- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobilhasználat külföldön
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kaci84
őstag
válasz
Pancsermeste #12041 üzenetére
Igen a CPU-PWM-es csatira dugtam
Level1- target CPU 65C Valós 35C
Mindjárt dobok képet! -
Kaci84
őstag
válasz
Pancsermeste #12039 üzenetére
Ez a ventim.
Még tesztelem, hogyan lenne jó! Nem hangos már így se a gép, a HDD volt a leghangosabb míg 3,5"-os volt.Van egy 4 csatornás venti vezérlőm azzal vezérlem, de az max csak 750-ig viszi le.
Ha a Biosból adok neki értéket (amikor átteszem aPWM-re), akkor, picit lejjebb viszi először 700alá picit amikor meg még lejebb vittem az Aida már össze vissza mérte a fordulatot. De ez amúgy se lenne jó, mert ügye játék elött nem fogok mindig a Biosba lépni álítgatni. Ha meg level 1-en hagyom még magasabb a fordulat.
Két okból nem jó a vezérlő amit vettem:
1. Csak 750-ig viszi le a ventiket
2. Mindig elfelejtem felcsavarni játszáskor, meg kényelmetlen is mert a szekrény tetején van a computer.Ezért kellene szoftver vagy olyan előlapi amivel hőfokhoz lehet vezérelni a fordulatot.
-
djdaniel
senior tag
válasz
Pancsermeste #12006 üzenetére
lehet kapni, csak nem Magyarországon
-
and1ao
őstag
válasz
Pancsermeste #11850 üzenetére
Látom kolléga is van, azt hozzá kell tenni hogyha, kapok némi meleg élelmet is legalább egy kis levest akkor még termelem is az áramot
-
Martell
tag
válasz
Pancsermeste #11846 üzenetére
Azon a fordulaton nevetséges 130m³/h, A glidestream 1400on többet tol!
2000-en ----> 194m³/h
-
and1ao
őstag
válasz
Pancsermeste #11846 üzenetére
Ami ott levan írva annyit még én is tüdőből betolok egy házba
-
ViSAS
senior tag
válasz
Pancsermeste #11830 üzenetére
PWM vagy feszültségvezérelt között tudok választani, de így sincsen semmi változás, akármelyiket is választom. Olyasmit pedig hogy auto / legacy a feszültségeknél nem találtam..illetve nem a ventillátorokhoz tartozott.
Az eddig alul lévő ventillátort át tettem oldalra, dehát semmi lényegi változás nem lett, talán 1-2°C-ot csökkent az alaplap hőmérséklete..úgy látszik erősebb darabra kell oda befektetni. -
ViSAS
senior tag
válasz
Pancsermeste #11828 üzenetére
Ennél az alaplapnál sehogy nem működik a fordulatszám szabályozás, Gigabyteos barátaink érdekes BIOS firmwaret írtak.
Próbáltam a BIOS-ban Auto/Voltage/PWM módszerrel is állítani a CPU fan fordulatszámát, de stabilan 1748rpm-en csücsült ugyan úgy, és szintén ugyan ez az eredmény lett az EasyTune5-el is.
A hűtésem jelenleg úgy néz ki, hogy előről tol be friss levegőt egy 2000rmp-es venti, (~65 CFM), illetve egy ugyan ilyen típusú hátulról kiszipházza a meleget, ezen kívül pedig egy nagyon gyenge, házhoz mellékelt gyári venti szívja még be alulról a levegőt.
A régi házamban egyébként (ami tágasabb is volt), minden itt látható érték kb. 4-5°C-al volt magasabb, kivéve a CPU és az alaplap. A CPU ugyan ennyi volt, az alaplap viszont a régi gépházamban 30-34°C körül ingadozott, ezért is kezdtem aggódni, amikor itt 45 körül járkált, pedig annál csak egyetlen ventillátorom volt, oldalt egy 230mm-es, habár az át is fújta elég szépen a gép teljes belsejét. No' már most mivel ez már nincs, gondolom azért szökött fel az alaplap hőmérséklete is. A proci nem melegít semmit az biztos, ott olyan jó a levegőáramlás hogy még a hűtőborda is szinte hideg. Közvetlenül a GPU fölött meleg a környezet egy kicsit, az nagyon adja magából a hőt, közel is van egy hűtőbordához, az elég meleg ha hozzáérek, szerintem azt mérheti az alaplap is: [kép] Esetleg megpróbálom átrakni az alsó ventit oldalra, pont egyvonalban van úgyis a VGA-val, hátha segít...és köszönöm a válaszokat, további tanácsokat/hozzáfűznivalót továbbra is szívesen fogadok!
-
ViSAS
senior tag
válasz
Pancsermeste #11819 üzenetére
Akkor igencsak rosszul értesült voltam, úgy tudtam hogy csak a 4 pinesek szabályozhatók, még az alaplap könyvecskéjében is azt írta a 4. tűre (SYS_FAN_2) hogy a fordulatszám szabályozását szolgálja. Amúgy az nem okozhat galibát hogy egy 3 pin-est rádugok egy 4 pin-esre? Nem rég megpróbáltam, de utána amint áramot kapott a táp, egyből bepróbált kapcsolni a gép, majd fél másodperc után ki is kapcsolt..és egészen addig csinálta ezt amíg el nem vettem az áramot tőle. Az se segített rajta később, miután lehúztam a 3 pin-est a 4 pin-esről, ugyan úgy ez állt fent, majd csináltam egy BIOS resetet (elem ki-be), majd jó lett..szóval ezért kérdezem.
Amúgy amikor az alaplapi 3 pin-esre kötöttem rá, sehol nem találtam a feszültség szabályozását, csak a CPU-nak, a memóriáknak, és a CPU Fan-nak. Más lehetőség nem volt.. -
Killer01
őstag
válasz
Pancsermeste #11742 üzenetére
Kösz az infót, akkor valójában tényleg 4 pin-es a csati. Noctua-ban én még nem csalódtam, van itthon 8-9,2-12 centis is, pwm-es és 3 pin-es vegyesen
Viszont most csábít a Noiseblocker, lehet kipróbálok egy 12 centis eloop-ot
-
csabsz13
aktív tag
válasz
Pancsermeste #11739 üzenetére
a két venti teljesen azonos típus, így akkor elméletileg ugyanakkora RPM-en pörögnének, hiszen ugyanazt a V-t kapják, ugye?
köszönöm a segítséget!
-
csabsz13
aktív tag
válasz
Pancsermeste #11732 üzenetére
ezzel kapcsolatban lehet egy kérdésem?
nem PWM-es 3 pin-es ventik vannak bekötve az alaplapba, ami viszont tudja menedzselni az RPM-et. ha egy ilyen foglalatba egy elosztót teszek, akkor az azt jelenti, hogy csak az egyik venti infóit kapja meg, de a vezérlés mindkettőt egy fordulatra állítja be? vagy az egyik vezérelve lesz és a másik max RPM-en forog? -
Killer01
őstag
válasz
Pancsermeste #11732 üzenetére
Így lenne logikus, Noctua ventinél legalábbis így volt (az van nálam pwm-es). A neten olvastam valamelyik tesztjénél a 120P-nek hogy csak 3 pin-es az egyik ág....lehet hogy a tesztelő a 3 tüske miatt nevezte a csatit 3 pin-esnek? Ha megjön azért írd be ide az igazságot, infó ez is.
-
and1ao
őstag
válasz
Pancsermeste #11729 üzenetére
Pedig de.
-
Killer01
őstag
válasz
Pancsermeste #11729 üzenetére
tudomásom szerint a 120P Y kábelének az egyik ága csak 3 tűs, azzal nem tudsz 2 4 pin-es ventit szabályozni.
-
and1ao
őstag
válasz
Pancsermeste #11724 üzenetére
Lehet hogy jár hozzá elosztó nem tudom,
Mivel 2 venti egy csatin lesz így egyszerre fogod tudni szabályzni, tehát venti1+venti2=venti0Szívjon a fenti tehát bentről kifele, az első kintről befele, a hátsó is bentről is kifele,tehát szív fúj szív.
-
and1ao
őstag
válasz
Pancsermeste #11720 üzenetére
Jók a Swiftek nyugodtan megveheted ha tetszik vannak alternatívák, de szoktuk őket ajánlani is.AC felejtős.
WARZ.: én a 200-ast tenném elölre vagy felülre, vagy 2/140-est előre vagy fölülre a 120-ast hátra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Kolink Observatory MX/HF ventilátor szettek - 4x 120 mm
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- Lian Li UNI FAN TL LCD ventilátor szettek, fekete, normal/reverse blade
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ház ventilátorok eladóak /Garanciás/
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest