-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi13
senior tag
válasz
liszi70 #85492 üzenetére
Maximálisan egyetértek, viszont mivel használt gépet vettem, biztosra megyek inkább.
Esztétikailag meg nem érdekel, ez egy erősítő nincs mit nézegessen rajta az ember, viszont a zaj jó lenne ha nem lenne pluszban amit a ventillátor okoz.Lacielvtars: megyek veszek én is egy ilyen hűtőt, ezt csak simán bedugod az usb-be, megkapja az 5v-t és megy is? Nem zavarja be a készüléket?
-
python1
veterán
válasz
liszi70 #85492 üzenetére
Így van.
Sajnos némelyik gyártónak hiányzik a józan gondolkodása. Szaros 10-ezres pc alaplapokon a kérdéses helyekre tesznek passzív bordákat.
Komolyabb helyeken,telepített moziknál szinte mindenhol használnak aktív hűtést. Hátránya 0,viszont cserébe nem kell azonn aggódni,hogy mikor száll el valami,vagy kisebb az esélye a meghibásodásnak.De nem vitatémának szántam,csak az adott problémára próbáltam vetíteni.
-
mettek
addikt
válasz
liszi70 #85349 üzenetére
nem persze mert valóban zenélgettem, amihez volt egy focusrite saffire pro 24 hangkártyám és egy yamaha hs80-am ami megint nem egy pro cucc még de azért már elég komoly otthoni célra. Most ez a kis maudio teljesen jól kiegészíti a mission erős hiányosságait, most látom igazán hogy kéne szóljon egy jó/jobb hangfal. Most perpill nem vittem túlzásba a magast, az erősítő bemért eq-ját használom, a kis hangfalakat pedig olyan hangerőre vettem hogy ne emelkedjen ki a mission mellől csak épp kiegészítse. Majd megpróbálok vmi kis hangot felvenni a különbségről
amúgy az a yamaha hs80 úgy szólt amit ma is visszasírok (hogy eladtam). a membránja szó szerint hullámzott olyan szinten közvetítette a frekvenciákat, stúdiózásra csak olyat vennék megint.
-
-
mettek
addikt
válasz
liszi70 #85344 üzenetére
igen, így van
és kiderült valóban a földhurok miatt sistereg, úgyhogy erre kéne megoldás...
amúgy szintén igen...az én fülem azt szereti ha sok a magas, kevesebb középpel. A számítógépen is mindig így állítom be az eq-t füleshez. Ez már nemigen fog változni, sztem ízlés kérdése -
Z0mbi
senior tag
válasz
liszi70 #85080 üzenetére
az impedancia az ellenallas. csak valtoaramu. Ennyi. Ez azt jelenti roviden hogy a valtoaramu jel frekvenciajatol fugg. Ezert ha valamire azt mondod 4ohm az impedanciaja ahoz illik frekvenciat is irni.
Hangszorok eseten 'atlagot' irnak.
Es minel kisebb az impedancia, (mert valtozik ugye jeltol fuggoen) ugy egyre nagyobb aram fog rajta atfolyni. Na az nyirja ki a tekercseket, az erositod (alltalaban rovidzar vedett), ill a hangvaltod ha van ilyen a hangfaladban es nem Bi wiring et hasznalsz).
tovabb megyek emlekeim szerint meg fazis eltolas is van ami az aram es feszultseg eltolasa (kepzelt el ket szinuszt amik nem fedik egymast es az egyik az ido- aram a masik az ido fesz)Regebbi erositokben nemigen volt vedelem. Es DE volt olyan hogy 2 ohm os csipogo kinyirta a 8ohm illesztesre keszult vegfokot. Tehat azert ha ilyet csinalunk esznel kell lenni.(egyszer a videoton RA6363S emben kellett tda-t cserelnem
-
-
Z0mbi
senior tag
válasz
liszi70 #84413 üzenetére
ez nem torveny hanem sajat tapasztalatom: 626 os onkyom van ami azert meg belepo szint. (talan picit feljebb)
es ott hallom a DTSHDMA es core kozott a kulonbseget. Leginkabb bd isok nal koncertek, egy ket film is eleg markansan kulonbozik.szvsz a 192KHz es mintaveteli frekvencia nagyobb parasztvakitas mint a DTSHDMA.
a legtobb HD MA 48/96KHz vel van mintaevtelezve. Volt olyan iso m ahol 192 volt. es oszinten mondom semmi kulonbseget nem hallottam csak azt lattam hogy a bitrata 16000kbps en volt. eleg elmebeteg volt. De kulonbseget nem hallottam igazan a 4xxx hez kepest. (ami kb az atlagos bitrata)PS:
nem beszelve arrol az egesz ertelmes cikkrol ami elmonja az emberi ful mukodeset vs 192KHz, sampling theorem...stb megtalalom akkor linkelem -
dunkel
őstag
válasz
liszi70 #83791 üzenetére
Szerencsére a topik HÁZImozi, így az számít amit otthon látsz, hallasz. Te fogod hallgatni (meg szegény família) így azt kell venni ami tetszik, nem Focalt meg Denont mint amúgy innen a topikból átjönne.
(#83793) Toobee
Klasszikust csak szó szerint: gyurczyaz elfoglalt
-
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #83780 üzenetére
Amennyiben van LFE bemenet egy szubládán, azt KELL használni! Abban az esetben megkerüli a beépített frekvenciaváltót és jobb lesz a hangminősége. Semmiféle károsodást nem fog szenvedni a szubláda, ha 65-70 %-ra állítod a hangerő potméterét.
Akkor lehet létjogosultsága a jobb és bal bemenetnek, ha az erősítőn nincs dedikált szubkimenet.
Nem ismerem a Hydra drótot, elképzelhető, hogy kiváló a minősége és passzol az SW800-hoz.
Y csak végszükségben ajánlható, jelen esetben teljes erőbedobással lebeszéllek róla. -
muzsikpeti
aktív tag
válasz
liszi70 #83774 üzenetére
Szerintem nagyon nem egy kategória a kettő, nem a T12-höz kell egy sb 2000-es svs-t hasonlítani. Talán sb 12nsd lehet vele egy szinten, de még szerintem az is kevesebb nála.
Az svs csekély súlya nem egy komoly subra vall, több mint dupla súllyal , és egy sokkal igényesebb kivitellel is rendelkezik a T12. -
dgyuri0123
nagyúr
-
dunkel
őstag
válasz
liszi70 #83678 üzenetére
Mire normális hang kijön belőle kihullik az ember haja, főleg mert kezdőként nem tudja mi-miért, hogyan van. Arról nem is beszélek kábelezésre mennyire érzékeny.
Ezt egy szintén Focal tulajnak nem hiszem, hogy magyarázni kellene.
(#83680) Norbi 72
Nem elég? Hangfalkábel, tápkábelek, összekötő kábelek, aztán elhelyezés (centik számítanak egy kisebb szobában) és hétalvóbocsá akár csatlakozók is. -
xtremetuning
addikt
válasz
liszi70 #83614 üzenetére
Kis naív.....
azt gondolod, az az egy feltétel kell csak hozzá ?
Kívánom, hogy teljesüljön az az egy és akkor majd ezt újrabeszéljük.Tegnap itt volt Kittosz és Sefter. Kittosz azóta is kettesével szívja a cigiket.....
...úgyhogy óvatosan ezekkel a kijelentésekkel. A pénz nem minden. Nagyon nem.
-
törölt tag
válasz
liszi70 #83080 üzenetére
Jelen estben nem értünk egyet, erősítők esetében sokszor dogmák mentén repkednek hozzászólások mindennemű konkrét tapasztalat nélkül. Legrosszabb mikor évekkel, vagy generációkkal azelőtti típusokra építkezve. Az a baj ahogy ezt írom, már menthetetlenül okostojás leszek,
úgyhogy be is rekeszteném magam.
-
törölt tag
válasz
liszi70 #83072 üzenetére
A Denon maradt alul, az ő szeméevl írtam a hozzászólást. Szó sincs az Onkyo részéről eltűnő részletekről mozin, sem. Nyilvánvalóan más karakter, de nem az itt divatos és hangzatos kijelentések miatt jobb egyik vagy másik, amellett, h mindkettő 10/10 kategóriájában, csak mások.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
liszi70 #82968 üzenetére
igen, egyenlőre ideiglenesen, még ki kell találnom hogy hova is rakjam
a régi nagy fenekű tévéken nem volt ilyen gond
de ha van ötletek, jöhetjjó az, a célnak tökéletesen megfelel...
jah és igen az egy laptop hűtőSzóval, srácok, jöhetne tipp hova is rakhatom a centerem, mert eddig az erősítő tétjén volt, de az nagyon lefogta a szellőzést
-
válasz
liszi70 #82946 üzenetére
A "jöhetnek" szóra helyezném a hangsúlyt. Mondjuk ha bekerül, hogy egy 20 éves hangfal vonatkozásában 10% eséllyel lehet bármi probléma, ha normálisan lett használva, akkor máris elérted a célt nagyrészt nem? A lényeg, hogy tudatosítsd az olvasókban, hogy ez nem egy autó, ami 6 év után már lehet gázos (mégha annyiba is kerül
).
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
liszi70 #82739 üzenetére
Igazad van, mert ekkora hülyeséget még soha nem csináltam, de ez van. Most el kell adnom valahogy, aztán keresek valami finom gépet, de csakis használtan, mert sajnos nincs elég korpa másra.
Volt 150 ezrem, de rosszul fektettem be, ráadásul bukok rajta egy csomót.
A lónak is 4 lába van, mégis.....Sanci38 : Az LsiM 703-ra mndtam, amit mondtam. Azért zászlóshajónak nevezni azt a hangfalat enyhe túlzás szerintem ( még ha egy Focal Diablo lenne). Persze a 707-es "kicsit" más, de még akkor is erősnek érzem a rám támadást, hogy nem olvastad el az előzményeket pontosan.
A többire Liszinek válaszoltam fentebb.
szerk.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
liszi70 #82115 üzenetére
És az megér ~250+e-t?
Csak mert annyi minimum kell rá hogy értelme is legyen. És akkor még nem is az "új Denon ellen" gondolkozok. 80-100 erősítő, 100 DAC, jó analóg IC, jobb hangfalkábel, tápkábel, digit kábel. Ha nem áldozol rá ennyit akkor fölösleges belekezdeni is.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
liszi70 #82103 üzenetére
Sztereó erősítőre ne beszéld rá magad. Az állandó átdugdosás minden csak nem praktikus. Az újdonság varázsa után meg egyre kevesebbet használnád még ha jobban is szól valamivel mint az AVR. Bennem is motoszkál, de a "szokásaimat" mérlegelve tudom hogy nem használnám ki, úgyhogy pénzkidobás is és macerás is. Ráadásul ott már a kábelezést sem úsznád meg ennyivel... de még a duplájával se.
-
KisTücsök
addikt
válasz
liszi70 #81967 üzenetére
Ha jól tudom nálad nem egyezik a center típusa a frontokkal. Szerintem ebből adódhat az eltérés. Nálam csak olyan eltérés van, hogy a center egyel újabb verzió, de pl egy nagyon kicsit vissza kellett vennem belőle, mintha egy kicsit elnyomta volna a frontokat.
Ha gyárilag egy szettbe tartoznak a hangsugárzók, szerintem nem kéne ilyen gond legyen.
-
spiky03
veterán
válasz
liszi70 #80989 üzenetére
Igen.
Van egy eladó 1,5 méteres Kistücsök által linkelt kábel meg találtam egy másikat is, ott 1,2 métert árulnak 3500-ért ha jól emlékszem. Meg 2000ért van 58 centi darab azt gondoltam jumpernek.
Én sem tervezek cserélgetni, csak a szettről lemaradtam, mert a tv szekrényt cseréltem most le.@(#80990) KisTücsök
Hivox tuningra gondoltam majd, de ez nagyon távlati. Meg lehet, hogy nem is nagyon kell, mert ugye én csak filmezek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged