- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Killer01
őstag
válasz
Peaceliker #12253 üzenetére
Noctua-k már horror árasak számodra?
-
Killer01
őstag
válasz
Peaceliker #12241 üzenetére
Részemről kerülöm a világítós ventiket, tudtommal elég nehéz is minőségit találni köztük (fórum vélemények alapján). Vagy használj ellenállást a ventikhez és akkor mehetnek 12 v-ról, vagy szerezz be egy előlapi ventiszabályzót (én sokáig egy thermaltake hardkano 9-et használtam erre a célra, 4 csatornát tudott kezelni) és nem lesz semmi problémád.
-
Killer01
őstag
válasz
Peaceliker #12239 üzenetére
Én 3-at max 4-et raknék 1 molexre (12 V), azzal nem lehet gond. A 7 voltos ágat nem igazán használnám, ez a fesz nem szabványos terhelhető ág! Gondolom a tápnak is ezért nem tetszett...
-
Killer01
őstag
válasz
Peaceliker #12236 üzenetére
Húúú, asszem' sok volt a forralt bor....
nyugodtan állj neki, csak közel azonos rpm-et tudjon a 2 venti. -
Killer01
őstag
válasz
Peaceliker #12234 üzenetére
Simán lehet
egyébként 4 pin-est is lehet, olyan elosztókábel is létezik
demmer123: Hová akarsz 6 db ventihűtő lesz?
-
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker #11716 üzenetére
Azóta megtudtam, hogy molexről lehet 7voltot is venni, így akkor sztem belevágok a z11 plus ba!
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Peaceliker #11710 üzenetére
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Peaceliker #11699 üzenetére
Viccnek szántam csak, de írásban nem jön át sajnos. Hogy azt mondod: " - Nem süketülsz meg?" Mire én: " - Mi vaaaaan???"
-
banánttészta
tag
válasz
Peaceliker #11638 üzenetére
THX
-
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker #11449 üzenetére
De engem még így is zavar a hangja …bár többek szerint marha halk, lehet velem van a baj!
-
neko18
senior tag
válasz
Peaceliker #11446 üzenetére
A cpu cooler jó hogy felfele van, azzal nincs gond mert így könnyebben kijut a meleg levegő. Ha hátulra beteszel 2 db kiszívó ventit akkor szerintem felülre jöhet egy beszívó venti, így keletkezik egy pici nyomáskülönbség, valamint szélirány is ami hatékonyabbá teszi a hűtést. Nekem is hasonló képp van elrendezve és a hűtőpasztával+3 házhűtővel nyertem 10-15fokot
Pedig nem egy 4ezer forintos házhű van bent csak három sima AC 8 centis aszem 800 vagy 1000ft volt
Szóval a házhűtés nagyon sokat dob a gépen ha most nincs semmi
Persze én megszoktam a zajt+ fülhallgató így maxon is tudom járatni minden hűtőm és alapból semmi nem megy 40-42fok fölé. Terhelve ez olyan 50-60fok között ingadozik, attól függ miről van szó. A legmelegebb komponens a gépembe a vga. Ez BF3 multi után full HD high beállításokkal 60-62fok között szokott lenni. Ettől függetlenül a procihűtőm: EKL cold tower az FX 6300at 50 fok alatt tartja terhelve, szóval meg vagyok elégedve. Vga hűtőm meg AC twin turbo.
-
neko18
senior tag
válasz
Peaceliker #11444 üzenetére
Egy noname házat is megtud csinálni az ember olyan házra amit a CM 100ezerért árul
Ez csak kreativitás kérdése. Egy kis barkácsolás és kész is
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Peaceliker #11437 üzenetére
Sok lenne az
Így is melega kisebb vinyóm. 42-43 fok is van simán
-
tornas
őstag
válasz
Peaceliker #11432 üzenetére
Nem olyan gyenge ennek a ventinek a légszállítása...
meg aztán ez egy közepes fordulatú venti, aminek olyan 1500 -1800 RPM lehet a max. fordulata, olyan 60 CFM-el. A neten semmit sem találtam erről típusról.
Én ezt tenném be a régi helyére: Jamicon KF1225H1HR-R (a LOMEX-ben kapható) és az ára korrekt 1120 pengő körüli.
Kicsit gyengébb (0,35 A) a motorereje (ebből kifolyólag a statikus nyomása is), és ezért raknám be a magasabb fordulatú verzióját (2200 RPM). És ami az egyik legfontosabb, hogy elindul 5 V-ról is, így a tápokba csere ventinek megfelel. A légszállítása 80,5 CFM.[link]
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Peaceliker #11430 üzenetére
Sziasztok!
Szétszedtem a tápomat amiről Peaceliker írt. Igazából a lustaság az ami miatt nem foglalkoztam vele (1,5 éves a táp, bőven garis), de most nekifogtam (úgy voltam vele hogy semmi baja, miért dobjam ki és cseréljem másikra). Mikor vettem akkor még inkább semlegesen nyilatkoztak róla, nem mondták hogy hú ez gagyi ne vedd meg, annyira csak nem lehet rossz táp :S
Na szóval, az van a ventire írva hogy: HA 1225M 12S-7 12V 0,45A
Matrica leszed, kupak kivesz, és ment bele 2-3 csepp olaj, bízom benne hogy most már csendbe lesz. Halkan zörgött eddig, azt is este hallottam csak, 1-2 alkalommal durvult el, akkor olyan hangja volt mint az elektromos borotvám amikor a pajeszvágót használomMúlktor a gép megdöntése közben jött elő... Mikor szétszedtem most, úgy nézett ki hogy nem nagyon van rajta kenő anyag, a tengely végén volt egy kis pötty, remélem most jó lesz
Másik kérdésem, hogy ne legyen túl off, van egy ilyen házam, szeretnék bele valami nagyon halk és lehetőleg nem drága kereszt hűtést, mit javasoltok? Mondjuk egy ilyen ?
Ebből mennyit kell, és hová kell rakni? Az alaplapra ugye csak egyet tudok közni a chasis fan-ra?
Köszi előre is! -
Pete55555
addikt
válasz
Peaceliker #11427 üzenetére
Nekem eurocase (nem röhög) tápom ment 2 éven keresztül házhűtővel, gond nélkül. Beleraktam a ventit, kivezettem a kábelt, és az alaplapra kötöttem. Probléma megoldva :-D
-
neko18
senior tag
válasz
Peaceliker #11427 üzenetére
Szerintem egy szaki jobban megtudja ezt mondani mint itt bárki
Biztos van akinek volt már hasonló gondja, esetleg meglehet még próbálkozni külföldi fórumokon, csak ott sok a nagyon kezdő és nekik nem számít ha tönkretesz egy pl 300ezer forintos gépet mert másnap megveszi ugyanazt. De 100%ban biztos vagyok hogy volt valakinek ilyen gondja, vagy legalább hasonló és tud infót mondani. Egyébként nem egy ajánlott tápegység és ha belegondolsz nem egy vészes egy új minőségi tápegység ára. Használtan is lehet azért jókat kifogni
hw apródon tuti hogy találsz jó minőségűt olcsón
Nagyon érdemes itt nézelődni ha kell valami az embernek mert itt lényegesen olcsóbban betudják szerezni a termékeket
Csak megbízható vásárlótól kell venni és nem lesz gond
-
törölt tag
válasz
Peaceliker #11423 üzenetére
Azért tilos, mert aki nem ért hozzá az könnyen gallyra vághatja a tápot, azzal együtt a gépet, meg magát is mivel 230V-ról van szó.
Az szinte biztos, hogy 12V-os és feszkó alapján vezérli a táp. Kicserélheted házhűtőre, de lehetőleg kb. azonos értékűre. Az a baj, hogy a gyártók szeretnek felfele hazudni a légszállítás, légnyomás stb adatokat illetően. A motorteljesítmény meg az induló fesz érték azért lényeges, mert előfordulhat hogy nem indul el a venti az alulvezérlés miatt vagy épp túl erős a venti és lerohad tőle a vezérlője és akkor meg végképp nem indul el.
De én mindenképp azt mondom, hogy dobd be ide az adatokat a ventiről és akkor megmondják hogy milyen passzol bele és nem lesz probléma se.
-
tornas
őstag
válasz
Peaceliker #11404 üzenetére
"Ezt lehet cserélni vmi ház hűtőre?"
Tilos!!!
Milyen venti van benne (a címkéjén a pontos típus)?
-
p@gabi
tag
válasz
Peaceliker #11250 üzenetére
Köszi szépen,sikerült.Ez eszembe se jutott!
-
Beretvás
veterán
válasz
Peaceliker #11185 üzenetére
neked is akkor az előző hsz-emben linkelteket ajánlanám..
-
Beretvás
veterán
válasz
Peaceliker #11179 üzenetére
nem nagyon, de azért ha nem kell "nagyon nagyon" halk akkor akad néhány, pl coolink vagy noctua, enermax
Bici: milyen árban kell?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xbox Classic / Xbox 360
- Azonnali processzoros kérdések órája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- Fejlesztői videón a Destiny 2 - The Edge of Fate
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Javít a szinkronizációs modelljén a Vulkan
- Házimozi belépő szinten
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest