-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mettek
addikt
válasz
#09634560 #83469 üzenetére
köszönöm szépen, szép hangfalak de ezek is 50ezer/pár. Lehet nem említettem de 5.1-es hangrendszer a cél, nem 2.1. Ha veszek 4 db ilyen hangfalat az már 100ezer plusz center kb 25ezer plusz mélyláda kb 40-50 ezer ami már 200
A H/K és a Denon erősítő ennyiből megvan zsír újan 3 év garival. Nem kötekedni akarok de eddig használtban nem láttam olyan erősítőt vagy hangfalszettet ami megfelelő lenne nekem. Ha esetleg találok egy erősítőt 50ért ami most a boltban 150-200 ezer akkor arra lecsapok -
mettek
addikt
válasz
#09634560 #83458 üzenetére
Én meg azt mondom csak BMW-t vegyél akkor is ha csak Suzukira van keret. Ez egy ilyen dolog. Ennyit tudtam rászánni. Mondhatod hogy Boston Acoutics meg JBL vagy Bose ha egyszer nem fér bele. De ha valaki kisegít egy 100ezerrel jófejségből, akkor megfogadom az alábbi tanácsokat és ötleteket
-
mettek
addikt
-
kiki22
senior tag
válasz
#09634560 #83396 üzenetére
20 nm korul van a szoba.amit ajnlotok :-) gyujtok meg a mainhoz ha kell.az erosito sincs meg meg csak jo arban talatam most egyet.max olyan 300 ig mennek el amugy a teljes rendszerel.szival igazabol erositobol is elfogadok par tanacsot.ha egy 2-3 tipust tudnatok ajanlani ,h legyen mibol valogatni.addig akarom majd hajtani a cuccot amig megy.nem szeretnek cserelgetni evente :-) filmre lesz jobban hasznalva
-
Norbi 72
veterán
-
devil-k
nagyúr
válasz
#09634560 #83335 üzenetére
Jó tudni, hogy a bakancslistádon vagyok.
Annyi változás történt a rendszerben, hogy X2000-ből X4000 lett, illetve jövőhéten érkezik a Sony HW55 vetítő. De ettől függetlenül ugyanúgy fennáll a hallgatózás lehetősége!
Norbi 72
Szeptemberben szeretnék már eljutni! Ráadásul cecil mester is meghívott egy hallgatózásra. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
#09634560 #83332 üzenetére
jó reggelt, értem és köszönöm a válaszod
mondjuk ezt a szobát nem mondanám nagynak, de nem is egy pnale szoba
esetleg van egy típus amit ajánlasz?
a szobánk kb olyan 30m2-es
vagy valamilyen paraméter ami alapján érdemes válogatnom.
esetleg ha két hangfalat kötök rá a centerre az baj lehet?
vagy érnék e bármilyen eredményt ha kettő lenne?
vagy ugyanúgy osztódnak a hang és semmi nem változna?
vagy teljesen marhaságokat gondolok? -
-
CoroStar86
senior tag
válasz
#09634560 #83137 üzenetére
Láttam a szettet, kereken 1000 euro idekint, viszont nem szimpatizálok a benne található mélynyomóval. Ugyanolyan van a mostani házimozimban is és nagyon hamar meghibásodott. Ha sokáig nem érzékel mély hangot (tehát nem kell dolgoznia), elkezd "pattogni", egyre gyorsabban, majd hibásan áll le. A kék meg a piros led is világít és csak az segít a mélynyomón, ha kikapcsolom, majd pár másodperc múlva vissza. Elég kényelmetlen 10x rohangálni a szobában egy film alatt.
-
bbmt
senior tag
válasz
#09634560 #83024 üzenetére
A 2 egyforma Sub már megvan rég és jól működik a Yamahával. 10 éve darabja vol 130eFt, tudom öreg már,de csak nem olyan rosszak. JBL ATX 100S
Milyen erősítőt ajánlasz? Igazából a Hd hang miatt gondolkoztam el a cserén és feltünt az 5.2 lehetőség.
A nappali 36 nm.
Még a Pioneer vsx423-at néztem,60-70 nél többet nem áldoznék az erősítőre. -
-
tomic
addikt
válasz
#09634560 #82844 üzenetére
Házi mozi erősítőm mellé szeretnék vásárolni egy médialejátszót a Popcorn 400 helyett(nagyon nem szeretem),ami már zenében is többet nyújtana. Az OPPO-kat nézegettem átmenetileg,mert viszonylag kis ráfordítással hozzá lehetne jutni egyes típusaihoz.
Abban kérném a tanácsotokat,hogy melyik típus ajánlott ezekből,amit zene hallgatásra is mernétek már ajánlani? A kép az most másodlagos,mert ugye azt tudjuk,hogy kiválóan teljesítenek.
Valamint érdekelne az is,hogy a számozással egyenes arányban nő a készülékek minősége is? Tehát a 105 a topp,utána a sorba a 103-jön ugye, de minőségben is? -
válasz
#09634560 #82638 üzenetére
Dgyuri0123 / Sanci38 köszi az eddigi válaszokat. Azt elfelejtettem leírni, hogy a Yamaha NS-50F, vagy (legfeljebb) NS-F150 lenne a yamahából a választás. Ezeknél drágábbat nem tudok megengedni magamnak. Az NS-50F jobban tetszik, mert van előre Bass-Reflex nyílás, gondolom jobb mélyet is ad. Vagy most nagy hülyeséget írtam?
-
válasz
#09634560 #81949 üzenetére
kb. 250em lesz a teljes mókára, és ez már a vége. hangilag a rendszerrel a fő célom az érthető beszéd a filmekhez, ennél többre jelenleg nem vágyom, és ahogy néztem, helyügyileg is problémás.
tegyük fel, hogy elviszik a denont, milyen erősítő+polcsugárzó kombót ajánlasz helyette? használt is játszik. a szoba mérete 32-35 m2, ez egy amerikai konyhás nappali, tehát nem kell az egészet bezenélni.mod: a polcsugárzóknál a méret is fontos, ha 18 centinél szélessebb, már be kell raknom a tv kávája mögé.
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #81949 üzenetére
Ha éppen lenne annyi szabad tőkém, csak azért megvenném, hogy néha bekössem és picit használjam két tesztkészülék között. Sőt, a mai 400-700000 forintos erősítőket csak a kötelező tesztkörök lefutásának idejéig működtetném, utána mennének vissza a dobozukba. HD formátumok ide vagy oda. Brutálisan jó az a vas.
-
-
Kroland25
tag
-
gorbep
senior tag
válasz
#09634560 #81798 üzenetére
Hát nem tudom miért belépő az UMC-1, de én nem cserélném vissza a Denon 2805-re....
Az Emotivánál nincs prociban skálázás, csak időbeli sorrend..... UMC-1 -> UMC-200 -> XMC-1 (mellesleg végre megkezdték az XMC-1 kiszállítását......
)
Nálam semmilyen FW hiba nem jelentkezett......
-
Jozzz
tag
válasz
#09634560 #81142 üzenetére
Az erősítőn ugye 3 válaszát van automata/PCM/DTS. A PC-n a beállításnál lényegében S/PIDIF és PCM. Az elsőnél semmi hang nincs, vagy darálós hang. A PCM-en jelenik meg csak hang... Tuti beállítási hiba, csak nem tudom mit kellene.
Viszont a másik probléma ettől függetlenül is adott amire ugyan csak megoldás kelleneHogy tudok váltani?
-
Csabroncka
addikt
válasz
#09634560 #80865 üzenetére
Köszi a tanácsot, ugyanakkor mivel alzóna hangerejét teljesen külön szabályozom ez első mondatod az biztos? Mert ha igen akkor mozi nélkül kell belőnöm a hangerőt az alzónára oszt jónapot!
Utánanéztem a polaritásnak, egy 9v-os laposelemmel már meg is néztem,a piros pötty jelöli + részt.
-
-
CharlieDrop
veterán
válasz
#09634560 #80501 üzenetére
BDS 680 volt a kiindulás, ugye egy egy BDS 580 központi egység és egy HKTS 5 (máshol 16-ot írnak) hangfal szettből áll.
Eddig két holland véleményt találtam, az egyik egybevág azzal amit írtok.
Nem vagyok H/K fan, keresek még mindig olyan képességeket, amit ez tud. Eddig Bose-t találtam sacc/ 1 milláért... -
válasz
#09634560 #80378 üzenetére
"Mere jutottál onnan hoigy eredetileg 60 ezerért akartál hangfalat?"
Annyit költöttem, mert semmit se tettem hozzá. Egy nullával egészítettem ki.
(#80376) Tamoo "Jó lett.
Végre."
Hát igen, az ideiglenes állapot elég sokáig tartott, de micsinyáljak, mos' vót' valamennyi időm ezzel foglalkozni. "Szánom, bánom, de már nem tehetek róla, Kukoricza Jancsi e szavakat szólta."
(#80377) Norbi 72 "....nekem is könny szökött a szemembe,az első kép után!"
Büntetésül linkelem neked a fotót, ahogy a vadi új állapotú, bejáratós JMLab Chorus K2 dipoljaim a plafonon tengetik sanyarú életüket. Na jó, inkább nem, ennyire kegyetlen azért nem vagyok, nem akarok két ennyire sokkoló képet egy napra. Inkább beosztom, és lassan adagolom a traumatikus dokumentációimat. (Azt majd Sefternek címzem.
)
(#80368) regger "Lefényképezted mielőtt visszarendezed az első kép szerint, ahogy amúgy jobban szólt"
Miből jöttél rá basszus!?!? Egyrészt jobban szólt, másrészt kurvára hiányzik az a rengeteg fiókos szekrény! És milyen praktikus volt, hogy az egyik dobozba, a fiókokat eltávolítva pont beleillett a Focal Cobalt SW800-as szub! Arról nem is beszélve, hogy a tévétartó állvány dobozába pontosan illeszkedett a gigantikus méretű JMLab Centris K2! Oké, nem volt középen, meg azóta nem is hallgattam CD-t mert az CD-játszó helye volt eredetileg, viszont olyan passzentosan be volt oda rakva, mint a beépíthető mikró a konyhámban. Ha ti ezeket a praktikussági szempontokat nem értékelitek, akkor nincs több mondanivalóm..........
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #80191 üzenetére
Természetesen nem rossz a 4308 és a 4310, bármelyikkel együtt tudnék élni, De azt nem merném kijelenteni, hogy jobbak az Arcam AVR400-nál. Nagyon közeli szinten van a hangminőségük.
Szerintem az érzékenység egyáltalán nem lényeges szempont, amikor hangdobozszettet válogatunk össze. Az erősítő azt simán kiigazítja.
Az Arcam AVR750 hangjától minden tesztelő hanyatt vágta magát, nemsokára én is kipróbálom. Jobbnak mondják a 600-nál.
-
KisTücsök
addikt
válasz
#09634560 #80070 üzenetére
Köszi%
___(#80133) pFEFErohni: Lehet az volt a baj, hogy csak minden második hozzászólásban hangzott el, hogy használtat vegyél...
Úgy vettem észre, akik újat vettek, majd visszatérnek a topikba, a felük megbántja, hogy újat vett. Nem mintha engem zavarna. Valakinek megkell vennie az újat, hogy én aztán használtan a feléért/harmadáért megvegyem.
-
KisTücsök
addikt
válasz
#09634560 #80001 üzenetére
Köszi!
Tényleg, észre sem vettem. És az mire jó? Hogy egyszerre küldje ki a hangot, vagy eltolt fázissal? Vagy nagyon hülyeségeket beszélek?
Izgatja a fantázimat egy ilyen hangfal.
___devil-k: Jaaa. Az még jobb.
Bocsi.
___Tamoo: Meg úgy mindenki. Az azért feltételezhető, hogy a doboz kategóriájának megfelelő minőségű belső kábelezést alkalmaznak, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest