- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ursache
senior tag
válasz
Vikthor #67993 üzenetére
Mi a gond vele? Ha van benne "dekóder" (-szerűség [valaki javítson ki!]), ami "kiszedi" a DD-t, DTS-t, akkor nem para, nem? Mellesleg jelezte, hogy a tv beépített médialejátszóját kívánja használni, a.k.a. a tv USB portjáról szeretne lesni valamit.
(#67995) Csabroncka: hopsz, ezt viszont el is felejtettem. Köszi! Megpróbálom összelőni, talán -1 toslink kábel
eddig én is ezt a csatlakoztatási fajtát (HDMI + optikai) használtam, viszont hálózaton keresztül (NAS) streameltem a tv-re. Vagyis húzta magának az anyagot...
-
Peak
addikt
válasz
Vikthor #67968 üzenetére
az elektronnak mindegy, de a vivő anyag szerkezetének nem
képzeld el magad előtt piszkosul kinagyitva egy kábel keresztmetszetét, az atomi szintű rácsot, ahogy felépül a rézkábel.
most képzeld el magad előtt, ahogy elektronok milliárdjai áramlanak a rácsszerkezet között, folyamatosan rezgésben, izgalomba tartva a rácsszerkezet minden csúcspontját, illesztőkövét.
atomi szinten a rácsszerkezet, a rézkábel belső szerkezete folyamatos mozgásban van, egyfelől a saját atomok és hozzá tartozó elektronok miatt, plusz a molekuláris kötés miatt is, ami picikét mindig változik, egymáshoz képest az atomok elmozdulnak.
most képzeld el, hogy mindig kizárólag egy irányba mennek az elektronok.
a folyamatos kötött irányú mozgásukkal, és hogy az anyag önmagában entrópiára törekszik, az atomi szintű szerkezet, a kötések folyamatosan úgy alakulnak, hogy a beleütköző elektronok a legkevésbé legyenek útban.
odébb lökdösik egy icipicikét, amivel nem bomlik fel semmilyen kötés, semmilyen molekula rács, egyszerűen egyre kisebb és kisebb lesz az adott kábel teljes szakaszán az adott irányú elektronforgalom ellenállása, persze alig mérhető módon, de a hifisek hallják.ezt nevezik "bejáratásnak" itt meg amúgy a hifis körökben.
remélem elég plasztikus voltam
-
bigdady
nagyúr
válasz
Vikthor #67959 üzenetére
Szoval akkor meguszom egy plusz hdmi kabellel. Koszi
Az fontos lenne hogy minden forras menjen fejhallgatoról is. Ez problema vagy azt hova kell majd bedigni marad tv-ben?Más: ez a denon 1513 nem eleg 1000 helyett? Vagy az egy kutya 500-as denonnal? Ha jol latom sak csatlakozokban ter el kb. Mindketto tudja dts-t.
-
cecil
aktív tag
-
Peak
addikt
válasz
Vikthor #67731 üzenetére
maximálisan egyetértek, mind az ugrás mértékében, hogy nincs akkora minőségi ugrás a nagyobb kategóriával szemben, mind abban, hogy a TSi-hez képest az RTi jelentősen nagyobb minőségi ugrás, mint a belépő-középkategóriánál várná az ember.
illetve abban is, hogy nagyobb, erősebb erősítővel érzi magát igazán elemében.
összességében szerintem remek választás az R7-es. -
Mr.Foreigner
csendes tag
-
-
Gabesz87
veterán
válasz
Vikthor #65381 üzenetére
Na, tudtam, hogy ide lyukadunk ki! Egyáltalán nem sértődtem be, ezért írtam, hogy félre értés ne essék, nem tagadom, hogy nincs kül. az elhelyezések között! Nem azt mondtam, hogy úgy lesz, ahogy akarom, akkor nem kérdeznék itt! Köszi a tanácsot! Azért is írtam, hogy lehetséges, hogy az egészből nem lesz semmi. Ha elvetélt ötlet, akkor nem fogom erőltetni, és áldozni rá.
Tamoo: azon is gondolkodtam, csak lehet, hogy azt sem tudnám hogy elhelyezni. Mert a TV lábától a TV elé sem nagyon férne.
Soundbarral, meg a sztereoval/2.1-el az a bajom, hogy nem tudom, milyen lenne filmezésre, az 5.1-et lekeveri valahogy? Biztos jobb mondjuk, mint a TV, gondolom.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Vikthor #65377 üzenetére
Nem vagyok audiofil és mivel nem több százezer Ft-os rendszeren gondolkodom, nem törekszem a tökéletességre, szóval az ilyen, hogy a szekrény elé tenném a mélynyomót, és nem fal mellé, nem érdekel! Nem hinném, hogy én hallanék különbséget a két elhelyezés között (de félre értés ne essék, ezzel nem azt állítom, hogy nincs! Elhiszem, hogy az itt hozzáértő, vájt fülűeknek van kül.)
Igen, mint azt írtam, a center és a frontok elhelyezése problémásabb. A frontokat még talán be tudnám szuszakolni a TV mellé (vagy lehet, hogy csak mögé menne be, ami megint nem túl jó megoldás). A center meg vagy a TV elé (de gondolom az kitakarná a TV-t), vagy fentre valahogy. Legjobb az lenne, ha beférne a nyomtató mellé. A képen ugyan nem látszik, de a szekrénysor bal oldala polcos, szóval az egyik frontot oda tudnám tenni, a másikat meg akár a tv fölötti polcra. Csak a center lenne a kérdéses.Lehet, hogy ebből az egészből nem lesz semmi, és marad minden így. A hozzászólásotok alapján eléggé úgy néz ki.
-
dunkel
őstag
válasz
Vikthor #64982 üzenetére
A gyárinál minden használt áron 10e és afölötti drót jobb lesz. A 314 is sokkal jobb mint a gyári.
Valhalla CuAgVr -t vakon megveheted, abból már zene folyik (az én mérési skálámon). Itt most hazabeszélek, mert jobb kábel még nem járt nálam. Ára azért ennek elég húzós.
Isotek premiert is kipróbálhatod, audiocentrumból tudsz demora hazavinni, ez megfizethetőbb. -
bankjob
tag
válasz
Vikthor #64059 üzenetére
Köszönöm, hogy le írtad a tapasztalataidat ez sokat segített számomra. És igen jól gondolod nem rég keltette fel az érdeklődésemet ez a téma. Lényegében ez volt az 1. célom, hogy tapasztalatokat gyűjtsek itt fórumon.
(#64060) mivamma válasza bankjob (#64058) üzenetére
2.0 Nem igazán.
Logitech Z-5500 Nem tűnik rossznak és viszonylag tetszik is.
Köszönöm
Véleményt írni olyanról, akit nem is ismersz. Attól független, hogy én meg adtam egy összeget erre a rendszerre attól még nem biztos, hogy másra nem telik. (nincs semmi gond
)
-
Rebell
senior tag
válasz
Vikthor #63762 üzenetére
Vikthor: Grat hozzá.
Szép és tetszetős darab, én is vmi hasonlót kajtatok. Honnan szerezted be és mennyiért?
szerk: 606-osért a 80ezer sok, kap majd hozzászólást bőven a túlárazott cuccért.
80ért ment el a makulátlan 608-asom, és nem írom le , hogy mennyi volt/vettem a 616-os Onkyom.
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #61293 üzenetére
A kábeleket szokták spéci tartókra helyezni, hogy ne a padlón tekeregjen. A hatása vitathatatlan, persze csak sokmilliós rendszerben érdemes effélével foglalkozni.
Hasonlítgasd össze szép sorban a meglévő filmjeid NFO-jának hangra vonatkozó részét az érintetlen BD50-ekével. Csak azokat szedd le újra, amikben eltérést látsz.
Miből gondoltad, hogy a BD25-ben minden eredeti? Kizárólag azért készülnek, hogy egyrétegű lemezre lehessen égetni. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Vikthor #61238 üzenetére
totálisan más. de,hogy egyértelműen,mindenkinek jobban fog tetszeni a zárt, ezt azért messze nem mondanám (zenére azért nagy az esélye,hogy zárt jobb).
ha meg azonos árkategóriából kéne nézni, akkor meg szinte boritélkolható,hogy nem lenne egyetértés. Hallgasd meg őket egymás mellett. T12nél egy dologra figyelj, ég-és föld a nyers, és a járatott sub. Most közelit a 60-70órához, és most pl azt vettem észre, hogy tud végre finoman is aláfesteni. -
robi-k
őstag
válasz
Vikthor #60196 üzenetére
(#60192) bajnokpityu
Nem tudom, hogy milyen a Denon AVR-2309, én 85 eFt-ért adtam el a múlt héten az AVR-2310 erősítőmet egy kedves fórumtársunknak, amúgy az hangra jobb a 1911-nél (anno, amikor vettem a 2310-st, németben összehasonlítottam a 1911-sel, és volt különbség, bár nem nagy). Most várom a futárt, hogy meghozza a 4310-st, kíváncsi vagyok, hogy különbség lesz hangban a 2310-hez képest.(#60217) spiky03
Gratulálok a hátterekhez. Már valóban nagyon érik neked a két front a centerhez és a hátterekhezNa meg kellesz egy jó erősítő és kábelek, és ezt követően lehet majd élvezkedni SACD-t vagy zenei BD-t hallgatva.
-
-
-
Toobee
veterán
válasz
Vikthor #58017 üzenetére
Nem fogok veled vitatkozni. Tok jo, hogy mondtal egy ellenpeldat, ra is fogok nezni. Ettol fuggetlenul tovabbra is tartom magam a leirtakhoz. Ne hasonlitgassuk egy nagyzenekari felvetel, meg egy death metal rendszerigenyeit, mert tok kulonbozo. Elhiszem, hogy ezekre jo az Onkyo Polk, meg mozira is, de masra se. Nem szeretnek ezzel senkit megbantani, ez a sajat velemenyem/tapasztalatom.
-
Toobee
veterán
válasz
Vikthor #58009 üzenetére
"Ez az Onkyo Polk páros (ez a két konkrét típus)" azt hiszem, ezt csak az nem érti meg, aki nem akarja. Vagy akinek RTi szettje van
Tudom hifishowkból nem általánosítunk, de a Nad elő* végfokkal szóló LSiM valami katasztrófa volt...
*természetesen processzorra gondoltam
-
törölt tag
válasz
Vikthor #57140 üzenetére
Na ez nagyon jó ha telik rá neki... fényévekel job attól a H/K-tól.
Monroe8609 próbálj ki minden csatlakozót amit használni szeretnél. Kedvenc, ismert zenék-filmeket vigyél el hogy hogyan hangzik, ha van hangfalad és autód: frontjaid is viheted így képet kaphatsz milyen lesz othon (ha egyik sincs az se baj). Ne legyen folyadékcseppes, leharvolt, de egy két kisebb karc nem a világ. HDMI-t csak kikapcsolt állapotában huzogassatok be-ki.
100-ért már Ginola 2808-a is elhozható, az 2 kategóriával jobb ettől.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest