- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oldfighter
senior tag
válasz
liszi70 #93568 üzenetére
Én nem hinném, hogy neki még nagy rálátása lenne a hangsugárzók fizikai felépítése és a benne található alkatrészek minőségi egyvelegéről......amivel való igaz megszülethet olyan tenyérnyi hangsugárzó is- pl Bose -, melynek csak csókolommal köszönhet néhány több utas, álló hangsugárzó. De ha hétköznapi szinten hozzuk előtérbe a témát, azért ha a jó, telt hangzás a központi téma, akkor rögtön egy álló hangfalpár jelenik meg az átlag felhasználó előtt.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
liszi70 #93070 üzenetére
Leírom nálam hogy működik a T12 automatikája. Valószínűleg egy kondi van amit maga a jel tölt fel és amíg fesz van addig van bekapcsolva a szub. Ez csak feltételezés, egyelőre se cáfolni se megerősíteni nem tudta senki (Stream sem).
Ha csak egy kis feszt kap a határon hogy bekapcsoljon, akkor pár másodperc múlva le is kapcsol. Ez okozhat gondot ha egymásután többször megtörténik (agyő biztosíték). 5másodperc és 50perc között jeltől függően tudok produkálni mindenféle lekapcsolást... Normál mozizás esetén általában mindig 50perc. Aki javarészt csak "erős jellel eteti", az nem fog belefutni ilyenbe. Ezt a pár másodperc utáni lekapcsolást nem tudom hogy csak az enyémmel lehet-e produkálni vagy másnál is előfordulhat.Ettől függetlenül ugyanúgy jónak tartom a T12, de amíg az SVS olcsóbban kijön, addig biztosan azt fogom ajánlani...
(Ez nem feltétlenül Liszinek ment!
)
-
Norbi 72
veterán
válasz
liszi70 #92376 üzenetére
Hátöö,nem tudom...
Közben még találtam ezt a rövidke régi vs. új tesztet.Csak a Denonos részt olvasd el..
-
Oldfighter
senior tag
válasz
liszi70 #92294 üzenetére
"Valaki tapasztalt már ilyet?
A Denon AVC-A11XVA ....."
Na elmész te a...!
Eme csúcsgépekhez volt anno valami szoftverfrissítés? Én nem hinném ugyanis, hogy hardveres hiba lenne. Anno mintha más is panaszkodott volna más készülékkel kapcsolatosan az ilyen elállításokról.
-
python1
veterán
válasz
liszi70 #92174 üzenetére
Vakteszten jobb lessz a hallásod?
axwel18: ebben nem értek egyet. Mondjuk,hogy azonos árú kábeleket tesztel valaki,vagy ha csak ismeri a kábelit,csak van annyi viszonyítási alapja,hogy eldöntse melyik kábel neki a megfelelőbb.
Ti,hogy választotok magatoknak technikát? Nem hisztek a szemeteknek,füleiteknek vakteszteltek állandóan? Nehéz lehet nektek vásárólni.
-
python1
veterán
válasz
liszi70 #92040 üzenetére
Anno (20-évvel ezezelőtt) az egyik barátom épített,inkább megépítette az álom rendszerét és elhívott,hogy hallgassam meg.
Első látásra hülyének gondoltam,épített magának 2db "subládát melykben oldalakként 2db 30cm-es hangszórót szerelt,valami tölcséres megoldással.Külön közép illetve magassugárzó dobozokkal a tetelyén,természetesen mindegyik hangdobozt külön erősítőkkel halytott. A legalább 20 nm-es szoba 1/3-át el is foglalta. Iszonyatos dinamikával szólalt meg,már nagyon halk hangerőn is.
Amit ott hallottam akkor,azóta sem! Igaz xtremetuningnál még nem jártam,de egyszer biztosan elmegyek hozzá is.
A lényeg az egészben,hogy nem "csak" a pénz a mérvadó egy rendszer szintjében.
Inkább az,hogy ki milyen szinten tart abban,hogy reprodukálja,kihalja a tökéleteshez való hangképet. -
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #91756 üzenetére
Akkor érveljen, de ne sértegessen! A tévedését még mindig nem ismerte el, csak vonalakkal képes kifejezni magát.
Szerinted nem "elvakult Onkyo hívő"? Az egyáltalán nem sértő, olyan, mintha valaki azt mondaná rám, hogy elvakult plazmatévé hívő vagyok. Vállalom és meg is tudom indokolni. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
liszi70 #91535 üzenetére
Bocs, nem akartam a szavadba vágni.
Én is pont így gondolom. Csak a próba döntheti el, hoz-e bármilyen pozitív változást az újabb széria.
Sok gyártónak voltak sikermodelljei, amit az évek múlásával az istennek sem sikerült még egyszer megismételniük. Ilyenkor sok mindent próbálnak előhúzni a fiók mélyéről, hátha fellendül az üzlet.
Szinte minden nagy nevű gyártó rendelkezik valamilyen ikonikus modellel, amikre évekig (évtizedekig) hivatkozik a világ, de nem biztos, hogy ugyan az a gyártó még egyszer meg tudja ismételni azt a sikerszériát, sőt sokszor el is rontja. Pl. Phonar. Hol van most? A P30, P40, világsiker volt a maga kategóriájában. És ma....?
A Focal is magáénak tudhatott ikonikus dobozokat, amit szerintem azóta sem tudnak űberelni. Ez persze szigorúan csak az egyéni véleményem.
(#91536) cain69 : látod pont ezért vettem NAD-ot, mert teszek a Spotify-ra, a Dolby atmos-ra és társaira.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
liszi70 #91526 üzenetére
"Egy szóval sem mondtam, hogy ha történt ilyen változás, az nem szólhat bele a hangba."
És ha negatív irányt vesz a módosítások miatt a hangja?
Ezt a kérdést nem neked szánom, hanem azoknak, akik szerint minden változtatás csak pozitív eredményt hozhat. Én úgy tapasztalom, hogy pont az ellenkezője kezd igazzá válni. Persze nem minden esetben, de a gyártók folyamatos olcsósítási törekvései végül is oda vezetnek, hogy inkább lefelé hajlik a "sinus" görbe, nem pedig felfelé.
-
BBéci
legenda
válasz
liszi70 #91458 üzenetére
Az, hogy a lényeg ugyanaz benne, az kizárja, hogy az új jobb lehessen? Valami csak változott, amitől ha nem is sokkal, de jobb lett a hangja egy kicsit.
(#91463) cidrus
Nem kell sokat gondolkozni, ahhoz a mélynyomóhoz kötelező legalább a Husky!(#91475) Sefter
Erről van szó.(#91477) adodaniel
Nagyobbik testvérét, az R-528-at ismerem, kb. 5 hónapig használtam. -
Kroland25
tag
válasz
liszi70 #91286 üzenetére
Tudom ki kellett volna próbálnom,de kevés időt vagyok otthon,egy alap in-akustik szettem van jelenleg ahoz tudom hasonlítani de nem áll szándékomban kábelt cserélgetni abban a pár napban míg otthon vagyok remélhetőleg kiszolgál ez a kábel!!Majd ha végleg megállapodok otthon majd akkor próbálgatok!De azért köszi a véleményt
-
válasz
liszi70 #91140 üzenetére
"Szerintem változást könnyűszerrel és olcsón is el lehet érni..."
Persze, vedd ki a jobb kábelt és rakj be egy szarabbat ~ olcsóbbat....
"...de vajon az egyre drágábban vásárolt kábelek hatása javulás és előrelépés-e vagy esetenként csak változás és oldalra lépés?"
Ha egyre drágábban vásárolsz kábeleket, akkor valószínűleg a változás, az előrelépés a cél.
De a józan paraszti ész vezéreljen ilyenkor is!
Ha hallod a különbséget, akkor tudsz mérlegelni, hogy neked megéri-e az az összeg. Ha nem hallod, abba akkor ne fektess.
Igen, próbálgatni kell a drótokat. Másképp nem megy. Bemondásra, meghallgatás nélkül lutri kábelt venni. Mert vagy bejön, vagy nem. Tudom, mert én is így tettem. De nekem bejött.
-
robi-k
őstag
válasz
liszi70 #90839 üzenetére
"Miért jelentene megoldást egy splitter a gondomra?" - HDMI Spletter: 1 bement és 2 kimenetet, azaz az egyik direktben meg a TV-re, a másik meg a Denon-ba (ha a Denon le tudja venni a hangot HDMI-ről, amiről nem vagyok meggőződve). A splitternek köszönhetően ugy működne, mintha a Dune-t egyenesen a TV-re kötnéd rá, és a HDMI videó jel nem fog átmenni a Denon-non keresztül.
"És az előfordulhat, hogy a Denon nem kompatibilis az egyik Dune-szoftverrel, a másikkal meg igen? És a Dune-menüvel is ez a helyzet? Mert az sem látható az erősítőn keresztül. A Denon-ban nem lehet erre valami beállítás?" - a Sigma szoftvere csak BD lejátszása során működik (akár optikai lemezről, akár iso-ból), minden egyéb esetben a Dune lejátszója játssza le a filmeket. Hogy miért "nem kompatibilis" a Dune lejátszó szoftvere a Denon-nal, számomra is rejtély?
-
robi-k
őstag
válasz
liszi70 #90832 üzenetére
Akkor egy megoldás marad: venni kell egy HDMI splittert.
(#90835) liszi70
Mint írtam, a Dune-ben más-más szoftver játssza le az AVI/mkv és a BD tartalmakat. -
robi-k
őstag
válasz
liszi70 #90820 üzenetére
"Most épp nem egyszerű beállítani. Megpróbálhatom, de attól mi változna? 24p az MKV is, azt nem jeleníti meg, 24p a lite BD azt sem jeleníti meg, 24p a menüs BD, azt megjeleníti"
AVI, mkv lejátszása során a Dune saját mediaplayer-re működik. BD lejátszása esetében a Sigma mediplayer-re működik 24P-ben, ezért is látható a TV-n jelelmaradás BD indítása során (újrainicializálás). -
robi-k
őstag
válasz
liszi70 #90813 üzenetére
Próbáld meg a Dune kimenetét beállítani fix 24p-re. Mivel a Denon-od csak átengedi a HDMI jelet (nem rendelkezik teljes HDMI 1.3a megfelelő tulajdonsággal), nem működik nála a HDMI EDID, így a szerencsétlen TV nem tudja megállapítani, hogy milyen tulajdonsággal rendelkezik a forrás.
-
dunkel
őstag
válasz
liszi70 #90663 üzenetére
Ez nem ökölszabály csak az én tapasztalatom. Mindenki úgy élvez ahogy neki jólesik.
majd ha átviszed hozzá a gs20-at akkor fog kiderülni az igazság.
Sajnálom az electrákat, de lehet jobb így, nem akartad/tudtad kiszolgálni ha jól emlékszem.Devil-k: rendesek, kb. 1 hete megemelték vagy 20%-kal az AQ cuccok árát.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
liszi70 #90461 üzenetére
Sony STR-ND 1030 és Dali Ikon.
Szépséghiba a dologban , hogy kb fél hangerő kellett hozzá....
De 25-30 Hz-en gyönyörűen "muzsikál"
Bár nem "vakteszt" volt tehát a tudata, hogy milyen freki és milyen hangerő van ....
Normál hallgatási körülmények között kb 20Hz-től hallom.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
liszi70 #90283 üzenetére
nem érted. az a 3 cső,mind egy szteroidos shotgun, engem a macaudio legrémisztőbb borzalmaira emlékeztet.
nem a rezonáló vaslemezre, és a fekete csillogó felületre gondolok. nekem a letisztultság eszembe nem jutna erről a cuccról, inkább az amcsi nyomulósság jut eszembe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vicces képek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Magisk
- Milyen egeret válasszak?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Forrasztásról mindent az alapoktól!
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3105
- iKing.Hu - Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 8 GB RAM / 256 GB tárhely Használt, karcmentes
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest