-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
taknyí
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #101405 üzenetére
Elfelejtetted, hogy az ideális pozíció (ami igaz nehezen kivitelezhető egy élettérben) az egyenlő oldalú háromszög a frontok egymáshoz és a hallgatási pozícióhoz viszonyítva. Ha ez meg van (kihúzva, beforgatva), akkor ne rakd közelebb egymáshoz őket, ha nincs meg akkor örülj, hogy figyelmeztetnek rá. Nézd el a profiknak (nem magamra gondolok isten mentsen tőle), hogy már homályba vész az emlékezetükben milyen ökör megoldásokra is képesek a magamfajta zöldfülűek ,így nem kellő részletességgel adják át tapasztalataikat (pl. ha mozgatod a hangfalakat, akkor emeld, ne húzd a talajon...). Egyébként nekem is úgy van mint ahogy te tetted, tudom, hogy összébb kellene tennem, mégse rinyálok...
-
devil-k
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #101402 üzenetére
A legjobb megoldás az lesz, hogy majd úgy helyezed el, ahogy neked tetszik és akkor nincs az, hogy kire hallgattál és kire nem hallgattál. Kitől kaptál "rossz" tanácsot és kitől kaptál "jó" tanácsot. Én, amit eddig itt kaptam tanácsot (bármilyen stílusban) és megfogadtam, az mind bejött nekem, amiért hálás is vagyok. Egyik sem volt rossz és sokszor a többiek ébresztettek rá arra, hogy hogyan is kellene és miért. Volt aki kedvesebb volt, volt aki nem, de igazság szerint l*szarom ezt a részét, mert senki sem akart rosszat. S ezt a mai napig fenntartom.
Az, aki meg privátban hergeli az embereket egymás ellen, az minek jár ide? Elsüllyedhetne szégyenében.
-
adodaniel
őstag
válasz
Húha, itt valamit nagyon félreértettél.
A frontokat pedig ne dugd be a sarokba, hanem majd húzd ki és forgasd magad felé.
Ez pont azt jelenti, hogy ne szorítsd be a sarokba, vedd ki (akár) a szekrény elé.
Másik dolog, hogy olykor-olykor idetéved valaki tanácsért, nem tetszik neki amit kap és akkor jön a már korábban is említett "rinyálás". Igaza volt devil-k-nak. Ha nem tudod jól elhelyezni, mert az hogy néz már ki?, akkor felesleges pénzkidobás az egész. A jó elhelyezés ingyen tuning. Hiába veszel 200k-ért cuccot, mégis könnyen meglehet, hogy ez miatt nem leszel előrébb a hangprojektorhoz képest se. De ez is világosan le lett írva korábban. Tetszik, nem tetszik, ez van. Ez tényleg nem laptopkérdés, ahol bőven elég tudni, hogy mi van benne... -
Tamoo
nagyúr
válasz
Az elsőnél a ne dugd be a sarokba nálam azt jelenti, hogy rakd a szekrény elé. Nem gondolnám, hogy ezzel "meghazudtolta magát".
Ha ezt nem teszed meg (megértem, hogy miért), akkor a dobozokban benne marad a tudás nagy része. Ettől függetlenül még az is lehet, hogy neked megfelel és dísznek is jó... -
Tamoo
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #101399 üzenetére
Igazából fogalmam sincs miről van szó és nem is érdekel annyira, hogy visszaolvasgassak mindent.
Ha rám is célozgatsz, akkor legalább mutasd meg mikor hazudtoltam meg magam.
Olyan volt már, hogy megkövettem magam... meg még biztos lesz is. Holtáig tanul az ember. (Jó esetben.) -
dio001
tag
válasz
B-L-A-C-K #101368 üzenetére
Egy picit későn olvastam,de válaszolnék én is neked. Devil-K, jött ki megnézni az új összerakott rendszeremet. Én anno. betettem a tv mellé 2 oldalra a frontokat, mert jól néz ki és szól is valahogy. Devil-K jött és az egész mindent átforgatta szinte, a frontok a szekrénysor elé, a sorrundok beforditva stb. Hááát nem hittem a fülemnek hogy 40-50 centi mozgatással és forgatással mennyivel jobb lett a "hangkép". És még mindig lehetne állítgatni.
-
devil-k
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #101389 üzenetére
Minden bántás nélkül, szerintem maradj meg a hangprojektornál... Semmi értelme, hogy belefogj ilyen vekengések közepette. Volt itt nemrég egy fórumtag, aki szerint a kábelelvezetés a szegőlécben milyen tré, mert a szegőléc ódivatú és egyébként sem megy az ő "dizájnjához". [link]
Szegőléc dizjános legyen, az egész házimozi pedig lehet retek a divx-es filmekkel együtt.
-
mp54
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #101366 üzenetére
A frontok kifordítása megoldható, de hogy a szekrény elé rakjam őket beljebb az számomra felejtő, hiszen hogy nézne ki úgy..
SZERINTEM nem rosszul, egyébként a jó/jobb hangzás érdekében kell a kompromisszum egy nappaliban.
Lásd ezt pld:
#90681) mp54 (Ezt hogy kellene linkelni?)
A hangdobozok köré kell a szabad tér...
A bútorból is kivehetsz egy elemet és akkor nem bútor előtt lenne.
Én a hátsó dobozokat a hátsó falra tettem, polcra, megfelelő magasságra és beforgatva a hallgatói pozícióra.
Most meg nemrég a sarokból kihalt a növény, és gondoltam mi jól nézne ki két álló hangfal ide
Hát ez csakugyan komolytalan hozzáállás hangügyileg... -
MasterMark
titán
válasz
B-L-A-C-K #101370 üzenetére
Megerősítést nem nagyon fogsz szerintem kapni. De ez nem kell, hogy megakadályozzon bármiben is.
Se a Taga szettet, se ezt az erősítőt nem ismerem, így ebben nem tudok véleményt mondani.
(Illetve tudok.A HK jól néz ki külsőre, bár itt sokan nem nagyon szeretik valamiért.)
-
Spuri2000
senior tag
-
MasterMark
titán
válasz
B-L-A-C-K #101260 üzenetére
Szóval.
Ilyen elrendezéssel valódi térhatásod nem nagyon lesz. Jönni fog hang innen is onnan is, de nem fog összeállni rendesen.
Bár a képen nem egyértelmű, de ha jól veszem ki, így messzebb lennének a frontok egymástól mint a hallgatási pozíciótól. Ami így túl széles lesz.
Megoldás talán az lehetne, ha a szekrény elé tennéd őket kicsit közelebb egymáshoz. Ha sehogy nem lehet mozgatni, vagy szétszedni a szekrényt.Mivel a kanapé a falra van tolva, ezért hátul már alapból rosszul indul az elhelyezés. De szerintem a falra kellene rakni így is mindenképpen. A dipól is jó lehet, csak ilyen olcsóbb szettben nincs ilyen szerintem. Ugye magasabbra kell rakni a surroundokat mint a füled magassága, de mivel itt elég közel van, ezért annyira magasra nem fog kelleni.
Ide személy szerint sokkal jobbnak mondanám a linkelt Dali C2-ket. Megfelelően alátámasztva talán oda lehetne rakni a szekrényre*, akkor közelebb lehet rakni egymáshoz, és a távolság is meg lesz. (Kihúzva a széléig, hogy minél kevesebbet szóljon bele.) Bár az aszimmetrikus magasság ezen pont nehezít. De ha az egész dolgot jobbra lehet tolni, akkor még menne is. Persze ehhez külön kellene még egy szubot is nézned, és kicsit több is lenne a végére.
Egyébként pedig visszaolvastam, és devil-k is lényegében ugyanezt mondta. [link] [link]
Ahham közben már azt is olvasom miért is nem akarod falra tenni. Hát akkor sokmindent nincs mit tenni, állvány kell, de azzal nem fogod tudni olyan szögben beállítani ahogy neked kellene szerintem. Ráadásul a magasság is nehezebben megoldható.
Azt is olvastam, hogy hogy kezdődött. 50 ezerért szerettél volna valami jó házimozi szettet.
Már legalább fél éve linkelgeted azt a Taga szettett, és észrevettem hogy már régebben is bajod volt azzal, hogy te normálisabb két nagy álló hangfalat szeretnél. Miért? (Nem szól jobban azért mert nagyobb.**)
Miért nem veszed meg azt? Ebben a kategóriában nem sok a tapasztalat, mert aki ilyet vesz az utána általában nem jön fórumozni. Hallottad már a Tagát?Ha nem hallottál még rendesebb rendszert akkor az is "jól" fog szólni.
Egyébként már nem is tudom, mennyi lenne a keret? Erősítőd már van?
Amúgy ide és hasonló elhelyezésekhez szerintem majd pont az Atmos hozhatna jelentős javulást majd.
*Tudom, hogy ellentmond a kódexnek, de valahol kell a kompromisszum.
**Tudom, hogy ez nagyon ferdítés, de a lényeg ez. -
Jaded
őstag
válasz
B-L-A-C-K #101228 üzenetére
Szia!
Nekem ez van dió színben:[link]
Ez menne a bútorokhoz is. Nekem nagyon bejött, ahogy telnek az órák úgy hallom egyre jobb lesz. A surrroundok picit viccesek, de annyira nem rosszak. Idővel majd én is cserélem őket jobbra, de pénz hiányában maradnak. Van itthon egy Diamond 8-as szett, azok után nekem ez pozitív csalódás. -
Norbi 72
veterán
válasz
B-L-A-C-K #101271 üzenetére
Dipól háttereken nem gondolkodtál?Ilyen közeli hátsó falon az lenne a legkevésbé kompromisszumos.
(#101318) kinai9 Ezekből egy szavazat a Quadralra.Vagy méginkább a Gergő álltal ajánlott JBL.
(#101315) dualcore A Dali minden téren remek hangfal,a JBL moziban,rock-ban jó.Ezeket ne hasonlitsd a Wharfi szetthez,nem egy kategória.
-
devil-k
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #101268 üzenetére
Ezt a képet a surroundról raktam be. Valamit most összekevertél.
Ezt a képet azért is mutattam meg, mert múltkor volt az az ötleted, hogy a kanapé sarkaira rakod a dobozokat.
A front előtt meg ne legyen semmi se, ami le tudja fogni a hangot bármilyen téren. Magyarul ne szoríts be, ne rakj elé semmit sem... stb.
-
devil-k
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #101263 üzenetére
Az a baj, hogy az az "L" alak teljesen bekavar a bal oldali frontnál, egyébként meg lehetne oldani a dobozok elrendezését tisztességesen. Különböző "trükkökkel" meg lehet növelni a surroundok magasságát is. 5-10 cm-es grántilap + tüske az állvány alá és máris magasabban van az egész és nem lesz instabil sem.
-
devil-k
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #101260 üzenetére
Amit írtam, azt most is fenntartom, csak annyival egészíteném ki, hogy surroundok olyan magasságban és pozícióban nem lesznek jók.
Szerk.:
Viszont most látom, hogy a bal oldali front nagyon nem lesz úgy jó, mivel a kanapénak a széle teljesen odalóg, szinte eltakarja majd azt a frontot és lefogja a hangot. Ez a baj ezekkel az "L" alakú dolgokkal. Pedig egyébként működne a leírás.
-
MasterMark
titán
válasz
B-L-A-C-K #101255 üzenetére
Nem vezetett félre, az eredeti tervnél az is jobb, de nem a legjobb.
Ha érdekel később leírom részletesebben is, de most mobilról nem fogom. Addig egy alaprajz, vagy több fénykép nem ártana.
Most nem azért, de ott te értelmeztél valamit rosszul. Sőt ki is van emelve hogy a front nem lesz jó a sarokban...
-
Oldfighter
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #101236 üzenetére
Ugye nem akarod majd beszorítani a frontokat oda? Nekem túl szélesnek tűnik a front oldal; fél-fél métert bőven le lehetne fűré.....csippenteni a bútorokból.
"...Ami valamilyen szinten megérthető mert sokan a jóhoz vannak szokva, és másnak se akarnak sz@rt ajánlani, de sok esetben az igényeket kellene szem ellőtt tartani... Azaz aki 100 ezerért keres szettet egyértelmű nem szuper minőségre számít, sokan meg ezt nem tudják felfogni..."
A megállapításod első fele pontosan így működik. Az igényeket és felcserélném a lehetőségek szóra ebben az esetben, mert jóformán a következő megjegyzésem, pont a kijelentésed második feléhez csatlakozik.....De sajnos igen, nagy százalékban szuper minőséget keres ekkora összegből. Azaz, az igényei túlnövik a lehetőségeit.
-
Dorian
félisten
válasz
B-L-A-C-K #101236 üzenetére
Ez egyrészt minden más topikban, más témáknál is így van, hiszen minden topik-törzslakónak az adott téma a szíve csücske.
Ill. ha az ittenieknek abban az alsó kategóriában nincsenek konkrét tapasztalataik, az ebbe az árba beleférő cuccokkal, úgy nehéz jó szívvel ajánlani bármit is.(#101241) devil-k :
Messze nem csak a mebránátmérő számít. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #101213 üzenetére
én sem rossz szándékkal írtam amit írtam, de pontosan úgy van ahogy leírtad. ajánlani én senkinek nem ajánlgatom, mert nem szeretek csuklani
szimplán csak megemlítem az adott árfekvésben, mint alternatíva.
azt mondom amit itt a nagyok, meg kell hallgatni őket.
nekem bevált, bár az is lehet igaz hogy, nem vagyok "igényes" zene terén, és ezek függvényében szépen szólnak...
de osztom a véleményeteket hogy nem egy Dali kategória (mert hogy még az ünnepeket alatt meghallgattam egy Dali párt).
Még az én bot fülem is hallja a különbséget a kettő között -
Tamoo
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #101205 üzenetére
Aki ilyet vesz, annak általában ez az első valamire való szettje, nyilván hogy dicséri
de általában sok tapasztalat nincs mögötte. Ettől persze még lehet ár/érték arányban nagyon jó, csak elképzelhető, hogy az Ő véleményük sem ér többet mint a Tiéd... plusz Neked kell hogy tetsszen.
Az két pár C2, szóval csak egy szub kell.
-
törölt tag
válasz
B-L-A-C-K #99050 üzenetére
100 ezer Huf pénzért csak Pioneer szettet kapna. Én sem akartam 50 ezernél többet költeni erősitőre tavaly előtt, mert Pioneer VSX-323-at vettem akkor... és már elmondtam itt jópárszor mi lett a vége. Szerencsésen meghibásodott.
Yamaha RX-V 377-et vettem most, és ez de mekkora a Pioneer-hoz képest.
Itt most hangfalszettről is szó van és azon nagyobb hangsúly van mint magán az erősitőn. Inkább egy középkategóriás erősitő egy kiválló hangzású, drága hangfallal hallgatva mint forditva... mint egy gyengébb CPU és erőssebb VGA. Ezek igaz, többe kerülnek, na de nem elérhetetlenűl magas ez az ár... de most akcióban olyan hangminőséget kap amivel évekig elégedett lehet.
-
adodaniel
őstag
válasz
B-L-A-C-K #98869 üzenetére
AVX-en Hubaudio-val csináltattam anno a surroundoknak állványokat, postával együtt megállt 20e-ből. Fekete szín, vastag lemezek és egy 80-90 centiméteres csőelem. Könnyű összeszerelés, minőségi munka. Nyilván minél csicsásabbat akarsz, annál inkább zsebbe kell nyúlni, de korántsem kell 40-50e-kről beszélni.
-
devil-k
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #98796 üzenetére
"Mivel abban sem vagyok 100%-ra biztos hogy kell e ez a projekt nekem"
Akkor ne vágj bele!
Több itt a bizonytalanság, mint az izgalom. Vagy aludj rá még 1-2 hónapot, menj el és hallgass meg rendszereket. Általában az meghozza a kedvet úgy, hogy másra sem fogsz bírni gondolni. Mivel budapesti vagy, könnyű dolgod van. Szerintem ha Norbinak felajánlasz 1-2 üveg sört vagy egy kis pálinkát, szívesen lát, már úgyis benne van ebben.
-
devil-k
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #98789 üzenetére
Kábelt ajánlani marha nehéz dolog. Jó szívvel és kipróbálás nélkül én nem mernék rábökni egy "ismeretlenre" és azt mondani, hogy ez tuti, hogy a te rendszeredben megállja a helyét. De ahogy Norbi is írta, attól is függ a kábelvásárlás, hogy mikor váltanál felfelé?
(#98792) vendingo
Nekem volt X2000-m. Mozira/BD koncertre vállalható kb. max. 20-23 nm-ig. Sztereóban csúnyán elvérzik.
-
-
whatnot
őstag
válasz
B-L-A-C-K #98689 üzenetére
Nem csak DP288 van, ott van a FI-70.
Sajnos a hangjáról nem tudok nyilatkozni, még mindig szervizben van az erősítőm. És mivel kisebbek a hangszórók, subláda nélkül gyanúm szerint nemigen érdemes nekifutni, nekem WS-320 ládával együtt jött a komplett szett.
Front.
Center + surround.
Zongoralakk fekete az egész. -
válasz
B-L-A-C-K #98681 üzenetére
OK! Ha tetszik, akkor legyen állvány. Nem tudom az mennyibe fáj, de ha túl drága akkor érdemes megnézni a Quiklok állványokat is. Itthon nagyrészt az egyik legolcsóbban beszerezhető volt, amikor én vettem a sajátom. Van is az általad kinézetthez hasonló.
-
válasz
B-L-A-C-K #98667 üzenetére
Én a hátsókat a falra tenném inkább a helyedben. Korábban nekem is állványon volt, de sokkal esztétikusabban néznek ki most a falon. Szerintem nálad is így lenne, elég szép az a nappali, nem biztos, hogy illene oda az állvány.
A borokat viszont, ha már nem megfelelő hőmérsékleten vannak, fektetve kéne tárolni, mert így biztos tönkremennek abban a szekrényben. -
devil-k
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #98667 üzenetére
Előtte mindenképp ki kellene próbálni, hogy melyik lenne a megfelelő magasság neked és úgy elgyártatni az állványt. El lehet a csőben vezetni a kábelt, de akkor nem tudod feltölteni homokkal.
(#98670) laszlo168
Lőnél egy fotót erről az állványról? 2-3.000 Ft pedig irreálisan olcsó.
Tammo
Egyetértek, de az is lehet, hogy a fénykép a csalóka.
-
devil-k
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #98664 üzenetére
A hivatalos THX ajánlás szerint a fejedtől (fül) legalább 60 cm-re fentebb kellene rakni, de ez nem szent írás, próbálgatni kell. Semmilyen térhatás nem fog kialakulni úgy, ha a kanapé támlájára (oldalt) rakod ilyen magasságba. Nekem egy pár állvány volt postával együtt 22.000 Ft.
"~45 centin lenének így azt hittem elég, "
Ha lenne kutyád vagy macskád, nekik okés lenne, de gondolom Te nem a földön fogsz ülni?!
(#98666) laszlo168
Nem értem a kérdést.
-
devil-k
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #98658 üzenetére
Elhelyezés:
Az erősítő ott okés lesz, de majd középre rakd. A centert NE rakd be abba a boxba! A TV-t rakd a falra konzollal, alá pedig mehet a center. A frontokat pedig ne dugd be a sarokba, hanem majd húzd ki és forgasd magad felé. Igen, a szekrények miatt zavaró lesz, de rakjatok oda olyat, amit ritkán vesztek elő!
A hátterek a falon lesznek vagy állványon?
Illetve ami kellene: NAGY, vastag szőnyeg!!! És 1-2 kép a falra.
-
-
Csabroncka
addikt
válasz
B-L-A-C-K #98382 üzenetére
Akkor olvasd el ezt, nap mint nap előjön ez a probléma. Kulturált megoldást kell találni a dolgokra - lehet -
-
devil-k
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #98375 üzenetére
Most hogy jött ide a pénz? Teljesen másról beszélsz... Amíg nem tudod megoldani egy erősítő szellőzését normálisan, addig teljesen mindegy, hogy 50.000 Ft-ba vagy 500.000 Ft-ba kerül. De ha tönkre akarod tenni, akkor viszont csináld. Mindenki arra szórja el a pénzét amire szeretné.
#98378) B-L-A-C-K
Az első hozzászólásban is benne van, hogy NE pakolj semmit sem az erősítőre. Ökölszabály.
-
BBéci
legenda
válasz
B-L-A-C-K #94962 üzenetére
Egyrészt nem írta, hogy abban az árkategóriában keres kábelt, csupán feltett egy kérdést. Másrészt nem ajánlottam az AudioQuest Diamond megvásárlását, csak felhívtam a figyelmét arra, hogy olyan is létezik.
Tetszik érteni?(#94961) bzoley
Az aranyozásnak a csatlakozó külső felületén valóban semmi értelme, viszont belülre, ahol a fény kilép, már kell, mert a műanyagot nem tudják olyan simára polírozni, amilyen a nemesfém bevonat. De a gyártástechnológia miatt kívülre is kerül belőle. Ha zavar, csiszold le. -
-
zolaas
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #85054 üzenetére
Csatlakoznék Bbécihez:A menühang az első, amit kikapcsolok, ölni tudnék, annyira idegesít. Szóval passz!
utánna következik a Mp/htpc hangok tiltása, majd az erősítő csipogása (ha van). Minek neked az a menühang egyébként, ha nem titok? Gondolkoztam rajta vagy félórát, de nem tudom elképzelni a helyzetet, hogy hiányozna
Mondjuk attól még lehet olyan -
Dexar007
veterán
válasz
B-L-A-C-K #79213 üzenetére
Ez akkor nekem is kell.
Nem akartam megint beiirni,ugyhogy inkabb visszaolvastam.Evente 1x-2x mindig eldontom,hogy veszek valami also-kozepkategorias szart,de aztan persze,hogy nem lesz belole semmi.
Vegul rataltam B-l-a-c-k- problemajara,ami egy az egyben megegyezik az enyemmel.: nincs tul sok helyem/nem tudom az 5.1 et elhelyezni,esetleg egymas melle az 5 hangszorot- nem vagyok erzekeny a hangminosegre (eddig is a tv hangszoroit hasznaltam- 65ST50,ami ekkora meretben nem is olyan szar)--
Nalam is a z5500 koruli hangminoseg a cel, lehetoleg minel kevesebb vezetekkel nem tul sok helyet foglalva,vagyis hangprojektor kell.
Esetleg a Tamoo altal linkelt .: turm is erdekes lehet,ha jobban jarnek vele. Szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest