-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archanon
őstag
válasz
benvolio #17298 üzenetére
Axtu-ban megnéztem mi újság van. Level 1-re állítva a proci, és a chassis fan2 lemegy 800-850 RPM-re, egész csendesek, minimális zaj van. Viszont a Chassis fan1 akármit csinálok, végig maxon pörög, lvl 1-re állítva is. Gondoltam hátha rossz csatlakozóra dugtam...
Az alaplapomon 5 csatlakozó van ventilátorokra. Egy 4 pines, és egy 3 pines CPU csati, ugyanennyi Chassis csati, illetve 1 power 3 pines. A ventilátorok 3 pinesek...
Egyiket rácsatlakoztattam a 3 pines CPU csatira, ez van a bordán. Másik a 3 pines chassis-n van, ez is csendesen végzi a dolgát. Maradt egy db. 3 pines, a power csati. Ha erre dugom, akkor is maxon teker. Ha a másik 2 4pinesre dugom, szintén. Átalakítóval vajon lehetne szabályozni?
-
Archanon
őstag
válasz
benvolio #17295 üzenetére
Persze, hogy van VGA, de annak különösképpen most, hogy passzív hűtése van, nulla hangja. A tápegység is roppant csendes. Ez a 3 házventi viszont semmivel sem jobb hangban, mint a korábbiak.
#Grózi: Alaplap, biosban lehet beállítani a fokozatokat... A hulla csendestől messze van sajnos.
-
LWhite
tag
válasz
benvolio #17295 üzenetére
Hú, én azt fel nem raknám még egyszer, mert 1x tettem, utána a biosban semmilyen frekvencia értéket nem tudtam többet módosítani, mert mindent visszaállított windows betöltésekor az alapértelmezettre (ami az AXTU telepítésekor be volt állítva). Nem is segített csak a win újratelepítés, mert eltávolítással (de még cmos resettel is) minden beállítás és szabályzás megmaradt. Pedig én is pont a ventik szabályzása, ellenőrzése miatt tettem fel.(
-
HollyBoni
veterán
válasz
benvolio #16808 üzenetére
Én speciel azzal nem foglalkozok milyen adatokat ír a gyártó, azt ír amit akar és úgysem tudod leellenőrizni.
De ha igaz minden, egyátalán honnan tudod hogy 10CFM mennyit számít rendes használatnál? Vagy honnan tudod milyen a valóságban ha egy venti 5 decibellel halkabb a másiknál? Szerintem tök felesleges ilyenekkel foglalkozni, csak személyesen fogod tudni megtapasztalni. Engem kb csak a halkság érdekel 800-1000rpm körül, meg a csapágy minősége, és ezeket úgyis csak akkor fogom megtudni ha megvettem.
Példának sokadjára is csak azt tudom felhozni hogy a Bitfenix honlapján írják hogy milyen szuper FDB über halk tartós csapágy van a ventikben, aztán veszek kettőt kiveszem őket a dobozból és mindkettőnél a csapágynak hangja van, beüzemelve kerreg...
-
jookomak
őstag
válasz
benvolio #11493 üzenetére
Intel procik olyan 80 fok, amd asszem 60. Vinyó 50 alatt, vga vegyes, stock 4850-ek 100 fokosak voltak, 80ig itt is el lehet menni. Ezek a maxok. Persze, minél lentebb van, annál jobb. Ehez járó minimális zajjal. Ezt az optimumot kell eltalálni. Én úgy vagyok vele személy szerint, hogy inkább kicsivel lehet melegebb minden, de maradjanak csöndben a komponensek. Na ezekhez kell a minőségi ház, vga és cpu hűtő, meg pár csöndes, de jó légszállítású venti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Lian Li UNI FAN TL LCD ventilátor szettek, fekete, normal/reverse blade
- Lian Li UNI FAN SL-INF 120 mm fekete ventilátor szettek
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ház ventilátorok eladóak /Garanciás/
- Lian Li uni fan tl wireless lcd 120 (garanciális)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- PlayStation Plus Premium előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest