- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbi 72
veterán
-
hétalvó
addikt
válasz
liszi70 #70312 üzenetére
ne keress kiutat
nincs itt szo ariarol sehol.
100korul orultem volna en is neki. nincs, nemlehet kapni, nehez eset, orulj ha van, foleg, mert egy classicra en is vadaszok
120-ert vettem konyorogve az enyemet...
meg kell nezni a mostani electra arat es egybol jo ar az a 120 is -
bajnokpityu
félisten
válasz
liszi70 #70312 üzenetére
az aria totál más stilusú,mint a klasszikus focal hangú dobozok. meglepődnék,ha vegyithetőek lennének, de sosem próbáltam.
cc900 normális ára valóban 140-150körül van nyugaton,és sajnos azt kell mondjam, teljesen reális ez a használt ár értük, ha a hangi tudást tekintem. sőt... az,hogy itthon 100ért elment 1-2, igy,hogy hallom nap,mint nap, érthetetlen. 901et nem tudom,h mennyivel jobb. 150ért bepróbálkoztam,amikor volt németeknél, de kinevettek. Több meg nem volt rá.
7alvó:classicom van.
Kistücsök: nem láttam még élőben se 901et, de feltételezem az a +1 közép hangszóróban, és méretében különbözik.
-
hétalvó
addikt
válasz
liszi70 #70304 üzenetére
ezt tapasztalatbol irom. electrahoz csak electra centert vegyel! volt itt 800-as centere es torzitott az electrachoz kepest, semmi mast nem fog elviselni a 2 frontod.
bajnokp: 901-es centert talalni... masik milyen szinu a centered amid jott? nekem van egy cseresznyem, esetleg ha classicod lenne?!
-
KisTücsök
addikt
válasz
liszi70 #70304 üzenetére
Ahogy néztem, 90-100 körül szokott menni az Electra center. Nem sokkal olcsóbb a Cobalté. Legalul meg ugye a Chorus, de az is 40-50.
Lehet érdemesebb lenne rászánni azt a néhány tízezret az Electrara.
Legalábbis én így gondolkodnék.
bajnokpityu: A 901 reflexes? Nem találok róla popsi képet. A 900-hoz képest csak a plusz hangszotóban különbözik?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
liszi70 #70304 üzenetére
cc900, cc901. ezek baromi jó centerek, kár lenne kihagyni őket. angol ebayről tudtam végül venni 900at. 901 jobb lett volna,de nem találtam. megsérült a postázás alatt, igy a kis sérülésért cserébe jó lett az ára is.
7alvó: ezért mondtam,hogy ne szóljuk már le úgy általánosságban a többi technológiát.
-
pokerarcsuny
tag
-
Toobee
veterán
válasz
liszi70 #69301 üzenetére
Egész sok sztereó erősítő rendelkezik IR vevővel, azokhoz általában szoktak adni távirányítót is. A DAC-ok egy részén is van ilyen lehetőség. A 2.1 minden további nélkül megoldható akkor is, ha nincs szubkimenet az erősítőn, csak olyan szubot kell keresned, ami leveszi a jelet magának. Aztán az is járható út, hogy marad a 250-es, ami innentől kezdve DAC és előfok szerepben fog tetszelegni és választasz mellé egy sztereó végerősítőt, vagy main in bemenetes sztereó erősítőt.
-
robim
tag
válasz
liszi70 #69297 üzenetére
Egyébként kapásből 100W vs 75W sztereón a leadott teljesítmény az AVR350 javára, szóval szerintem az nem teljesen igaz, hogy ugyanazok a végfokok.
Amúgy meg csatlakozom Toobee-hoz, ha komolyabb előrelépést szeretnél, akkor DAC+sztereó erősítő, csak ugye az zsebbe nyúlósabb... -
bajnokpityu
félisten
válasz
liszi70 #67302 üzenetére
ezek 3x3x3cm körüli kockák. szálirány legyen függőleges, ebben az irányban jól vezeti a rezgéseket a fa.
Végfok alatt voltak ettől nagyobbak, mert elfértek.hangdoboz alatt meg úgy csinálom, hogy ennek a tetejére teszek tüskét, és alátétet. Messze nem tökéletes, berezgeti az állványt,asztalt, de nem teljesen biztos, hogy ez baj... ahogy a monitor dobozok alatti állvány is a saját rezgésével hangolja a dobozt.
-
zolaas
senior tag
válasz
liszi70 #67287 üzenetére
Én megmondom a frankót. Vidéken vagyok, innen merítek. Simán villanypásztor a gyermeke(i)m ellen. ( Hajnyírásra, fodrászra sincs gond ) . A felmosásra: Én felvertem a betont, leszórtam 10-12 cm vastagon homokkal és macskaalommal., majd erre tettem 2-3 cm vastagon ilyen apró kavicsot (amit az akváriumokba is szórnak), majd erre állítottam a dobozokat, szigorúan tüske nélkül (minek, hisz a kavicsok is eléggé hegyesek) . Ezt az egészet (kb 1nm) a dobozok körül, ezt veszi ugye körbe a villanypásztor. Úgyis arra jár, kutya, macska, kígyó, béka, sün azt jól belehuggyoznak, kakálnak, legalább egyúttal a megfelelő páratartalom is megvan. Jah és az asszony a piszkos, szutykos, stb vizet is ideönti, mert a homok ugye jó nedvszívó. Gondolkoztam már rajta, hogy a zuhany alatt is ilyesmit telepítek....
Amúgy viccet félretéve, a hi-fi-t én takarítom ( a dobozok környékét is...).
-
bajnokpityu
félisten
válasz
liszi70 #67292 üzenetére
Csabitól kaptam egy jókora szett mahagóni fakockát. nem MDF, természetes keményfa.éveken át nem találtam a készülékek alá semmi jobb rezgéscsillapítást, hangszórók alatt tüskével kiegészítve mai napig használom.
gránit nekem nem vált be semmi alatt.. sub tetejére szokták ajánlani,de még nem próbáltam.
-
Toobee
veterán
válasz
liszi70 #67292 üzenetére
1m2-es, 4-8 cm-es gránitlap elég jó védelmet nyújthat, főleg ha valami miniszögesdrótot is kifeszítesz köré, ami kiszúrja a labdákat.
(#67294) Tamoo: valamelyik fórumtárs próbálkozott ilyennel, egész jó eredményekről számolt be, csak figyelni kell a szálirányra. Már nem tudom ki volt az.
-
Toobee
veterán
válasz
liszi70 #67287 üzenetére
Ebből kettő tökéletes lesz. Asszonyt meg lehet kérni, hogy vigyázzon rá, mikor felmos, a gyerkőcöket meg jól el lehet verni
És ha a gránit jóval nagyobb alapterületű, mint a dobozok? Mondjuk 6-8 centis darabok. Egyszer rúgnak bele fejenként a porontyok a sarkába, szerintem egy életre megtanulják, hogy vigyázni kell körülötte.
-
Spuri2000
senior tag
válasz
liszi70 #66818 üzenetére
Direkt nem akartam összeget írni, mert általában mindig az összeghatár közvetlen közelébe vagy fölé lövik be a rendszert a kedves fórumozók. Ebből az okból kifolyólag gondoltam azt, hogy talán a helység mérete alapján jobban meg lehetne közelíteni a rendszert. Az az elképzelés vezérel, hogy talán vannak olyan rendszerek, amelyek ár/érték arányban kimagasodnak a többiek közül! Az 5.1-ből kifolyólag pedig nem nehéz kitalálni, hogy házimozihoz szeretném használni. Nem a milliomosok táborát erősítem, így "sajnos" nem tudok/akarok súlyos pénzeket erre a "hobbira" fordítani. Egy tisztességes rendszert keresek, amit átlagfelhasználóként évekig használhatok becsülettel.
-
z123456789
addikt
válasz
liszi70 #66656 üzenetére
Nem nagyon értem ezt a kölcsönzést, de én ezt az albumot ajánlanám neked.
Imádom mindegyik albumukat, de szerintem a legjobb minőségű hang ennél az albumnál jelent meg. Az utolsó albumuk sem rossz minőségben, de a Deep Blue dinamikusabb album. Arról is a Sleepwalker, Pressures, Deliver Me, Deadweight és Set to Destroy című számok.
Remélem ilyesmi zenét kerestél. -
Oldfighter
senior tag
válasz
liszi70 #66173 üzenetére
A hangdobozok mélyhangsugárzóinak mindig több, a legtisztább úton eljuttatott kraft kell amit csak egy hangsugárzó kábel biztosítani tud. Ezért is érdemes közvetlenül az ide tartozó csatlakozóba dugni a kábelvégeket. Kb hasonló a szitu ahhoz, mint ami egy LFE jeleket megszólaltató mélyládát illeti, melyekből az aktív a legjobb megoldás. De abban igazad van, próbálgatni kell. A "Kódex" azonban a fenti változatot részesíti előnyben.
-
KisTücsök
addikt
válasz
liszi70 #64924 üzenetére
Ja, értem. Akkor majd idővel jön a sztereó erősítő?
_______________________Én is teljesen elvagyok a 2.1-el, még mindig azon vacillálok, hogy feltétlenül kell-e nekem majd az 5.1. Vagy inkább "megszabaduljak" a Chorusoktól és esetleg bepróbálkozzak a Cobalt szériával? Az 5.0-nak az árából bőven kijönne egy 816 pl. Vagy esetleg egy állványos Electra is.
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
liszi70 #63152 üzenetére
pentatonix-daft punk csak vokál
-
Tamoo
nagyúr
válasz
liszi70 #62658 üzenetére
Filmekhez elengedhetetlen a szub!
(#62651) MasterMark: Na ez akkor egy olyan újabb dolog a sok közül, amit én biztosan nem fogok próbálgatni.
Bejumpereltem így.Milyen csintalan füle lett. (amúgy Supra Ply 3.4, ha véletlenül valaki kérdezné ... nem csicsáztam villákkal)
-
Tamoo
nagyúr
-
Norbi 72
veterán
válasz
liszi70 #62197 üzenetére
Én ezt vettem egy kedves topiktárstól:[link]
Vélemény:A tv tápja,igaz nagyon ritkán,de cicergett,nos az elosztó bekötése után elfelejtheted a tápzúgást/cicergést,még a legvilágosabb tartalom esetén is néma csönd van,a képminőség minimális javuláson esett át,gyengébb csatorna esetén a képzaj jelentősen csökkent,kvázi megszünt.
Hangra nem tudok mit mondani,mert időközben hangfalkábelt is cseréltem,ez (vagy a elosztó is)jelentős javulást hozott a rendszerben(részletesség,tér).De amit észrevettem,hogyha küldöm rendesen a cuccot,már nem forró az erősítő,hanem csak langyos,ez is sokat számít. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
liszi70 #62185 üzenetére
Meg kell nézni a forgalmazó honlapján.
Az audiocentrum oldalán amit Béci linkelt van isotek,de ps audio es furutech is kínál kedvezőbb megoldásokat.
Hogy az alces árában elérhető e,azt nem garantálom.Igen nagy előny,mert így nem kell feleslegesen megvenni
Ahogy en sem vettem meg.Én egy ilyet vettem 70k-ért használtan es ez csak kettes.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
liszi70 #62197 üzenetére
Nincs túl sok lehetőség ennyiért. Használtan évente egyszer ~50körül talán elcsíphető IsoTek. Vagy 30-40 körül van Supra elosztó tápkábel nélkül. De ez speciel nem tudom szűrőként mennyire jó. Szóval ennyiért nem állnak sorban az eladók, hogy hozzád vágjanak egy hifi elosztót.
Nekem ezekkel nincs tapasztalatom, úgyhogy nem tudok semmi okosat.
Alces-t kb. annyian értékelik pozitívan mint negatívan. Plusz még van aki nem tapasztal semmit.
Más diy megoldásokban amiket pl. kontasetekbe is raknak "egyszerű" szűrő van, semmi varázslat. Nem egyedi tervezés, ők is veszik. -
KisTücsök
addikt
válasz
liszi70 #61874 üzenetére
Hmm... Most egy picit elgondolkodtattál.
_____________________________________Lenne egy kérdésem. Érdemes nekem egyáltalán akkor megtartanom a sztereó erősítőmet (Audiolab 8000SE)?
Eddig úgy voltam, hogy nem adom el, mert a zene is kb ugyan olyan fontos nekem, mint a filmezés, inkább várok és gyűjtök egy hm erősítőre, majd a frontokat a sztereóval hajtom. Zenén meg csak úgy is jobb az Audiolab. De pl ha egy 250/300-as Arcamot veszek (nagyon hajlok ezek felé a HD-s vasakkal szemben)? Sztereón produkálna olyat, mint az Audiolabom? Vagy mennyivel maradna el tőle? Mert ha azt nézem, hogy ha 2-3x annyi (valami ilyesmi szorzó rémlik) pénzért kapok egy hm erősítőtől ugyanolyan minőségű hangot, mint egy sztereótól, akkor azokkal az Arcamokkal majdnem ott vagyok, sőt.
Toobee: Jogos, köszi a javítást!
-
KisTücsök
addikt
válasz
liszi70 #61864 üzenetére
Sztereó erősítővel meg egy külön DAC-cal jobban jártál volna (talán nem is sokkal jöttél volna ki drágábban), ha tényleg nem akarsz bővíteni.
SUB-ot mindenképpen vegyél, ha filmezel is. Nekem sincs most hm erősítőm, 2.1-be filmezek, de így is nagyon sokat rádob a SUB, nélküle el sem tudnám képzelni. Anno amikor tudtam, hogy kb pont elfog fogyni a keret, és vagy SUB-ot veszek vagy hm erősítőt, inkább SUB-ot vettem, így még úgy ahogy élvezhető 2.1-be, de SUB nélkül 5.1-be nem lenne olyan jó (volt olyan felállás is, azért mondom). Legalábbis számomra.
-
Norbi 72
veterán
válasz
liszi70 #61836 üzenetére
A 715-ösről itt olvashatsz tapasztalatokat:[link]
Összességében meg vannak vele elégedve.A belépő Dalit én kivenném,olvastam pár tesztet,mélyekkel problémás..Lektor lenne jó neked.
A Quadralról is találtam tesztet,egekbe dicsérik,ha a 715-ös nem lesz jó,egy meghallgatást(az Arcammal)megérne.2011-es modell,december elején kezdte a forgalmazást a Stream,nem demódarabok,sima akció.
-
Norbi 72
veterán
válasz
liszi70 #61828 üzenetére
Jól tévedsz,belépő.715-öst nem hallottam,726-ost igen.Én azt mondom,mélyben nem rossz,de nem kiemelkedő.826-os már remek lenne..
Ha érdekel a 715-ös,beszélj az eladóval,vidd az Arcamot,és hallgasd meg.Bár,ha nem vagy teljesen megelégedve,bukta lehet ha gyenge a hangfalkábel.Nem egyszerü ez..
Hogy bonyolítsam friss kábel se jó,azt is járatni kell,mint egy tv-t..
-
nobeige
tag
válasz
liszi70 #61718 üzenetére
"Szóval keresek továbbra is olyan hangfalat max. 160 körül, ami szub és center nélkül is tud mozira és zenére is korrekt hangminőséget nyújtani, és nem marad hiányérzetem valamiben a Canton Karat 40 után. Akinek van ötlete, ajánlata erre, írásbeli vállveregetést kap tőlem!"
JBL Studio 530 120K körül kapható, érdemes meghallgatni.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
liszi70 #61545 üzenetére
"Teljesen új, ép szalag esetén is előfordulhat nem megfelelő konfigurálás és hardver esetén kép-hang elcsúszás, és digitalizáltam már nyávogó, ősrégi szalagot is, minden fajta csúszás nélkül"
Esetleg ha megosztanád a tapasztalataidat a kérdezővel, hasznosabb lenne számára mint a sikereidről olvasni.
-
gyurczy
őstag
válasz
liszi70 #61543 üzenetére
Oké, zanzásítottam picit. A digitalizálás során TBC és Fésűszűrő segítségével kompenzálható a szalagnyúlás miatti képtorzulás, és kép kisebb ugrásai, valamint a szinkronjelhibák. Ha az eszköz ezt nem tudja, akkor romlik a képminőség, és csúszik a hang.
Egyébiránt semmi gond nincs, de attól, hogy leírod, hogy nem igaz, amit írtam még sem én, sem más nem fogja megtudni, hogy helyette mi az, ami az.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged