- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Fotók, videók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
python1 #162380 üzenetére
Nem a kábelek között van különbség, hanem kimenő jelek között. Az XLR egyértelműen jobb, amennyiben a készülék valóban szimmetrikus, nem csak kamu.
Több változatban kipróbáltam és a tapasztaltak miatt ragaszkodom az XLR-hez, szóba sem jöhet RCA összeköttetés.(#162381) z4zelda
Van létjogosultsága, nem véletlenül XLR-es (szinte) az összes csúcskategóriás és high end processzor, végfok és integrált erősítő. -
mettek
addikt
válasz
python1 #162356 üzenetére
Ezzel az a gond hogy az ilyen fajta építkezés már nem a filmekről és azok élvezetéről szól hanem magáról az építésről, annak az élvezeti értékéről amit néha magamon is észre veszek mert kevés a jó film és a jó hangú film.
Én azért igyekszem egy ponton megállni ami nem mindig jön össze de most pl a prociról avr-re visszaállással eldöntöttem hogy amíg nem 50-60 négyzetméteres a mozi addig nekem elég lesz ez az avr. Ugyanez igaz a projektoromra is...megállok a feljebb lépéssel. -
-
alphamooncam
őstag
-
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #162317 üzenetére
Ha kiveszem a jumpert és rámérek vágás mellett úgy az elvileg informatív lenne...
(#162318) mettek: Ha újrakezdeném nem is ezeket venném ide hanem valami LCR-t. Teljesen fölösleges nekem ide a GS60. Sztereóra szerettem őket, csak a jelenlegi nappaliban az sajnos élvezhetetlen a klasszikus felállásban.
-
BBéci
legenda
válasz
python1 #162306 üzenetére
Ezt remek ötletnek tartom, évek óta gondolkozom azon, hogy ezt kellene valahogy megoldani.
Amennyire nem szerencsés az LFE jelét a frontsugárzókra keverni, hiszen azoknak megvan a saját 20 Hz-ig lemenő frekvencia-tartománya, az ugyanúgy zavarhatja az LFE megszólaltatását.(#162308) mettek
Kipróbáltam párszor és nem vált be. Már az AVR-re háruló plusz terhelés miatt sem. -
VoidXs
nagyúr
válasz
python1 #162303 üzenetére
Benne volt a hosszú írásban, egy lassabb, hagyományos hangú sub, amire a main-ek vágott mélyei kerülnek, lényegében kárpótol azért, ha az LFE gyorsasága miatt elvesznek többek közt a filmre kevert géphangok/járművek/mélyebb hangszerek hosszan kitartott mélyei. Egyszerűen lassú subokra keverik ezeket a stúdióban, ha hirtelen átvágod egy minőségi (nem házimozis) LFE-re, akkor tompulnak ezek a hangok, mert eleve halkabbra voltak véve a stúdió crossover subjainak zengése miatt. Ott a vágás szóba sem került. Természetesen lehet egy jó subból lassú darabot csinálni (generálni olyan konvolúciót), de ehhez annyi teljesítmény kell, amit összesen nem használ fel a teljes Audyssey vagy Dirac, így ez megint olyan dolog, amit kizárólag PC-n érsz el.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
python1 #162303 üzenetére
Hát ha jól értem és egyről beszélünk VoidXs-el, akkor a többi csatornáról levágott alsó frekiket nem az LFE-re tolod hanem egy külön szubra. Szóval van egy szub a levágott frekiknek meg egy külön az eredeti LFE csatornára amire nem teszel rá pluszban semmit.
Ha lenne most egy második szubom, az egyik surround back csatornát simán beáldoznám rá. (Hátul úgyis két bipól van egymáshoz túl közel, elég lenne egy is.)
-
BBéci
legenda
válasz
python1 #162193 üzenetére
Várhattál volna vele júniusig.
Én a lamellás kerítéselemek egy részét, 10 darabot szedtem le, feldaraboltam mindet, vettem helyettük újakat, kaptak 2 réteg lazúrt és összesen kb. 1100 db csavart, mert a belőtt kapcsok legfeljebb egy évig maradnak a helyükön. Fel kellene szerelni, (38 lyukat kell hozzá fúrni a tartóvasakba) de baromi lusta vagyok, fúj a szél, hűvös van. -
Dorian
félisten
válasz
python1 #162178 üzenetére
Nem kevésnek érzem, hanem fizikailag megtettem amit rentábilisen lehet, de van, amit nem lehet / érdemes akusztikai kezeléssel javítani. Erre lesz majd jó az elektronikus korrekció.
De most várok a mikrofonvásárlással, mert a házfelújítással épp full legatyásítottam magam -
alphamooncam
őstag
válasz
python1 #162172 üzenetére
Azért, mert nincs elektronikus szobakorrekció, még nem azt jelenti, hogy igénytelen vagyok...
Nálam ezért a dobozok, nemcsak bedobálva vannak, hanem a nekik legjobb kimért helyen, az elnyelőkről, diffúzorokról, Helmholz rezonátorról nem is beszélve.
Mintha említetted volna korábban, hogy szükségét érzed, gondolkodol a helyiség csupasz falainak a megszüntetésén, vagy nem jól emlékszem?
-
gab1ka
senior tag
válasz
python1 #162087 üzenetére
Köszi szépen, akkor ma még egyszer nekifutok.Az alaplapi hangkártya illesztőprogramjában volt rá mód hogy hogy egy csúszkával +30db-t ráadjak a mikrofon jelszintre (már ha ez valóban ennyi) , de ez is kevésnek bizonyult, a REW-ben a check levels résznél így sem sikerült a kívánt -24 és -12dBFS közé kerülni, persze lehet hogy valamit elrontok.
-
mettek
addikt
válasz
python1 #161615 üzenetére
Igen..olvastam az rca xlr problémájáról is...es amikor itt és avx-en is írtam hogy az xlr-en semmivel nem jobb, hangosabb a hang mint rca-n...mindenki azt mondta hogy lehetetlen, biztos rossz a kábel vagy a végfok...aztán kiderükt hogy a proci típushibás. Nem nekem van botfülem.
-
Khaosz55
addikt
válasz
python1 #161606 üzenetére
A frissítés továbbra is fenn van a Rotel oldalán. Én arra vagyok kíváncsi törtnik-e valami. Nekem az a tapasztalatom ilyen ügyben ha Kelet Europai vagy akkor vagy lerázznak vagy saját költségere megjavíthatod. Ha Nyugat Europai vagy Amereikai User akkor azonnal intézkednek.
Én bátorkodtam megírni, hogy az ő hibájukból ment tönkre az erősítő a gyári frissítésük tette tönkre. Semmi rosszat nem tettem.
-
Khaosz55
addikt
válasz
python1 #161604 üzenetére
Nem a Cav megvan semmi baja. Vettem egy Rotel RAP1580-at használtba. Tökéletes volt semmi baja. Aztán felajánlotta a frissítést. 2.10-ről 2.11-re. És kifeküdt. Game over.
Felvettem a Magyar forgalmazóval a kapcsolatot ő meg az Angolokkal. 2 hete nem történik semmi csak azt írták az Angolok, hogy a DSP meghallt benne. Most írtam egy hivatalos panaszt a Rotelnak, hogy a hivatalos frissítéstük nyugalmazta a 2 éves flagship erősítőjüket. Tehát hivatalos állásfoglalást kértem javítás vagy csere. Kíváncsi vagyok mi lesz.
Utána olvastam Német és USA forumokon sok embernek nyírta ki a frissítés az erősítőt. Sokszor kompletten cserélték az erősítőt. DSP döglik meg mindíg.Ráadásul a Rotel egyből válaszolta hogy DSP egységet kell cserélni úgy hogy nem is látták az erősítőt. Kicsit nyílvánvaló a probléma.
-
Khaosz55
addikt
válasz
python1 #161602 üzenetére
Már csak el kell tüntetnem a próbafúrásokat, mert így határoztam meg a gerenda pozícióját. A két első hangsugárzót kb 30cm-re közelebb raktam egymáshoz mint a hátsót mert pont egy gerenda volt ott. A plafon 3,2 méterre van szerencsére elég nagy a belmagasság, így jó a burok. Amikor sztereó zenét hallgattam és ültem a fotelban nem tudtam különbséget tenni az első és hátsó között. Azt még nem írtam hogy egyenlőre 5.1.2 lesz. Később lehet 5.1.4-is csak ahhoz még erősítő kell.
Igaz most erősítőm sincs az 5.1.2-höz mert kifeküdt. -
törölt tag
válasz
python1 #161494 üzenetére
A képnél is van változás, igaz időhiány miatt nemsok filmet néztem rajta, de az apró részletek jobban kivehetőek.
Csak a külső tápkábelt cseréltem.
Hangban a háttérefektek/zenék jobban hallhatóak, a magas hangok is részletezőbbek.Előre szólok, nem kérek mérési eredményeket, illetve gúnyolódást, nem végeztem vaktesztet sem, vitát indítani sincs szándékom!
A tapasztalatomat írtam le, amit szívesen megosztok azokkal akit érdekel! -
-
Hobbbyt
őstag
válasz
python1 #161248 üzenetére
Annak úgy már van fizikailag is magyarázható értelme, főleg ha NYCY 3x2,5-vel van a falban is vezetve (vagy akárhol). Az aszimmetrikus terheléssel meg foglalkozzon az akinek az a dolga
Egyébiránt az egész téma kissé nevetséges, az EMC egy egész tudományág, és nagyon komoly szellemi energia van már benne. Kár a fotelből harcolni és megmondani a tutit egy tudományág ellen.. Persze lehet, de fölösleges.
Részt vettem az NMHH újonnan építendő székházának elektromos tervezésében, melyben egy külön mérőlabor is lesz. Galvanikus leválasztások, IT leválasztó trafók, aktív és passzív szűről tömkelege, a kábeltálcákra is tettünk leválasztókat. Ha valaki normális, értékelhető munkát akar végezni, nem fél méteres kábelcserével bohóckodik, és akkor még szó sem esett arról, hogy ez műszeres mérésen túl érzékelhető-e.
Másrészt sok embernek azt kéne megértenie, hogy a placebohatás egy létező dolog. A 70e forintos banándugót vagy a 100e forintos 3 méteres HDMI-t is a placebohatás adja el. Aki ilyet vesz, az nyilván hallani/látni fogja, hogy mennyivel jobb hisz hallani/látni akarja. Ha nem hallaná/látná, akkor sem ismerné be, tudat alatt inkább keresne másik kifogást, hogy biztos azért nem hallja/látja mert valami más visszafogja a rendszert. A placebohatás alatt állót kár győzködni arról, hogy hülyeség amit beszél, hisz ő "hallja és látja" neki ez valóság függetlenül attól, hogy a valóságban nem hallhat és láthat eltérést, mert nincs. Sosem felejtem, egy békéscsabai komoly audiophile ismerősöm fél évig sodorta magának a padláson a csuklónyi vastag 'mittudomén milyen tisztaságú réz hangfalkábelt majd pár év után egy látogatáskor a lábammal arrébb pöcköltem 5 centit, hogy a súlyáról bizonyosodjak meg. (jó nehéz volt) Kicsit le lettem szólva, hogy az atomoknak most kell megint fél év, hogy irányba álljanak. Kérdeztem, hogy hallja-e a változást, azt mondta, hogy nem hallja de tudja, ezért igen. Ekkor értettem meg igazán ezt a dolgot.
Én nem akarom elvenni azoktól a placebo gyógyszert akik hisznek abban, hogy a 70e forintos banándugó vagy a 100e forintos 3 méteres HDMI kábel, vagy a 100e forintos 1 méteres tápkábel, netán a 400 ezres hangfaltüske hallható változást hoz a hasonló anyagból készült kommersz társaikhoz képest. Egészségükre, de nem kéne neki esni annak aki ebben nem hisz. Mert ez tényleg csak hit kérdése már.. Én sosem fogok meglátni istent a felhőkben, más meg állandóan azt látja mert hisz benne. Na.
-Az asszonyainkat is azért látjuk +30 kilóval is csinosnak mert fájna beismerni az ellenkezőkét -
Khaosz55
addikt
válasz
python1 #161242 üzenetére
Meg van a Cav nem is biztos hogy eladom. Lehet marad így minden ahogy van. Még nem tudom.
Tetszik előrelépés szempontjából a Anthem 1220 viszont a 11 csatornára 580W-os áramfelvétel.Nekem nem jön ki a matek. Én valahogy szeretem ha egy erősítőbe bőségesen van tartalék. Nem akarom kihasználni, de akkor is jobban szeretem.
Most nézem a rotel RAP1580 tesztjét. Ami tetszene 7 csatorna sok erő, de 5.1.2 atmost nem lehet vele csinálni. Ahhoz kell egy külön 2 csatornás erősítő még. Azt mondták lehet firmware upgrade esetén lehet használni, de nem is biztos hogy lesz olyan.
-
törölt tag
válasz
python1 #161095 üzenetére
Igazad van: nehogy már azon múljon: kinek telik több-nagyobb-drágább dobozra, kinek nem, lényeg az egyenletességen és az egységességen van, aztán van aki akciófilmet szeret , van aki vígjátékot, van aki zenélt de attól másik ízlése nem rosszabb.. bár a tul sok sub sem egészséges bizonyos mérték felett...
KP: na ez az... mondjuk 4-nél több vagy túl erős az adott légköbméterhez, pl 1000 felett egy 50 köbméteren.. -
BBéci
legenda
-
Pazolini
senior tag
válasz
python1 #160880 üzenetére
Örömmel látom, hogy D2-t (is) használsz. Hosszú évekig volt meghatározó zeneeszközöm. Máig megtalálható 1-1 szépen világító (!) páldány a PC-imben, de már csak max az SPDIF kimenetét használom, vagy még inkább kikerülöm, USB-n adva ki a jelet, ha a gép a forrás.
Úgy vélem, jó pc-s környezetben jól teljesíthet, de a komoly audió PC-építésig, ill. szoftveres finomhangolásig nem jutottam el. Megmaradtam a halkítás (passzív hűtés), a HDD hotswap és a kernelmegkerülés alapjainál. -
mettek
addikt
-
mettek
addikt
válasz
python1 #160880 üzenetére
Azt olvastam hogy pci-express csatlakozós hangkártya nem veszi fel az alaplapi zajokat. Majd kiderül. Amugy ebben az alaplapban (asus maximus apex IX) egy jobb fajta asus integrált hankártya van szóval nem olyan szar ez de nyilván az stx jóval komolyabb.
Remélem az nem fog zajosodni. -
törölt tag
válasz
python1 #160841 üzenetére
Leirnád akár itt akár privátban, mik szükségesek a PC mint sztereó avagy házimozi processzorrá válásához? kezd érdekelni a dolog.. főleg milyen programok/eszközök szükségesek.
lennék. Van médiajátszóm de ha kell beáldozom ha meholdható nélküle, és árából beujitanék pl.proci vagy PC szinten ha kézzelfogható illetve megéri a dolog.. Link is jó, ha magyar.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
python1 #160806 üzenetére
Ha már ilyen lelkes vagy, akkor az akusztikára is fordíthatnál némi figyelmet, mert - a fenti grafikonokat figyelembe véve - nálam a gagyi odüsszi jobb görbéket gyártott, mint nálad a "csúcs-processzálás".
Azt mondjuk belátom, hogy a szoba átrendezés nem hoz semmiféle "kütyüzés-fílinget", amit sokan élveznek.(#160812) alázógyík: HDMI kábel, bitstream-re képes lejátszó program (MPC-HC, KODI, JRiver, stb.).
-
Hohocali
aktív tag
válasz
python1 #160797 üzenetére
Bocsi, de nem értek egyet.
"szerinted az Emot, hogy kalibrálták be REW -vel?"
Úgy, hogy az Emo tud REW adatot fogadni."bármilyen formában tudsz PC-s kalibrálást eszközölni a processzor meg kikódolja neked"
Erről volt itt korábban szó, erre jöttetek azzal, hogy a prociba (Yamaha) beállíthatsz 7db fix frekin valami korrekciót kézzel. Szerinted ez a 7db pont jobb minőséget fog hozni, mint a komplett automatikus korrekciója? -
Hohocali
aktív tag
válasz
python1 #160784 üzenetére
Kevered a szezont a fazonnal!
Igen, a HDMI-n megy az Atmos, de csak akkor, ha bitstream-et használsz! Akkor nem tudsz belenyúlni!
Ahhoz, hogy belenyúljál, ki kell kódolni. Tudomásom szerint már itt elvérzik a PC (nincs ilyen program). Ezután módosítani az akusztikai korrekcióval, majd visszacsomagolni Dolby Atmos formátumba (ilyen program sincs, ezek licensz kötelesek, és úgy tudom, hogy a Dolby nem ad PC-re licenszet). Azért kell (kéne) visszacsomagolni, mert különben nem tudod HDMI-n átküldeni.Tehát röviden és tömören: Atmos vagy PC-s korrekció.
De ez már többször volt itt is, és az AVX-en is téma. -
robi-k
őstag
válasz
python1 #160768 üzenetére
Vagy másik megoldás - Dolby Cinema Processor CP950, ami többek között megoldja az aktív crossover funkciót is- nem kellenek passzív szűrők a hangfalakba.
-
Callisto
őstag
válasz
python1 #160768 üzenetére
Nem véletlen. Van aki Kii Audio Three Bxt-re használ PC-s korrekciót és mondja, hogy így szól a legjobban a rendszere.
Pl. egy Dirac sosem fog százezres hosszúságú filtert használni összes csatornára együtt sem, nemhogy még csatornánként. Nem beszélve a többi "apróságról". -
Quetz
őstag
válasz
python1 #160741 üzenetére
RTA méréssel kezdtem az újra kalibrálást. Körbejártam a szobát, miközben TRON klub jelenet ment, ami basszusokban erős. Amikor megtaláltam a mellbevágó pozíciót, megmértem RTA-val. Kijött, hogy 50-60Hz tartományban 115dB csúcsok vannak szinkronban az érzéssel.
Ugyanez a jelenet a hallgató pozícióban 100dB körüli értékeket mutatott. Ez egybevág az angol fórumokkal, ahol szintén azt írják, hogy a mellbevágó érzés az frekvencia és hangnyomás függvénye.A szokatlan egyenes csak azon múlik, hogy van-e elég tartalék a rendszerben. Egy kísérlet volt részemről, hogy megtudom-e csinálni. Szerintem az USA monster subokkal még csúnyábbat is tudnánk
A bridge üzemmód miatt 500W-ról 1500W-ra ugrott a leadható teljesímény, ami ~dB tartalékot jelent. Ez is számít, de szerintem sokkal inkább nyom a latba, hogy megszüntettem a beszakadást parametrikus EQ-val. -
python1
veterán
válasz
python1 #160741 üzenetére
Ha már grafikon.
Nálam a 2db szubbal mért görbe jobb bal sarkokban, amikben tulajdonképpen nem teljesen szub driverek dolgoznak.
Frontok Jobb bal 200Hz alatti tartománya, 80 Hz-s vágással.
Ezek már a REW által EQ-zott értékek, előtte 25decibeles kilengés volt ebben a tartományban, felére csökkentettem akusztikus kezelés nélkül. -
BBéci
legenda
válasz
python1 #160730 üzenetére
Egyetértünk abban, hogy felesleges, viszont kivitelezhető.
Sztereó zenehallgatáshoz, ha az ember tényleg igényes a csúcs hangminőségre és a rendszer többi eleme annak megfelelő, akkor a 4-6 00000 Ft/2x3 m simán kellhet, sőt, kötelező.
Ha csak házimozi, de csúcskategóriás, akkor a front és centersugárzóknak 20-30000 Ft/m indokolt, a többihez mehet 10000 alatti.
Természetesen SZVSZ. -
-KP-
addikt
válasz
python1 #160726 üzenetére
átló? vetítésnél inkább képszélességet szoktunk megadni, nem? 2,4m széles 2,8m 3m stb stb.?
Miközben tv-nél mindig átló van. Pont ezért becsapós, mikor a kettőt hasonlítjuk, mert jóval nagyobb a különbség, mint ahogy a számok mutatják...
Nálam a 140 centis tv, 121cm széles képet ad. Szerintem a 65''-ös tv se lehet szélesebb 130-135 centinél. Hol van ez a 3 métertől???
-
BBéci
legenda
válasz
python1 #160676 üzenetére
Erről van szó, simán fel lehet ismerni a veszteséges tömörítést. Hiányoznak azok a finomságok, amitől élvezet a zenehallgatás, plusz vannak olyan bántó részek, amiktől elmegy az ember kedve az egésztől.
(#160677) Sakab
Tanulmányozd a kezelési leírást! Angol nyelvterületen - mivel úgy tűnik, itt az a nyerő - úgy mondják: RTFM! -
arcitec
addikt
válasz
python1 #160676 üzenetére
A szar az szar. Ha a szart a jóval hasonlítod azt lehet mutogatni , úgy hogy ez a szar. De nem ez volt a kiindulás, csak kicsit félre lett, úgymond magyarázva. Az sajnálatos , hogy nem ment át a lényeg. mp3-at mindig ÉN gyártottam magamnak és a kollégák is. Megfelelő minőségben audio cd-ről. Az összevetést jómagam ebből kiindulva gondolom. Kollégám , volt aki mondta olyan szuper fülese van, hogy megmondja mp3 vagy audio. Nos megfelelő minőségű( és ez is nagyon de nagyon lényeges,mart abban is vannak,úgymond szarok
) audio cd-ről átalakított mp3 vittem és NEM TUDTA megmondani melyiket hallja. Szóval aki érti érti, aki meg nem akarja, az nem érti, vagy nem tudja érteni. ki ki...
-
törölt tag
-
Dorian
félisten
válasz
python1 #160650 üzenetére
"a szobád karaktere megmarad bármit, bárhol mérsz a kanapédon"
Mi az, h "a szoba karaktere"?
Egy átlagos méretű szobában mélyhangok tekintetében egy adott frekvencia hangnyomása 40-50 centinként gyökeresen, 10-20 dB-lel eltérhet. El lehet képzelni, mi lesz, ha egymástól méterekre történő méréseket átlagolunk. Mindenhol jó lesz vmennyire, de sehol nem lesz jó igazán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged