- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
jookomak
őstag
válasz
Chappy #12491 üzenetére
Az oldalsót meg tedd be előre, lehet még a gpu-ra is jobb hatással lesz a több befelé tartó levegő. Amúgy meg ahogy a kollega mondta, egyáltalán nem gáz ez a hőfok sem.
Vagy még egy megoldás: szép lassan lecseréled az összes ventit valami minőségibbre. Ac-k, és zalmanok azért nem a legprofibbak, viszont ez zsebbenyúlós. -
Killer01
őstag
válasz
Chappy #12489 üzenetére
Ezen mit akarsz javítani? Hány fokos legyen a gpu terhelés alatt, 30?
Szerintem teljesen rendben van így a légáramlás, oldalsó ventit hanyagolnám ( csak megkavarja az 'elöl/alul be hátul/fent ki' rendet. Minőségi ventikkel talán néhány fokot lehetne még nyerni (vagy a zajon csökkenteni) de nem éri meg.
-
Henk
veterán
válasz
Chappy #12441 üzenetére
Pont a gyártó ír rá általában szebb értékeket mert Ő el akarja adni. Ha azt írná, hogy 40 dBA meg 30CFM akkor gondolom nem azt választanád. Aztán ha valaki reklamál mondjuk a zaj miatt akkor, ja de mi nem 30 cm-ről mértük hanem 1 m-ről és máris igaz (ez csak egy kisarkított példa). De azt azért érdemes megnézni, hogy az általad linkelt oldalon a 2 pro verzióból a sima 1500 rpm-es és 54 CFM a pwm-es meg max 1350 rpm és 74 CFM. 2 teljesen egyforma ventiről beszélünk csak az egyik pwm vezérelhető és alacsonyabb fordulaton majdnem 1,5-szer annyi levegőt szállít.
Ezért szeretem a személyes tapasztalatot mert ezek a feltüntetett értékek a legritkább esetben fedik a valóságot. Arról nem is beszélve, hogy hang és hang között is van különbség. Nem mindegy, hogy egy ventinek mély, búgó motorzaja van vagy magas, visító. Nem mindenki egyformán érzékeny rá és ez aztán sehol nincs feltüntetve.
Az AC venti azért jó mert olcsó és ehhez mérten elfogadható paraméterekkel rendelkezik. Én is használtam egy darabig őket, de ha szán rá többet az ember talál nála jobbat, ami mondjuk ár/érték arányban lehet, hogy rosszabb mint az AC. -
Henk
veterán
válasz
Chappy #12438 üzenetére
De mennyire hihető, hogy az Arctic 1350 rpm-en ugyanannyi levegőt szállít mint a Coolink 1700-on, ráadásul jóval halkabban és még az ára is mennyivel kedvezőbb (ez az AC egy főnyeremény). Nekem volt mindkettő, de ez nem teljesen fedi a valóságot. A pro verzió meg egy vicc.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- sziku69: Szólánc.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Metal topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged