- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaosz55
addikt
válasz
VoidXs #179706 üzenetére
ASIO kiválóan működik mert mindegyik csatornát 5.1 külön lehet mérni (0-tól 8ig van a kiosztás 4-es sub) a sima mérésben meg L+R-t illetve ha lecsatlakoztatod a frontot, akkor SUB-ot. Nálam Asio mérésnél annyi van, hogy ha kiválasztok egy csatornát, akkor elsőnek a teszt hangot ki kell küldenem, hogy a jel megérkezzen. Illetve fel kell rakni az ASIO drivert, sajnos Atmost nem mérhető vele, de dugdosással megoldható.
Viszont ha jól tudom ASIO-ban mérve megkerüli a Carvernt és nem lesz benne a korrekció.
Gondolom úgy lehet Caver-t ellen mérni REW-ben, hogy sima R vagy L mérés és arra a kimenetre kötöd a hangsugárzót mármint a 5.0-át felváltva. -
válasz
VoidXs #179673 üzenetére
például akkor nálam mit lehet levonni a látottakból?
Amúgy nagyon köszi (mindenkinek is) a segítséget és a türelmetVégre összeállt a rendszer, szubnak is meglett a jelenlegi berendezés szerinti legjobb helye, sajnos a 103 Hz körüli eléggé csúnya beszakadással egyelőre nem tudok mit kezdeni, de ami késik, nem múlik. Majd még váltásokat akarom összemérni, hogy ott is minden rendben van e.
(Panel nappali, 18nm, XTZ 12.17 edge - PC cavern) -
python1
veterán
válasz
VoidXs #179640 üzenetére
Igen, îgy van.
Èn is hátradőlhettem volna, hogy ezt tudja a rendszer, èrdemes utánajárni, higy mi okozhatja a rendszerbe a hibát.
Egyèbkènt Cavern előtti korrekciózás hatására a Cavern alig nyúl hozzá a frekvenciamenethez, mondjuk a hátsókèt azt igazítja, de inkább a kèsleltetèseket lövi be nálam precízen.
Az eltèrő sugárzókat mindenkèppen valahogyan szintezni kellene tonalitásban, ha nagyon eltèrőek a karakterek, akár ha akusztika is okozza, ès utána bízni csak rá valamelyik auto eq-ra. -
python1
veterán
válasz
VoidXs #179636 üzenetére
Most itt inkább a szokványostól eltèrő szeparációról próbáltam írni.
Tulajdonkèppen nálam arról van szó, hogy cavern mèrèsnèl folyamatosan dobálta hogy valamelyik front hangereje eltèrő, erre elkezdtem a hangerő szinteket állítani, de semmi, aztán pihentettem. Èn aktív váltást használok, ès itt jött kèpbe, hogy az egyik frontsugárzó driver hangereje nèhány dB -lel magasabb volt, ezt korrigálva helyre is állt a szint. Innen aztán kezdődött újra a dobozok bemèrèse, azon belül a hangszórók pontos beállításai, egymáshoz való kèsleltetèsek beállítása. Tulajdonkèppen minden sugárzó, ès azon belül a hangszórók is átestek pontosabb finomításokon, így sokkal közelebb került minden sugárzónak a hangszíne, erre pedig a cavern mèg rátett egy lapáttal.
Így egy teljesen homogèn hangú LCR oldalt kaptam, a többit már a PC intèzi, nagyon szuperül -
válasz
VoidXs #179608 üzenetére
átrendezéssel, be- / kiforgatással érdemben javítható ez vagy akkor marad a B opció?
További problémám, hogy a FR, Ce, SR csatornák nem kapnak lfe jelet, ellenben a FL és SL rendben megkapja.
A másik, hogy EQ után az XTZ sub iszonyú port zajos lett. OK, extrém példa, de az Edge of Tomorrow nyitójelenete botrányos így, pedig előtte rendesen adta. Ha meg Denon CLA menüben visszaveszek az LFE jelszintből, akkor kb eltűnik a basszus. Amennyiben EqApo-ban beállítok mondjuk egy 18-20 Hz-es HPF-et, akkor az mennyire cseszi el a fázist?
Nem is értem miért szaladok bele ennyi basszba -
válasz
VoidXs #179602 üzenetére
Köszi az előzőt. Bár addigra újratelepítettem mindent
biztos ami tuti. AVR mérés úgy is el van mentve telefonon, most azt elengedtem - csak a PC bemenetre koncentrálok. Így ott távolságok 0-ra állítva, levels 0, hangsugárzók large-ra állítva.
kb mérésenként változik a jobb / bal hátsó polaritása. Ezt az ingadozást mi okozhatja?
-
válasz
VoidXs #179602 üzenetére
ez sajnos megint több sebből vérzik, de már kezdem igazán cikinek érezni a dolgot
Közel vagyok, hogy feladjam... pedig nem gondolnám, hogy technikai analfabéta lennék vagy helikopter, de ez most már kicsinál. És szerintem valahol biztos egy "pipán" múlik az egész ..
- Friss windows, gyakorlatilag csak az audiós dolgok vannak telepítve.
- Denon 4500H alap helyzetre állítva, audyssey aplikációval bemérve, jelszintek REW-ben visszaellenőrizve, PC bemeneten direct-re állítva.
-legfrissebb Cavern, crossover bypass mert a többi bemenet miatt AVR-re bízom, 3 ponton mérve, EqApo-ba betöltve, lfe-hez nézve gain minden csatornán egységesen 0-ra hozva.
Rew-ben visszamérve viszont semmi különbség nincs EqApo be- / kikapcsolt állapotához képest. (Denon OSD-n bemenő jel PCM )Kérdés: Mit rontok már megint el?
-
Khaosz55
addikt
válasz
VoidXs #179591 üzenetére
Ok rendben vágom. Ha működik akkor ki akarom próbálni 5.1.2-es lehetőséget is. Az ebben az esetben hogy működik ? Mármint a WIN-t át kell állítani 5.1-ről atmosra, hogy HDMI-n kimenjen a hang ? Igaz én 4db atmos habsugárzót raktam fel, gondolom akkor max 2 db lenne aktív.
-
Khaosz55
addikt
válasz
VoidXs #179589 üzenetére
Ok rendben. AVR-ben crossoverezek és alaphelyzetbe állítom a Cavernt.
Ha 5.0 akarok mérni és korrekciózni, akkor az LFE mellől kiveszem a pipát. Így is küld a LFE-re jelet, gondolom az nem gond, viszont a SUB be legyen kapcsolva vagy kapcsoljam ki ? Tehát legyen valós mért értékem a LFE csatornán vagy ne ? Mert úgy látom a delay-t nagy mértékben befolyásolja. -
Dagidög
senior tag
válasz
VoidXs #179473 üzenetére
Tehát az ismételt mérést REW-vel végzem? Utána hogy/milyen anyaggal jutok át Audacitybe és mit csinálok?
Csináltam újabb bemérést, most Cavernben annyit változtattam, hogy lehúztam a korrigálandó határfrekvencia alját 10Hz-re, a target EQ resolutiont feltoltam High-ra és 6 ponton mértem. A basszus még jobban kitisztult, mint korábban és a modernebb/agresszívebb keverésű filmeknél lett tömege. Eddig csak moziban hallottam ilyet.
A full EQ felbontás hozhat még valamilyen pluszt? Kell hozzá a több bemérési pont vagy elég 5-6?
-
-
válasz
VoidXs #179454 üzenetére
4. em., 18nm nappali, Panel, sajnos viszonylag kert hiányos - pedig igény lenne rá
Ráadásul közel az M3 bevezető így a kinti alapzaj is megvan még éjszaka is..
Akkor már csak a pontos illesztés a kérdés, Equalizer APO-ban a középső pozícióra normalizálni minden mást? Ezt hogyan is kell csinálni? -
válasz
VoidXs #179447 üzenetére
Éreztem hogy jó gondolat, még 2 subbal is menne így..ha lenne olyan avr aminek ennyire paraméterezhető egy-egy bemenete. Másképp okosban megoldani?
Ok, tehát a sok mélyem nem tiszta mély, inkább a szoba hangja és ezért nem punch az a punch
A "megvan a probléma oka" utáni részt pedig már egyáltalán nem értem, sorry. Hogyan tovább? -
válasz
VoidXs #179445 üzenetére
Vissza térve az előző gondolatmenethez, a pl. bemenetenként állítható lenne a speaker config , akkor működhetne, hogy "A" bemenethez a sub1, "B" bemenethez a sub2 kimenet van rendelve. Mind a kettő menne a Minidsp-be, egyik kap EQ-t, a másik nem. ahh gyorsan kihúzom a kezem a biliből..
Hmm, nekem ezt írja ki (punch curve am meglepő módon egyáltalán nem üt még feltekerve sem)..
-
-
válasz
VoidXs #179409 üzenetére
ma belevágtam én is a Cavern megismerésébe, Tamoo leírása alapján és ugyan ebbe futottam bele. Minden méréskor kiírta, már nem tudtam hova halkítani így elengedtem..
Szerintem a végeredmény sem olyan lett mint amit vártam, de így elsőre simán lehet user error. Ami meglepett, hogy a basszus kissé vérszegény lett a minidsp-s eq-hoz képest.
Jó lenne kimaxolni ezt a mostani összeállítást -
foltang
csendes tag
válasz
VoidXs #179397 üzenetére
Itt találtok erről infót, hogy hogyan kell Kodi-ból másik lejátszót (pl. MPC-HC-t) indítani. Annyi pici kellemetlenség van vele, hogy miután elindult a külső lejátszó, akkor érdemes átváltani annak a vezérlő szoftverére a telón, amivel távirányítja az ember a rendszerét. (A Yatse az alapokat valahogy átvarázsolja az MPC-HC-ba (play, pause, stop), de hangsáv, felirat beállítást már a dedikált távirányító app-ban lehet csak használni.
[link] -
válasz
VoidXs #179377 üzenetére
És tessék, "itt a tudományos válasz arra, hogy miért kell otthonra vászon és igen drágám, a projektor max 1 napig lesz a karácsonyfa alatt"
Mondjuk nálunk szerencsére ebből nincsen probléma, sőt, még kb le lettem cseszve hogy miért szeretnék a falra költözni ilyen kis dobozokkal.
A quadralokat lehet nekem is nehéz lesz elengedni ha végül a Jamo-k maradnak. -
rudi77
tag
válasz
VoidXs #179305 üzenetére
Sajna nvidia 1060 kari mikor a gépbe volt és a madvr adót neki terhelést a center sugárzómból zajok keletkeztek. Ha nem volt nagyon megterhelve a videokari akkor zaj nulla volt. Nem jöttem rá hogy lehetne orvosolni. Nvidia hdmi----Denon 4700---- végfok volt a kapcsolodás nálam.
-
devil-k
nagyúr
válasz
VoidXs #179247 üzenetére
Ezt egy DIY ethernet kábelről olvastam ma:
"A változás drámai volt, libabőrös lettem……(tényleg !!!) a tér, a felbontás, a dinamika óriásit nőtt, több hangszer rajzolódott ki a színpadkép mélységében, mindemellett testesebb, energiadúsabb lett a hang, a kontrolláltságot nem elveszítve. A mélyek is részletezetteben jelentek meg. Érdekes, hogy a hangerő is nőtt."
1 méter 60.000 HUF -
Khaosz55
addikt
válasz
VoidXs #179211 üzenetére
Nem csak ebben a témában hanem kb az élet bármely területén megvan a hasonló kategóriák. Amíg megveszik, bármennyit elkérhetnek bármiért is. Minden annyit ért amennyiért eladható. Minden területen megvan vásárlói kör és nem hinném, hogy ez meg fog változni, hacsak nem lesz rá pénz.
-
Dagidög
senior tag
válasz
VoidXs #179052 üzenetére
1. Az nem ugyanazt csinálja, mint amikor bemérés után EQAPO-ban hozzáadogatom a csatornákhoz a plusz preampot, csak előbb és automatizáltan?
2. Közben megszoktam, már nem tűnik harsánynak a hang. Kipróbáltam mindegyik célgörbét. Az X curve nekem ezen a hangerőn nem jön be. Hangosabban el tudom képzelni, hogy nyerő filmeken.
3. Időközben jó lett a helyzet így, hogy nyertem még hangerőt.Időközben nagyon megtetszett a PC-s bemérés hangzásvilága. Viszont kell még dögivel hangerő. A motyó bírná, de már nem tudom hova tekerni. Hol tudok még nyerni? Végfok, hangkártya, bármi egyéb?
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
VoidXs #179109 üzenetére
Még egy észrevétel.
Ha a frekimenetnél a pontos időzétés fontosabb.
Az hogy alakul mikor több ponton mérünk?
Ugye itt 0.01s pontosságról,szóval ventiméterekről beszélünk.
Hogy lehet egyszerre több helyre pontos időzítést csinálni🤔.
Ha sehogy akkor a több pontos mérésnél egy katyvasz lesz a tér,nem?🤔 -
Khaosz55
addikt
-
mandju
senior tag
válasz
VoidXs #179094 üzenetére
Amióta Bence itt járt nálam és cavern-nel beállította a szobám, én azóta nem rew-ezek... :-)
Mondta, hogy teljesen felesleges, mert a görbék nem lesznek szépek. Nem is lettek... viszont a kapott hang túltesz minden eddigi beállításon. Legyen az saját rew-es eq (1 pontra), vagy épp dirac
-
Rp526
aktív tag
válasz
VoidXs #179001 üzenetére
Kalibráció után betettem pár jelenetet és ütős a sub, de szétszakítja a szobát (+ panellakás) ha beszédhangerő után jön egy dinamikus jelenet. Ha a betöltött kalibrálás után adok 1-2 db-t a centerre és elveszek 2-3 db sub-tól, akkor az magát az EQ-t nem befolyásolja, igaz?
Én am ki is bírnám, de a szomszédok.. és az asszony sem néz így végig egy filmet.. én meg nem akarok minden lövöldözős, robbantgatós jelenetnél a távitányítóval játszani.Szerk.: Simán az AVR-en gondoltam a decibelváltoztatásokat.
-
skippper
senior tag
válasz
VoidXs #179003 üzenetére
Ájszí, akkor tekerjem maxra (250Hz), aztán lesz ami lesz?
Másik: Szerintetek mi okozhat a center sugárzón 400-500Hz között egy masszív ugrást a torzításban? (MLP-n) Csináltam friss kalibrációt, próbáltam grillel, anélkül, de mindenhogy benne marad. Teljes frekimeneten 0.5-1 között ugrál, 400 körül 3-ig felugrik és kicsivel 500 fölé ott marad. Összes többi csatornán végigfut a 0.5-1 közötti érték, csak itt van kiugrás. Lehet innen adódik a "rossz center" érzésem a dialógusokhoz? Ha jól sejtem, ez pont a beszédhang frekvenciája.
-
python1
veterán
válasz
VoidXs #178955 üzenetére
Jobban?
Többnyire fából látok ilyeneket, főleg ahol számít a dizájn is. -
python1
veterán
-
skippper
senior tag
-
Tamoo
nagyúr
válasz
VoidXs #178922 üzenetére
Ja, tavaly én is próbáltam, hogy feltételt írtam bele, de nekem sem működött, pedig elvileg jónak kellett volna lenni.
Én is csak úgy használom, hogy manuálisan bepipálok mindig egy sort, ami átmásolja a back-ekre az oldalsók csatornáit + némi halkítás a 4 surroundra. Nem túl praktikus, de együtt tudok vele élni.
-
skippper
senior tag
válasz
VoidXs #178892 üzenetére
Ugyanaz a mikrofon, az egyik a gyári (MiniDSP oldalról, amit szériaszám szerint letölthetsz), a másik amit a Cross-Spectrum Labosok csináltak ACO Pacific 7052e referenciamikrofonnal.
Ez meg a teljes report: [link]
Ez alapján mondjuk lehet, hogy 10 kHz fölé nem érdemes kalibrálni vele -
denesdr
addikt
válasz
VoidXs #178862 üzenetére
SMAART-ot minden hifi láncba, Dolby AutoEQ-t minden AVR-be, prociba!
Előbbit részben megértem, hogy miért (amit írtál, azért) nem rakják bele otthoni coccokba, utóbbit viszont fullra nem vágom, hogy miért nem használják (vagy esetleg van ilyen?), ha úgyis minden moziban ez van. Nem akarnának többé nagymoziba menni az emberek? Vagy egyszerűen csak túl drága lenne?
-
denesdr
addikt
válasz
VoidXs #178857 üzenetére
Ha ennyi kell a pontosan kalibrált hanghoz, akkor ez miért nem terjedt el idáig otthoni felhasználásra (a JBL SMAART pl 1996-óta létezik)? Mégcsak nem is hallottam róla eddig. Persze, lehet csak elkerülte a figyelmemet vagy nem jártam olyan helyeken, ahol erről írnak.
-
I'am Dony
őstag
válasz
VoidXs #178855 üzenetére
Igen ez lehet, viszont ahhoz is kell még végfok ugye. Akár honnan nézzük is, az összköltsége annak sem lesz kevesebb. Én persze nem pártolom a pc s dolgot, mert kevésbé mélyültem el benne. Nekem nyűg, plusz egy kütyü amin mindig mókolni kell valamit és sem időm, sem kedvem nincs mindig piszkálni.
-
Khaosz55
addikt
válasz
VoidXs #178818 üzenetére
A mért értékek jónak tűnnek, de a kiimportált EQ ránézésre nem jó.
Erősítőn a hangsugárzó távolságot 0-ra állítottam.
Összes hangszóró Large.
FL,FR,SR,SL kimenetekre kötöttem a subbokat.
Kimértem export to minidsp HD
Kapok minden csatornára egy IN és Out TXT filet, nem is értem miért 2 file-t kapok. Mindegy melyiket töltöm az minidsp EQ-ba kinézetre is fura. Még nem mértem ellen rew-ben, de megteszem.
Valami nem emel nálam. -
Khaosz55
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Milyen autót vegyek?
- Medence topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged