- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Digital #92958 üzenetére
Én nem akarok állást foglalni HDMI kábel témában, hogy mit érdemes.
Csak egy tipp / "más alternatíva": veszel használtan egy hosszú márkásat pl. (ezüsttartalmát tekintve Cinnamonnal megegyezik) aztán elvágatod amilyenre meg amennyi kell + feldugóztatod a kácsában. Nem tudom mennyit spórolnál, de érdemes utánaszámolni.(#92956) dolfikavik: MM-ban korábban 80-90e-ért is meg lehetett kapni egy pár C6-ot... 150ért teljes szettet is ki lehet fogni használtan.
-
Rruuer
senior tag
válasz
Digital #91591 üzenetére
Az évek hosszu sora amit itt irtak is páran. De nem is az hanem hogy nekem nem telik most jobbra. Ennyi. Nézegettem én is a külön cuccokat de több 100 ezres téma. Ennyi. Nade én most nem ilyen választ szerettem volna hogy kár volt pénzt kiadni érte meg stb... hanem valami beállitást nézzél már meg. Pl a dsp-t vagy valami mást
-
robi-k
őstag
válasz
Digital #88086 üzenetére
Szvsz Inakustik Referenz LS-602 vagy Inakustik Referenz LS-1002 kábelekben nem igen csalódnál.
-
Panthera
őstag
válasz
Digital #83630 üzenetére
Nekem egy projektorral csinálta ezt az erősítőm, hogy ha s videó kábellel volt rákötve a dvd-re a vetítő. Nálam minden hangfal zúgott, de pl. kompozittal már nem. Szerintetek ott mi lehetett a gond?
Én is dugattam össze vissza a tápkábeleket, de semmi változás. Sőt, már akkor is zúgott amikor csak készenlétben volt a projektor.KnockOut87: mennyi lett akkor a vége pénzügyileg?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Digital #83549 üzenetére
köszönöm a válaszotokat...
no meg a cikket, kiművelem magam
akkor hazamegyek és átállítom 80-ra...
én is erre gondatlan, csak nem tudtam értelmesen megfogalmazni
csak az tűnt fel hogy sok a mély és iszonyat módon dübörög ami nem lenne baj ha nem menne a többi hangfal hangjának rovására
no meg persze ha nem veremén felé vele a kisasszonyt a másik szobában amikor alszik...
most persze eddig levettem film közben a sub-ból -10 db-ra és így rendben volt, de akkor beállítom amit mondtok...
köszönöm -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Digital #83546 üzenetére
srácok, olvasom amit írogattok...
van egy Onkyo sr 508-as erősítőm és abban állítható az amiről írtok...
azt milyen értékre állítsam?
ti 40 Hz-en használjátok?
mert nekem az a tapasztalatom (mert most 40-en van) hogy nagyon erős a sub hangja...
emeljem én is próba képen?
bocsánat ha sötét a kérdésem, de tök arra következtettem hogy a sub vágási értékét kell állítani és minél több a Hz annál kevesebb a mély?
bocsánat a konyha nyelvért, de egyszerű népek egyszerű gyermeke vagyok -
univerzita
addikt
válasz
Digital #74928 üzenetére
Én egy 20n.m sobába hasnalom. Oda böven elég. Én egy Pioneer 919 erösítövel hasnálom 5.1 rendszerben. A center Tanoy elsó hangfalak Chario. Stereoba namhasználom a subbot mert a Chariok jól gyorsak és a bass is remek. De filmeknél föleg a DTS és a DTS-MA hangzásnál már nagyot dob a sub. Ezér a árér talán megérte. Azért írom hogy talán mert jó nehány kiálításon vettem rést és a tapastalatom az hogy ha jó bassuszt akars filmeknél akkor 600W-alá nemszabad menni.Ezek már kitudnak ojan akustikai nyomást adni ami sükséges. Ez ne vegye el a kedvedet,én se tuttam töbet rááldozni. Ez a Velo újonta tobb mint 300$.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Digital #72415 üzenetére
- A Popcorn nem kezeli a menüt, de ettől függetlenül mindennel megbirkózik.
- A médialejátszók torrentezési funkciója elég korlátozott.
- Popcorn A410 zenehallgatásra is jó választás.A400-am van, de hamar rájöttem, hogy a torrentezésre NAS kell, nem médialejátszó. Jobban jártam, hogy beruháztam egy Synology NAS-ra.
-
TCr
veterán
válasz
Digital #71513 üzenetére
Sok "nagynevű" budapesti moziban is.
Ha valaki hangélményre vágyik, a Corvin nagytermét (Korda) kerülje el jó messziről.(#71511) devil-k: más világ, de mégsem teljesen. A természetfilm bemutató után 3D fimet néztem (Prometheus, vagy Hobbit, nem emlékszem már pontosan), de azokban sem adott számomra semmi plusz élményt.
-
v.attis
őstag
válasz
Digital #70823 üzenetére
De, 180-ban van. Az összefoglalóban is ezt írja, hogy 90 centi fölött át kell váltani és szebben is szól így. De ha jól tudom ennek pont így kell lennie nem? A mágnes tekercs belül van, a membrán kifelé "üt", így a reflexcsövön befelé áramlik a levegő. Vagy nem jól tudom, hogy kifelé kel ütnie a membránnak?
Fejlemények. Sajnos csak a hangszóró kivételével fértem hozzá, így láttam, hogy a kapcsolók egy kis préselt fa izében vannak, egy kis pici doboz szerűségben. Ebbe fut két kábel, jó nagy, legalább 14mm-es lyukon megy be. Körbe volt nyomkodva ilyen gyurma szerű izével és mindkettő ki volt esve, le volt csúszva a két kábelen. Akkora lukak voltak, hogy belefért a kis ujjam. Adtam neki mester tapaszt. Az gumi szerű, ragaszt is, meg hamar megköt. Negyed óra múltán kipróbáltam, teljes a siker. Szétszedi a házat a kis láda!
És akkor egy újabb kérdés: Az normális, hogy a legjobb, legmélyebb, legerősebb és leg egyenletesebb hangja a szekrény tetején van? Az egész szobában szinte teljesen egyenletes és még a hangerőt is vissza vehettem egy kicsit. Ez milyen dolog? Sajnos nem tudom a frontok és a tévé síkjába tenni, mert az már nagyon a szoba közepén lenne, oldalt meg zavaró, hogy hallatszik az irány. Leg értelemesebb hely a szekrény teteje. Bár néhány nap tesztelés után még egy helyet kipróbálok.
-
válasz
Digital #67725 üzenetére
nem lassú és nem brummogós, de a mélyei korrektek én az A7-ről tudok nyilatkozni, sztem egy jó közép kategória, bár az LSiM szettre gyúrok, aminek a beszerzése odébb van még jócskán, de a cél megvan...
RTi sorozat 6 rétegű igazi fából készült és ívelt, ráadásul powerportok is emelik a nívót meg a 3 utas rendszere is. Streamnél netdeponál tuti vannak, mert nagy fovorit ez hazánkban ahogy láttam. a beszerzése már megint egy más kérdés, nekem anno volt egy kálváriám ezzel... de már a múlté szerencsére.
-
Peak
addikt
válasz
Digital #67725 üzenetére
jézus ki irt ilyen baromságot
oo
tök feszes mélyei vannak, sőt még kicsit kevesebb is a méretéhez képest SZERINTEM.karakteres jó hangfal, elektronikusra is jó, rockra, musical és koncertre hibátlan!
komolyzenére és pure akusztikusra pont a karakteressége miatt túl "erős" lehet, oda inkább finomkodóbb hangfal feküdhet jobban. -
robi222
senior tag
válasz
Digital #59978 üzenetére
Már 2 hónapja megvan, de pont a szekrény miatt fordítottam befele, így a tv két oldalán van Beszorítva egy szekrény közepébe.De olyan mintha nem lenne tökéletes a stereo keverés. Olyan létezik hogy valamilyen anyagot rakni a szekrény és a hangfal közé a 3 cm miatt? Hátha más lenne az akusztikálya? A mélyel pedig semmi gond nincs én inkább a közép hangokat hiányolom.
-
Cseneles
őstag
válasz
Digital #57184 üzenetére
Pioneer VSX421-K erősítő tudja, de semmi szükségem 3D-re, na meg 10 ismerősömből aki vett 3D tv-t kb 2-3 filmet néztek úgy rajt azóta is normál moziznak
Kábelt mikor választottam a Kácsa Audió ajánlotta,h ennél jobbat szinte ész szerű áron nagyon nem tudnék venni
Hallgattam rájuk!
-
forma69
tag
válasz
Digital #56973 üzenetére
Canton GLE 496 szett van most, de szerintem sokáig is fog maradni. Bátran merem mindenkinek ajánlani egy hónap járatás után. Hangja nagyon részletező, színpad képzése is renben, olyan mintha az énekes itt állna a szobában, a hangok nem is a dobozból jönnének. Sajna itt csak ritkábban találkozhatunk vele.
-
Oldfighter
senior tag
válasz
Digital #55929 üzenetére
Ennél a történet kivitelezése volt pocsék. Mondjuk a többiben is egyre többször csalódok, most is filóztam rajta, hogy a Ender's Game-t megnézzem e moziba, de végül elvetettem. De itt a Thor is....
Legutóbb a Szupercellát néztem, de ott már mikor beültem a székbe, mehetnékem is támadt; két oldalról zörgő szarokból zabáltak két marokra. Hát ami fel tud idegesíteni, akkor az ez.Mi a f*szé' nem tud az ilyen "étterembe" menni? Még szerencse, hogy a film jó volt, átadtam magam a nosztalgiafaktornak és végigmosolyogtam az egészet.
-
Valkűr
addikt
válasz
Digital #55929 üzenetére
Csatlakozom, én is nagyon rég voltam itthon moziban, nem is tudom megmondani itt Szegeden hol, de talán a Plázában voltam utoljára nyitás után valamivel....A lakásban összeállitott rendszerem mint kép és mint hangminőségben engem jobban megfog mint amit a moziba hallok... Holott elvileg nem kellene jobb legyen.
-
aleister
veterán
válasz
Digital #54653 üzenetére
Ha megjönnek végre az RCA dugóim a Nakamichitől, akkor leírom a tapasztalataimat. A csupasz vezetékes módszerrel nincs már kedvem szívni.
Ha Te könnyen tudsz dugdosni, akkor esetleg egy próbát megérhet a két csatorna kábeleinek a felcserélése.(#54654) Vikthor:
Avx-en volt régebben két Jamo S60-as surround bagóért (10-12k). Ennyit megért volna a dolog bőven szvsz. Ha nem jött volna be, ennyiért tovább is tudtam volna adni rajtuk. Sajna elvitték előlem...azóta leraktam a laminált padlót, így nem hinném, hogy lesz mostanában 7.1-em.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Autós topik
- BestBuy topik
- Delta Force (2024)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óvodások homokozója
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- iPhone topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest