- iPhone topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
BBéci #157927 üzenetére
Forgalmazó Úgy indult neki, hogy amit mutat az nem rosszabb, csak más lesz, mint otthon. Mondom oké, meghallgatjuk. Közelébe nem volt a hallott hang... Avm60, stb...
Azon meg már nem mosolyogtam, amikor atmost úgy demozta mennyivel jobb, mint a magyar szinkronos dd.Dorian, ezt mondtam régebben is. Melyeket alig tudod csillapítani, szobában, a többi meg normális szobában oké lesz.
Ti meg jöttetek, hogy akusztika uberalles.
-
arcitec
addikt
válasz
BBéci #157895 üzenetére
Igen,éreztem már utólag,hogy valóban félreérthető, így kellett volna írnom: Nekem a gyári csomagolt van,amit az gyárilag az erősítőhöz adtak... Működik ...viszi a 220-at simán ..sőt a 230-at is.Nem akad, nem szaggat,nem repedezett a szigetelése(ami lényeges stb) egyszóval jó ...
-
exception
aktív tag
válasz
BBéci #157812 üzenetére
Azzal, hogy a telefonom nem tud különbséget tenni az egyenlőre és az egyelőre között, pedig próbáltam lektorálni, maradt még benne ilyen javítás biztos.
Tesztek alapján igyekeztem, illetve, hogy ebből lehet szettet összerakni és nem egy ház árába kerül. Kb. ez volt a preferencia, a szintet nem igazán ismerem, amit képviselnek. -
Deadzone41
őstag
válasz
BBéci #157735 üzenetére
Lehet valamit tenni ez ellen? Olvastam itt, hogy többen így használják.
Megmakkant az erősítőm hdmi pass-through-ja, nem továbbít képjelet, gondoltam így kerülöm meg a problémát, de ezek szerint ez nem működik. Nincs más megoldás, mint venni egy új csillivilli 4k-t is támogató erősítőt? Vagy van valami bevált splitter ami jól működik? -
kicsi kecske
tag
válasz
BBéci #157661 üzenetére
Köszi!
Ezen a vonalon el tudok indulni.
OFF: Árukeresőn nézegettem én is már, de a hangszórók nagy többsége ami multiroom az 100Vos rendszerhez lett kitalálva, az nekem meg nem jó.
Egyébként power dynamicsnál találtam olyan hangszórót ami beépíthető, jó az érzékenysége is és nem is vészes az ára. Nyilván ezeket előtte azért meg is kéne hallgatnom, mielőtt randomra bevásárolok. -
válasz
BBéci #157579 üzenetére
"Tipikus Klipsch hangzás: loudnesses, a középtartomány háttérbe szorul"
Érdekes, pont ellentétes a tapasztalatom, legalábbis azon a két klipsch hangdobozon, amiket volt lehetőségem megismerni. R-28F és RF-52. Ezeken jelentős (az RF-52-n talán túlságosan is jelentős) közepet, határozott, de nem túl cizellált magasat, az RF52 egyes mély-frekvenciáin kissé forszírozott, R28F-en kiegyenlítettebb mélyeket hallottam. Nekem pont a középtartomány egyértelműen nagyobb aránya volt a legfeltűnőbb, legalábbis a GS60-hoz képest.
-
Aurig@
őstag
válasz
BBéci #157511 üzenetére
Ahhoz, hogy a városban munkába menet zenét hallgassak megfelel a 40 ezres (3 és fél éve még ennyi volt) JBL fejhallgató! Annyira nem vagyok audiofil, hogy több százezres fejhallgatóval rohangáljak a városban, csak azért, hogy szóljon valahogy.
Így is sokkal jobban szól, mint a telefonokhoz adott gyári, agyba dugós kütyük.
Kétlem, hogy sokan rohangálnának High-end fejhallgatókkal. Nekem ez a JBL megfelel. Elmentem a fejhallgatóplázába, kipróbáltam és a következő hónapban megvettem.
Vannak ennél sokkal jobb fejhallgatók is, de azt nem venném meg, még ha 3-szor ennyit keresnék, akkor sem. Nem használnám ki a tudását és a lehetőségeit. -
törölt tag
válasz
BBéci #157520 üzenetére
Sznob=igényes a hangzásra!
Engem is kiakaszt amikor valaki dugdossa a fülembe a 3000ft-os füldugót, és telefonról nyomja a zenét, aztán el van szállva, hogy az mennyire tökéletes..
Viszont maga az Audiofil zene a milliós sztereo láncoknál indul, ami azért valljuk meg, elég szűk réteg birtokol.
Hallottam többször ilyen rendszert, és az én tapasztalatom az, hogy bizonyos zenei stílusoknál valóban nincs akkora különbség mint amekorra összegbe kerül. -
válasz
BBéci #157514 üzenetére
És ki beszélt audiofil hangzásról, meg kinek kell🙄 Nekem mint írtam régen volt ,és nem dobtam hátast attól sem, de kinek a pap kinek a paplan👍
Ja, hogy itt csak audiofil és milliomos emberek szólhatnak hozzá és csak az a tuti amit ők mondanak, ezt nem tudtam én kérek elnézést
További jó fórumozást kívánok itt a sznob topikban🤣
-
arcitec
addikt
válasz
BBéci #157511 üzenetére
S10+ a felefon, nem nagyon van sok jobb manapság. Egyébként az az erősítő egy nagyon jó gép. Kár, hogy nem tud flac és egyéb formátumokat lejátszani, mivel van USB , hálózati csatlakozása, DLNA, elvileg minden adott lehetne és akkor csak vezérelni kellene a telefonról ... Nálam így van, pendrive-on a flac zene, közvetlen az erősítőre. A telefonról meg a lejátszás van vezérelve...
WaterWave Nem mindenkinek jön be a NAS , nálunk sem.(, Drága egy valamirevaló, Pl a zene nagyon ízlés függő lehet stb...) A mai telefonokon meg szinte végtelen a tárkapacitás, illetva annyi ami flacra is bőven elég lehet... -
-
szaki1986
tag
válasz
BBéci #157464 üzenetére
Köszi a választ!
(#157465) Quetz: Igen, én is ezért gondolkodok az egészen, mert hangerő limitációba nem ütközök, nincs olyan gondom, hogy nem elég hangos fullra kicsavarva sem a rendszer. Viszont sok helyen azt írják, hogy mennyivel több dinamikát hoz egy ilyen végfok beépítése a rendszerbe, plusz stereo-n zenét hallgatva is hoz előrelépést. Akár a frontokat se lenne szükséges pl vágni 80-on. Az más kérdés, hogy emiatt jobban szólna-e mint a mostani beállításon. Azt tudom, hogy jelenleg ez a 80-as vágás szól a legjobban.
Akusztikai kezelés nálam most egyelőre a hátsó falra tett 3 db 110x65x6 cm-es akusztikai panellel "le van tudva", az oldalsó falakra a szoba kialakítása miatt nem tudok mit rakni. Ez is amúgy jelentős javulást okozott. A jövőben majd még a plafonnal akarok vmit kezdeni (diffúzor, panel, stb.).
Lehet az lesz, hogy használtan keresek vmit 100 körül kipróbálásra, aztán ha nem hallok különbséget akkor jobb esetben bukta nélkül el tudom adni.
-
balu28
csendes tag
válasz
BBéci #157413 üzenetére
Milyen 5.0-as szettet ajanlanal hozza, akar ujonan, akar hasznaltan, amit ki tud hajtani? A nappali 30-40 nm korul van, ha hozzavesszuk az egesz legteret. Az erosito listaara 300ezer volt, bar tudom, hogy tularazott volt, en sem annyiert vettem, ezert gondoltam, hogy az ikonok kb jok lehetnek hozza.
-
válasz
BBéci #157389 üzenetére
Köszönöm
ctrlaltdel13-Igen valóban, de elolvastad amit leírt? Minden más tökéletes csak az egyik hátsó csatorna nem működik+doboza és minden más megvan hozzá, csak ő nem akar foglalkozni vele! Szerintem azért ebben a felállásban 85K-t a hülyének is megér, hát még nekem🤣
Ja igen, és amit nem írtam leginkább zenére használnám, nem mozizom régóta!
Ezért is gondoltam, hogy ennyi pénzért bevállalom, mert a hátsó szekciót úgy sem használnám!De ha ebben az árban van valami ötlet sztereó vasra ami minőségben hozná az Arcam szintjét, akkor azt szívesen veszem👍
-
Squirrel
őstag
válasz
BBéci #157198 üzenetére
Állvánnyal lesznek a sugárzók kb. fülmagasságban, ha ülünk, ha félfekve nézzük a tv-t, akkor fül fölött. A Focal S 900 állványok 60 centi magasak.
Ez lesz a nappali a túlsó sarokból fotózva. Balra lesz a tv, center, frontok, szubládák, a kandalló mellett az ajtó felé az oldalsó (kábel lyuka látszik, attól még jobbra szinte az ajtónál), a saroktól kissé felénk a hátsó. A másik oldalon meg hasonlóan.
Powerup2: nekem is ilyenek vannak :-) csak a jobb front bőrét meg kellene javíttatnom, a kislányom felszakította egy 3-4 centis szakaszon. Nekem meg a szívem szakadt ebbe meg...
-
Mankó
veterán
válasz
BBéci #157203 üzenetére
A régebbi erősítőnél egyszer próbáltam ki, még a vételkor, utána nem használtam. Ennek jó 5 éve volt. A kábelt a média lejátszóból húztam ki, abban tökéletesen működik. Router, avr ki-be kapcs meg volt, router nem látja csatlakozott eszközként, avr ip-t nem kap se kábelen, se wifi-n. AVR reset is meg volt.
-
törölt tag
válasz
BBéci #157198 üzenetére
" Állvánnyal megoldható a fülmagasság plusz 60-90 centire helyezés?"
Pont ezek gondolkoztam, hogy állvánnyal ez szinte megoldhatatlan.
Nekem úgy sikerült, hogy az állványos hangfalakra, amiket sourrond-nak használok, felszereltem egy akasztót, aztán egy tiplis csavart beleütöttem a falba, és arra akasztottam fel.
Így a magassugárzó olyan 60-70cm magasan van a fejemtől.Sokat próbálkoztam a sourrond hangfalak magassági elhelyezésével, és én is azt tapasztaltam, hogy valóban sokkal jobb a hangzás ha magasabban vannak, mint közvetlen fejmagasságban.
-
mettek
addikt
válasz
BBéci #157198 üzenetére
Nálam fülmagasságban vannak a surroundok és nagyon szépen kijön a tér, összeáll. Amugy meg minek az a +60cm ha a hangfalnak amugy is fülre kell néznie? A frontok sincsenek fül fölött 60cm-re. Ez baromság már bocs.
A dipolról meg annyit hogy nekem volt ilyen quadralból és bár lehet az elhelyezés miatt de sokkal de sokkal rosszabb volt mint most állványos m20 polcsugárzókkal.
-
Squirrel
őstag
-
Dorian
félisten
válasz
BBéci #157036 üzenetére
Láthatod, mennyien nem foglalkoznak itt sem vele.
És ha már választani kell...Azért a bemérőrendszereknek is van haszna, én pl. az új helyen ak. kezelés nélkül filmeket élvezettel nézek, de leülős zenehallgatásra a bemérő nélküli sztereó rendszer nem alkalmas.
Biztos vagyok benne, hogy a bemérőrendszerek a mély-problémák kezelésében gyengék, a többit úgy ahogy megoldják, nálam viszont a mélygondok a szoba geometriája miatt nem jelentősek. -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
BBéci #157010 üzenetére
Azért a mai társadalomba nem igazán mérvadó, mi mennyibe kerül.
Ezt csak a kereslet határozza meg, semmi köze a minőség és tartóssághoz.
Ezért kár is ezzel dobálózni.
Attól hogy valamit fillérekből elő lehet állítani, még van az a hülye aki csillagászati összegér meg is vesz. -
Zigi
senior tag
válasz
BBéci #156986 üzenetére
Szörnyen néznek ki ezek a hangfalak.
Mostanában nem volt Amcsi ( kinti piacra gyártott) avr-em , de az ottaniakon nem lehet(ett) kapcsolgatni ez tény. Vannak ott rokonok, legközelebbi látogatáskor jobban utánajárok ennek a témának. Furcsálnám ha 8ohm-os erősítőkhöz adnának 4ohm-os hangfalat, ott ahol mindenért perelnek mindenkit, ha nincs szájába rágva, hogy ezt ne idióta. Vagy minimális kockázata van bármilyen jellegű probléma felmerülésének (melegedés=tűz, letiltás=károsodás stb.). -
Ijk
nagyúr
válasz
BBéci #156947 üzenetére
Nem számít amit hallok, mert relatív. Ahogy az sem számít amit egy megjeleniton jónak érzek, ha messze van a kalibralt beallitasoktol. Vagyis nekem számít, másnak nem.
Mindent meresekkel kell alatamasztani, minden más az agy szüleménye egy szint után.Ha lesz meresekkel alátámasztott bizonyíték minden kábel mizeriara akkor majd elhiszem, a fulnel sokkal kifinomultabb, megbízhatóbb műszerek vannak. Ha ezekkel igazolják, akkor lehet tovább menni a gyakorlatra, mennyit ér az egész belekerules aranyban.
-
dualcore
őstag
válasz
BBéci #156908 üzenetére
Ez a 8mm2 hogy jön ki? Szabvány szerint nem létezik 8mm2, vagy 6, vagy 10mm2. A 6-os terhelhetősége is már bőven ipari áramnak felel meg (6KW-35A). A vezetékek kiválasztási szemponjából ez elsődleges szempont mindíg a feszültség esés adott szakaszon (távolság és terhelés függvényében). Ez a 2019-es szabvány szerint maximum 2% feszültség esést engedélyez. Egy normál lakás esetén is a távolság-teljesítmény függvényében kb 20m távolsággal számolva is bőven elegendő a 2.5mm2 átmérő. Aki most épít, vagy felújít és van lehetőég akkor, max 4 mm2 átmérővel bőven évekig meglesz.
Nem beszélve arról, hogy nagy átmérőjű vezetékek (6-10) már csak sines bekötésre alkalmasak. Mert azt semmilyen lakáscélú aljzat-dugvilla rögzítése nem kivitelezhető. -
mettek
addikt
válasz
BBéci #156894 üzenetére
Erre csak annyit tudok mondani hogy ízlés dolga. Zenén nem izgat hogy szól, sőt hip hop zene alatt kifejezetten jó. Nálam nem szempont hogy a nagybőgő hangja kotta pontosan hallgasson el. A nappali meg nyitott folyosós, nagy üvegfelületek szóval kell a kraft.
Volt elac 2070, Thubder t12 szubom is. Előttük pedig egy nsd 12-esem. Erre vágytam vissza. Élvezem.
-
Mankó
veterán
válasz
BBéci #156795 üzenetére
Erősítő cserére adtam a fejem (Onkyo NR609-ről) és a max 170 ezres árig (használt is) egy Marantz SR5012 tűnik a legjobb választásnak. (Filmhez, kevesebb zenéhez, 4k, hdr, atmos támogatással jelenlegi boston polcsugárzókhoz.)
Kellene egy megerősítés, hogy nem nyúlok vele mellé, illetve ha van tőle jobb választás 170-ig örömmel fogadom az ötleteket!
Köszi előre is a véleményeket!
-
Joshi
titán
válasz
BBéci #156764 üzenetére
"De egy háromchipes SIM2 olyan képminőséget tud nyújtani 3 méter széles vásznon, ami mellett egyetlen 65-75 colos OLED nem rúg labdába."
De ahhoz meg kell teremteni a vetítős közeget, na itt jön a kompromisszum. Egyébként a vetítést soha sehol nem hasonlítják a tévékhez, nem véletlenül. -
Joshi
titán
válasz
BBéci #156736 üzenetére
A sample & hold kijelzőknél a sorfelbontás nem is lesz jobb. Nem tudom hogy a MicroLED-nél hogy van ez, de szerintem annál is ugyan ez a helyzet. A judder márpedig orvosolható a magasabb képkockával, hidd el hogy próbáltam. Nem tudom hogy a mai korszerű SoC-ok használnak még PullDown-t, nem lepődnék meg azon ha nem habár elég kevés infót közölnek a gyártók.
A judder a kevés képkockából adódó szaggatás, itt tudod tesztelni. Ahogy növeled az interpolációt úgy simul ki a mozgás.
-
válasz
BBéci #156751 üzenetére
Mások vagyunk nyilván, én nekem nem igazán van kivetni valóm ellene, rendben, hogy a feketéi nem teljesen olyanok mint az OLEDnek, de minimális a difi, árban meg nem. Viszont normális HDR nincs projektoros megoldásban, így marad a nagy és viszonylag korrrekt tudású, élvezhető kijelző. Ez nem egy értékelhetetlen panel. Ha össze kellene hasonlítani a mostani vetített képet nálam ezzel a kijelzővel, mese nincs, a TV-re esne a választás. Nem arról van szó, hogy nem lenne elég jó a jelenlegi, mert nagyon szeretem a 9100es Epson képét azon a "lepedőn"..., de mára már szebb képet lehet elérni a jobb felsőkategóriás TVken. IPS-t temetni, meg azért egy kicsit erős, bár kinek a pap, kinek a papné. Én nem köpdösöm le, ha ezt a típust látom. Helyzet az, hogy nincs elérhető áron 80-90" közötti OLED 1 misi alatt. Ez a baj.
-
-
Joshi
titán
válasz
BBéci #156729 üzenetére
A mozgókép felbontásban jó a plazma, de ez nem is lehet kérdés, hiszen ma már csak sample & hold kijelzők léteznek.
24p.Isten mentsen ettől, de sajnos ez még sokáig kísérteni fog.
Ja hát a "lassú mozis" feeling meg van, aztán itt ki is merült. Mozgásmegjelenítéshez nagyon sok fps kellene, persze csak ha jó minőséget akarunk. A plazma is csak Full HD-nál jobb, 4K-nál ki tudja. De ezzel nem is érdemes foglalkozni mert ma már nincs plazma.
Az interpoláció a 24fps-ből generál valami sz@rt, ami szappanopera hatást kelt némi artifakttal. De ha lenne egy eleve 60-120fps, akkor egyből más lenne a leányzó fekvése. Nyilván ezt is jól megmagyarázod, de hisz ismerünk. -
Ijk
nagyúr
válasz
BBéci #156694 üzenetére
Nincs jelenleg plazmán kívül olyan képmegjelenítő ami képes natív 1080 soros mozgóképfelbontásra, legfeljebb a felét próbálják közelítgetni mindenféle interpolációs bohóckodással. Ironikus módon a hátránya is ebből adódik a világos képrészek vibrálásával.
Nekem OLED-del már talán inkább az lenne a gond hogy sok év alatt megszokta a szemem a magasabb feketeszint miatt plasztikusabb képet, töksötétben az alacsonyabb fényerőt. 100 cd/m2-es fényerő is már fárasztja a szemem sötét szobában. -
python1
veterán
válasz
BBéci #156652 üzenetére
MCACC valóban jó munkát végez,én az audyssey beállÍtásaival nem vagyok megelégedve,Anthem ARC szinte tökéletes,nekem csak a kis emotiva bemérőjével van tapasztalatom,nekem még az is tetszik,gondolom akkor a Dirac tökéletes.
De együtt élek egy Arcam processzorral is,ami nem mai darab,de pl denon,pioneer ,még beméréssel sem közelÍtik meg minőségben.A szoba akusztikája teljesen kezeletlen,tehát ilyen helyen azt vettem észre,hogy rosszabb használni bármilyen autómata bemérést. -
-
Dorian
félisten
válasz
BBéci #156646 üzenetére
Nálad valószínűleg jóval kiegyenlítetebbek az akusztikai körülmények, nálam a régi hely kicsi volt, csak egy pontra koncentrálva lehetett jó akusztikát csinálni.
Új szoba méret és geometria miatt mélyben alapból jobb, de minden másban egyelőre fos, de nincs időm foglalkozni vele. Első lépés függönyök, aztán jöhet a mérés, majd a panelok. De még lámpák sincsenek sehol, csak izzók lógnak a plafonból, ezer fontosabb dolog van még.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
BBéci #156622 üzenetére
A gyártó oldala szerint "HDMI Ultra High Speed" kábelt használnak, és HDMI 2.1 csatlakozókat, vagyis a kábel típusa is támogatja a nagy sebességű átvitelt.
Elhoztam amúgy az alzából, elég masszív-vastag-merev kábel.
Szóval akkor azt kérdezem, hogy ha képes hozni a fent nevezett specifikációkat, akkor számíthatok arra, hogy jó minőségű, lévén, hogy megfelően nagy adatátviteli sebességre képes, szabályszerűen jó az árnyékolása, stb?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Linux kezdőknek
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- CPU léghűtés kibeszélő
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Microsoft Excel topic
- Milyen processzort vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest