-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
martoonx
csendes tag
-
martoonx
csendes tag
válasz
Toobee #26394 üzenetére
Nem olyan érthetetlen amit írtam, a 3808 az pont nem jó példa mondjuk erre. Mint mondtam azt szívesen megvettem volna, de annyim már nem volt. Többszörösébe került mint a 180k-s meghirdetett. És tuti, hogy jövőre vagy három év múlva is lesz rá vevő annyiért vagy nem sokkal kevesebbért. Én arra szerettem volna rámutatni, hogy a mostani denonért még elkérhetek két év múlva simán egy százast, és lesz rá kereslet a több feature(3D, 4K) miatt míg a régebbi nagy vasak amelyek nem hd képesek de lehet hogy jobbak mint a mostaniak, kevésbé csábítóak, nehezebben eladhatóak.
Máskülönben egy négy éves készülék ki tudja, hogy két év múlva milyen állapotba lesz. Azért ez sem garancia. -
z123456789
addikt
válasz
Toobee #26360 üzenetére
Nem tudom, lehet.Utálom amikor nekiállok müszaki dolgot vásárolni.A fényképezömmel kb ugyan így voltam.Egy Sony cybershot-ot akartam kompaktban, erre egy Canon EOS 600D lett.
A végeredményt szeretem, de annyira nehezen döntök.Ès ilyenkor jól jön egy ilyen szakmai fórum.
Bízom benne hogy nagy örömömet lelem benne.
Az idöpont Karácsony volt mindenképpen.Addig adtam magamnak ultimátumot. -
janos666
nagyúr
válasz
Toobee #25672 üzenetére
Jujj. Szeged?
Bár azt hiszem már legalább ketten vagytok onnan, így lassan már megérheti.
Lehet hogy többet érne nyitnom ennek egy fáradt gőz topicot, mert a hirdetést senki sem találja meg (kimoderálták a TV-s hirdetések közül, az "egyéb" pedig járatlan terület), így ott sem tudnak egymásra találni a vidékiek és együtt megkeresni, hogy mikor érnénk rá többen.Ok, hát tudom én, hogy itt nem csak egy családi ház árát könnyű elverni, hanem még az ár/érték arány optimális szintje is magasabban áll, mint ahol most az én büdzsém. De épp ezért hallgatok már túl régóta egy bögreszettet (amit még szó szerint kisgyerekként vettem), mert mikor rám jön pár évente, és leülök nézelődni, akkor megtorpanok, hogy "most nincs félmillám, de úgy meg kár elverni 200k-t is, hogy elégedett még mindig nem leszek". Ez se jobb, mint rábökni valami használhatóra. Most is már majdnem oda "süllyedtem", hogy rendeltem egyet a #1 hsz-ben javasolt "egybeszettek" közül, csak hogy változzon valami. Csak azért mégis kis hirdetésáttúrásra adtam a fejem, hátha jobban költöm el kb. ugyan azt vagy kicsit több pénzt.
Nézegettem a HTS fórumon pre/post-MultEQ méréseket és elég meggyőzőnek tűnnek. Illetve pont az igaz erre, hogy minél furább a hangszóró, annál többet segít, márpedig alacsony a költségvetés, így a hangszórók sem lesznek valami pöpecek, tehát egyrészt megnyutató, placebó szerű dolog is nálam a MultEQ, és talán érdemben is hasznossá válik.
Ha nem szart és jót, hanem használhatót és kicsit jobbat vetünk össze, akkor nem hiszem, hogy a kicsit jobb DAC többet nyomna a mérlegen, mint egy jó mikrofonos EQ kalibráció. (Az is megoldható lenne erősítőtől függetlenül is, de nem olcsó egy kalibráló mikrofon egy egy jó szoftver, aminek a fénymérési oldalában már elég sok pénzem benne van, minimális profittal...) -
toM517
aktív tag
válasz
Toobee #25440 üzenetére
Semmi baj nincs.
Nem, a VSX-2016 van szo, meg Ti mondtatok Becivel, hogy a 150W csatornankenti kimenet a valosagban max 110W, de ez is akkor a max? Ennek en orulnek a legjobban, mert ugysem lesznek meg egy ideig ilyen hangfalaim es valoszinuleg feleslegesek is lennenek.
Szoval ha rakotom a 62W-os hangsugarzokat, akkor semmi gaz nem lesz, ha csak csinjan banok a dB novelesevel?Lenne meg egy hulye kerdesem:
Polkaudio Monitor 50, 30 es CS1 felallasrol mi a velemenyed/tek?
-
makaveli666
senior tag
válasz
Toobee #24920 üzenetére
Otthoni gyakorlásra ezek tökéletesek, és mivel nem rég vettem TV -t gondoltam veszek hozzá egy hangfalszettet... Mivel filmet is szeretek nézni és az a fontosabb, nem feltétlen a zenei teljesítménye, az hogy az alapot lejátsza én meg arra fújjak ezek is tökéletesek. Egyik fórumtárs írt pvt ezt akarná eladni... képek alapján tetszetős.
-
z123456789
addikt
válasz
Toobee #24762 üzenetére
Ugrott.Mivel netes a bolt, és én meg csak paypallal tudok fizetni, annál meg plusz 10 FT az árfolyam.
Hagyom a francba.Viszont az eggyel kisebbnek kb 5 napja ment le az ára, ezért kezdtem el nézegetni, hátha ez is kicsit megbillen.Mert akkor nem haboznék, barátnömmel ennénk zsíroskenyeret 1 hónapig, ahogyan itt valaki említette egy pár napja.
Valaki bennfentes info?Eseteg?Anyukám tudná hogy belevittetek a rosszba...egy 100 cm-es samsung led tv-vel kerestem fel anno a topicot.2 hónap alatt meg ide jutottam.
-
z123456789
addikt
válasz
Toobee #24760 üzenetére
Azt csinálom már szeptember óta.
Ezt azt ajánlatot találtam eddig a legjobbnak.
A problémám inkább csak az hogy ez egy német cég, és Ausztriában csak ilyen "elhozom" állomásuk van.Olyasmi mint a raktár.Tehát a garancia valószínü csak oda vissza küldözgetéssel menne.
Viszont idehaza kb 30-40 ezerrel drágább.Nekem az már nem mindegy.
Nem éri meg belehúzni igaz?
Nem is tudom minek kérdeztem meg. Bocs! -
törölt tag
válasz
Toobee #24722 üzenetére
Szerintem eleve az akusztika lehet rossz: 40 hz felet már interferenciák keletkeznek azért nem szól jól. tehát: messzebb kell a mélynyomót tolni a faltól vagy más határoló felülettől bútortól,, a kopár,viszhangos felületeket (padlón is!) lecsökkenteni a legkisebb mértékre szőneggel, szobanövényekkel, igy megzabolázódhat a rosszul szóló sub..
Patice: én is érzem hogy sokminden tisztázásra szorul, de passziv ládája van, és azt nem lehet állitani. -
maxika2004
őstag
válasz
Toobee #24634 üzenetére
- Sztereót nem akartam, azt hallgattam már 20 éve is !
- Használtat nagyon nem akartam, de rászántam magam és miután elköltöttem a keresgélésre kb 20 ezret,
(benzin, telefon..stb)
és a 4. sem jött össze, feladtam....
- Azt valóban elnéztem, én 70k ra gondoltam, nem 15-re....
- De attól függően tartom az állitásom, akinek nincs 150-200k ja s nem is szán rá ennyit,
az lcd hangszóróinál ezerszer jobban jár egy komplett 60-80ks hm -val... -
maxika2004
őstag
válasz
Toobee #24626 üzenetére
Huuuuuuu de tudtam hogy kb ezt válaszolja valaki ! .....
Most egy kis ellenvéleményemet és tapasztalatomat leírom:
(tudom kapok is a fejemre )Kb 1 hónapja van meg nekem is az uj cuccosom, félig-meddig ti ajánlottátok,
illetve próbáltatok lebeszélni róla részben !
Onkyo HT-r548 + 648 hangfalszett ! (bögreszett)
Még mindig azt mondom, hogy a nagy többségnél, feljebb húzzátok meg a mércét,
Nekem például bőven megfelel, és inkább gondolom, hogy elég lett volna a kisebb tesó is, mint egy nagyobb !
Arról nem is beszélve hogy aki LCD tv mellé venne olcsóbb cuccot, az is összehasonlithatatlanul jobb minőséget kapna mint a szutyok lcd hangszórókkal... ( megoldva ezt 70-100 k ból !)
De a legjobb élőben meghallgatni, kinek mi tetszik, és eldöntheti mennyit áldozzon a jobb cuccért ! -
z123456789
addikt
válasz
Toobee #24189 üzenetére
Azt még régebben beszéltük, és elég lesz az 50es.Meg azért szeretném azt a legalább középkategóriát.
Nem nagy a szoba, közelröl lesz nézve.
Ezt a csöcsös dolgot meg már hallottam itt egypárszor.
Samsungot meg semmiképp nem vettem volna.Èn vagyok az antisamsung.Tényleg nem tudok kipréselni több pénzt, és azért itt valaki mondta hogy TV-t (ha nem is igaz) nem 1, hanem 10 évre kell venni!
Bízom benne hogy jó döntés lesz.A 150 000 Ft-os samsung led tv-hez képest szerintem így is jó irányba haladok.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Toobee #24129 üzenetére
"Marketing szöveget" írjak, vagy azt hogy még fogalmam sincs?
Most dugtam be, ráadásul még nincs bejáratva se. Mindenesetre így hirtelen "levegősebb a hang", kevésbé "brummog". De a prosont eladtam pár hete, azóta nagyon gagyi kábellel volt bekötve, ahhoz képest feltűnően jobb.
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Toobee #23858 üzenetére
Én megértem, hogy mért veszik.... én is megvettem. Úgy álltam az egészhez nulla tapasztalattal, hogy semmiképpen sem akarok ~80-90e-től többet rászánni. Meghallgatni nem tudtam, megrendeltem, bekötöttem, megdöbbentem... hogy hát ez nem szól jobban a genius-tól pedig 4szer annyiba került.
100e körüli keretből nem lehet olyat venni aminek értelme van. Vagy használt vagy valamennyit hozzácsapni és egy belépő, akciós, raktárkisöprésből maradt új normális dobozokból álló szett. Az már tud némi örömöt is okozni. Ha újrakezdeném, mozit se raknék össze, csak egy minőségi sztereó. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
Toobee #23858 üzenetére
Sztem az emberekben azért alakult ki ez, mert aki már egyszer beszopta hogy elromlott valami, az mindegy hogy gari időn belül vagy után, nem mer venni használtan, pláne nem 100.000-es tételt.
Ismerek pár ilyen esetet, en veszek használt cuccokat, de valóban megnyugtató egy pár hónapos garancia. -
-
Integra
titán
válasz
Toobee #23589 üzenetére
értem, köszönöm
igen, maradnék a hdmi mellett, újabban gondolkodom, de nem feltétlenül vadonatújban. az sem zavar ha valaki egy méregdrága procit és végfokot akar eladni mert ő még újabbat akar magának és megteheti, ilyen is lehet a végén, de ez ugye attól függ, hogy eladó sorba kerül e ilyen vas, illetve, hogy én mikor szánom rá magam a vásárlásra.
ha nem, akkor megveszem újonnan amit kell és ezt kompenzálom azzal, hogy az usa-ból, mert olcsóbb. az a baj -gyanítom-, hogy az usa árak itt euro árak egy az egyben. tehát az usa még most is érezhetően olcsóbb. a szállítást megoldom, nagyon sok mindent hoztam már be.az emotiva-t ugye csak a kolléga linkelte, nem tudom, hogy jó e vagy sem, hol helyezkedik el. én egy felső középkategóriás rendszerben gondolkodom, nem a csúcsban. megbízható, igényes, minőségi hangzás, stabilitás. mi van még? milyen márkákat érdemes nézni? van ezen a szinten égbekiáltó különbség az egyes márkák között?
-
Integra
titán
válasz
Toobee #23587 üzenetére
"Max-od van, így már lennének HD hangjaid is, mert azon meg van analóg 7.1-es kimenet"
was?a dune max hdmi-vel bedugva az avr-be. akkor ez most nem jó? vagy így minőségibb hangzásról mondok le? vagy csak így is meglehetne oldani, ha nincsen hdmi, de az eredmény ugyanaz?
a dune max mellett a műhold beltérim is hdmi-vel megy be az avr-be. jelenleg ez a két forrásom van, mivel a max bd lejátszójáról megy a cd lejátszás is, ez marad is így azt hiszem.
kezdem kapizsgálni a dolgokat, tehát akkor csak az előző emotiva linknél maradva először kell egy processzor és utána egy végfok?
-
Integra
titán
válasz
Toobee #23583 üzenetére
és mi a javaslat, tanács erre?
gondolom ez a két egység is kapásból 500e, igaz?
milyen márkák, milyen típusok? hdmi kábelt használok már csak bármit is összekötni. vagy itt hogy megy? illetve ez is azon múlik, hogy milyen hangdobozokat választanék milyen kábelekkel és akkor ahhoz kell a hozzá passzoló proci és végfok? -
Integra
titán
válasz
Toobee #23578 üzenetére
hádecsodás...
vagyis szétbontom az avr-t két egységre?
gondolom a proci az, amibe bemegy a média lejátszóm és a műhold beltérim meg bármi más forrás, sztereo zenehallgatásra és házimozira is, kikavarja a megfelelő jelet, ez átmegy a végfokba és a végfokba vannak bekötve az 5.1-es rendszer kábelei? -
ricsik
őstag
válasz
Toobee #23544 üzenetére
Biztos össze lehet hozni, de hangban nagyon eltérnének. Ezért a 2+3 kombóból csak ugyanolyan márkát és típust szabad venni, vegyíteni tilos, mint a hangfalakat.
Én amondó vagyok, hogy a 2+3 vs 5 csatis végfok (persze ugyanaz a kaszt, márka, ár, akármi) nem nagyon különbözhet hangban. Az AVR is a sok elektronika miatt gyengébb, még ha le is kapcsolod pure módban. Ez csak az én tippem, megvárom Bécit vele, hogy is van ez.
-
BBéci
legenda
válasz
Toobee #23536 üzenetére
Ilyen összehasonlításra még nem volt módom. Feltételezem, azonos árkategóriában hasonló a helyzet, mint az integráltaknál. Illetve azonos hangminőséget olcsóbban kapni sztereóból.
A sokcsatornás elő- végfok párosok már úgy szólnak sztereóban, hogy bármelyikünk boldogan hallgatna velük zenét is.
Sajnos nagyon ritkán van időm rákészülve, átszellemülten zenét hallgatni, inkább filmet nézek. Ezért nem lenne érdemes Norma színvonalú és árú sztereó erősítőért hatalmas összeget kiadni. 10 napja be sem kapcsoltam, viszont megnéztem 5 filmet. -
Dorian
félisten
válasz
Toobee #23529 üzenetére
Igen, a HTA-val szünetet tartunk
Amúgy ebben a pillanatban lettem lecseszve: "hallgathatnánk valami jobb minőségű zenét..." Nem tudta, de 224-es mp3 szólt.
Amúgy valószínűleg megint beleszoktam a sz@rba: tökre élvezem a zenehallgatást a mozierősítővel. Valhalla IC-k azért itt is dobnak rendesen a minőségen, ill. megtanultam, hogy kell a Denonnak 3/4 óra bemelegedés.
gorbep:
Az igaz, de sajnos hozzá kell adni az árhoz a 4x1m feldugózott, hangfalkábelt. Ami elég nagy költség ha jó minőségű kábelt használunk. -
Ed Parker
nagyúr
-
Patice
nagyúr
válasz
Toobee #23438 üzenetére
igen, ezért pötyögtem. Kellett a segítség az emlékek felidézéséhez. Ennyit nem tudtam volna segítség nélkül ennyi idő alatt megjegyezni. Ehhez kevés lett volna a memóriám.
Képeket csináltam, bár csak a telefonom volt nálam, így elég ratyi minőségűek lettek, nem is nagyon erőltettem 1-2 sikerült csak elfogadhatóan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged