- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
whatnot #101561 üzenetére
Inkább koncert kiadványokra jellemző, van közel 400 BD-m, de kapásból 2 film jut eszembe 96 kHz/24-bit hanggal, a Léon amerikai DTS-HD MA kiadása, és a The Flowers of War ázsiai verziója mandarin TrueHD hanggal. Utóbbi egészen elképesztő. A Dolbynak van külön Advanced 96k Upsampling szabványa, de nagyobb élményt a technológiájából fakadóan zenei BD-n ad(hat).
(#101528) Tamoo
Be sem raktam volna, értelmetlen.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
whatnot #101556 üzenetére
Elméletileg az a maximum amit a DTS-HDMA nyújtani képes 5.1 hangsáv alatt, de a gyakorlat az, hogy az is inkább sztereó alatt gyakoribb!
Filmeknél pedig még a 96/24 is elég ritka, én eddig legalább is csak rendre 48/24-ekkel találkoztam! Max rövidebb demók alatt lehet elcsípni 1 - 1 jobb minőségi hanganyaggal felvértezett kis kedvcsinálót.
-
adodaniel
őstag
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
whatnot #101470 üzenetére
Az hogy kimerem a véleményemet nyilvánítani, nem nevezném tollkordásnak...
Ez egy szakmai topik, és sokszor nem csak én de más is tapasztalta semmi köze hozzá. Mint már felhoztam az is irtó nagy hiba itt mikor egy ajánlott erősítő benne van az ajánlott listában, és mikor rákérdez egy illető (jelen esetben én) azt mondják ne vegyem meg mert nem jó...
-
devil-k
nagyúr
válasz
whatnot #101447 üzenetére
Vicc, hogy te meg a hülyeségeddel adod alá a lovat... Ki írt ilyet? Mutasd már meg, hogy hol, had okuljon belőle mindenki.
(#101445) B-L-A-C-K
Monstre fórumtárs leírta a választ.
(#101451) Gergőke88
Mivel nem "jól" vásárolt erősítőt, így ezt rajtunk veri le.
(#101452) B-L-A-C-K
Tényleg nem érted?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
whatnot #101307 üzenetére
Ha gond lenne az emberi részével, akkor nem pörögne a topik, nem lenne segítségnyújtás. Szerintem próbálunk mindenkit a jó irányba terelni, csak van aki nem hagyja. Előfordul némi sznob stílus az igaz, viszont nem nézzük le egymást amiatt, hogy kinek mi van otthon...
Én speciel a "kötözködő, kiforgatok mindent stílustól" vagyok rosszul... -
-
válasz
whatnot #101297 üzenetére
"De amíg a stílus zavar, addig bizony a tartalom kevésbé fog érdekelni."
Ez elég szomorú, de továbbra sem látom be, hogy mi volt az érzékeny lelkednek annyira bántó stílus. Egyszer már írtam, hogy ez nem zárdaszüzek gyülekezete, hanem szőröstökű vagányoké. Sok-sok csalódás és bántódás fog érni az életben, ha ennyit nem tudsz elviselni, hogy "rinyálás", és ebből következtetsz (ráadásul hibásan) emberi stílusokra. De befejeztem, ennyire sem kellett volna belemenni.
-
Dorian
félisten
-
Tamoo
nagyúr
-
BBéci
legenda
válasz
whatnot #101266 üzenetére
25 centis hangszórós mélyláda bőven elég lehet 18 négyzetméterre, ez nem lehet vitatéma. Természetesen más egyéb feltételek teljesülése esetén, de azok egyébként is elengedhetetlenek.
Itt egy példa! -
devil-k
nagyúr
válasz
whatnot #101256 üzenetére
Miért, úgy gondolod, hogy a házimozi hobbinak csak gyakorlati része van? Én örülök, hogy a hozzáértők között sincs egyetértés, mivel ez is jelzi, hogy vannak ellenvélemények, gondolkozunk és így alkotunk külön egyéniséget. Viszont vannak ökölszabályok, amiben mindenki egyetért. Az egy dolog, amit itt olvasol, nem is kell és nem is szabad csak erre hagyatkozni. A legtöbbet úgyis a saját kontódra fogod megtanulni. Mint ahogy nincs két egyforma rendszer sem, így nehéz mindenkinek ugyanazt a tanácsot adni olyan dolgokban, ahol több vélemény is van/lesz.
(#101258) B-L-A-C-K
Miért nem jó Mark szerint?
-
törölt tag
válasz
whatnot #101225 üzenetére
Biztos hogy jobban is le lehetett volna fényképezni, de az a Dali az enyém, és bizony fekete. Szürkében nem is gyártottak Conceptet, átfóliázva pedig természetesen egyik sem volt.
(#101251) Oldfighter:
Én is éppen most néztem. Igen szép a berendezés, de a sarokban nem lenne jó helye az álló frontoknak. Én inkább barna színű polcsugárzókat vennék, vagy fájó szívvel, de alakítanék a bútorokon.
-
devil-k
nagyúr
válasz
whatnot #101239 üzenetére
Azzal sincs semmi baj, de azért hidd el, hogy kell a 12"-es (30 cm) méret. Főleg nagy térben, csak ezt sokan nem akarják megérteni. Ez olyan, amikor egy 25-30 nm2-es szobába beraknak egy 40"-s TV-t. Jó jó, működik, lehet nézni, de az élményfaktor messze elmarad...
(#101240) Dorian
Az lehet, de általánosságban igen.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
whatnot #101230 üzenetére
Én már ezt régebben leírtam többször is, aki nem szán rá több százezret megfigyelhető teljesen máshogy viselkednek vele...Ami valamilyen szinten megérthető mert sokan a jóhoz vannak szokva, és másnak se akarnak sz@rt ajánlani, de sok esetben az igényeket kellene szem ellőtt tartani... Azaz aki 100 ezerért keres szettet egyértelmű nem szuper minőségre számít, sokan meg ezt nem tudják felfogni...Én is ha megveszem majd ezt biztos leesik az állam, és nekem jó lesz mivel nincs benne semmi tapasztalatom, és a hangprojektor után persze hogy jó lesz. De elvárná az ember ha csak 150 ezret akar rászánni akkor próbáljuk a legjobbat találni, de ehelyett inkább XY ember azt kapja hogy vegyen 300 ezerért mert csak az lesz jó...
mivamma: Nálam is akkor kellett volna, viszont hülye voltam mert nem gondoltam rá, akkor még TV se volt meg...
MasterMark: Ablaknál van ~40 centi hely oda menni az egyik front, másik oldalt ~90 (ez nem látszik), oda menne a szub, meg a másik front. TV menne fel a falra, alá a center. Hátra meg állványon lenne a kanapé két szélén a háttérsugárzók. Így rossz lenne?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
whatnot #101225 üzenetére
nézd kérlek alássan, ezt a topikot ismerni kell, és benne a nagyokat is "ismerni" kell
hangsúlyozom, senkit nem akarok megsérteni. itt meg kell hallgatni illetve elolvasni amiket az Urak írnak, és mindenkinek a maga lehetőségeihez mérten kell döntést hozni.
igaz amit minden hónapban ide leszoktak írni az Urak, hogy valaki idejön, és ha kibírja az első 5-10 választ a kérdésére, akkor örökre marad, ha meg nem bírja ki, akkor törli a kedvenc topikjai közül
de tény hogy itt a nagyok a "jó" irányban akarnak terelni minden zene hallgató fület.
amivel nincsen baj.
Én úgy vagyok - nem csak itt - hogy meghallgatom sok ember véleményélt, ötletét, tapasztalatát, és alkalmazom amit hasznosíthatok belőle. Igaz a CAV cikkemmel kivertem néhány biztosítékot, de hát az élet nem fenékig tejfel -
Tamoo
nagyúr
válasz
whatnot #101135 üzenetére
Én ugyanígy vettem több százezres cuccokat... ráadásul van amit külföldről. Szimplán peched volt. Elsősorban arra kell odafigyelni, hogy kitől vásárol az ember.
Eladói részről is necces a gari téma. Mi van ha semmi baja nem volt és a vevő cseszi el... (nem rád célzok) -
BBéci
legenda
válasz
whatnot #101135 üzenetére
Kipróbálás nélkül, csak külföldről történő rendelés esetén mennék bele a vásárlásba. Bár 40-50000 Ft nem akkora pénz, hogy érdemes lenne még 10-15000 forintot költeni utazgatásra. Ezért marad a lakóhely közeléből beszerzés. Nagy értékű, 2-300000 forintos készülékért már szívesen elmegy az ember személyesen.
És igen, a garancia vállalása benne kell legyen az adásvételi szerződésben.(#101133) cain69
Hama kábelekkel kellemes tapasztalatokat szereztem az utóbbi években, saját Blu-ray lejátszómat és az aktuális tesztkészülékeket egy Avinity High End Edition köti az erősítőhöz, de az 5 csillagos szériájuk is kiváló. -
Víz Elek
senior tag
válasz
whatnot #101049 üzenetére
Technika (JVC) 40-904A.
Kihagyhatatlan áron jutottam hozzá, ráadásul bontatlanul.
Régi Samu tévémmel már amúgy is problémák voltak, ráadásul nem kezelte a dts hangsávokat (és váltogatni sem tudtam köztük), feliratokat sem kezelte a legjobban..update.:
Értem, tehát akkor kénytelen leszek egy olyan médiaboxot nézni, amin van optikai out, és akkor meg is van oldva a problémám.Esetleg tudnál valamit ajánlani jó árban?
Nem muszáj nekem, hogy lehessen rajta netezni, tök alap dolgokra kellene. -
Pöttön
őstag
válasz
whatnot #101002 üzenetére
A kábelt azt sajnos nem tudom hogy hány ohm-os.
A tv-n Toslink csati nincs. Egyébként Technika a márkája, a típusát most így hirtelen nem tudom megmondni...
Ilyen csatik vannak rajta: 1 Koax (tv), 2db HDMI, 1 VGA, 1 Scart, 1 AV illetve az említett SPDIF és Jack hang kimenet. -
-
válasz
whatnot #100814 üzenetére
pl ez:
de ha tényleg ilyen irányba akarsz elmenni, akkor a HM vasad legyen a processzor és végfok...
Mindig kerül fel jó végfok...de mindenképp próba és meghallgatás...de szerintem a pio-d mellé eléggé felesleges, elég jó sztereónak kell azon lennie...nem hallottam még élőbben...de várd meg, amíg visszakerül...
utána nézelődj, ha nem vagy vele megelégedve...de kábel, lejátszó, hangsugárzó, az egész lánc befolyásol, hogy milyen a végeredmény, nem csak az erősítő
Én is ezen agyaltam sokáig, de túl sokba került volna átállnom...és még kitudja mit hoz a jövő...nekem a sztereóm is végfokolható...
A mostani HM erősítőm végfokolható, de ami előtte volt csak szub kimenet volt, emiatt nem is agyaltam ezen a megoldáson...
-
sixer66
senior tag
válasz
whatnot #100617 üzenetére
Mivel az Onkyo mögé lenne kötve, így azt is vinnem kellene magammal, de szép is lenne.
Még, ha frontokat vennék vagy hátteret, akkor az erősítőt elviszem, de a frontokat bepakolni az erősítvel....
Persze nem sokan hozzák házhoz az erősítőt, de valószínű csak ez lesz járható út, de annyira nem életbevágó, hogy ne várjam ki ezt a pillanatot. -
devil-k
nagyúr
válasz
whatnot #100590 üzenetére
Miért, az lenne a jó, ha minden szamárságot rátok hagyna mindenki? Pl. vedd meg nyugodtan a bögreszettet, mert nagyon jó lesz a mozi és a sztereó is kiváló lesz. Mi értelme van a hazudozásnak? Helyén kellene kezelni a dolgokat és akkor nem lesz semmilyen sértődés. A kedvét pedig annak lehet elvenni, aki hagyja magát.
-
krichd1
addikt
válasz
whatnot #100397 üzenetére
Táp mindig fontos. Arról működik minden, motor, optika, mozgató mechanika, DAC IC minden mindenre visszahathat táp oldalról, főleg ha rosszul van megcsinálva. Mechanikai rezgésekről még nem is beszéltünk. Ha konkrét bit hiba nem is, jitter mindenképp keletkezik, kérdés hogy mekkora. Szerencsés esetben a hibajavító áramkör lecsökkenti, feltéve ha elég nagy a puffere. Ugye lejátszásnál nincs sok idő erre, nem úgy mint egy egyszerű másolásnál, ahol akár órákig is elszórakozhat hibajavítással a technika.
Régen csak a drágább CD lejátszók vették a fáradságot, hogy több hiba esetén ténylegesen kijavítsák a hibákat (már ha ezt a hibajavító kód lehetővé teszi), az olcsóbbak pár hibát javítanak (ameddig kevésbé számításigényes, mivel kis pufferük volt, ha volt egyáltalán), a többinél meg interpolálnak. Manapság már számítógépekben is használt mechanikát, elektronikát, nagy puffert használnak. Viszont analóg résznél még mindig hajlamosak spórolni.
-
krichd1
addikt
válasz
whatnot #100390 üzenetére
Bitzajt nem írtam.
Kérdésedre idézek egy mondatot, amin majd lehet csámcsogni."Az optikai vevőegység tápfeszültségének legkisebb változása, zaja hatványozott mértékben jelentkezik a kiolvasott jelben, amely még a digitális döntés - 1 vagy 0 - előtt hamis információt adhat ahhoz."
Megjegyzem még egyszer, hogy nem tudom jól megfogalmazni, nem is értek hozzá. Ha szakmai választ akarsz, azt ne tőlem kérdezd.
-
krichd1
addikt
válasz
whatnot #100371 üzenetére
Elsősorban ne hibás bitekben gondolkodj, hanem zajjal terhelt bitekben. Egyszerű másolásnál ez nem okoz gondot (kivéve ha a meghajtó olvashatatlannak nyilvánítja a lemezt), de audio lejátszásnál már igen, mivel a plusz zaj kihallható analóg résznél. Bár így nem teljesen pontos megfogalmazás, de mind1. Én nem akarok ebbe belebonyolódni, nagyon precízen nem tudom megfogalmazni, úgy, hogy ne lehessen belekötni.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
whatnot #100371 üzenetére
Azok a rendes források, amiket a diplomamunka hivatkozik, ehhez a részhez pont egy Sanyo specifikációt, amit ha meg is lehetne találni, valószínüleg nem bővelkedne elméleti részletekben
Sajnos pont az 1.1.3 és az 1.2 közt pont az a rész hiányzik, amire te is rákérdezel, és engem is bosszant. Ott az adat a CD-n, ki lehet olvasni az adatot a CD-ről (ezt bizonyítják a számítógépes "mérések"), akkor miért nem tudják ezt megtenni az olcsóbb HiFi eszközök?
-
Lajos1966
tag
válasz
whatnot #100318 üzenetére
Csak néhány nagyon-nagyon alap dolog,ami miatt különbözhetnek az optkai olvasók:
-beépített optika olvasófej anyaga (pl.műanyag az esélyesebb,hogy gyengébben fogja a jeleket olvasni)
-a futómű (lehet szintén filléres műanyag,de lehet igényes gyártó akár katonai minőségű fémmechanikával és olajos rezgéscsillapítással,ami a pontosabb olvasást biztosítja
-a beépített kábelek minősége (olcsó réz vs. minőségi OFC réz)
-készülékház anyaga (egyszerű műanyag vs. fémház,ami kellően merev,hogy a felesleges rezgéseket elnyelje,elvezesse
-tápegység (ezt ugye nem kell magyarázni,a pc világában is jól ismert dolog). -
BBéci
legenda
válasz
whatnot #100303 üzenetére
Amikor fiatal, kezdő hifis voltam és az akkori tapasztalt "öregek" mondtak valamit, nem estem nekik, hogy magyarázzák meg, hanem megragadtam minden alkalmat, hogy utána járjak, hogy tapasztaljak. Természetesen nem az interneten, nem linkeket kértem, hanem a gyakorlatban.
Ha link kell, azt nem tudok adni. Keresgélj, én nem fogom a kedvedért órákig bújni a netet. Inkább beteszek egy jó lemezt a CD-játszóba, amit hosszas tesztelgetés, hasonlítgatás alapján választottam ki és hallgatok valami muzsikát. -
válasz
whatnot #100287 üzenetére
Egyszer eljössz hozzám és szívesen beszélgetek a témáról...
Több lejátszót megtudsz hallgatni, mindegyik más hanggal...
Azt is elárulom miért adtam ki egy 20 éves cd lejátszóra 50 ezer forintot....nem-nem árulom el...meg kell hallgatniSzerintem itt senki nem néz le senkit, csak ez téma sok vitát szül és mindig napi rendre kerül olykor-olykor
BBéci: én már feladtam másoknak ezt magyarázgatni...
-
BBéci
legenda
válasz
whatnot #100283 üzenetére
A legnagyobb sületlenségek egyikét éppen itt olvastam, ebben a topikban.
25 éve hallgatok zenét CD-ről, 15 éve nézek filmeket DVD és Blu-ray lemezekről. 1999-óta nem csak hobbiból, hanem mint hifis és házimozis szakújságíró. Lejátszók tucatjait teszteltem, legalább ugyanannyit csak kipróbáltam; meghallgattam. Tesztek, cikkek százait olvastam el ebben a témában.
Azt állítani, hogy a futómű nem szól bele a hangminőségbe, a legnagyobb ostobaságok egyike, amit csak ember kitalálhat. -
BBéci
legenda
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
whatnot #100251 üzenetére
Szerintem HiFi szempontból nincs különbség, a legelső CD lejátszók óta, amikben volt még DAC és jack kimenet, a meghajtók csak adatot olvasnak a lemezről, hibajavítással, tehát a pontatlan olvasás zaját detektálja és kijavítja. Ezt minden lejátszó tudja, válassz olcsót, sok garanciával
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
whatnot #100226 üzenetére
Az erősebb gépnek három kellemetlen velejárója lehet, a méret, a zaj és a fogyasztás. A méret egyedi izlés, a zaj egyedi érzékenység kérdése. A fogyasztás akkor számít, ha a HTPC mellett NAS-ként vagy egyéb, 7/24-es működést igénylő feladatra is használnád a gépet. Az X4 955BE-ről itt hihetetlenül magas, 129W-os Idle fogyasztást írnak. Azt tudtam, hogy az AMD régen nem spórolt az árammal, de ez elég durva. A HTPC mondjuk eszik filmnézés közben 15-60W-ot (15W egy J1800-as ahol nem kapod meg a madVR magasabb szintjeit, 60W egy jobb processzor és belépő VGA-val, amivel már lehet számolni a képjavító algoritmusokat, ha nem számolod, az is 30W alatt eszik). Szóval minden óra filmnézés 100Wh-val, 4Ft-tal többe kerül a mostani PC-den, mint egy HTPC-n. 5 éves élettartammal számolva ahány órát naponta használod a gépet, annyiszor 7.000 Ft-ot érdemes elkölteni a HTPC-re, 7/24-es használat esetén nem is kérdés hogy kell neked egy másik gép is, napi 2-3 óra filmezésnél viszont nem indokolt, ha a zaj és a méret nem zavar.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
PC árazás topicot ajánlom. mozira teljesen felesleges a komoly CPU, néhány %on ketyegnek már ezek a procik is. GPU kell, de az is csak akkor, ha madVR kódol.
Egyébként az a vidkari majdnem max beállításra elég 1080@24p esetén.
Kiemelendő: nincs semmi baj az oppoval, ha úgy tekintek rá, hogy több közepes készüléket egyedül ki tud váltani. Amig mindenes kell, addig oppo, de ahogy bármiben jobbat akarsz,mint a közepes, akkor céleszközök kellenek.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Minden komponens gyorsasága a leggyengébb komponenstől függ! (itt is
) Ha HDD-ről tolsz mindent akkor az 1333 sebességű RAM bőven elég, minek neked 16 Giga belőle OMG? Egy sata3-as SSD mellé 1600-as Ram már kell és CPU is.
Világ életemben Enermax tápom volt, csak ajánlani tudom drága és jó....
Pityunak abban igaza volt: olcsón jó gép AMD, ha teljesítmény kell akkor Intel (drágán). Mivel eléggé Battlefield fun (voltam) sok pénzt beletoltam - itt egy kép.
Valahogy a végére még sem vagyok híve a PC-s forrásnak. Egyszer talán megváltozik a véleményem.
-
vendingo
veterán
válasz
whatnot #100208 üzenetére
Mi nem hangkártya, hanem videokártya hangra panaszkodunk.
Nálam Xonar DX-el nagyon jól ment az 5.1, de denonnal nincs játékoknál térhangzás, csak stereo.Ez volt nálam az elsődleges szempont a mozizás mellett, hogy lecseréljem a genius hangfalakat, de sajna csak a mozi szól jól, meg a zene, játékoknál nagyon gáz
-
törölt tag
válasz
whatnot #100203 üzenetére
Nem megy, digitális kiküldésnél (koax) csak sztereóban mennek ki a játékhangok, mert a hangkártyák nem tudnak realtime dolbyt kódolni.
Próbáltam a creative dolby live cuccát, de az meg nem működik.
De ha megmondod hogyan szólnak a játékok digitális kimeneten 5.1-ben, nagyon boldog leszek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Futás, futópályák
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen autót vegyek?
- Opel topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Projektor topic
- Hajmeresztő ajánlat: 34,5 milliárd dollárért vinnék a Google Chrome böngészőjét
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó Apple Macbook Pro 2015 / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 32GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest