- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rebell
senior tag
válasz
Vikthor #40727 üzenetére
Vikthor :Hát, ha ebből alkudunk, kb. a felére, akkor okés
(űj ára: Ár: 229.990,- Ft ) , ha van vkinek ennyi pénze akkor úgy látszik tényleg megéri
Erősítőre van félretéve a lóvé, még kivárok vmi Best Buy, hátha lesz. (AVX-en volt tegnap 1 sony 5300ES, arra rá is kérdeztem gyorsan, de vki gyorsabb volt.
)
Sanci38 : amúgy már a 75E Ft is sok amit 1ilyen lejátszóra szánnék, de ez a 50% kedvezmény picit megmozgatta a fantáziámat.
-
tjojo
tag
válasz
Vikthor #40533 üzenetére
Vele már felvetted a kapcsolatot?
Hangfalállványok,készülékállványok,Tv állványok, Rendelhető,fából.
-
Sefter
veterán
válasz
Vikthor #39846 üzenetére
A Manual Setup-ban tudod..
Más:
Én is beleestem a "nem mentem el a végén az audyssey-t" hibába..
Most tettem meg és olyan mintha most vettem volna a mélynyomót
Ezekre állította a mikrofonos mérés után:
frontok -6, center -4, háttér -4, sub -2
Erre módosítottam:
frontok -5, center -4, háttér -5, sub -2
Ez így reálisnak tűnik -
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #39175 üzenetére
A szaktopikjában, valamint a plazmatévésben is rengeteg szó esett a Pioneer lejátszók kiválóságáról. Ez vonatkozik a kép- és hangminőségükre, a kidolgozásukra, kezelhetőségükre, szolgáltatásaikra, megbízhatóságukra. Szívem szerint az LX55-re beszélnélek rá, ami alaphelyzetben is remek készülék, de házilag tuningolható és egy kategóriát lehet vele ugrani. Természetesen felfelé.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Vikthor #37595 üzenetére
AL24 Processing
AL24 Processing is analog waveform reproduction technology that represents a further advancement over Denon’s Adaptive Line Pattern Harmonized Algorithm Processing that won high acclaim for its exceptional sound quality. It has not only further reduced quantization noise but also supported the higher numbers of bits and sampling rates that have been drawing attention in next-generation media.
To achieve audio output of 24-bit quality, AL24 Processing generates low-order 8-bit data by doubling the processing circuitry of the low-order data generator and processing the data internally, and then adds the 16 high-order bits. AL24 Processing interpolates the signal that was lost when the original sound was recorded as digital data so that it can faithfully reproduce the smooth analog waveform that existed prior to recording. AL24 Processing supports not only 16-bit but also 18-, 20-, and 24-bit digital input.
With AL24 Processing, it is now possible to actually hear the delicate low-level resonances of music that had been absorbed by the concert hall and were difficult for conventional systems to reproduce.
-
-
Pepszi
tag
válasz
Vikthor #35881 üzenetére
Szerintem kellene pontos TV típus, akkor a hozzáértők talán többet tudnának.
Nálam (LGLM671) el lehet nevezni külön a bemeneteket (PC / AVR /STB / ...) és azt hiszem attól is függ, miket tudok állítgatni.
A firmware-ben pl van olyan bug, hogy USB-ről lejátszva lehet audio sávot váltani, de DLNA-n keresztül inaktív az a menüpont. -
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #35282 üzenetére
A nyomtatott sajtó agóniája évekkel ezelőtt elkezdődött. Sokan siratjuk, de nem tehetünk semmit a folyamat ellen.
Ha itt a Fórumban megemlítek egy cikket, mindenki azt kérdezi, honnan tölthető le, adjak hozzá linket. Régebben azt válaszoltam, hogy a sarki újságosnál megtalálja. De az nem felel meg, mert pénzbe kerül. -
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #34590 üzenetére
A 1910 és a TSi már van annyira jó, hogy hallani lehessen a különbséget. De az nem ugyanaz, amire a 4310 képes, akár az említett Polkokkal, pláne RTi-vel. Mert élményben is többet nyújtana.
Ha Neked tetszik az RTi kissé kemény, nyomulós stílusa, akkor hajrá. Én Focal, DALI, ELAC, Monitor Audio, KEF, Canton gyártmányok között keresgélnék. -
cekkk
veterán
válasz
Vikthor #34585 üzenetére
Szerintem helyén kell kezelni a dolgot.
Ha úgy szólna mint egy nálánál sokkal többet érő hangfal akkor többért adnák. Anno nekem is nagyon mozgatta a fantáziámat ezek a dobozok de a streemesek finoman lebeszéltek, hogy nem biztos, hogy a Dali Concept szettet megérni ilyenre lecserélni. De mondjuk akkor még ezek is olcsóbbak voltak. -
törölt tag
válasz
Vikthor #34585 üzenetére
Erre nem telik?
Hogyszólhatnak ugy mint egy felsőkategóriás hangfalak.. ezzel inkább ellentmondanék. Saját páldám: Volt ugye a Dennom, prosonjaim kinyiltak,jól zenélek, tették a dolgukat, de egy 8-10 éves Polk szett félmillás sztereó pár+hozzájuk való center-háttérrel simán kiénekelte a sajtot a szájukból, innen is éreztem hgy a denon 3806 egy nagyon és erős gép. Ha ujra kezdem, onnan kezdeném, nem törődnék a HD-vel egy darabig, mig csak kőgazdag nem leszek. Elac-ok is sztem meghálálnák a 4310-et. -
-
Harsonás
tag
-
gyurczy
őstag
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #33999 üzenetére
Sztereó esetében a hangdobozok árának minimum feléért kell hozzájuk erősítőt - kétcsatornást - venni! Szerinted hol van ahhoz képest a 4310? Aztán ennek, tehát a 3 milliónak legalább 15 százalékáért kábeleket! Tehát nem lesznek kiszolgálva a Martin Logan-ok.
Szerintem ne ragozzuk tovább, mert nem vagy hajlandó elfogadni az általános érvényű szabályokat! De még a józan paraszti ész diktálta tanácsokat sem. -
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #33997 üzenetére
Fene tudja, 500e forintot soknak tartok értük, inkább a Toobee-féle Electrákat céloztam volna meg.
Nem a kakaó hiányzik a 4310-ből. Azt kell megértened, hogy az házimozi rádióerősítő. Például Ed Parker nem véletlenül épített ki sztereó rendszert, Hegel erősítővel az Arcam AVR400 mellé, pedig az sztereóban jobb a Denonodnál. -
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #33967 üzenetére
Házimozira soha, sehol, senki nem ajánlja az elektrosztatikus hangsugárzókat. Sztereóra sem mindenki szereti a stílusukat, sokan el sem tudják viselni. Nekem tetszenek.
Nem temetem a 4310-et, minden szempontból kiváló házimozi erősítő. De sztereó zenén egy harmadába kerülő kétcsatornás színvonalánál nem tud többet. Akkor viszont felesleges hozzá olyan hangdobozpárt venni, amit nem tud hangminőséggel kiszolgálni. -
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #33963 üzenetére
ELAC-ot nem láttam használtan, viszont Focal Chorus/Cobalt szokott lenni.
Megfontolandó az FS 189, ha még van belőle, mert közel féláron, 300000 forintért szinte rablás elhozni a forgalmazótól.A reQuest sokkal komolyabb erősítőt igényel, mint a Denon AVR-4310. Mondjuk egy ugyanannyiba (600e) kerülő sztereót: PMA2010AE.
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #33935 üzenetére
Kénytelen vagyok sokadszor leírni ugyanazt, mert nem érted a házimozi lényegét.
A .1 csatorna diszkrét, ezért nem tesz jót a frontok hangzásának, ha annak jelét rákeverik.
Az LFE gyakori durva mélyhang-löketei megterhelik a házimozi erősítő tápegységét, elveszik az energiát a többi csatornától, végeredményben a hangdobozoktól. Ez rontja a közép és magastartomány hangminőségét.
Vagy éppen az LFE-re nem jut elegendő kraft.
A JBL 1400 Array aljában 35 centis mélysugárzó helyezkedik el, mégis két db 1500 Array kellett a rendszerbe, hogy a rendszer a maximumot nyújtsa. Egy nem volt elég. -
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #33769 üzenetére
Természetesen a frontsugárzók családtagját, mi mást!?
(#33770) KisTücsök
Bottal nem piszkálnám meg, bűn rossz a hangja az összesnek, amit eddig hallottam. Régi Sztereó és Digitális Házimozi magazinos kollégámra rásóztak egy szettet tesztelni, napokig azon törte a fejét, mit írjon, hogy a forgalmazó ne vágja fel az ereit, de az igazság is benne legyen. Ez megoldhatatlan dilemma.
Az a MA szett nagyon jó vétel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kerékpársportok
- PlayStation 5
- Motoros topic
- Ford topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest