- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
achilleuss
tag
válasz
VoidXs #172634 üzenetére
kösz. a centerre nem kerül semmi, felette a polc teljes hosszában végigvágva, a tv talpa hátrébb téve annyira, hogy egy képzeletbeli függőleges vonal, a center belső szélét és a tv talp külső szélét érintené, tehát a center folytatásában kezdődne a tv talp/most teljesen felette van/.
értem, tehát a válaszod, hogy van értelme az említett polc átalakításának
-
dobobazsy
őstag
válasz
VoidXs #172605 üzenetére
sikerült elmentenem és visszatöltenem a görbéket, de a többpontos mérésnél nem jön vissza a 3 mért pozíció
az "export measurement signal" gombot nyomtam. valami mást is kéne még?
a DAC-os témára: amikor a kis Tempotec DAC-omról hallgattam zenét ott megvolt a dinamika. jack-rca kábellel volt az erősítőhöz csatlakoztatva. pure direct az enyémben még nincs, "multi ch direct" módban próbálkozom, tudtommal így adja vissza a hangot mindenféle belenyúlkálás nélkül.
-
python1
veterán
válasz
VoidXs #172600 üzenetére
Így van, pontosan ezzel van a bajom.
Akkor lehet probléma az aktív váltással is, ha mondjuk aktív crossovert kötök a hangkártya kimeneteire LCR, pl PLII módban az sem lesz akkor tökéletes, vagy annál nem számít?
Tehát passzív váltás jobb eredményt hozhat, mivel a kimeneteken eleve már "vágott" hang megy ki, és az aktív crossover eleve flat-re van konfigurálva. -
-
I'am Dony
őstag
válasz
VoidXs #172547 üzenetére
Persze nyilván a pc agyon veri az összes AVR-s EQ-t, ez tény. De próbáljuk meg a többivel hasonlítva. Szerintem az Audyssey, YPAO és ARC sem tudja felvenni a versenyt a Diraccal. És ebben az összehasonlításban megállja a helyét a "normálisan" szó. Minden máshoz viszonyítva.
-
-
Saughassy
aktív tag
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #172430 üzenetére
A JBL Control One-om sem szabvány méret.
Amikor peremeztetni kellett, a mester kivágott egy darabot a javító habperemből, hogy passzoljon. Magamtól észre sem vettem volna, mikor kész lett, ha nem szól előre, hogy nem lehet ilyesmit beszerezni, viszont annyira jól meg tudta csinálni, hogy szinte láthatatlan lett a javítás.
Aki ilyennel foglalkozik napi szinten ez nem probléma neki.
Valahol a XIII.ker.ben dolgozott a szaki, ha kell megpróbálom megkeresni a helyet, már ha még dolgozik, mert ez kb.10 éve történt, franc se emlékszik pontosan hol volt.
-
python1
veterán
válasz
VoidXs #172399 üzenetére
Údv tagok!
Evolúció folytatódik, Bbéci tiszteletére magyar fordításban, nyomókamrás magasnyomó evolúciós fejlődése (legnagyobb magasnyomóban 52mm titán dóm rezegteti majd a szoba levegőjét), és szép új tölcsérek is érkeztek hozzájuk. Újra kell terveznem és építenem az összes hangsugárzót, de most teljesen betartva a jó hangdobozépítés szabályait.
Majd jelentkezem képekkel, mérésekkel némi élménybeszámolóval. -
BIGi75
senior tag
válasz
VoidXs #172375 üzenetére
Az "ingyenes"el tudnék vitatkozni (a többivel nem); nem értek hozzá, nincs kalibrált mikrofonom, nem pc-ről játszok le, hanem cd-ről, AVR-en spotiról/usb-ről, filmet androidos boxról. Egy jó EQhoz nem ártana egy HTPC, nem?, az jobban paraméterezhető.
Tamoo fórumtárs jelezte egyebként, hogy segít finomhangolni az AVRt YAPOval, és valószínűleg beállítunk egy miniDSPt a szubhoz...
A paneles amúgy nem tukmált rám semmit, kifizettem a tervezést, ő meg megcsinálta, korrektül elmondta hovamitmiért... -
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #172365 üzenetére
Több dolog is van, ami érdekes lehet.
Eredeti kérdésre nem adtál választ miben különbözik a 40Hz-es zaj/kiemelés a 20Hz-es zaj/kiemeléstől.
Egyiket egyértelműen zajnak írtad le, a másiknál mellőzted ezt a jelzőt. Miért?
Nem akarok válaszolni helyetted, de olybá tűnik mintha konzekvensen kerülnéd a rezonanciát/módust mint lehetséges okot.
A 20Hz hullámhossza, pont fele a 40Hz-ének, ami azt jelenti, hogy a nyomás és sebesség csúcsok egybeesnek, csak fele akkora számban jelentkeznek.
Rezonancia szempontjából a lényeg az egybeesések megléte.
Más.
Cavernt Te írtad, Te tudod hogy működik.
Amennyiben azt gondolod, hogy a Cavern okozza a zajt, egyszerűen ellenőrizhető, hogy a konkrét esetben a Cavern mérése, és/vagy a rezonancia okozza a 20Hz-es kiemelést, csak másik alkalmazással kell megismételni a mérést, akár REW-el, akár mással, legjobb lenne több különböző programmal.
Amennyiben ott is látszódik a 20Hz-es "zaj", akkor továbbra sem lehet kizárni az alharmónikust és a szoba rezonancia együttes hatását, mint lehetséges okot.
"Ott van még két lehetséges válasz, amik kicsit szakmaibbak: "
Ez a megjegyzés egyértelműen mutatja a hozzáállásodat a kérdéshez. Ez egyáltalán nem negatív megállapítás, csak más.Persze értem, de nem értem meg. Mitől lenne kevésbé szakmaibb a hang viselkedését leíró tudomány, mint az annak csak egy speciális villamossággal foglalkozó része.
Előbbi egy nagyobb halmaz, és mióta létezik emberiség azóta létezik az is, míg utóbbi mondjuk csak másfélszáz éves.
Azt értem, hogy egy probléma megoldását a megoldani igyekvő ismeretei határozzák meg, és ilyenkor igyekszik olyan területre terelni a vitát, ahol otthonosan, otthonosabban mozog. Ezzel sincs különösebb baj, ha nyitott marad olyan megoldás felé amit kevésbé ismer.
-
dobobazsy
őstag
válasz
VoidXs #172360 üzenetére
köszi a sok segítséget! azt hiszem összehoztam egy értelmesnek mondható configot
lejjebb tekertem a subot, illetve a crossovert áttettem 60Hz-re, és az EQ belépését 35Hz-re emeltem. most minden jónak tűnik nagyjából. a kick tartomány néha mintha picit gyenge lenne, de ez a jelenség fennállt előtte is. (ne kövezzetek meg, hogy zenével teszteltem)
olyan sok kiemelésem volt 40 hz környékén, hogy egyelőre fura, hogy mennyivel visszafogottabb, simább lett a hang, de nagyon tetszik. talán odacsavarnék utólag egy picit az egész mélytartományra szoktatásképpszerk. egy [kép] a cavern-ről. érdekes módon 20 Hz-hez leérve mind a 3 doboz megtáltosodik
-
Dudee
senior tag
válasz
VoidXs #172258 üzenetére
Igazad lehet, ugyanis a Speaker level beállításoknál a sub level -0.5dB lett a fenti eredménnyel.
Valószínű olyat nem akar csinálni, hogy +4.5dB legyen itt.
Legalábbis eddig nekem minden kalibrálás után itt negatív értékek szerepeltek minden hangsugárzóra. Csavarok sub-on gaint, és nekiállok újra.btw: ez a fenti eredmény hogy jött ki nálad? ahogy nézem rew simítás sincs rajta, de sehol egy pukli .. még ennek közelében sem láttam mástól görbét...milyen szoba hoz ilyet össze?
-
Dudee
senior tag
válasz
VoidXs #172255 üzenetére
és a másik dolog ami nagyon fura lett az az egymáshoz képesti szintek.
Ez ugyanaz a mérés, mint fent, csak 1kHz-ig látszik.
barna vonal mutatja a front left mérést 15Hz-1kHz, kék pedig az LFE.
próbáltam kb belőni a fekete vonallal az átlagot, ehhez képest csak +5dB az LFE, de persze enélkül is látszik, hogy 80Hz alatt kb -5dB a szub hangnyomása.Ezt sem értem hogy hozta össze. Lehet volt valami zaj mérés közben, nem tudom.
Amúgy annyira halkan pöccenti meg a mérőjellel a szubot, hogy nem is értem hogy tud ez mérni, fura nekem hogy az ilyen halk...
Bezzeg a többi speakerre kirakott sweep akkorákat szól... -
lenox
veterán
válasz
VoidXs #172125 üzenetére
Vannak olyan meresi eredmenyek, hogy melyik sub milyen hangeron tudja ezeket kiadni? Mert akkor azt ossze lehetne hasonlitani oket. De meghallgatom ezeket kivancsisagbol.
egyszerűen úgy terveztem, hogy azt a maximális hangerőt hozza ki belőle, ahol a dinamika még garantáltan az, amit a filmhez kevertek.
Ezt nem ertem, dinamika nekem valamilyen jellemzo legkisebb es legnagyobb ertekenek a viszonyat jelenti, mire gondolsz itt pontosan? Kulonbozo frekvenciakon megmered, hogy mennyi a max hangero, amit tud a rendszer, es a legkisebbre illesztesz? Mi van, ha x Hz alatt egyaltalan nem is szol a rendszer? -
lenox
veterán
válasz
VoidXs #172122 üzenetére
Nyilvan nekem az a fontos, hogy azon a hangeron, ahol en hallgatni szeretnem, ott kiakad-e. Termeszetesen ez egy olyan parameter, amivel erdemes osszehasonlitani a subokat, vannak is ilyen szamok a korabbi linken, en nem gondoltam, hogy tul kicsik lennenek, az biztos, hogy pl. az enyem sokkal nagyobb hangerot tud, mint amit szivesen hallgatok.
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs #172102 üzenetére
A hangminoseg az melyik?
https://www.audioholics.com/subwoofer-reviews/svs-pb-2000-pro-1/conclusion
Szerintem azt irja a csavo, hogy a 'finish' a legnagyobb problemaja.
-
Dudee
senior tag
válasz
VoidXs #172099 üzenetére
Hát itt eléggé kiemelik, hogy a pro az nem csak egy utótag, és elég nagy előrelépésnek említik a nem pro-khoz képest, és ahogy látom alapvetően csak nagyobb hangnyomás melletti torzítást említik mínusznak, ugyanakkor rögtön hozzáteszik, hogy ennyi pénzért ez tök belefér.
Én nem tudom melyik portál mérvadó, melyik lefizetett, de ezen cikk alapján én nem látom, hogy bajuk volna vele.
igaz, ott nem is annyi az ára mint itthon. -
denesdr
addikt
válasz
VoidXs #172082 üzenetére
Sosem értettem miért jó gyári süketszobai mérések alapján laposra EQ-zni egy normál lakószobába szánt szubot. Az esetek 99%-ában úgysem fog jó eredményt hozni így a végleges helyén és ezek szerint még pluszban is meg tudja nehezíteni a user dolgát a gyári laposító DSP-zés.
Lehet, hogy például egy Várfedél szubnak éppen ebben rejlik a titka. Korrekt hangszóró egy hozzá jól passzoló reflex dobozban, gyári laposító EQ nélkül. A laposítás úgyis a szobához kell, hogy igazodjon, nem pedig a süketszobához és ezt úgyis megoldja az AVR/proci/PC vagy különálló DSP (pl. miniDSP). -
denesdr
addikt
válasz
VoidXs #172077 üzenetére
Én csak arra gondoltam, hogy ha például két hangszórót egy közös 30 literes dobozba rakunk, akkor ugyanazt kapjuk mintha lenne 2db különálló 15 literes dobozunk ugyanezzel a két hangszóróval.
A DSP-t lehet, hogy jól összehozták, ezt nem tudom, ehhez már mérni kellene. Mindenesetre a visszajelzések alapján jó szubnak tűnik. A hangszórók benne Peerless XXLS, ha valakit érdekel. -
denesdr
addikt
válasz
VoidXs #172057 üzenetére
Csak elméleti szinten. Az ELAC 2090 nekem azért fura, mert eleve nagyon kicsi maga a doboz, ráadásul két hangszóró van benne, ami annyit tesz ugye, hogy feleződik a nettó hasznos doboztérfogat a mélyátvitel szempontjából. A kis dobozméretnek biztos kijön valahol a hátránya, mert a fizikát nehéz átverni. Ettől függetlenül persze még lehet jó.
-
-KP-
addikt
válasz
VoidXs #172019 üzenetére
Mert megél a hozsannázásból. A disztribútor/forgalmazó fizet a tesztért plusz elnyom havi x euróért/dollárért reklámot. A forgalmazó meg azért jár jól, mert cserébe jönnek az eladások. Sokak által ismert külföldi online illetve nyomtatott formában létező magazinnál még olyan fogalom is létezik, mint havi minimálisan elvárt hirdetési mennyiség, amit ha nem teljesítesz lehúzzák a tesztjeidet. Amin persze olyan személy nem csodálkozik, akinek sikerült megértenie hogy működik a kapitalizmus.
-
válasz
VoidXs #172009 üzenetére
A tudományos méréseid kb fabatka, ha ami szerinted jó és helyes subwoofer megoldás csak neked tetszik de másnak meg nem. Erről ennyit. Nem hiába van üvegszál kompozit anyagból a drivere ami cirka 8 cm kilengést tud biztosítani folyamatos 1200Won akkora mágnessel hogy csak pislogsz. Több mint 50 kg ez sem véletlen. Ha akarsz igazán tré subot hallani akkor keresgélj a 70-80 ezres kategóriában de nem a 10x ennyibe kerülőbe. Nem egy subot volt szerencsém meghallgatni köztük jobbak és kevésbé jók. Nekem erre esett a választás és eddig te vagy az első aki szidja. De tényleg... Azért ez is elárul valamit.
-
-
Dudee
senior tag
válasz
VoidXs #171993 üzenetére
De ezt akkor úgy kell csinálni, hogy külön-külön megcsinálni 20-20k mérést, tehát az output egyszer a front left, aztán a center, és ugyanígy külön a sub is?
nade amikor külön mérném a csatornákat, akkor a sub is mindig megszólal a small beállítás miatt, nem?
ezért van nálad is úgy cimkézve, hogy center+sub? -
Saughassy
aktív tag
válasz
VoidXs #171876 üzenetére
Mi a probléma ezzel a konstrukcióval, és ennek ellenére miért csinálják sokan?
(Egyebkent az enyem is ilyen, és hála az égnek semmi hasonlo negatívumot nem tapasztaltam. Akkor ezek szerint szerencsem volt, pedig nagyon kritikus voltam az egesz center koncepcioval szemben, hiszen egy viszonylag tisztesseges sztereo rendszer felol erkeztem.) -
kulturg
tag
válasz
VoidXs #171843 üzenetére
6 csatornás alaplapom van (2 első, 2 hátsó, center/sub). Mivel külön center hangszórót nem akarok, a tv hangszóróját használom centernek. Ha hdmi-vel viszem a képet neki, a hangot is ezen kell vinnem (jack-el nem tudom, mert vagy hdmi, vagy jack/kompozit lehet a bemenet egyszerre).
A fentieken kívül van még 2 front hangszóróm, amire 6 csatorna megy (2 első, 2 hátsó, 2 oldalsó ha van), meg egy mélynyomóm, amire csak a sub megy.
Az Equalizer APO nem tud 2 device-t (6 csatornás kártya, hdmi tv stereo) egy hangkártyába egyesíteni. -
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #171834 üzenetére
Akkor várj.
Ma kezdődött egy lakásfelújtási projekt, ahol én vagyok a kivitelező...
...tervező, anyagbeszerző, vízvezetékszerelő, villanyszerelő, festő, burkoló, szerkezetlakatos, projektvezető, mérnök, szakmunkás, segédmunkás és atyaúristen.
Elvileg hó végéig végzek. Térjünk vissza rá akkor, mert ma már hulla vagyok, és ez várhatóan így lesz amíg nem végzek.
Addig is gondold át kérlek hogy van-e, és ha nem akkor miért nincs, miért nem lehet (!) szerepe szerinted az időnek a módus-rezonancia-gerjedés témakörben.
Alászolgája
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #171825 üzenetére
Nem csak a vízesés diagramon látszik, hanem az összes olyanon, ahol az idő múlását is lehet követni.
Szerintem rájöttem, hogy miért nem ismered fel a módust, a gerjedést. Egyszerűen azért mert az időt figyelmen kívül hagyod. Amennyiben ez így van, úgy az alapok nem jók, amire építkezni próbálsz.
A Módus azért rendkívül káros mert hosszan elnyúlik időben, mire elveszti az energiáját.
Ez meg azért nem jó nekünk, mert elfedheti a szomszéd halkabb hangokat, egy nagy mosodát csinál az alsó tartományból.
Ha nem kellene figyelembe venni az időben elhúzódó gerjedést, a világ legyeszerűbb dolga lenne rádobni egy Eq-t aztán öröm bódottá.
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #171822 üzenetére
Ne má hogy mondhatsz ekkora marhaságot hogy a vízesés a szobamérettől függ kijelentés tőlem származik.
Ezt biztos nem tőlem vetted, vagy ha mégis így gondolod légyszives idézd be ide. Köszönöm.
Meg nem mutattad meg a spektrumot, ahol szerinted látni lehet a módusokat.
Meg nem válszoltad meg hogy nálad van-e módus vagy nincs.
113-147Hz között remekül látszika ahogy a fő módusok, és felhamónikusai, rezonanciák szinte egybeérnek.
Az egyes helyiértéken a hosszúsági módus ill. felharmónikusai kettes helyiértéken a szélességi etc. etc.
Tamoo!
Pont azért nem hagyom a csába hogy mások akik olvassák ne a téves információk rögzüljenek. -
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #171818 üzenetére
Szóval ha jól értem a szobád aminek frekvenciaválaszát beillesztetted, módusmentes, és párhuzamos faltávolságokból számított értékek pusztán véletlen egybeesések a diagramon látható "képletekkel" ill. a módus nem látható vízesés diagramon csak a spektrumon bármit is értesz utóbbi alatt.
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #171816 üzenetére
Szerintem nagyon benéztél valamit a módusokkal, a szoba gerjedésével kapcsolatban. Szerintem pótolnod kellene a hiányosságokat.
Arra vonatkozóan semmit nem reagáltál eddig, hogy pl. kiszámolható-e és ha igen hogyan számolható ki egy párhuzamos falú "klasszikus" téglatest alakú szoba módusai. Ahogy elnézem még a létezését is tagadod.
Ha mégis tévednék, kérlek határozd meg akár a saját szavaiddal a módus fogalmát, illetve az hogyan számolható, és hogy néz ki, hogy ábrázolódik egy vízesés diagramon a módus, a gerjedés.
Esetleg mondhatnál valamit a módusok kiszámolását segítő, és a weben keringő alkalmatosságokról is, hogy mennyire félrevezetőek.
Először is gerjesztés passzívan nem létezik, egy hang nem hangosodhat, csak az összes többi csökkenhet jobban, különben energiát termelnél a semmiből ...
Ki beszél itt semmiből energia keletkezéséről?
A gerjesztést minden esetben a hangszóró végzi, energiát visz a rendszerbe, majd miután a hangszóró elhallgat, sosem növekszik tovább az energia, hanem csökken, csak a speciális feltételek miatt ( értsd zárt tér, párhuzamos falak) sokkal lassabban, mintha nem állnának fenn a speciális feltételek. Ennyi.
Módus esetén két lehetséges verzió létezik, az egyik amikor a rendszerben a gerjedés látszólagosan "növeli" az energiát, a másik amikor "csökkenti", kioltani törekszik a hangot.
A látszólagost meg kéne magyaráznom.
Amíg a gerjedésnél a hangszóró működésének ideje alatt nem, vagy alig csökken az energia, és amíg folyamatosan táplálódik a rendszerbe az energia, addig növekszik az amplitúdó.
Ugyanennél a rendszernél, ha kivesszük a gerjedést, az egyik oldalról táplálódik a rendszerbe az energia, a másik oldalról, meg folyamatosan le is tudja adni a bevitt energiát.
Mivel a a spec rendszer jóval kisebb mint gerjesztés nélküli, ezért láthatod ( viszonyítás az egészhez ) úgy mintha a semmiből keletkezne energia, pedig csak arról van szó, hogy az egyik esetben nincs, vagy minimális a másik esetben meg folyamatos az energialeadás.
A vágást meg megbeszéltük korábban. Nem totálist jelent, hanem van mértéke. Nem én találtam ki.
Ha valamit vágok 3dB-el, az azt jelentheti hogy a jelnek csökkentem az amplitúdóját egy alacsonyabb szintre, nem pedig azt ahogy Te használod helytelenül.
A shelf EQ-t, amit kértem, hogy tegyél a saját feltételezhetően nagyobb mint 3" átmérőjű hangszóródra, az egyenlő esélyek végett is teljesen félreértelmezted.
Én annyit szerettem volna az esélyegyenlőség nevében hogy tegyél rá a saját hangszóródra egy ilyen karakterisztikájú ( low shelf ) szűrőt, mert így lett volna összhasonlítható valamennyire a két diagram.
Az meg hogy a "vágással", amit rendszeres rosszul használsz bezavartad magad arról nem tehetek.
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #171808 üzenetére
Köszönöm a vízesés diagramot.
ebből már tudtam dolgozni.
Módusaid:
Hosszúsági: 49Hz
Szélességi: 57Hz
Magassági: 61HzAz általam bekarikázott frekvenciákat a beillesztett vízesés diagramon módusként, rezonanciaként, ha úgy tetszik zajként azonosítottam.
Igen. Ezek gerjesztés hatására így viselkednek, istennek nem akarnak leadni az energiájukból
, ezért aztán jó sokáig velünk maradnak kéretlenül.
Ha ezt nem érted, nem érted a módus lényegét, viselkedését. A hangszóró "csak" elindítja a folyamatot, amit a szoba tovább gerjeszt és a hang már régen nem szól a hangszóróból, de még mindíg velünk van, mert a párhuzamos falak miatt nem képes leadni az energiáját.
A shelf EQ-ba most ne menjünk bele, ha eddig nem értetted hogy én nem vágtam a hangszóróm frekvenciátvitelét 120Hz alatt, akkor nem érted azt sem miért nem jó ha 0 felé konvergáló szűrővel vágod a frekvencia választ.
Ha mégis vágod 12-24-48 akármennyi dB-el 120Hz alatt / oktáv akkor nem olyan lesz a karakterisztikája a frekvencia válasznak, mintha csak csökkentenéd egy shelf EQ-val, mert a shelf EQ nem közelít a nullához, míg a meredek vágásod egészen addig csökkenti az amplítúdót, energiát, amíg az teljesen el nem enyészik. Ilyet a shelf EQ nem tesz, de hagyjuk, mert már nem érdekes, hiszen a beillesztett vízesés diagramod árulkodó ilyen vágással is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- PlayStation 5
- Mozilla Firefox
- Formula-1
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Precision M6500 i7-920XM I 32GB I 1TB I 17,1" WUXGA I FX3800M I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest