- Mobil flották
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zola007
veterán
válasz
Kaci84 #12057 üzenetére
mert nem minden minőségi venti hangtalan 800-on.
Antec NSK 3400 házban van hátul egy 120-as swif 2 1200, ez gyárilag 800 rpm, de azért hallani a mély búgó hangját mikor megy a gép.
most csavarral és szilikon hézagolóval van felrakva, megpróbálom majd szilikon kerettel vagy áthúzós szilikon rögzítővelépp ezért szeretném kikapcsolni teljesen mikor netet vagy officet használok, akkor teljesen felesleges, akkor kell mikor sokat másolok, tömörítek vagy a vga dolgozik rendesen
tápban van 80-as ugyanilyen zöld coolink, illetve egy antec alpine procihűtő, míg nem volt a gépben a 120-as addig semmi hangja nem volt
-
Zola007
veterán
válasz
Kaci84 #12055 üzenetére
oké, köszönöm is
, de az a gond, hogy nekem össz-vissz 1db 3,5 és 2db 5,25 helyen van.
a 3,5-nél van az SSD, az 5,25-nél pedig a fölös tápkábelek és egy vinyó majd nemsokára.
pont emiatt (2 vinyó raidben) kellene a plusz hűtés, mert egyébként nem meleg a gép alapjáratonahogy néztem ezek az előlapi potis dolgok nekem pont nem férnének be, ezért keresnék valami - akár házon kívülre is kivezethető - kis bizbaszt.
másrészt a coolink 12 centise nem morogna 7volton?
és kb mennyit foroghat akkor (swif 2 1200, gyári 800rpm) ?esetleg ezzel van tapasztalat?: Zalman ZM-FM2 Fan-Mate szabályzó
Milyen hosszú ennek a kábele? van ahol azt írják 80cm, de képről inkább 50-nek tűnikha tényleg 80 centis mindkét kábele, akkor pont jó lenne, mert kiraknám a ház tetejére öntapadós koronggal
illetve ugyanilyenbe nem ismertek billenőkapcsolós megondást?
-
zsigus
őstag
válasz
Kaci84 #12045 üzenetére
Tudom, hogy a nem PWM-esre is rádughatom, egyébként időközben megtaláltam az Arctic megoldását (vagyis hozzá a kábelt), 4 venti a max. az ő megoldásuknál, egy alaplapi csatlakozón. Erre gondoltam korábban.
De időközben már letettem arról, hogy teljesen PWM vezéreltek legyenek a ventik, mert betettem hátra egy PWM-es nexus ventit, sajnos durva motorhangja van, és valószínűleg a többi PWM-es venti is hangosabb lenne terhelés esetén (mert általában nagyobb fordulatszámúak).
Beraktam előre a két házhoz kapott gyári Cooler Master-t, 5 V-ra leszabályozva, hátra pedig keresek majd valamit később, mert a Nexus hangos.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Kaci84 #12040 üzenetére
És amikor BIOS-ban állítottál PWM Level1-et, akkor a CPU csatijára dugtad? Target hőmérsékletet is beállítottál hozzá? Nem lehet, hogy azért tekert Level1-en is 700 fölött, mert melegebb volt a proci mint a target?
Az én Ext4-es lapomban a Level1 és LevelMax? között nagyjából arányosan állítható a venti fordulatszám specifikációja szerinti értékek (pl. Swif2 120P: 800-1700RPM - kb. 900 RPM-re áll be Level1-en, Level5-nél kb. 1300 RPM) - persze csak addig, míg el nem éri a target hőmérsékletet, mert akkor felkapcsol... -
Pancsermeste
őstag
válasz
Kaci84 #12037 üzenetére
Ez milyen venti is pontosan? Mekkora? PWM-es vagy feszültség vezérelt? A procit hűtöd vele?
Szerintem kb. 800rpm alatt a szélzajt már nem igazán lehet kihallani a gépből, a motorhang pedig alacsonyabb fordulaton még erősödhet is (a hang sprektuma mindenképpen változik, de lehet olyan irányban, amire a füled érzékenyebb) Nekem volt olyan ventim, ami 12 voltról nagyon hangos volt, igaz tekert 3000-el, rákötöttem 5V-ra, úgy persze halkabb lett, de idegesített a mély búgó hangja. Végül bekötöttem 7 V-ra, ahol jobban is tolta a levegőt, mint 5V-on, és halkabb is lett. -
Killer01
őstag
-
Killer01
őstag
válasz
Kaci84 #12023 üzenetére
Ilyen program szvsz nincs. Milyen Asrock alaplapod van? Nekem extreme3gen3: van 2 pwm-es csati ebből 1 a procié, ehhez tartozik egy 3 tűs ami a pwm-es procira beállítottnak megfelelően szabályoz (ezt lehetne használni, ha 2 venti lenne a proc hűtőn), illetve van még 2 sima 3 tűs amit be lehet állítani 4 vagy 5 lépésben, de ezek nem változnak terhelés hatására.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged