- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Erős, de energiahatékony lesz a Dimensity 9500
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
axwel18 #84409 üzenetére
értem, köszönöm a válaszod
én is a CAV mellett voksoltam és már meg is rendeltem, holnap elvileg ki is hozzák házhoz
Sanci38 Urrnak köszönhetően, a CAV mellett döntöttem
arról nem is beszélve hogy sokkal szebbek
és mégis csak vadi új és az ára 45000 ft szegeden házhoz szállítva -
Szaszabond
aktív tag
válasz
axwel18 #84347 üzenetére
Szia köszi a tippet. Ezek az ATC forgalmazott hangfalak milyenek egyébként? Mármint a CAV pl. vagy EZ az 5.0 set . Éppenséggel ezt néztem ki mert a design bejön nekem. Használt már ilyet valaki? Még egy designban és színben illő SUB kellene mellé...
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
axwel18 #72108 üzenetére
Ne a teszteket nézegesd. Azok legjobb esetben is csak a saját láncukon, szobájukon érvényes eredmények. Rossz esetben még a főszerk is beleszól, hogy legyen hirdető.
Tisztelet a kivételnek. Egy rendes teszt több láncban is vizsgálja az adott cucc képességét, és el képes vonatkoztatni a tesztelő saját izlésvilágától. Nonplusultra meg az lenne, ha még élmény is lenne olvasni. No, ilyet nagyon ritkán látok, és nem a párszázezres cuccokat szokták ilyen teszterek hallgatni.hallgasd meg két tök különböző lánc végén mindkettőt, így már le tudod szűrni az igazat a saját izlésedhez mérten.
Egyébként anno az obsidian tényleg tök meglepő hangot adott 120 vagy 150rugós 5.0 árához mérten. Dalikat meg magam részéről nem nagyon szeretem.
-
Sefter
veterán
válasz
axwel18 #72102 üzenetére
Igen hasonló körülmények mellett (c6 nálam, obsidian a szomszédban..), kitartok amellett, hogy a Wharfi nem egy kategória a Dalival..azt aláírom, hogy nem mindenkinek jön be a Dali-hang, a zensor sorozatot egyébként Én sem szeretem szemben a jbl Es-el
Ízlésről pedig csak azonos kategóriában beszélhetünk (vajas vagy zsíros kenyér ok, de vajas kenyeret a pármai sonkás baguette-el összehasonlítani nincs értelme) most éhes lettem miattad..
A Polk-Mission-Heco-val meg egyet értek -
-
Rebell
senior tag
válasz
axwel18 #72102 üzenetére
Köszi szépen a tippeket!
A Polk RTI A7 már nagy lenne 22nm-re? ha már 300fölé megyek, akkor ne 30ezren múljon a jobb minőség.
Csak valahogyan be kellene tervezni egy hallgatózást.
Még néztem a Zensor7 szettet is, ahogyan a review-kat olvasom a neten , kb. egy szinten lehet a Lektorral. vagy vki ezt megcáfolná! ?
Tudom, hogy a drágább nem mindig jobb, de eléggé nagy árrés van a Lektor és pl. a Polk között (ha az eredeti árat nézzük).
üdv.
Toobee : nem rossz ez a "vödör" csak ki kell várni az időt, amíg bejáratodik.
Két év után teljesen más a hangja, mint amit most az üzletben hallgattam meg kiváncsiságból. És persze igényli a jobb kábeleket.
-
Warter
addikt
válasz
axwel18 #69584 üzenetére
Vegyél használtan Titan I-et, az lenne szerintem a legjobb talán vagy a Supra.
-
-
xtremetuning
addikt
-
KisTücsök
addikt
válasz
axwel18 #65765 üzenetére
Hát végül is tök mindegy melyik, se jobban, se rosszabbul nem fog szólni.
De az előző kábelemet egyértelműen lenyomta, szóval megérte a csere. Főleg, hogy ha akarom bukás nélkül továbbadhatom.
Majd a Luxor nagyon érdekel, de az már húzós lesz árban, legalábbis az eddigi kábeleihez képest. IC + táp + hf... Jó lenne majd mindegyiket kipróbálni, de szerintem egyszerre nem fog sikerülni, szóval majd külön-külön összevadászgatom.
Rebell : 8TC? pedig annak már nem két forint métere. De összességében jobb volt a Kimber, nem? Vagy ennyire nem illett a rendszeredbe?
-
Dorian
félisten
válasz
axwel18 #65757 üzenetére
Nekem is, a T3 a táp. De ettől még nem biztos, hogy hangfalkábelnek is jó.
Szerinte Fapaci már a Luxor vonalra állt rá, de írtam neki kérdést.
Amúgy most hallgattam először elektronikus-jellegű zenét, úgy igazából mióta fent van a Win Server.
Hát brutál milyen mélyek (megfogott és erőteljes) vannak. (Korai Orom - 2003 - Reflected) A rendszerem egyik hibája volt, hogy kissé terjengősek voltak, de így már ilyen tekintetben örülök. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
axwel18 #47497 üzenetére
az ebay tele van kiváló alkatrészekkel,gombokért,ezért felesleges mestereknek fizetni súlyos pénzeket.
a töltöanyag mennyisége az általában elég,azt nemigen kell bántani, a falra még érdemes ragasztani rezgéscsillapító anyagot,meg a jó minőségű vezetékek.
ezek jobb esetben (függ a dobozok méretétől) 20-30ezerből megúszhatók és akkor tényleg sokat dob a hangján a tuning. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
axwel18 #47489 üzenetére
no comment
magánvélemény,de amit magam megtudok csinálni,azért nem fizetek.
vezetéket,kondit tudok én is rendelni magamnak,amilyet akarok.Toobee:erre nem is figyeltem éppen
de tényleg hatalmas árzuhanás van,most kell bevásárolni.Gorbep:van focalról is fotóm,a régieket ma törölgettem telefonról,de valahol itt fent vannak még privátokban.
electrákról viszont megvan a komplett sorozat,minden hangszóróról,váltóról. -
gorbep
senior tag
válasz
axwel18 #47480 üzenetére
Tehát a hangfal nem a százezres kategória, és úgy cserélgettem a belső kábelezést, hogy közben a külső kábelezésem nem változott...
De szerintem ezen megállapítások erősen rendszerfüggők....csak arra akartam rávilágítani, hogy néha a papírforma előre mutató cserék néha zsákutcák, néha az egyszerűb olcsóbb megoldás a jobb hangú..... és akkor ez szerencse....
Valamint, hogy néha az olcsóbb nem hype-olt , csúnyább alapanyagok a jobb minőségűek....
Pl hogy az ellenállás huzalból tekert bifiláris indukciószegény ellenállás veri a 8e JMF-osat 200 JMF-ból....( szintén személyes tapasztalat, de még a vörös REMIX "izzós" ellenállás is a maga 40 éves korával
)
-
gorbep
senior tag
válasz
axwel18 #47476 üzenetére
Háát.... nem a HABIA volt az egyetlen, ami után visszakerült a CAT7, próbáltam pont a Sinus Live-ot is... annál még a HABIA is jobb volt....
Nekem nem tetszett annyira, mint nektek.......
De hát ízlések és pofonok, vagy csak a Bösendorfer nem szerette, nem volt meg a szinergia..... csak azért írtam, nem mindig a színvonalasabbnak tűnő megoldás a jobb... Pedig ez nem a százezres kategória.....
Nekem a CAT7-el elevenebb volt a hang, és sokkal jobb volt a térhatás. Az tény, hogy a sinus nem húzott úgy magasba, mint a HABIA. DE a CAT7úgy volt jó hogy rajta hagytam az ALU fólai árnyékolást, és nem fonogattam....
És ugye most belső kábelezésről beszélünk? Mert én arról.....
-
Tamoo
nagyúr
válasz
axwel18 #47476 üzenetére
"Cat 7-est mondjuk ha csak egy "olcsó" Sinus Live-ra cseréled megint jobb lesz a hang"
Erre azért nem vennék mérget. Mondjuk előttem a lehetőség, hogy összehasonlítsam őket, mert van nálam mindkettő, csak nemigazán van kedvem hozzá.
Pedig még objektív is tudnék maradni, mivel egyiket sem tervezem használni.
-
gorbep
senior tag
válasz
axwel18 #47467 üzenetére
Mi a baj a CAT7-es kábellel? az 1400 Mhz-es igencsak jó anyagú.....
Nézz szét itt, hogy a több milliós általatok istenített hangfal csodákban milyen f@s belső kábelek, alkatrészek vannak néha....
Félre ne értsd, nem leszólom őket..... a hangjuk a lényeg, nem az, hogy milyen kábel van a belsejében..... tőlem akár szöges kerítésdrót is lehet benne, ha azzal szól jobban... a lényeg a végeredmény
UI: AZ én hangfalamban a CAT7-et cseréltem teflon szigetelésű ezüstözött HABIA kábelre, egy nap után a kukából szedtem ki, és raktam vissza a CAT7-et.....
-
rgeorge
addikt
válasz
axwel18 #46448 üzenetére
8 napig vissza kell venniük indoklás nélkül, de a vevőnek kell a visszaküldést intézni/fizetni, és 30 napon belül kapja vissza a pénzét. Szerintem itt az asztalborogatás minimum, mert nem újat kapott, pedig azért fizetett. Nem a termékkel általában van baja (amire a 8 nap való), hanem hibás teljesítésről van szó.
-
-
cekkk
veterán
válasz
axwel18 #46063 üzenetére
Oké, de évekkel ezelőtti hsz-t előszedni, és azzal igazolni a te véleményedet nem fer szerintem.
Én is azt mondom mint sok más ember itt a fórumon, meg kell hallgatni és azt venni amelyik tetszik. Egyéni ízlés kérdése , attól hogy 5 ember ezt javasolja a másik 5 meg az ellenkezőjét senkinek nem lesz igaza, ézért is kerülhetünk tévútra és veszélyes a fórumozás
-
Valkűr
addikt
válasz
axwel18 #46055 üzenetére
Köszi, nincs több kérdésem mindenre válaszoltál ami érdekelt...Ez azt jelenti, h amit te írsz az szentírás, amit a másik mond az smafu? Magyarul mindenkinek a te, vagy 1-2 másik ember ízléséhez kell alkalmazkodnia és vásárolnia a saját pénzéből? Nem az volt a baj, h a Wharfedale jobb vagy sem, hanem az, hogy évek óta ezt szajkózod bármiről is legyen szó..Mindig ott lesz vége a mondatnak, h a Wharfedale az a legjobb..De nekem tök mindegy, tőlem megveheti azt amit te ajánlasz neki, csak épp ez nem a helyes irány...
-
Valkűr
addikt
válasz
axwel18 #46049 üzenetére
HA a Concept mellé teszi minőségben akkor hogy lehet jobb a Zensortól, miközben az jobb mint a Concept!
És képzeld veled ellentétben én meg is hallgattam őket, nem csak a hasamra ütök, csak mert megrögzött Whardfedale fan vagy, és minden mást leszarozok...
Szerintem jobban jár, ha saját fülére hallgat, és nem a te elfogult tippjeidre...Amúgy is jobb, ha az ember maga dönt és nem más helyette...
-
Valkűr
addikt
válasz
axwel18 #46043 üzenetére
Te tuti beteg vagy barátom, mi vagy te a Wharfedale képviselője, h ilyen gerillamarketinget csinálsz nekik? Ezt olvasom évek óta, nem unod még? Vagy fizetnek neked érte?
Minden alkalommal, minden Wharfedale dobozra ezt mondtad...Garantálom 90 százalékát még csak nem is hallottad...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3106, 100% Akkumulátor
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest