- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- OneOdio OpenRock X - a koncertterem ajtaja nyitva
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
flymi
addikt
Most találtam rà a típusra, ez egy "halo" és ha jól látom tartozék volt hozzá egy távirányító/dimmer is. Enélkül meg gondolom nem lehet szabályozni. Egy akármilyen másik led szalaghoz való ugyanilyen kapcsoló nem kommunikálhat a vezérlőjével?
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
chopin42
őstag
Nekem volt eloop, szuper, most van arctic p12/p14, az is szuper, csak kevesebb mint 2k/darab. Kissé gagyi, de ha 2 évente veszi az ember, akkor 2 évente új ventije van/garizzák (6 év van rá) az embernek.
Szóval részemről a 6k alatti kategória házhűtésre Arctic p12/14 pst/p120/140(ár-értékben nem olyan jó, de dizájnosabb). 5-6k körül pedig nb-eloop b12-ps, b12-3, b12-2 (ezek 3 pinesek), vagy silent wings 3.Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Grózi
Topikgazda
A webshopok leírásai semmit sem érnek,mindig a gyártói oldalt kell nézni!
DS: [link]
BQ: [link]
Utóbbi 12V-n és ha lenyitod az electrical specs fület akkor látod,hogy a működési tartománya 5-12V.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
-
Grózi
Topikgazda
Ideje lenne már venni egy normális házat,amiben felül elfér egy 240-s kompakt.Ez a házad volt akkor is,mikor nálam járt a konfigod?
A PW2-sekre panaszkodnak sokan,durva motorhang zömében-keress rá,hetente téma.Ebbe a házba felejtsd el a kompaktot,WB2 és DS is van fekete-kékben.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
-
Grózi
Topikgazda
Leszabályozva hang terén elviselhetők(kis motorhang van),viszont a légszállítása nagyon gyenge.Már egy Nanoxia Deep Silence 1400 rpm is hatalmas előrelépés ahhoz a ventihez képest vagy ha tudsz 4 pint is vezérelni,akkor a Wing Boost 2 Plus 140 főleg.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
Az alaplap kézikönyvében le van írva az aljzatok terhelhetősége-általában 1A,néhány újabb lapnál lehet 2A is.
2 normál venti nem szokott gondot okozni.Milyen az a 0.66A venti?Gondolom valami szerver vagy ipari venti.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
balint355
aktív tag
-
Grózi
Topikgazda
-
Grózi
Topikgazda
Ledesben csak két alternatíva van ami nagyon jó,4 pinben a Lepa Bol.Quiet és ha ultra halk kell,akkor a 3 pin-s Aerocool DS.
2000 rpm feletti venti minek?Kell a zaj?Csak mert amit az 1600 rpm-s Viper nem hűt le,azt 3000 rpm-s venti se fogja-lehet 1-2 fok különbség,de meg is fogsz süketülni.
(#23147) abridabriSokan dicsérik őket.Primo lett végül?Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
dqdb
nagyúr
Az áramigénye sem alacsony a 660 mA-rel (a PC ventilátoroknál szokásos érték legalább kétszerese), de ennyit illene bírnia a forrásnak.
Ezt akkor elhibáztam, de a Scythe még jobban, hogy a ráírt érték kétharmadát sem tudja.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
operating voltage range (VDC): 7~13.2
Nem lehet, hogy a vezérlő ennél alacsonyabb feszültséget ad neki? Az áramigénye sem alacsony a 660 mA-rel (a PC ventilátoroknál szokásos érték legalább kétszerese), de ennyit illene bírnia a forrásnak.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Grózi
Topikgazda
Leírtam,döntsd el hogy légszállítás kell és nem baj ha hangos a motor vagy csendesebb kell,de nem sok levegőt mozgat.Mondjuk én 3-4000-ért nem vennék sz@rt,inkább 6K-ért jót....
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
Ez jó az adott méretben:[link]
Az általad nézett 2 közül az Aerocool légszállítása gyenge,a Bitfenix pedig hangos.
(#21811) Anubris Ha pwm-s aljzatra kötöd(a 4 pin csak egy dolog,attól még nem biztos hogy pwm-s-ellenőrizd az alaplap kézikönyvében) akkor tökéletes.3-s elosztót is használhatsz(nem éri el az 1A-tehát nincs gond),vagy akár 5-s külön tápost is.És fontos,hogy csak egyforma ventiket tegyél rá!![ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Aquánál elosztó molex vagy SATA táplálással, és hosszabbító.
A keresőszó rém egyszerű volt amúgy: PWM.
hackeeeee: a képen szereplő kábel PWM-es, a hiányzó vezeték az egyik oldalon a fordulatszám-visszajelzés kábele, de természetesen tudod 3 pines ventilátorokkal is használni. De feszültséggel történő szabályozás esetén hatványozottan nem szerencsés keverni az ugyanazon kábelre csatlakoztatott ventilátorok típusát (=PWM-nél sem jó, de itt egyenesen kerülendő). Grózi javaslata arról szól, hogy egy csatlakozóra egyféle ventilátor jusson.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
-
-
Grózi
Topikgazda
Mókólhatsz rajta,valamennyit segít-de tökéletes nem lesz.Ki kell dobni és újat venni.
"Miért koptak ki annyira gyorsan a Turbine Master és az Excalibur ventik a nagy áruházak polcairól?"
Mert nem vitték,legalább is ezt gondolom.Nem találták fel velük újra a spanyol viaszt+ sokkal jobb ventik vannak már olcsóbban.Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
Grózi
Topikgazda
-
Grózi
Topikgazda
"Ha lehet, közvetlenül a PSU-ról hogy tudom megtáplálni a négy egyforma ventit ezzel az elosztóval?"
Ezzel sehogy.Pont az 1A miatt mondtam a 3-s elosztót-az még nem gond.Lehet egy darabig több se lenne gond,de láttam már leégett aljzatot.Ha mindenképp 1 aljzatról akarod vezérelni,akkor egy ilyen kell neked:[link]
Itt a legolcsóbb: [link]Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
flymi
addikt
Ami lemaradt, h mind a 4 e-loop természetesen tök egyforma. Azért lenne jó tudnom, h így is megoldható-e a pwm vezérlés, mert nem akarom, h a ventik által leterhelt alaplapi csati miatt elfüstöljön az alaplap...
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
Killer01
őstag
-
törölt tag
Mondjuk aki mutat nekem 4 alumíniumdarabtól forgó ventilátort, méghozzá jobban, mint amikor az elemen van, ezen a szőnyeg fölött (ez a fontos) készült videón kívül, azt igencsak megtapsolom. Sőt, Nobel-díjat is adok neki, mint aki megcáfolta az energiamegmaradást.
[ Szerkesztve ]
-
Henk
veterán
Előlapi szabályzóról szinte minden venti szabályozható. Amelyik gyárilag ilyen hőszenzorral van ellátva és magát szabályozza azt nem tudom, de azon kívül ( fesz. változtatásával) mindegyik. Esetleg olyan probléma lehet még, hogy egyes vezérlőknek a csatlakozóira csak 3 pines venti megy és a 4-est nem tudod beledugni, de kis fantáziával ez is megoldható.
-
van néhány type ami nem szabályozható, hiába 3pin -es.... , de a legtöbb igen !
L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Gond nélkül !
én is CM -et vettem a CM házba és van ventivezérlő is amivel tudom szabályozni, bár akár mehetne molex to 3pin -ről is max.-on mert kb. hangtalan..L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Philips LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest