- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multirazor18
csendes tag
válasz
Hunork #23977 üzenetére
(#23979) Grózi, (#23977) Hunork
Okés, csak azért gondoltam egyre kötni, mivel ha passzív akkor gondoltam mind a 3 leáll. És mert alapból Y csatlakozós a procihűtő ezért vettem ugyan olyan ventiket. Átdugtam a 2 ventillátort egy pwm-es csatlakozóba, a procihűtőt meg egyedül a cpu_fan csatlakozóba. így most a 2 házventi ~600rpm de a procihűtő még mindig ~1000rpm-en megy ahelyett hogy leállna.De így már legalább halkabb.
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Hunork #23833 üzenetére
" lehet-e sorba kötni őket molex-el, és aztán az egészet a sysfan-ra dugni?"
Persze,csak előtte nézzél új alaplapot-minimum az aljzatnak annyi.Vegyen elosztókábelt.
(#23834) hegegabi80 Leírtam mi a megoldás-hiába agyalsz rajta,csak akkor tudod máshogy kivitelezni,ha cseréled a cpu hűtő ventijét is egy a házba beszerelt típuséra.
(#23835) Pokesz007
Az alaplapodon mindkét aljzat pwm-s,tehát csak 4 pin-s venti jöhet szóba.És venned kell egy hármas elosztókábelt is,pl:[link]
Ezeket a ventiket ajánlom:
Be Quiet Pure Wings 2 PWM
Nanoxia Deep Silence Pwm 1500 rpm
Alpenfoehn Wing-Boost 2
Lepa Bol.Quiet
(#23836) dqdb
Szerintem úgy értette,hogy vann molex csatlakozási lehetőség és alaplapi is a ventin.Ez az olcsó ventik ismérve és vagy egyikről tápolod vagy másikról.Ha beköti mindkettőt akkor abból tudod mi lesz,nem? -
Grózi
Topikgazda
válasz
Hunork #23515 üzenetére
Ha tudod lapról is vezérelni akkor felesleges.
(#23516) Gaaabeeesz Nem véletlenül írtam azt amit,utánanéztem hova mekkora venti megy a házadban.
(#23518) Kroni1
Első körben javaslom a Brocken cseréjét,nem a legjobb teljesítményű borda és ha az a 2 venti se bírja normálisan lehűteni,akkor vagy az a gond-vagy túl sok oc-t kapott,esetleg a lap auto-n túlfeszeli.
Persze tudok neked nagyobb teljesítményű ventiket ajánlani,de azoknak magasabb fordulaton azért lesz hangjuk.
(#23520) Egon
Ha csak a középső ventit használnád továbbra is és a csendes müködés a cél,akkor TY-147A kell neked.Ha nagyobb teljesítményt akarsz és nem zavar,hogy 900 rpm-től azért van hangja-akkor az Akasa Viper R(AK-FN073) kell neked. -
Grózi
Topikgazda
válasz
Hunork #23480 üzenetére
A Cougarhoz nem volt szerencsém,a Commanderhez igen.Relatív jól szellőzne,ha nem lenne benne elöl a hagyományos rack-nálam már ezért is kiesik+ a kábelmenedzsmentje nagyon gyenge.Az Aeneas-sal minden szempontból jobban jársz-viszont abba véleményem szerint előre is komolyabb venti kell.
Halkan megjegyzem,hogy ránéztem apróra és 15K-ért van egy Fractal Arc Midi 2 amibe még nem raktak soha gépet. -
-
Grózi
Topikgazda
válasz
Hunork #23477 üzenetére
Akkor te(szerencsédre ) nem vagy érzékeny a zajra.Én adtam már egy ventiért is közel ennyit.
Az Aeneas-t én építettem be és nem egy Fractal minőség anyaghasználat terén,de még mindig jobb mint a Carbide-ebbe is építettem már.És a gyári Korszar venti az tényleg kritikán aluli.
Amíg itthon dolgoztam,több száz gépet építettem évente-így kicsit nagyobb rálátásom van mint a legtöbb usernek.30K alatt kevés kompromisszum mentes ház van és ehhez jön még az egyéni ízlés is-szóval nem egyszerű.Ha mindenképp ezen kettő közül akarsz választani,akkor az Aeneas-al jobban jársz véleményem szerint.Viszont arra számolj,hogy a kábelrendezés nehezebb benne+a vga is jobban melegszik(a 390 alapba is elég forrófejű). -
Grózi
Topikgazda
válasz
Hunork #23475 üzenetére
Veszel 2 120-s BQ Pure Wings 2-t és 2db 140-st az cirka 10K.Talán a legjobb ár-érték arányú venti és az emberek 95%-nak tökéletesen megfelel házhűtésre,feltéve ha tudod őket szabályozni.15-18K-ért aprón makulátlan minőségi házak vannak és egy házban nincs nagyon mi elromoljon.
Mondjuk aprós eladótól újonnan is megkapod 25K-ért a Be Quiet Silent Base 600-t,mondjuk én személy szerint ebből az árkeretből néznék egy használt Fractal Arc Midi/Mini-t,mert jó anyagúak és kiváló a hűtésük+a szerelhetőség is és a plussz ventikkel is beleférhet 25K-ba.(a gyáriakat el tudod adni aprón) -
Grózi
Topikgazda
válasz
Hunork #23472 üzenetére
A Bw Quiet és Nanoxia házakat leszámítva,ha csendeset akarsz akkor az összes gyártó házventije cserés.
Persze leszabályozva a Rajintek is elviselhető,csak kis motorhangja van-legalább is ami az Aeneas-ban van.(ezzel van tapasztalatom)
A tápos kérdésedre pedig a válaszom:[link] -
zsoika
addikt
válasz
Hunork #12434 üzenetére
Értem! Ja-ja úgy nézem akkor elfog férni simán! Én elöbb a procihűtőt vettem meg és csak utána a low profilos ram-ot mert nem fért volna el a tarajos. Ebből a képből nem volt egyértelmű számomra a ram magassága, nem kötekedésnek szántam csak krersztfiamnak pont fordítva van ugyan ez a hűtő és kiszúrta a szemem.
-
Killer01
őstag
-
-
bmollszeptim
aktív tag
köszi a választ.Igen a gyári ventire gondoltam.De igen én is úgy gondoltam hogy fenn hagyom hiszen csendre tervezték.A ház tetején lévő ventit én is kihúzom,mert tényleg nem látom értelmét,igy hogy nincs tuning.tehát elő be,hátúl ki.Coolink Shiw 800-on szinte hangtalan.
-
rhcp138
csendes tag
Gyári hűtő van rajta,de ki van takarítva. A proci valóban nincs újrapasztázva.Egy mini atx házban számolgat.Igaz még egy 12cm es rendszerhűtő rásegít a hűtésre,de nem egy nagy szám.Lehet,hogy egy újrapasztázás segít rajta,meg valszleg a ház is kicsi neki mert eredetileg nem ebben volt.
Akkor ez aránylag normális hőfok Prescott prociknál szerinted?
70 fok fölé még soha nem ment,de gondolom úgyis kikapcsol a gép,ha nagyon bemelegedne. -
xmasterteam
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NOCTUA NF-A14 PWM Chromax.Black.Swap-Edition
- Noctua ventik 6db
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- Újszerű - LIAN LI Uni Fan SL-INF 120 RGB (ARGB) 3 darabos fehér ventilátor szett + LIAN LI vezérlő
- Kolink Observatory MX/HF ventilátor szettek - 4x 120 mm
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged