- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Macrodroid
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
spiky03 #73292 üzenetére
2 külön dologról beszélünk.
- Egyik, amit kérdeztél, hogy hátsó reflex esetén mi a minimális távolság: ez azért kell, hogy a kiáramló levegő szétáramoljon és ne egyből a falba ütközzön extra zajokat keltve. Ezért írtam, ha ez a helyzet, hogy közel kell tenni, a ferde elhelyezéssel is csökkenthető ez a táv. De egyébként is kerülendő a falakkal teljesen párhuzamos elhelyezés.
- Másik kérdés, hogy ha lehet, amúgy sem tesszük olyan közel akármilyen reflexes, hogy kevésbé legyen terjengős.
- De az is elkerülendő, hogy túl távol helyezzük el: ilyenkor a mélyhangok lesugárzásában résztvevő falról visszaverődés okozta kioltás lép fel a mélysugárzóval előállított frekvenciatartományban: Például egy 80 Hz alatti hangokat előállító mélysugárzó hangszórót tartalmazó előlapja ne legyen 90 centinél távolabb a mögötte lévő faltól, mert ha ennél távolabb lenne, akkor kioltás lépne fel 80 Hz alatt, tönkretéve a mélyhangok frekvenciamenetét. -
hétalvó
addikt
válasz
spiky03 #72538 üzenetére
semmiféle eq nincs, ha néha rám jön thx movie mód, de inkább csak ront.
kalibrálva természetesen van és abban van csatorna eq. front allign-ban használom a frontokhoz nem nyúl. de ez nem ilyen dinamic eq-s féle dinamika kompresszor üzemmód. hanem csak összehozza a különböző évjáratú electraimat. a centerről ki is kapcsolhatnám +/- 2.5db a háttér már érdekesebb.
pure direct/direct/5.1 stereo amit használok
-
Norbi 72
veterán
válasz
spiky03 #72393 üzenetére
Én nemrég vettem meg a ponyvaregényt,hátulján látom,magyar DTS-HD MA 5.1.Na mondom remek,amúgy is az egyik kedvencem.
Otthon betolom,szokásos hangerőre,aztán mondom,mi ez?Tolom felfelé hangerőt...még egy kicsit..a hangminőséget nem is tudom leírni,mintha mono lenne..pedig-szerencsére-eredeti a szinkron.Áttolom az angolra,és majdnem kiestem a fotelból,olyan hangerőugrás,és minőségi javulás volt.Nem értem,miért nem lehet rendes munkát végezni,valahogy olyan a magyar szinkron a lemezek többségén,hogy "muszáj",semmi több.
-
törölt tag
-
BenceShearer
aktív tag
válasz
spiky03 #72062 üzenetére
Sajnos elforgatni nem lehet, ott van valóban egy ajtó.
Akkor maradok a sztereónál. A zene úgyis fontosabb nekem mint a térhatás.
Én is így gondoltam, de a tanácsaitok megerősítettek ebben.Aztán majd ha egyszer költözök lehet feljebb lépni.
Fejhallgatóm van egy SH HD555, de az nem mindig praktikus.
Köszi a tanácsokat mindenkinek.
Köszi a BOX-os tippet, ügyelek majd rá.
-
spiky03
veterán
válasz
spiky03 #71635 üzenetére
Én a hangra gondoltam.
Mondjuk képre sem írnak rosszat, igaz itt nem természetes, mint mások is írták.
Talán még az Apocalypto is mondható képtesztelésre, nem?
@(#71640) Norbi 72
Hirdetésekben szokták árulni őket.
Meg ha jól emlékszem az első két rész MM-ben 3500-ért megvehető darabja. -
Toobee
veterán
-
Oldfighter
senior tag
válasz
spiky03 #67752 üzenetére
Na tessék, és még az 50-60e forintos ársávba is lazán belefér azoknak akik ilyenre csöppennek el. Voltak ilyenekből páran az utóbbi napokban.
Kicsit én még hiányolom a szövegből a készülék által az IMAX mozik hangélményének alázását. Mert ugye egy ilyen azt is tudja. Kishitűek. -
Patice
nagyúr
válasz
spiky03 #67752 üzenetére
Azért a kiemelt szavak odab***nak:
"Fő jellemzők:
-2.1-es házimozi rendszer aktív 10 cm-es (4'') subwooferrel és két 2-utas álló hangfallal
-Max. 100 W teljesítmény - körülbelül 25 W RMS-nek felel meg
-Vezetékes távkapcsoló külső csatlakozóportokkal ellátva - további audioberendezések csatlakozására
-A hangerő a vezetékes távkapcsolón keresztül állítható be
-Lágy cseresznyefalemezből készült felületMűszaki paraméterek:
-A subwoofer portjai: 1 x sztereó cinch kimenet, 1 x 3,5 mm mini jack vonalbemenet, 1 x 3,5 mm jack fülhallgató kimenet
-A hangfalak csatlakozása: mindnél 1 x mono cinch konnektor
-Színe: cseresznye
-Subwoofer basszusreflex konstrukcióval
-A hangfal impedanciája: 4 Ohm
-A subwoofer impedanciája: 4 Ohm
-Frekvenciatartomány: 20 Hz - 20 kHz
-Zajtávolság: 65 dB
-Beállítható magas hangok
-Beállítható basszusok
-Beállítható kiegyensúlyozás
-Kék LED világíás a kiegyensúlyozó szabályozó körül
-Kék háttérvilágítású vezetékes távkapcsoló
-Bekapcsoló/kikapcsoló közvetlen a berendezésen
-Meghajtó teljesítmény: 40 W
-Tápcsatlakozás: 230 V, AC feltöltő kábel"Komolyan, csak fogom a fejem. Etetik itt a népet azzal, hogy erre is ráírják, hogy "házimozi"...
És akinek fogalma sincs a házimoziról, az el is hiszi, hogy a házimozi az ezt jelenti.Inkább feljelentést érdemelnének az emberek félrevezetése és félretájékoztatása miatt.
Akciósan csak 14.700. Egy nullával kevesebbet ér kb. Annyiért még jó is lenne PC mellé.
Mert ez PC-s szett, nem TV mellé való. Ez is félrevezető..."Magyarország. Én így szeretlek."
-
Norbi 72
veterán
válasz
spiky03 #65946 üzenetére
Én már kétszer lenyomtam egy Gyűrűk ura rendezői változat maratont 11 óra hosszban.
Most megnéztem az éhezők viadala 2-t,hááát,a mostanában divatos 80% érzelmi ömlengés a többi akció...bár tévedés ne essék,nem az érzelmi szállal van bajom,csak annak terjedelmével egy filmben.Az első rész jobb volt..
-
Csabroncka
addikt
válasz
spiky03 #65851 üzenetére
Hát nem tudom, nem is azzal van bajom, hogy ekkora szobába betesz ekkora dögöket (minek
), de a két igencsak gagyinak tűnő elosztó a hangfal alatt és az elhelyezésük nem valami precíz, igényes jellemre vall.
Félreértés ne essék nem tartom magam über hifis-nek, de ilyenekre azért még én is odafigyelek.
-
Patice
nagyúr
válasz
spiky03 #64200 üzenetére
Hmmm...
Érdekesen értelmezte a csákó a szimmetrikus elrendezést elöl.
Ilyen drága(ának látszó) kiegészítők, alátétek, meg hasonlók és üres, csupasz falak, függöny alig., stb..
Meg egy Samu BD-C6500-as blu-ray lejátszót nem hiszem, hogy ennyire alá kéne támasztani. Szinte alsó kategóriás modell.
(Nekem is ilyen van.
)
OK. Befejeztem a kötözködést.
-
BBéci
legenda
válasz
spiky03 #62628 üzenetére
Olvass már vissza és értelmezd a Patice fordításában olvashatókat és az általam leírtakat:
Kevered a Bass management beállítását a hangdobozok vágási frekvenciájával. MasterMark erre utalt korábban és most is.(#62630) junkpod
Nem érdekelnek annak a honlapnak az összehordott szakmaiatlanságai. Bocs!
A Boston szett sztereóban is szubládával együtt kell szóljon, ez magától értetődő.
Éppen egy Boston hangdobozpárról írok cikket. -
Tamoo
nagyúr
válasz
spiky03 #62591 üzenetére
Enyémben is, mégis small-on van minden. Nem csak a hangszóró mérete határozza meg, hogy meddig megy le. Így kár bemérned, ha gyakorlatilag mindent elállítasz. Na jó nem, mert a késleltetések kellenek. De az tény, hogy össze-vissza módosítod.
Én mikrofonos mérés utána annyit szoktam, hogy minden megy small + 80Hz-re (szub 120), plusz leellenőrzőm telefonnal és többnyire a szubnál korrigálok ha hibázott vagy nekem tetszően emelek egy kicsit.
-
sixpak
nagyúr
-
törölt tag
válasz
spiky03 #62079 üzenetére
Nem látok okot large beállításnak a sub érkezése után. Small és 80Hz-en vágod a meglévő hangsugárzókat, majd némi hallgatói tapasztalat után mehetsz lejjebb 60-ig, hátha jobban tetszik az eredmény.
(#62156) krx21
Bizony megköveznélek,
megfelelő háttér rendelkezésre állása estében a "helyére" raknám őket, azaz a surroundok mögé left-right back-nek.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
spiky03 #60740 üzenetére
Tényleg nem kong és nem viszhangzik !
Szőnyegre én is gondoltam, majd beszerzek 2 kicsit a ládák alá. Esetleg egy nagyobbat ( hosszú és keskeny, 4x1m vagy hasonló ) keresztben a cuccos előtt a földön.
A LED fénycsíkot tegnap vettem...gondoltam kicsit feldobom vele a szobát.
Csak ledobtam a cucc mögé a földre de lehet felragasztom a TV állvány hátsó élére, hogy ne süsse ki a szememet ez a hidegfehér fény.Lehet kapni rádiós egeret és billentyűt is persze....de amik itt vannak az ugye mind német kiosztással van ellátva.
Majd ha hazautazok akkor veszek egyet. Bár ennyi erővel a neten is rendelhetnék.
Szoktam játszani is és emiatt ( ping, késleltetés ) jobb a vezetékes bill+egér. -
dunkel
őstag
válasz
spiky03 #60572 üzenetére
A blu tack pontosan arra való amit írtál: rögzítésre.
A topikban elfogadott/ismételtekkel ellentétben az én szerény véleményem az, hogy a hangzáson nem javít vagy én legalábbis nem hallom, hogy bármit is javított volna az eddigi monitor sugárzóimon. Amit hallok, hogy drámaian javít az az elcsatolás (tüskézés). És ezt ingyen is ki lehet próbálni, még a papírboltig sem kell elmenni: pl. m10 anyacsavar/zárt anya. Ha beválik lehet venni kulturált tüskét, aminek a felragasztására a korábban megvásárolt blu tack vékonyan használva tökéletes.
A polcos megoldás miatt sem kellene senkinek sem szégyenkezni illetve azt leszólni, megszégyeníteni. Mindenütt vannak körülmények, amit az ember vagy meg tud/akar oldani vagy nem. Kíváncsi lennék a fali tartó hangját valaki hasonlította-e már fali polccal+tüskével össze. Egy kedves fórumtársnál hallottam monitorokat fali állvány+gránitlapra rakva muzsikálni és csodálkoznék ha egy vogels konzolon jobb hangja lett volna.
Remélem nem voltam off.
-
Dorian
félisten
válasz
spiky03 #60220 üzenetére
Ha csak 30 a jelenlegi háttér magasságával teszed lejjebb a polcot, akkor az takarni fogja a furathelyeket. Bár jobb lenne még lejjebb, mivel közvetlenül a falnál ülsz.
Összehasonlításként: Nálam a faltól a kanapé el van húzva 35-40cm-t, és így is csak 130cm magasan vannak a surroundok. Nyugi, én is átfúrtam vagy 3x, mire meglett a helyükFordítsd befelé őket! Próba szerint, de mondjuk zárjon be a falhoz képest 30 fokot.
-
Dorian
félisten
válasz
spiky03 #59862 üzenetére
Én a Rel Storm-ot nézegetem, dehát ez megint lefelé reflexes, megint "zenei" sub, már félek kipróbálni.
Spiky:
Nem gondolkodsz átmeneti megoldásként azon a kis Heco-n? Csak 15ezer, biztos jobb lenne, minthogy most nincs semmi, és később ennyiért sztem tovább tudnád adni. -
-
Tamoo
nagyúr
válasz
spiky03 #59812 üzenetére
Szerintem ez így nem valami jó. Magasan is van, illetve kicsit
befelékifelé kellene forgatni.
A magasság se ilyen egyszerű, hogy 90cm... A magassugárzóra vonatkozik ez ha jól rémlik, nem pedig a doboz aljára. Ráadásul ez sem ökölszabály, mert a hallgatótól való távolság illetve egyéb dolgok is befolyásolják.A közelség miatt amúgy még nem is nagy baj a magasság, egy lefelé kicsit dönthető vogels vlb 200-al járnál a legjobban szerintem. Valahogy így beállítva. KÉP
-
Dorian
félisten
válasz
spiky03 #59746 üzenetére
Jaj, hát nem azért írtam, hogy lehúzzam a kábeled. De a jól emlékszem ezt Ti is megerősítettétek. A mondandómmal a Heco-t akartam "szintbe helyezni" A saját Kácsás kábelom még megérdemli, a full ezüstöt már nem. Hogy mi van nekem ki kéne keresni a Kácsa oldalán, mert már vagy 7 éve vettem. Ez: KCO-SUB3
-
bajnokpityu
félisten
válasz
spiky03 #59444 üzenetére
de bácsi,ennél tovább kéne gondolkodni. nem divatból, vagy logo alapján vásárolni. van olyan,hogy opel jobb választás,mint egy bmw.
többek irtuk,h a focal igazából electrától fölfele az igazi. Magam részéről e kategória alatt sokkal inkább vásárolnék 24xtől felfele elacot, silvertől monitor audiot, cantont, tehát kommerszebb cuccot, vagy ha nincs ennyi, akkor conceptet, vagy kevéssé márkás dobozokat.
Kittosz: ne is mond. tegnap ajánlgattam Toobeenak win 2012 alá a mpc-hc-t. közvetlen ezután fél óra alatt nem sikerült megoldanom,h ne kockásodjon be a kép néhány másodperc után. Aztán felraktam az xbmc-t, és megnéztem inkább egy filmet. xbmc van a legközelebb a dedikált médialejátszóhoz. de ezt meg agyonvágja a win2012 idióta jelszóbekérése, kikapcsolómenüje. Viszont sajnos azt kell mondjam, bizalomgerjesztő első blikkre a hangja, és a képe is. Xbmc szemcsésedésével kellene még megbarátkoznom, még nem tudom, hogy oldjam meg, hogy elérje a madVR képminőségét.
-
Toobee
veterán
válasz
spiky03 #59444 üzenetére
10 db meg
Ha valakinek Focalja van, az nem azt jelenti, hogy a márka összes terméke remek, ahogy a többi gyártónál sincs ez így. Ilyen SR hátsó még ritkábban fordul elő, mint egy sima monitor változat. Butaságot csinálsz, ha szubot veszel helyette, de még mindig a te dolgod, csak ha már ennyi ember mondja, akkor lehet van egy kis igazságalapja a dolognak.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
spiky03 #59436 üzenetére
Monitor Audio-ról ("álom") nagyon gyorsan átnyergeltél a Focal-ra egy center miatt ( wtf
). Sajnos jól írták, tényleg csak megerősítést vársz, jó tanács nem kell.
De azért még egy próbálkozás:
Én látatlanba nem ajánlom a megvételét semminek. Képekkel, leírással, ismeretlen eladó szavával kitörölheted.(#59438) mp54: Biztos van aki szívesen segítene beállítani és utána zökkenőmentesen csak használod.
(#59439) Vikthor: Ez egyáltalán nem igaz. Nekem is nagyon sokáig kell/kellett finomítgatni, pedig nem vagyok teljesen satu az egészhez. Gondolhatok itt akár csak a CCC - erősítő - tv színmódjainak megfelelő összehangolásáról. Aki először fog hozzá, garantáltan sok fontos beállítás fölött elsiklik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged