- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #32025 üzenetére
Ki kell próbálni, melyik változat ad jobb hangminőséget. Nincs akadálya a kétféle kimenet közötti váltogatásnak, legalábbis a Pioneerek engedik.
Szinte biztosra veszem, hogy annak a Denon BD-játszónak nem lesz olyan hangja, mint egy 10-12 éves, 25-30000 forintért megvehető CD-játszónak. -
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #30305 üzenetére
Elemezni nem tudom.
Láttam nemrégen, a Home Movie-ban olyannal is demóznak. Elismerésre méltó a képminősége, de nem vennék 5 éves lejátszót, még negyedáron sem. Ha szuper képminőséget akarsz, akkor Pioneer BDP-LX55, de ha hangból is csúcskategóriára vágysz, akkor OPPO, vagy Cambridge Audio jöhetnek szóba. -
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #30167 üzenetére
Október 26-án mutatták be a hazai mozikban, tehát a három hónap ezen a héten telik le, azért kérdeztem.
Milyen hangú az a 6,7 gigás. Akkora méretben már 1,5-ös szokott lenni, ami - ha nincs elcseszve - szuperül is tud szólni.
(#30168) gyurczy
Ízlés dolga, szerintem Craig szuper és ezt a kritikusok és a nézőközönség többsége is így gondolja.
De szerettem Sean Connery-t, Roger Moore-t és Pierce Brosnant is, mert mindegyik kiváló színész és zseniálisan alakították a szerepüket. Többször láttam mindegyik részt, sok megvan VHS-en,DVD-n és szeretném az összeset megszerezni eredeti BD-n.
Timothy Dalton és George Lazenby voltak a gyenge láncszemek.
Ha ebből nem derült volna ki, James Bond fan vagyok. -
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #30160 üzenetére
Összehasonlítottam néhány filmnek a DTS-HD MA és anak Dune által core-osított változatát. A különbség több esetben csak minimális volt, akár placebo hatás következménye is lehetett. Viszont egyetlen egyszer sem tűnt a sima DTS vacaknak, élvezhetetlennek. A 4000 feletti bitráta azért megmutatja a HD hangok előnyeit, de az alatt nem akkora, hogy ragaszkodjak hozzá .Pedig a rendszer, amin tesztelgettem, mindegyik eleme, tápelosztótól a hangszórók membránjáig, csúcskategóriás.
Múlt hétvégén demóztam egy ismerősnek és a Quantum of Solace nyitó jelenetétől lement hídba, pedig az is csak DTS core volt.Szerintetek mikorra várható a Skyfall megjelenése a "kölcsönzőkben"?
(#30165) hitman77
Megértem, de ne legyen visszalépés a hangminőségben.
Az újabb Pioneerok közül a 2xxx-ek valamelyike lehetne utódja a mostani erősítődnek. Denonból 2808, 2809. -
törölt tag
válasz
Vikthor #30160 üzenetére
Pedig ez nincs teljesen így. Egy jól kevert 640kbs Dolby Digital lehet sokkalta jobb, mint 20 másik 1536 kbps DTS, amit kontárok készítettek. Filmje válogatja, szerencsésebb így fogalmazni. Természetesen azonos hanganyagnál a magasabb bitrate-et nyújtó DTS minden bizonynal jobb lenne, de elég ritka, hogy egy filmet egyszerre kiadjanak Dolby D ill DTS hanggal.
-
Pepszi
tag
válasz
Vikthor #30113 üzenetére
Tegnap én is kipróbáltam és az első benyomások alapján (fél óra használat) ez egy baromi jó cucc
Még finomhangolnom kell a beállításokat, mert a saját készítésű filmek amikről írtam, hogy m2ts-ről mkv-ra konvertáltam rosszabbul néznek ki mint a tv media playerével, de gondolom ez csak néhány beállítás kérdése.
Még egy hdtv sorozatba néztem bele, meg a zöld lámpás-ba, azokat nagyon szépen vitte, és mintha a hang is jobb lett volna. -
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #30076 üzenetére
Ez óriási tévedés, az OPPO-k dedikált Blu-ray lejátszók, némi médialejátszási képességgel felvértezve. Kép és hangminőségük messze árkategóriájuk feletti. Sajnos az USA-beli árakhoz képest, Euróbában sokkal, átlagon felül drágábbak.
(#30080) M_AND_Ms
Ha attól a tévhittől boldogabb vagy, hogy a két erősítő hangminősége egyforma, akkor legyen igazad, nem rontom el az örömödet. -
Toobee
veterán
válasz
Vikthor #29927 üzenetére
Dorian írt egy jót, a kereskedőkkel kapcsolatban. Sokkal inkább függetlenektől kellene érdeklődnöd. Nyilván a boltos nem fog olyat ajánlani, amit ő már nem tart készleten. Helyette mondja a másikat, ami a "polcon" van, meg egy nagyon hangzatos érvet, a már nem kapható ellen.
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #29920 üzenetére
Aki azt állítja, hogy az oldalra néző mélysugárzó miatt nem lesz összhang, annak fingja nincs az egészről.
Quadral Aurum hangdobozaimnak a hátulján vannak a 21 centis mélysugárzók.
Valami érdekes véletlen folytán a kedvenceim: Audio Physic, T+A is ezt a konstrukciót részesítik előnyben.
De iss van a KEF Blade is. -
törölt tag
válasz
Vikthor #29839 üzenetére
Azt korrigálja, de az érzékenység esését nem. (Azt remélem tudod mi?)
Ha már forrasztgatni akarsz ne egy barbár módon 4 ohmost sorosan forrassz hanem ásd bele kicsit magad és mondjuk a hangváltót finomitgathatod jobb alkatrészek beillesztésével vagy jobb kábel beforrasztásával természetesen okosba, ésszel. Többet érsz el vele,még ha nem változik az Ohm (ami amúgy sem egy egzakt érték) akkor is. -
törölt tag
-
BBéci
legenda
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Vikthor #29719 üzenetére
Eddig minden erősítőm felett 3cm volt, soha semmi baja nem lett, van egy üzemi hőfoka,meleg a teteje de ennyi.
Volt olyan primare hm erősítőm, amire nem kellett semmit rakni, egy üres asztalon képes volt 60 fok fölé melegedni.
Próbáld ki, ha leold a védelem, akkor nem jo neki. -
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #29719 üzenetére
Rajta?
Ezzel az erővel egy nagy fejszével fel is darabolhatnád miszlikbe mindkettőt.
Szerinted miért írják az erősítők kezelési könyvében, hogy 20 centi szabad helyet kell hagyni felettük? Elárulom, a meleg levegő akadálytalan kiáramlása miatt. Akár 50 fok fölé is emelkedhet az erősítő tetején mért hőmérséklet, ami a lejátszót is tönkreteheti, de a kép- és hangminőségére mindenképpen befolyással lesz. Ezt már sokan megszívták. -
törölt tag
válasz
Vikthor #29719 üzenetére
Hát arra találj megoldást hogy ne rakj rá semmit.
Nem baj (fizikailag értem) hogy különbözik az impedancia de törekedj egy család beillesztésére. És igen minél kissebb az impedancia, annál könyeben hajtja meg, így annál nagyobb áramerősséget tud rátolni. És minél alacsonyab a frekvencia annál lejjebb megy az impedancia (ezért is kell a mélynyomó).
-
BBéci
legenda
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Vikthor #29362 üzenetére
Annak semmi értelme, hogy eladod aztán duplájáért veszel egy ugyanolyat, vagy alig jobbat. (vagy netalántán rosszabbat).
Nem hallottam egyiket se, de nem lehet rossz: Klipsch RW-12 -
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #29314 üzenetére
Ha az erősítő még mindig a Denon AVR-4310, akkor nem javaslom mellé az RTiA hangdobozokat.
Oka a szokásos, benne marad az erősítőben a tudása fele.
Az egy 2000 eurós gép, amihez az 1:2 árarány alapján 4000 eurós (1,1-1,2 M) 5.0 illik és abban nincs még mélynyomó.
Ha ebből valamennyit engedünk és egye fene, legyen benne a mélyláda is, még mindig ott tartunk, hogy legalább 9 kilót kell szánni a hangdobozszettre, az alatt öngólt rúgsz. Ezen természetesen új, listaárat értek, használtból a felével kell számolni.
Ahogy Pityu javasolta, tuningoltatni kellene az RTi-ket, de szerintem a saját árnyékukat akkor sem tudnák átugrani.
Egy próbát megérne. -
ALYRA
tag
válasz
Vikthor #29048 üzenetére
szia
mindenképp érdemel meghallgatást , de a lektor szeria amit irtam felette van ennek árban és hangban is
ám a szoba vagy nappali mérete is erősen befolyásoló tényező lehet a hangfal választásában
a lektornak nagy tér kell 25nm alá nem javasolnám semmiképp (subbal pláne)
zensor megkockáztatom sub nélkül is jól szólhat 30.-nmig ( most jön a megkövezés
)
-
gyurczy
őstag
válasz
Vikthor #28895 üzenetére
Tavaly november végén 280-300-at áraztak rá az ármesterek a beárazós topicban, ma érhet 265-öt, bár eléggé szar a piac.
Egy Onkyo TX-DS484-et és egy Quadral Quintas 500 szettet hirdetek hónapok óta, ára csak lefelé csúszik, de betalálnak olyan ajánlatokkal, hogy az már egyszerűen pofátlan. Lassan ott tartok, hogy egy alap bögre szett áráért odaadnám, mert lassan csak útban van.
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #28454 üzenetére
140000 forintért már kötelező jónak lennie, de abban az ársávban fut még néhány versenyző. ami meghallgatásra érdemes. Teszt.
(#28455) ldave
Az a gond, hogy a normális, "felnőtt" méretű front és center hangdobozokat nem kellemes 1,3-1,5 m távolságból hallgatni. Egy 20 négyzetméteres szobába legalább 50 colos tévét érdemes venni és még akkor sem biztos, hogy fennállnak a házimozihoz szükséges körülmények, távolságok. -
cintula187
addikt
válasz
Vikthor #25397 üzenetére
Na várj, ezen "csak" Dock connectivity for iPod and network streaming van. De a hátán nem látok hálózati csatit vagy wifi lehetőséget. Denon app is csak 2313 tól van támogatva. Amúgy nekem tetszene.
Az ipod/android vezérlést úgy értettem, hogy arról vezérelni az AVR-t appon keresztül.
-
válasz
Vikthor #25278 üzenetére
És kettős kábelezésnél mi válogatja szét a magasat a mélyektől?
Amire te gondolsz az szerintem a kettős erősítés, amikor a végfok előtt egy aktív váltó szétszedi valahol a hangot mélyre és magasakra és ezt erősíti külön a vas. Jobb esetben tényleg külön végfokozatok (összesen 4) erősítik a tartományokat. Gyakorlatban ez elég ritka.
A kettős kábelezéssel tulajdonképpen csak keresztmetszetet növelsz. Kétszer kábelezed be ugyan azt a sugárzót. Akkor már inkább költs egy pár komolyabb kábelre.
-
Rebell
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Autós topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Battlefield 6
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- SAMSUNG (UE75CU7172) 190CM 4K SMART PRÉMIUM MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ÚJ MODELL! AKCIÓ!
- LG 50QNED85T3A 4K UHD Smart 120Hz TV Kiemelkedő Képminőség, Professzionális Gaming!
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- LG 55C2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest