- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zigi
senior tag
válasz
Dagidög #156931 üzenetére
Szia. 1. Nem írtad milyen tv, de samsungnál pl. be kell kapcsolni az egyes bemenetekhez a uhd colort. A win-ben wcg hdr-t nem kapcsolod be.
2. A filmek 4:2:0 ban vannak, tehát filmezéshez az a legjobb beállítás a kijelződ színmélységével. Viszont ha játékokat is futtatsz akkor 4:4:4 a jobb, mert egyes játékokban 4:2:0-ban nem jól jelennek meg a színek. Vagy váltogatod.
3. Nem tudod kikapcsolni, mert csak oda ad hangot a vga ahol kép is van. Kiterjesztett kijelzőnél be lehet állítani más felbontást az erősítőnek és az elsődleges kijelzőnek is. Így 4k megy a tv-nek és 1080p az erősítőnek. -
Mankó
veterán
válasz
Dagidög #156805 üzenetére
Félre értettél, most is van sub, egy JBL Studip 250p.
A Boston eredeti subja lefele sugárzó volt és akárhova tettem a szobába még kis hangerőn is rázta a bútorokat, meg a padlót. Nagyobb tér kellett volna neki, legalább fél-, 1 m-re mindentől - na de mégse tehettem a szoba közepére. Nagyobb térben egyrészt megcsillogtathatta volna a tudását, másrészt a szomszédok se akartak volna megölni. A JBL-el nincs ilyen gondom. -
mettek
addikt
válasz
Dagidög #154837 üzenetére
Én oled tv-ről váltottam projira. Amikor megvolt meg a tv-m akkor elmentem egy közvetett ismerőshöz és megneztem a sony hw55 projektorát. Engem akkor nem nyűgözött le főleg a kontraszt miatt pedig az a projektor 800ezres kategoria volt anno.
Aztán eltelt egy év és belevágtam mégis. Vettem egy Benq w2000 projektort, a tv elment. Nyilván sehol nincs a kontraszt egy tv-hez képest de házimoziba illesztve a projektort olyan élményt ad ami bőven megéri ezt a kompromisszumot (szerintem). Aztán innen léptem feljebb Epson 7300-ra aminek a képére ha ránézek akkor sokszor mosolygok mert nagyon jó képe van. Ez se ad tv képet de emellett nem is hiányzik. Van a hálóban egy jobb sony led tv és nem érzem ugy hogy azon jobb lenne filmet nézni..sőt inkább ellenkezőleg.
Azzal szamolnod kell hogy az a Benq egy belépő proji. Kicsit hangos is lehet illetve képben sem egy csúcs de kezdésnek jó. Illetve nézd meg a kezelési útmutatóját mert bagyon pontosan kell elhelyezni a vetítendő felülethez képest. Ahogy mész feljebb a kategoriákban úgy egyre halkabbak, jobb kepet adnak és rugalmasabban helyezhetők el.
-
-
windlord
őstag
válasz
Dagidög #152866 üzenetére
Ki kell dobni a htpc - t, van topicja...
Igen, van. De itt arrol van szo, hogy igenis be lehet illeszteni akar/sot proci helyere.
Bizony nem plug&play megoldas, kicsit kell babrani..., de ez egy muszaki forum, csak nem annyira gaz.Itt van erosen berogzult demagogia.
Nem jo, mert nem.
Azert jo, mert.Vagy azert nem fogadom el, mert uj es ismeretlen.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dagidög #152866 üzenetére
Én jól elvagyok vele, még/már az sem érdekel, hogy ennyien szapulják.
Úgysem igen adom el, valószínűleg tőlem megy nyugdíjba. Hozzá illő dobozokkal kell hallgatni és akkor nem lesz "fátyolos". A torzított, harsány, hatásvadász hangot nagyon nem bírom hosszabb távon, lehet én vagyok a Denon célközönsége.
Sokan belépő, alsóközépkategóriás rendszerekben hallgatják meg a régi felsőkategóriás vasakat, amiket már bagóért meg lehet venni... aztán elkönyvelik valamilyennek, valós képet nem is kapnak róla.
-
-
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Dagidög #152226 üzenetére
Klipsch R-112SW, RW-12d, és 2x R-12SW. Az első felelős csak az LFE-ért 20 Hz-ig (alacsony hangerőn 16-ig le tud menni), második a 20-60 tartományt simítja a szobában, a maradék meg vágós láda, illetve 60+ simítás. 25 nm-re vannak, előtte egy R-115SW volt, csak a hangerő kúszott szépen felfelé, szóval eladtam, és ez mind annak az árán jött használtan.
-
markussandor
senior tag
-
válasz
Dagidög #152044 üzenetére
Felhívtam a boltot, és mondták, hogy volt egy Ultra 16 (SB4000 nagytesója) mélyládájuk, ami szintén elhalkult és panelcserére szorult. Csak pont 2 hete van nálam és eddig bírta? Még jó h garisan vettem és nem használtan. Hétfőn jönnek ki hozzám megnézni, hogy mi lehet az oka, AVR vagy subwoofer...
-
-
Hohocali
aktív tag
válasz
Dagidög #151678 üzenetére
""nem foglalkoznak olyan külső körülményekkel a hangerő állításakor, mint pl. a hangfal távolsága." - már hogyne foglalkoznának vele, beméréskor lemegy a fáziskorrekció, még ki is írja a távolságokat."
Persze, hogy foglalkozik a hangfalak távolságával, én csak a hangerő állítására értettem.
Akkor ez úgy működik, hogy a fő hangerőállító egy relatív szám csak (0-100%), aminek nincs köze az AVR teljesítményéhez? Azaz, ha berakok egy 500W-os AVR-t egy nagyon kicsi szobába, akkor a max hangerő (100%) is lehet, csak 100W-ot használ fel (azaz nem tudom kihasználni az AVR teljesítményét)? És ennek az ellentéte, ha berakom egy nagyon nagy szobába, akkor pl. 50% felett már nem hangosodik, mert elfogyott az erő az AVR-ből?Elfogadom, ha így van, csak ez így érdekes.
-
BBéci
legenda
válasz
Azért nem lehet ugyanolyan hangos, mert nem azonosak a rendszerek alkotóelemei és a helyiségek sem. Megpróbálhat az Audyssey referencia hangerőt létrehozni, de egy feleakkora teljesítményű erősítővel nem fog sikerülni, vagy csak durva torzítással. Ez utóbbit elméletileg nem engedi az Audyssey.
-
m3ss
veterán
válasz
nekem is ez tunt logikusnak azok alapjan amit audysseyrol olvastam. kulonben semmi ertelme nem lenne a dynamic eq-nak sem, mindenkinel mast csinalna
(#151665) Hohocali tuti van kulonbseg filmek kozott is. hobbitokat siman vegigneztem 0-as hangeron. hot fuzzt lfe savja miatt biztos nem kuldtem volna vegig 0-an. de a tron legacy lightcycle battle vagy a mad max is inkabb -6 korul hallgathato. en setupummal legalabbis. mind eredeti legjobb minosegu hangsav bluerayen.
-
-KP-
addikt
válasz
Dagidög #151552 üzenetére
nem kellene olyan nagy hévvel nvidia kártyákat ajánlgatni htpcbe, mert még mindig képtelenek kadenciahelyes lejátszásra
Az új amd-k bőven jók ilyen célra pl. rx550, 460, 560 stb. Ne adj isten az új Vega alapú igp-k, ezeket a kártyákat meg ezeket az igp-ket még passzívban is el lehet hajtani.
-
-
m3ss
veterán
válasz
Dagidög #151468 üzenetére
milyen erolkodod meg hangfalad van?
nincs olyan modszer ahogy nem probaltam. egy helyen. sok helyen. 1, 3, 5, 8 mintaval. fo hely kozeleben sok helyen. toe out-olt hangfalakkal, elore mutato mikrofonnal..idaig nem neztem melyik meres milyen korrekciot eredmenyezett, majd kovetkezoleg ranezek milyen kulonbsegek vannak. sztem nem sok diffi lehet ilyen teren, mert biztonyos jelenetekben mindig sok a magas. amig ki nem kapcsolom az audysseyt. de ez alapbol egy fenyes hangfal is...nekem pl a kollega triangle hangfala lapos volt fent fuvos hangszeres zenekkel...es jobb teret is csinalt a bower, de 2 kulonbozo helyen voltak, nem is mervado igy az osszehasonlitas.
nem tudom, lehet alapbol egy fenyes hangfalhoz szoktam hozza? erre meg radobott az audyssey egy lapattal. ctraltdel minap hallotta az en rendszeremet, mit szoltal a magas hangokhoz?nalam csak flat van meg audyssey. elobbit nem is hasznalom, mert boven tul vilagos...
"A hang straight decode-ban megy vagy alkalmazol valamilyen felkeverést"
ezt hogy erted? -
m3ss
veterán
válasz
Dagidög #151441 üzenetére
most neztem epp meg, elotte csak az elso 10 percet. nekem is sok volt mar, folyamatosan tekertem le a hangerot meg allitgattam mindent, szokasos beallitasokkal nem birta a fulem...kicsit tulzasba vittek az lfe-t.
(#151442) Dorian honnan tudod latatlanul ki mennyire tekeri tul a subot vagy alul...
amugy gyujtogetem a fulsiketito jelenetket tovabbra is, kapcsolgatok mindent...
es rajottem ha kikapcsolom az audyssey-t ugy ahogy van off-ra, akkor eltunnek a banto magas hangok...se dynamic eq se audyssey. csak dynamic eq nelkul meg a sub nem tetszik alacsonyabb hangerovel..na meg minden kicsit laposabb igy mint audysseyvel
-
Quetz
őstag
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Dagidög #150645 üzenetére
Na ezek már jó kiindulási pontok.
Kösz mindenkinek a segítséget.
Ha beszerzem a másodikat is,biztos jelentkezen még további útbaigazításér.Most még komám szubja van itt amit most vett és az én rendszeremen tesztelgetjük.
Igaz különböző márkára és teljesítményre is mint az enyém,de a 2 együtt úgy szólt elsőre is, hogy eldöntöttem nekem kell még 1 a rendszerbe. -
-
Quetz
őstag
válasz
Dagidög #149494 üzenetére
Először nagyon meglepő volt, hogy nem tűnik túl hangosnak a referencia hangerő szint. Sajnos a hallgatási pozíció problémás, egy közel négyzet alapú szobában balra eltolva van a tv/mozi részleg, így a mélyek nem optimálisak. De dolgozom rajta
De dedikált szobába, vászon mögé vannak még ötleteim, pl:
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Dagidög #149429 üzenetére
Persze, a TrueHD működik, a DTS HD-MA is, ha :X-et hallgatnál. Auro filmből nekem a HTTYD 2 és a Turbo van meg, az IMAX Immersive pedig a bevezetés szélén áll, de DCP-kkel már teszteltem otthon.
-
törölt tag
válasz
Dagidög #149260 üzenetére
" Én az összes képi mókolást kikapcsolom, a skálázást a PC-m videokártyájára bízom."
Ugyanígy teszek én is...
Sőt még a hangerősáv, illetve a beállítások menüt is kivettem, hogy semmi ne nyúljon bele a lejátszóm által küldött képi információba..
(#149259) m3ss Az a lényeg, hogy neked tetsszen.
Örülök, hogy sikerült megvenned. Használd egészséggel.
-
törölt tag
válasz
Dagidög #149153 üzenetére
A HDMI bitstream hang is tud különbségeket mutatni... Sokáig azt hittem, hogy nem, de meg kellett tapasztalnom az ellenkezőjét..
Mondjuk végeredményben teljesen logikus, hogy pl egy 20000ft-os bd, nincs felkészítve komolyabb hangtechnika eszközök kiszolgálására...
Szeretnék kipróbálni egyszer egy HTPC-t is, VoidXs-el volt erről szó nem is olyan régen. Állítólag azok a legjobb források... -
Quetz
őstag
válasz
Dagidög #148945 üzenetére
Ezekből a listákbol szemezgess basszus filmeket:
- the-low-frequency-content-thread-films-games-music-etc
- The Ultimate List of BASS in Movies w/ Frequency Charts -
Vendettahc
tag
válasz
Dagidög #148464 üzenetére
Én is nagyon gondolkozok egy második sub-on, mert bár most is bitangul szól a rendszer és imádom, azért a kioltások, illetve egyes helyeken a szobába a brutálisan dübörgő-csapkodó mély nem olyan jó (pont úgy ahogy te is írtad), persze az csak annak rossz aki esetleg onnan nézi a filmet
Illetve megjött a gránit lapom is a mély alá, de egyelőre nem tudtam kipróbálni, mert az erölködő szervízbe van. Sok javulást várok tőle, remélem tényleg beválik.
Milyen subjaid vannak ?
-
hm15
senior tag
válasz
Dagidög #148442 üzenetére
Felbontást szvsz nem. Amerikában Cinema Standard szerint népszerű mozit építeni. Ha veszünk egy átlag 250 cm széles vásznat, annak cinemascope (21:9) képmagassága kb 105cm. Ehhez a szabvány 157-314 cm nézési távolságot ajánl. (Ultra panavision filemekn 156-272 cm
) SMPTE ugyanekkora méretnél 210-420 cm nézési távolság. Lényegében CS képmagasság x1,5 = Cinema Sandard, és 2x = SMPTE min. Legfeljebb pedig 3 és 4x a szorzó.
-
Quetz
őstag
válasz
Dagidög #148299 üzenetére
Én 10m-est használok Real Cable Sub-1 -ből, de van 5m is.
-
Squirrel
őstag
válasz
Dagidög #147703 üzenetére
Nem, ezzel kapcsolatban szegény gyereket leszidtam csak nagyon. Tudja, hogy ez apa egyik féltett, "do not touch" dolga az erősítő meg tv mellett. Az autóval kapcsolatban tudnám drága szomszédunkat nyársra húzni, mivel az összes rányitás egy vonalban van és az ő autójának az ajtaja ott van többek között neki is leverve, szóval majdnem biztos, hogy az a picsa nyitogatja a mienkre az ajtaját. De mivel nem láttam sose, mikor történik, így bizonyítani nem nagyon tudom.
Kedves fórumtársak, ha esetleg valaki tudna egy jő bőrjavító mestert, szakembert, dobjon már meg egy üzenettel! Köszönöm szépen, ha tud valaki segíteni.
-
Squirrel
őstag
válasz
Dagidög #147701 üzenetére
nézegetem itt a környéken mit dob ki a leder reparatur kifejezésre, hát nem sokat. legtöbb találat garázsokra van, de az autókárpitozás az más, mint felületre ragasztott bőr javítása. Mindegy, felhívok mindenkit, aki bőrrel foglalkozik és nem autóval kapcsolatos találat. Legrosszabb esetben ha megyek legközelebb haza, viszem a hangsugárzót is magammal javíttatni. Esetleg Szeged/Kecskemét környékén valakinek nincs bőrös ismerőse? Ha itt kinn nem járok sikerrel, marad az a megoldás. Google, aztán felhívok mindenkit, ki vállalná. Azért hihetetlen, hogy ettől ugyanúgy szól a hangfal, mégis úgy bánt a dolog. Mint az ajtórányitások az autómon. Az is csak kis optikai hiba, de ha ránézek, egyből kiszúrom, aki meg csinálta, gondolatban nyársat forgatok a végbelében. Mindegy, iszok egy sört, hátha az segít.
-
törölt tag
válasz
Dagidög #147674 üzenetére
A két szubos rendszernek akkor van értelme, ha jó helyre kerülnek a dobozok. Figyelmetlenség esetén előfordulhat olyan is, hogy a hibák nem kioltják, hanem erősítik egymást. Szimmetrikus elrendezésnél, ahol a dobozok ugyanolyan akusztikai problémákkal küzdenek, ez sokszor előfordul. Ezen az EQ sem segít. Egy masszív kioltásba hiába tol az ember energiát, attól még kioltás marad, csak a hangszórót hajszoljuk a halálba.
-
Tonyka 2
tag
válasz
Dagidög #147674 üzenetére
Simán előfordulhat, meg kell keresni az egymáshoz képest ideális helyet. Ott ahol szuperül kiegészítik egymást, és mondjuk nem pont kioltják. No meg fázisban is legyenek. Az asszimetrikus elhelyezés sok esetben hoz jó eredményt. Nálam pl. úgy van, szóval két ládával duplán kell játszani. De biztos van olyan eset amikor pont jó ahová lerakja az ember.
-
törölt tag
válasz
Dagidög #147651 üzenetére
Egyetlen szubsugárzót általában nem lehet ideális helyre rakni a szobában, valamilyen erős kiemelés/kioltás biztosan lesz az átvitelben a hallgatási ponton. Két szubsugárzónál már lehet játszani azzal, hogy a hibák kiegyenlítsék egymást, így az eredő átvitel egyenletesebb lesz, mint egyetlen dobozzal. A két membrán miatti nagyobb sugárzó felület miatt kevésbé kell határon járatni a cuccot, kisebb lesz a kitérés, alacsonyabb lesz a torzítás.
-
Dorian
félisten
válasz
Dagidög #147390 üzenetére
Azért kérdezem, hogy hogyan korrigál egy olyan kioltást, ami az elhelyezésből adódó negyed hullámhossz távolság (mindez nem egy frekvencián, hanem 2/3 oktávban) miatt áll fenn? Sehogy. Jobb esetben nem nyúl hozzá, rossz esetben erősíti azokat a frekvenciákat, amik persze ekkor ugyanúgy kioltódnak, csak szerencsétlen vas lesz megkínozva.
Másik dolog, hogy ilyen szuperpozícióknál a torzítás is laza 10x-re nő, ami hangminőség szempontjából legalább akkora probléma.
Vagy nagyon messze visszük a hangsugárzókat a falaktól, hogy a negyed hullámhossz távolság kívül essen a lesugározni képes minimum frekvencián (ez simán 1,5-2m-t is jelent), vagy kezeljük a falfelületeket.
És most a "nem kívánt anomáliák" témából csak egy dologról van szó. -
Lacielvtárs
nagyúr
-
python1
veterán
-
rappit4
őstag
válasz
Dagidög #145597 üzenetére
Én most csináltam 3db hangelnyelőt házilag. 3 fakeret, bele 150mm 40kg/m3 testsűrűségű rockwool hangszigetelő kőzetgyapot. 2db 90x150cm-es került a két oldalsó falra plusz egy 150x250cm-es a plafonról belógatva mert elég nagy a belmagasság. Ha nem akarsz százereket rákölteni, hogy egy rendes akusztikussal kiméresd a szobát, két darab elnyelő a két oldalfalra csak segíthet a hangzáson. Diffúzort is tudsz magadnak kimérni szoba méret alapján.
-
törölt tag
válasz
Dagidög #145597 üzenetére
" A center még így is egy kicsit alacsonyan van a hallgatói pozícióhoz képest. Meg szeretném emelni az elejét, erre tudtok valamilyen filléres megoldást? "
Radír+szilikontalp..
Nálam bevállt! A szilikon nagyon jól csillapítja az előtte zavaró mèly hangokat (főleg beszèdnèl)..
a radír meg kellően elcsatolja a bútorlaptól.
" A szoba csillapítását házilag tuningolni hogy érdemes? Van rá általános szabály, hova milyen és mennyi panel kerüljön? "
Nálam a mèlyhangok okoznak problèmát, mivel a hallgatói pozicióban nagyon erőteljes..
Sajnos elhelyezni máshová nem tudom a mèlynyomót, így megpróbáltam a szoba sarkát kissè tompítani...Termèszetesen az a legjobb megoldás amit Bèci javasolt, ès előre is elnèzèst, nem biztos, hogy szakmailag ezek a legoptimálisabb elrendezèsek.
Nálam ahogyan hallom sokat segített..
Próbálkozom mindennel, szeretek tapasztalatot gyűjteni.. -
Smiley
addikt
válasz
Dagidög #145240 üzenetére
Amit a viragboltban lattal mka amiben van 5.1 sav... az nem mas mint valami programmal az eredeti PCM stereo sav atalakitasa 5.1 aztan, hogy igazan fasza legyen meg becsomagolva DTS-be... gondolhatod milyen minosege lehet. Nem is ertem a tag-ot mi a fenenek szenved vele, barmelyik 20 evnel ujabb hm vas kepes pro logic-al megvalositani ugyanezt.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Dagidög #145240 üzenetére
Szerintem ezek a hangsávok, melyek az mka filekben találhatóak , az SACD-rol vannak 'levéve'
'A hybrid SACD olyan SACD (Super Audio Compact Disc), amely a hagyományos CD/DVD/BD játszókon is lejátszható, mert az 5.1-es surround és a 2.0 stereo SACD hangsávokon túl a korong alsó rétegén megtalálható a hanganyag hagyományos sztereó CD változata is."
Ez az SACD-k leírásánál van, ebből gondolom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen videókártyát?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Napelem
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- SAMSUNG (UE75CU7172) 190CM 4K SMART PRÉMIUM MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ÚJ MODELL! AKCIÓ!
- LG 50QNED85T3A 4K UHD Smart 120Hz TV Kiemelkedő Képminőség, Professzionális Gaming!
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest