Hirdetés
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz zolaas #108044 üzenetére
Nincs tapasztalatom mennyi szívás és
buzgerálásbugzerálás, de az ittenieket olvasva semmi ihletet nem érzek hozzá. 20-25 évesen még kifejezetten élveztem a hardverekkel meg szoftverekkel való szötymörgést, manapság kifejezetten idegesít, ha ilyesmivel megy az időm.
Mint ahogy a hifizés is addig érdekelt, amíg nem állt össze egy számomra hallgatható rendszer. Onnantól totál érdektelen lett a dolog.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
zolaas
senior tag
válasz devil-k #108045 üzenetére
Nem használtam média lejátszót. Csak 1 BR játékos volt okosítva. Messze egyszerűbb volt. (persze a hangja is olyan volt). Annó itt beszéltem magam rá 1 htpc-re, ami 1 hirtelen ötlet volt, hisz épp 1 HD Max-ra gyűjtögettem. Sajnos nekem sose jó rajta vmi. Főleg a médialejátszás. Nem akarom most itt kivesézni, nem ide való, meg a htpc-s topikban már átrágtuk. Nincs ötlete senkinek sem, mi lehet a rossz. Kifogtam 1 olyan konfigot ami nem dolgozik együtt rendesen. ( PL: csak úgy megy a közvetlen hanglejátszás a kodiban, ha minden indítás után újra beállítom a hangkimeneteket. Vagy a Logi harmony teljesen véletlenszerűen megy. Hol jó hol nem. Mostanság az van, hogy a menüben nem, a film alatt megy a táv.. )
[ Szerkesztve ]
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
BBéci
legenda
válasz rayoliviero #108040 üzenetére
A felsorolt szubládák nem azért olcsók, mert teljesítményüket tekintve gyengék.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
devil-k
nagyúr
válasz zolaas #108044 üzenetére
Médialejátszót használtál? Ha igen, milyet? Mert én egy Popcornt A400-at használtam és ég és föld a különbség a két szoftver között. El sem akartam hinni, hogy hogyan használhattam eddig Popit, mármint a logikátlan, bugos és olykor "ellentmondásos" szoftvere miatt. Persze nem azt mondom, hogy kuka az egész FW, de a 70%-a biztosan.
December 6. óta nyomom a HTPC-t a Kodival. Beállítottam a rendszert teljesen (ami kb. 2-3 hét volt) azóta egyszer sem kellett szöszmötölnöm vele.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
zolaas
senior tag
válasz devil-k #108011 üzenetére
Bizonyára én vagyok az egyetlen kivétel (ezért erősítem a szabályt ), akinek ez nem jött be. A kodi 1 hatalmas bughalmaz, állandó buzerálással jár, sose jó rajta vmi, mindíg elállítódik, de hát már megszokom így amíg vki el nem viszi tőlem az egész HTPC-t ez marad. Szörnyű csalódás volt számomra az egész projekt, tán ha 2 hétig működött anélkül, h bele ne kellet volna nyúlni vmibe. De legalább most már a táv sem jó.
De tudom, hogy én vagyok a béna. User error, szóval ez csak az én magánvélemyényem. De, ha sikerül eladni árában, soha többet HTPC. Nekem nem vált be.
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
Gergőke88
addikt
válasz rayoliviero #108040 üzenetére
Heco Vitast keres hasznaltan. Ar-ertek aranyban eleg jok.
-
MasterMark
titán
-
rayoliviero
veterán
Mélyládát akarok venni, a szomszédok miatt elég egy gyengébb is, ezért 20-30 ezer Ft-nál nem szánnék rá többet. Lehet használt vagy új is.
Ezeket néztem ki:
Melyiket érdemes vennem?
MasterMark: Mit vagy konkrétan melyiket ajánlod ennyiért?
[ Szerkesztve ]
-
demars
addikt
válasz Ragadozó #108038 üzenetére
A honlapon még szerepel az amit linkeltem. Írtam neki, holnap még egyezkedek velük. Remélem nem néztem el a tipust! Vállalnak javítást is, de az oda vissza postával ugyan ott vagyok...
Köszi a segítséget!Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
sakal83
addikt
Sziasztok
erdeklodnek h. A denon 1713 nak van extended stereo (minden csatornan szol a stereo)modja, mint az onkyonak es pionak?
-
Digital
addikt
válasz BBéci #108023 üzenetére
Egyenlőre csak egy teszt erejéig próbáljuk ki a két sub-ot. Ha nem tetszik, marad a régi felállás. Őrült nagy a nappali 45+ négyzetméter, 7 méter belmagassággal...az akusztikája....vicces!
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
-
gutentag
tag
Arcam erősítő akció van Április 30-ig, ha valakit érdekel... [link]
-
nebulo5
senior tag
válasz demars #108021 üzenetére
Egy hasonló esetnél, a pólust vivő kábelér volt hosszabb a "kelleténél" (mert gyakran a legnagyobb átmérőjű hangszóró helyén szerelik a dobozba való elektronikát), és amikor a hangsugárzót becsavarozták a helyére, a kábelt nem igazították el megfelelően, ezért beleért a membrán löket útjába. Talán, most is hasonló az eset.
Szedd ki a csavarokat, és lesd meg a hozzá menő kábeleket, hogy is vannak eligazítva.Üdv: nebulo
-
BBéci
legenda
válasz Digital #108016 üzenetére
Igen, de szinte biztosan nem lesz olyan a hangzás, mintha az erősítő képes lenne külön kezelni és hangolni a két szubládát.
(#108022) spiky03
Miért váltál meg a rendszeredtől?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
spiky03
veterán
Szerintetek mik azok a hangfalak, amik egy szinten vagy esetleg kicsit jobbak az én volt Focal 700-es szériámtól?
Mert nekem ez a szint teljesen elég volt, így a jövőben ha újra úgy adódik, hogy építek egy új rendszert akkor ezen a szinten mozognék. Hirtelen első körben az MA BX szériára gondoltam, hogy azt céloznám meg.
Az jó választás lehet?
Erősítőben talán majd valamivel jobb szintet gondoltam, mint a mostani Pio 920-asom volt. Igaz nekem az is jó volt, mert ugye nekem csak a mozi a fontos. De itt linkelt új Onkyo 636-os is tetszett a teszt lapján. Lehet, hogy a számra nem jól emlékszem.SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
demars
addikt
Feltűnt, hogy a bal oldali hangfalamnál mély tónusú hangok esetén enyhe, néha erős rezonancia hallható (olyan sercegés szerű), megcserélve a bekötéseket, illetve közelebbi fülelés után arra jutottam, hogy az alsó hangszóróból jön ez a fura hang (ha jól gondolom az a mély sugárzó)
Wharfedale diamond 8.4-ről van szó
A hangszórón nem látszódik külsérelmi nyom, a pereme ép, egészséges a gumi körbe. Ha újjal picit megnyomom (inkább megtámasztom) miközben szól a zene a sercegés abba marad (a hangszóró gumi pereme alá nyúltam, tehát nem a rögzítő kerethez) ! Nem találtam külön topikot erre, van ötlete itt valakinek, hogy mihez kezdjek? Mi lehet a gond (érdemes javítani, tisztítani)?
Ha jól látom 4 csavar fogja a hangszórót, ki tudnám venni, de igazából nem látom értelmét addig, míg itt valaki nem segí, hogy mihez kezdjek vele! Ötlet???Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
robi-k
őstag
Van olyan splitter, amivel működni fog, de anyagilag jobban jársz,ha lecseréled a BD lejátszót egy 2 db HDMI kimenettel rendelkező típusra.
-
gg72
veterán
Adott egy 3D-s BD-lejátszó, amin csak 1db HDMI van, az erősítő viszont nem fogadja a 3D-jelet. Jól sejtem, hogy hiába vennék egy splitter-t, amivel kétfelé osztom a jelet, a lejátszó ugyanúgy nem fogja vinni a 3D-s filmeket, mint most? Jelen pillanatban ugyanis az erősítőn keresztül nézve jelzi, hogy a csatlakoztatott képmegjelenítő nem 3D-képes. Közvetlenül a TV-vel összekötve természetesen van 3D kép, csak így meg HD-hang nincs.
-
Digital
addikt
Sziasztok!
Egy 7.1-es erősítőre két mély sugárzót szeretnénk kötni (Polk PSW 125), ezt az erősítőn lévő kimenetbe dugott RCA elosztóval meg tudom tenni?
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
dunkel
őstag
válasz #75912448 #107999 üzenetére
Üdvözítő a kezdeményezés, kár, hogy spec. nálam nem indul el.
Amíg ez a HTPC-zés ennyi időt és energiát igényel, addig lesz létjogosultsága a plug and play lejátszóknak minden szinten. -
robi-k
őstag
válasz Ragadozó #108008 üzenetére
Ok, legyen G osztály a neve az automata A->AB átkapcsolásnak.
Azért nagyon kíváncsi lettem az átkapcsolás kapcsolási mechanizmusra, majd felkutatok egy kapcsolási rajzot vagy SM-et az Arcam-hoz (ami nem lesz egyszerű).
Más erősítőkben, amelyekben van automata A->AB átmenet, relés átkapcsolókkal oldják meg a váltást a tápáramkörnél (ilyen az én XTZ erősítőm is). -
Ragadozó
Ármester
válasz robi-k #108002 üzenetére
Wikipédiában sok minden nincs helyesen leírva, mert nem szakértők szerkesztik...sok minden megtalálható benne helyesen, de sok minden rosszul és ez a köztudatba is átszűrődik, mert szentírásnak hiszik...
Létezik G osztály, csak nincs teljesen hivatalosan elismerve, szabvány ügyileg...de attól működik..
Ilyen a H osztály is, nagyon sok HM vas ide sorolható...Mozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
Zol77
aktív tag
válasz Norbi 72 #108005 üzenetére
Köszi!
Soha nem hallottam a Dynavoice márkáról,mindenképpen utána olvasok,ahogy látom 282 találat van rá ebben a topikban.
Még a Wharfedale Obsidian 600-at nézegettem,ha a Wharfedale márkánál maradnék,de az általad linkelt Diamond 230 meg még komolyabbnak tűnik már kinézetre is,ez is érdekes lehet számomra. -
törölt tag
válasz Gombinyó #108001 üzenetére
Azért belőtt rendszert még ne cserélj rá, ilyen szintű integrációval még nagyon friss fejlesztés. Az irány amerre tart, nem mellékesen az integrált lejátszók frontendtől teljesen eltérő külalakjának és kezelésének kiiktatása stb miatt nagyon ígéretes. A BD menü az alap Kodi része is lesz a jövőben, legalábbis elvben.
Ha gyártói szemmel nézem, a nagynevű vasak egyik legfontosabb része (volt?) az egyszerűség és BD menü kezelés, emiatt szorulnak abba a környezetbe, ahova. Bizonyos szint (egyéni elvárás) felett az EVR hátrányát (gyárilag rossz beállítását!) semmilyen hardverrel, házzal, kialakítással vagy szoftverrel nem lehet helyettesíteni. Mondjuk már az is nagy előrelépés lenne, ha a 2-8k eurós lejátszót hozzáigazítanák a megjelenítő képességeihez, színteréhez, de többnyire ez is elmarad.
Ezzel vagy hasonló fejlesztéssel lehetne a gyári készülékek egyszerűségét az otthonokba vinni, ezen felül olyan képminőségük lehetne, mint egy 20x kevesebbe kerülő DIY HTPC-nek. Többek között hangra is vonatkozik, azonban ez a kérdés sokkal bonyolultabb, Win7-től Sever 11-ig szerelik mindennel ezeket, tápokról nem beszélve, mely egy rosszul szoftverezett alapot is tud szebb színben mutatni.
Ha a képet nézed, van az a megjelenítő ahol egy általános driver+EVR (ami esetleg hozzá sincs lőve a vetítőhöz) egyszerűen akkora hátrányban van tömörített YCC 4:2:0 >> 4:4:4 nagyításban, ne adj isten kalibrált proji színei/3DLUT>>RGB korrekcióval szemben, hogy nincs az a varázslat amivel kompenzálnád, tehát a 2-8e eurós lejátszó kullog az így szerelt rendszered ellenében, ami akár 10-20x kevesebbe került.
No, nem fosom tovább a szót, lényeg hogy hasonszőrű szoftverrel, ami késznek, nagyrészt bugmentesnek tekinthető lehetne merészebb áron forgalmazni valóban jó minőségű HE lejátszókat, melyeket kezelni is egyszerű. Másik oldal is jól jár, aki háta közepére nem kívánta a bütykölést. Ha kiforr és tudja mire szolgálnak a szűrők, renderer beállításai, töredék idővel építkezik, lesz kiváló forrása.
-
robi-k
őstag
válasz BBéci #107997 üzenetére
Köszi a kiigazítást
De mióta lett a kombinált (automata) "A" - > "AB"osztály "G" osztály Nekem ez továbbra is "A"-"AB" osztály. A Wikipédia sem ismer "G" osztályt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Gmail
- Assetto Corsa
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest