ha jól rémlik Pityu tud adni próba-példányt.
Amúgy nekem sztereóban is tetszik, nagyon dinamikus, pontos mélyekkel, tiszta magasakkal. Viszont merev, mint a....Szóval behajtogatod a helyére, járatni kell egy darabig és utána adja a hangját igazából. Nem az a kiveszem-beteszem próbálgatós fajta
[ Módosította: Tamoo ]
-
válasz
bajnokpityu #41263 üzenetére
Na ezt felkérésnek veszem és leírom, hogy én mivel magyarázom magamnak a mesterséges öregítést.
Alapvetően a kábelekhez használt tiszta (hogy mennyire az, abba most ne menjünk bele) rézből nyújtással húznak szálakat a kívánt vastagságra. Ez a nyújtási folyamat természetesen szépen át is rendezi a réz kristályrácsát (az entrópia lecsökken), ami a hang szempontjából nem túl kedvező.
A bejáratás folyamán az áram hatására elkezd átrendeződni ez a szerkezet, szépen lassan növekedik az entrópia, a kristályrács rendezettsége, ami arra "optimalizálódik", arra áll be, amire rendszeresen használva van (zenehallgatás). Ez az állapot természetesen a kábel anyagának szempontjából nem a legmagasabb entrópiaszintű állapot, ezzel magyarázható szerintem az, hogy ha nem használsz egy kábelt hosszabb ideig, akkor "leül" a hangja, mintha újra be kéne járatni ha újra használni kezded.
A mesterséges öregítés itt lép be a képbe. Ha áram hatására végbemegy ez a rendeződés a vezetőszálban és csak jobb lesz tőle a hangja, akkor (szerintem) ésszerű törekvés, hogy ne várjuk meg ezt a folyamatot, hanem vigyük egy kicsit túlzásba, azaz segítsünk a vezető szál anyagának az újrarendeződésben. Ez kicsit hasonlít a vas edzéséhez bár annak más a célja, ott a ridegségét csökkentik vele, kábelek esetében pedig szerintem az összefüggő fémrács szerkezetek hosszát lehet vele megnövelni, amikben kevesebb torzítást szed össze a jel, mint a simán csak megnyújtott vezetőben.
A mesterséges öregítés módszere valószínűleg nem csak a felmelegítésben rejlik, hanem biztos lehet a másik véglet felé közelítve is hasonló eredményt elérni pl. a DIY Valhalla cryo-kezelt kábelek esetében is ilyesmi dolgot feltételezek. Az hogy melyik a jobb módszer az adott fém esetében, azt talán a fém fajtája határozhatja meg. Rezet általában melegítéssel öregítenek, Valhalla ezüst-platina ötvözetet használ, ott lehet a fagyasztásos kezelés válik be.
Ez a mesterséges kristályrács (újra)rendezés, a kábelkészítés előtti kezelés is indokolja az ilyen kábelek magasabb árát.
Amit itt leírtam ismétlem csak a magamnak "adott" magyarázat. Csak gondolatok, ahogy fejben próbálom én is összerakni a képet, hogy miért szólnak másképpen a kábeleink.
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #41169 üzenetére
Félreértesz. Ha szarabb, akkor én se szívesen nézem/hallgatom. Azért nem zavarna, ha eladnám, mert nem igazán veszek észre változást vele/nélküle.
-
válasz
bajnokpityu #41147 üzenetére
2 számú magyarázat?
Mi az első?
Én ezeket a hangzásbeli és képi képességeket fizikai, fizikai-kémiai összefüggésekkel, jelenségekkel és tulajdonságokkal "magyarázom magamnak".
A vezető anyaga és annak tisztasága az egyik alap.
A vezető szigetelése, az alkalmazott szálak vastagsága, geometriai elhelyezkedése is rengeteget számít.
A vezetőt árnyékoló borítás és egyéb finomságok, amiket a nevesebb gyártók szoktak alkalmazni a felső kategóriás kábeleikben szintén sokat tud jelenteni.
De mindez csak megfelelő érzékenységű rendszerben érvényesül.
-
Peak
addikt
válasz
Nézd, én sem fogok elkezdeni vitázni, mert ezen a területen a hívők aránya a valóban jószemű szakemberekhez képest jelentősen nagyobb. Úgy 99%-ra teszem.
De 720p-s 8gigás MKV forrásanyaggal HDMI kábelt tesztelni kb. annyia ciki és szakmaiatlan (szánalom), mint a dózsagyörgyúton ferrarit meg lamborghinit összehasonlitó tesztelni.
Annak a képe akkora szemét, hogy a 23"-os hálószobai TV-n is hányok tőle, főleg mikor melléteszik a lossless HD hanganyagot. Akkor meg már nincs túl messze a majd' huszonéves DVD mpeg2 kódolástól.
Szóval számomra eleve nem mérvadó az ilyen tesztelőbrigád.De megint nem teljesen értem a fennakadást, nem azt mondtam, hogy egyforma lesz, csak azt, hogy nem kell aggódnia az 5 m hossztól egy normális kábel esetén.
Egy gagyi 5 méteres esetén hangpattogásra, kimaradásra lehet számitani BD50 esetén, de egy jobb kábellel már nem kell ilyen miatt aggódni. -
Z_A_P
addikt
válasz
Egy 8 gigas 720p mkv az igencsak "jonak" szamit, sokkal gyakoribb a 2-3-4 gigas!!
A PC-mbol jon ki egy (talan) 7m-es HDMI az erositobe. Nos, egy nagyobb bitrataju MKV-nel akadozott a hang (Pearl Harlbor)!
A medialejatszombol egy 1m-es hdmi megy az erositobe, ugyanaz a film siman ment ott.A gepbem I7 + 5870-es Radeon. Aki nem vagja: ez egy igencsak felso kat-os cucc a mai napig.
Tehat ketlem, hogy a vga vagy a cpu volt keves. A kabel volt a ludas sztem. De nem merem 100%-ra mondani, mert nem probaltam ki meg, hogy a hosszu hdmi kabelt rakom a medialetszoba, es azon is akadozik- a hang. De sztem igen. -
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #41144 üzenetére
Jaja, inkább be is zártam mondhatni még az elején.
tiszta vicc. Kár minden gombnyomásért.
Peak: Akkor véleményed szerint mondjuk EZ "mindenre" elég lehet az 5m-es hosszt is szem előtt tartva?
-
MasterMark
titán
válasz
bajnokpityu #41063 üzenetére
Úgy értem a bekötött kábel, de felesleges részét.
-
Chrys_
addikt
válasz
bajnokpityu #40863 üzenetére
Azért az kemény, hogy 40+ 50+ emberek fogják írni a cikkek javát a kiállított eszközökről, és jórészt biztos az lesz bennük, hogy micsoda javulás van a korábbi és az újabb termékek között. Miközben meg éppen a természetes úton történő halláskárosodásban "szenvednek". Persze erre lehet lehet mondani, hogy ezek egytől-egyig fiatalabb korukban szuperhallással rendelkeztek és olyan hallással rendelkeznek, mint a fiatalok, de... bitch please
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #40867 üzenetére
Annak viszont örülök, hogy a mozi kezd tetszeni
. A sztereóra meg majd jobban ráfekszek, hogy tudjak még meglepetést okozni...
...mindig mondtam, hogy Mike bácsi tudja a dolgát. Nincs hype, giga marketing körülötte. De amit letesz az asztalra, az nagyon rendben van.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #40867 üzenetére
...egyébként lehet, csak én vagyok elfogult..., de ezt mondtam tegnap is.
Kíváncsi leszek Tonyónál, mik a történések. Most már nekem kell elkezdeni hozzátok eljárni fülelni. -
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #40863 üzenetére
Nagyon komoly München, ez azért látszik.
Nézd meg néhány állványnak milyen speciális elcsatolása van...
Meg azt is, mennyire nem adnak a kábelezésre.......nekem úgy tűnt, annyire nem estetek hasra tegnap...., de lehet rosszul láttam.
-
Integra
titán
válasz
bajnokpityu #40659 üzenetére
ha jól emlékszem akkor gránit, legalábbis ránézésre annak tűnt
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #40659 üzenetére
Nehézből b+.
-
TCr
veterán
válasz
bajnokpityu #40633 üzenetére
Nekem ők gurulós kocsira rakták a Proson szettet és kikísértek vele az autómhoz.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #40618 üzenetére
Én eleget hurcibáltam egy életre. De a Ti fejeteket megnézném a 95 kiló emelgetése közben.
Most van rá egy vevőm, de megmondtam, csak akkor adom oda, ha az újat is ők cipelik be nekem. -
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #40615 üzenetére
Azt a dobást azért megnézném.....
-
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu #40615 üzenetére
Ezt meg XT-vel beszéld meg!
Kinyittatom a liftet!
-
ginola
addikt
válasz
bajnokpityu #40581 üzenetére
A sín engem is érdekelne, de nagyon!
-
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu #40589 üzenetére
Azért az original se rossz választás, feltéve, ha hosszú távon is tetszik az, hogy ennyire belenyúl a zenébe. Én mindkettőt elfogadnám!
Most olvasom! Elegáns elódázása annak, hogy miért húz magasba.
T1: "t. Rendkívül nyílt és részletező hangzása pedig sokaknál olyan rendszerhibákra derített fényt, amik egy lassabb, fedettebb tápkábellel nem jönnek elő."
-
Thuglife
senior tag
válasz
bajnokpityu #40578 üzenetére
Leírnád a pontos típusát? Mert tápkábelekben még nagyon kezdő vagyok és a google sem adott ki semmit "sin tápkábelre"
-
Thuglife
senior tag
válasz
bajnokpityu #40576 üzenetére
Ha már tápkábel, gondolkozom a 3806 tápkábel cserén de max 10e körül szánnék rá. Van e körül vmi "használható"?
-
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu #40571 üzenetére
A digit koax dolog nagyon meglepett. Ezüst létére nyugodtabb volt, mint a réz. Hozzáteném, jó ideig nem akadt ellenfele ennek a réz digit ic-nek. Mindig lesz jobb!
Utóbbi 2 kábel variálás nagyon jót tett az elacoknak.
-
Thuglife
senior tag
válasz
bajnokpityu #40571 üzenetére
Egy drága, jó minőségű ezüst kábellel gondolom már nincs ez a "szúrós" magas hangzás, én a Qed Silver Anniversary XT-vel hallottam de a jelenlegi kácsás rézkábellel jobban tetszik. Persze ez is szubjektív...
-
fokukac
nagyúr
válasz
bajnokpityu #40471 üzenetére
Az infláció egy fogyasztói kosár áremelkedése, és speciel szerintem eléggé torzít, mert más a mi fogyasztói kosarunk, mint egy nyugdíjasé mondjuk...
Amúgy a technikai cuccok árában nem nagyon volt infláció, a fejlődés miatt, és persze amiatt mert már mindent a távol-keleten gyártanak...Ami viszont számít, az az árfolyam. 2001-ben 300 Ft fölött volt a dollár árfolyama, aztán ez lement 2007-2008-ra 150 Ft-ra is, most pedig 225.
Tehát a 900 dolláros ár nagyjából klappol a 340 e Ft-os mo-i árral, ha hozzáveszed a magyar áfát, meg azt, hogy nálunk némileg drágább minden.
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #40443 üzenetére
C-300? BD lejátszáson kívül 5-ös. Az csak 3-as.
-
Sefter
veterán
válasz
bajnokpityu #40452 üzenetére
jövő hétvégére kölcsön tudok adni egy Dune base 3.0-át...ha érdekes...
-
válasz
bajnokpityu #40452 üzenetére
NAS nem jött nálad szóba?
Akkor nem kellene ilyesmikkel foglalkoznod, csak hálózatról tolni.
Így meg akár egy 101-es is elég lenne, ha HDMI-n menne minden.
-
válasz
bajnokpityu #40447 üzenetére
Igen, passzív, jó a képe. Összehozhatjuk majd valamikor. Megbeszéljük.
-
nuke7
veterán
válasz
samba? akkor linuxos vagy..?
-
Dorian
félisten
válasz
bajnokpityu #40447 üzenetére
A korábbi Smart D1. Stabil, jó minőségű, tud Ful BD-t, de 3D-t nem.
-
válasz
"ÉS azt sem tudom mire, mi az a média lejátszó, amiben van belső winyó, samban másolhatok, olyan jó a képe,mint a popinak, és minimum olyan stabil is (A210)."
Átvigyem egyszer a Dune 301-esemet kicsit nyomkodni?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Akkor ez olyan anomália mint nekem a Musiland - Essence
(vagyis nem egészen, de szintén megmagyarázhatatlan) -
Tamoo
nagyúr
válasz
bajnokpityu #40440 üzenetére
Miért, mi volt ez a popi - emo dolog?
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #40440 üzenetére
bajnokpityu: Azért vicces volt, hogy a Popi meg az Emo nem akarták az igazságot.
Maradj már! Van olyan, hogy beszopódik az ember. Én is pontos voltam, mint Tibi bácsi labdája.
Tamoo: HDMI-n a Popi-ból érkező audiojelet nem volt hajlandó érzékelni az Emo. Laptopról szólt.
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #40437 üzenetére
bajnokpityu: Tegnap mindenki levesébe beleszartak egy kicsit. Néha van ilyen is, égésről pedig szó sincs.
Más, mindenki:
McCormack DNA-1 @ 580$ vs Classé CA-150 @ 770$
Nálam eddig a McCormack a nyerő. Vélemények?
-
ricsik
őstag
válasz
bajnokpityu #40356 üzenetére
Nálam a Harmony ha megnyomom az Activity-nél az off-ot, akkor teljesen lekapcsolja a Popit, nem csak standby-ba teszi. Ezzel leredukáltam a fagyásokat, a furcsa működést és nem fogyaszt, nem melegszik fölöslegesen. Mondjuk ha bekapcsolom, kb 20 sec mire bootol. Na bumm.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Dettó. És ezek olykor elég idegesítőek. FLAC után pl lefagynak a videók ( vagyis a távirányítóra nem reagál semmit a játékos), de ugyanezt elmondhatnám akkor is mikor Youtube használat után néznék meg egy sorozatepizódot és szintén lefagy a gép. De előfordultak már lejátszási ( képi) hibák is.
Szóval igen, nem egy stabil a gép, hiába a legújabb fw van fent. Olykor ki kell húzni a gépet vagy más-más tartalmaknál újrabootolni. Pedig volt ígéret normális frissítésre. -
válasz
Sajnos igen. Nekem a Dune 301-es is dobja sokszor a hibaüzenetet, hogy "Hiba: nem támogatott formátum"
Egy médialejátszótól azért nem ezt várom.
Ettől függetlenül azért nagy részben elégedett vagyok vele, tudom a korlátait, és ennyi.
Ha tényleg kompromisszum mentes dolgot akarok, akkor az már nem médialejátszó lesz, hanem HTPC. Azt meg az embernek magának kell mókolni. Abban meg az a szívás. Vagy abból is lehet méregdrágán készet venni (Cinemaci, Crystal Vision, Bladelius Embla....)
-
válasz
bajnokpityu #40338 üzenetére
Nem lenne rossz gép, de a FW tudtommal még mindig nincs gatyába rázva és a jelenlegi tele van sok kis idegesítő buggal. Ezt csak a fórumon olvasottak alapján írom. Ilyesmi maradt meg az emlékeimben.
Szerintem kérdezz rá a médialejátszós fórumban is, hátha többet tudnak mondani.
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #40234 üzenetére
Nekem meg az a fő bajom, hogy jelenleg nagyon pici helyen vannak. Ha még emlékszel, akkor a C6-osok helyén. Nagypapámat megsürgettem, remélem 1-2 hét és elkészülnek a panelek. Nem hiszem, hogy a csupasz sarokba sok értelme lenne berakni őket, azért vannak még mindig a régi helyen.
-
Tonyo
őstag
válasz
bajnokpityu #40234 üzenetére
18 nm2 kevés neki?
-
gyurczy
őstag
válasz
bajnokpityu #40228 üzenetére
Hát ha ennyire képben lennék nem kérdezősködnék itt.
Az Aurum későbbi technika, kb ennyit tudok róluk.
Mi az ára a T+A-nak. Optikára kb. Focal Onyx/K2.
A Vulcan-t meghallgatom a héten még, ha összejön.
-
tjojo
tag
válasz
bajnokpityu #40145 üzenetére
A "megfordítod a frontokat" alatt arra gondolsz hogy dugjam a pirosba a feketét? Ha igen, akkor a hangfalnál vagy az erősítőnél, vagy mindkettő? Ma már nem próbálkozok vele, holnap kipróbálom Peak tanácsát is. Az biztos hogy jól dugtam össze, lehet akusztikai gubanc lesz akkor a bibi okozója.
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #40139 üzenetére
2 soros lesz, illetve 3, de a harmadik sorba csak a tv kerül, meg egy két kisebb dolog. Egymás felett lesznek, de nem egymás tetején, mint most.
(#40138) Warter: köszönöm szépen! Ha több időre nem is, de egy meghallgatás erejéig szívesen látnám a kábeledet. Egyelőre nem szükséges. A paneleket nem kaptam meg a tegnapi szülinapozáson, de ígéretet kaptam rá, hogy hamarosan elkészül. Onnantól lesz majd szükség a hosszabb kábelre.
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #40135 üzenetére
Akkor maradnak egymáson a cuccok. Ha lesz 30-40 ezrem, akkor szétnézek.
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu #40132 üzenetére
Még mindig az általad ajánlott diy cuccom van. Megugorja azt? Abból melyiket ajánlod?
-
KisTücsök
addikt
válasz
bajnokpityu #40014 üzenetére
Pontosan melyik? Melyik 3-at verte meg? mennyibe kerül?
Az előbb átolvastam kb 400 hsz-t, lehet az egyikben kifejtetted bővebben, de nincs kedvem még egyszer átnézni.
-
gorbep
senior tag
válasz
bajnokpityu #39951 üzenetére
ha a mágnesező áram elhanyagolható.....
-
Tuto
tag
válasz
http://hu.wikipedia.org/wiki/Er%C5%91s%C3%ADt%C5%91
Az osztályzások között a fő különbség, hogy milyen hatásfokkal dolgozik az erősítő és milyen torzítással.
A->B->C.... hatásfok nő amivel a hálózatból kivett "fuflát" átalakítja számunkra hasznos zenei teljesítményre viszont ezzel fordított arányban csökken a minősége (nő a torzítása és romlik a jel/zaj aránnya). Tehát a "szemetet" is erősíti.
Egy-egy elem milyen osztályba dolgozik, a típusától, és a munkapont beállítástól függ. -
Peak
addikt
válasz
Érdekes olvasni valót találtam a neten.
Egy 2008as hifis powerpoint prezentációja a D class erősítőkről, hibáiról.
http://www.hificritic.com/downloads/Class-D.pdf -
f27
senior tag
válasz
bajnokpityu #39946 üzenetére
Nos valamit nem értek itt..
Ez a 300W felvétel csöves erősítőnél van? mert az A osztályu fetes erősítők leadják amit felvesznek,annyi hogy üres járatban is melegszenek mivel minimum 30-40% járnak a fetek,és ezáltam sokat kajál akkor is ha nemhajtod.
Illetve ha csöves erősítöről beszélsz ,ott okés mivel ott totál eltérő minden és a trafók alapbol sokat fogyasztanak a semmiért.adodaniel
Akkor ezt is megbeszéltük,és nincs többé szükség a nyelvtanra kitérnünk igaz?
-
válasz
bajnokpityu #39847 üzenetére
na megvan, a test tone alatt volt.
-
nuke7
veterán
válasz
bajnokpityu #39826 üzenetére
megnéztem
az a baj, hogy kevesebb mint a felét szánnám most sztereóra...
(mivel még a hm vasam sem annyira durva, sőt... így többet költenék sztereóra mint a HM erősítőre) -
mp54
senior tag
válasz
bajnokpityu #39829 üzenetére
Van olyan jó a Cobalt 816 Jubilee 25, hogy erre alapozva fejlesszek???
Például mi lehet a még tovább? -
nuke7
veterán
válasz
bajnokpityu #39826 üzenetére
kösz az infot!
(amúgy kis háttérinfó: a férfiak általában szeretik a hangsúlyos közepet zenében/hifiben - mint hangzást. szóval ha a közép rendben van egy nem audiofil férfi jónak fogja hallani a hangzást. A nők ezzel szemben a részletező magasokat kedvelik mint hangzást, és ha jó, pontos mély van és részletes magas, azt ők preferálják, és fogják jónak hallani.
Ez iszonyatosan kijön a barátnőm és az én esetemben. Mindketten zenélünk, és amikor együtt voltunk hallgatózni annex-ben, pont más tetszett mindkettőnknek.
Mondjuk egyikünk sem kimondottan audiofil - én kicsit jobban probálok figyelni a részletekre, viszont hajlamos vagyok valaminek az erényeit hallani. Ő meg kritikus és inkább a hiányt veszi észre egy rendszerben)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Formula-1
- Futás, futópályák
- Fotók, videók mobillal
- Fujifilm X
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Tesla topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GÉMER! Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 3070 szint! 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar. 2026
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest