- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Importvám az USA-tól, trösztellenes eljárás Kínától
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Minivel készülhet a OnePlus is?
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemtabo
aktív tag
Megtörtént a próba. A gép a 14cm-es Spectre pro pwm-el alapjáraton 50 és 100cm-ről is 1-1 dB-el-el halkabb lett (36-31) ugyanis még a 12cm-es Bit-nak 1370, ill. a Noctua 1300-es fordulaton hozta a 23-24fokos procit, addig a 14-es Bit 1049-es fordulattal megoldja.
Valami kocogás hallatszik a gépből, szerintem a RAM-ok foga vacog, mert mögöttük belóg kicsit a 14-es.1800 fordulaton 10 cmről 55dB a hangereje, a 12-es Bit-nél 1800-on 52,5-öt mértem. A Noctua P12-nek (1300ford) 45-öt mértem a 12-es Bit 1370-en 47dB volt, a 14-es 1341-es fordulaton 48dB.
A hőmérséklet 4326MHz-en OCCT-val 20 perc után legmagasabb hő 60 fok, ugyanez 12-es Bitnél 61 fok, gyári P12-nél 62 fok. A magok a noctuánál mérthez képest -3, a 12-es bithez képest -1-2 fokokkal csökkentek.
A Noctua átlag procihőmérséglete 60,1 fok volt, a 14-es Bit 57,8 fokSzerencsére nem kellett semmit fúrni-faragni, simán felkuszott a bordára a venti.
[ Szerkesztve ]
"Mindig tévedek. Abban is, hogy tévedek! " Ki A Szösz
-
grigo
őstag
válasz KaiotEch #9995 üzenetére
Igazából egy ilyen hűtőpadra lesz, alulról természetesen. http://www.hwp.ru/Coolers/Coolermaster_notepal_u2/images/Coolermaster_notepal_u2-2.jpg
És ugye ha túl nagy, akkor nem lesz az alátámasztás és a venti között hely valamint a 8 centis gyári is úgy van, hogy ha egymás alát eszem a kettőt akkor már az alsó alja leér és billeg mert nem a pad 4 sarka érintkezik az asztallal. a 8 centis venti az kb a felééig ér le, ezért a 10 vagy 12 centis talán még beleférne.
De mondjátok ha rosszul kalkulálok. Meg szerintem nem árt ha van alatta üres terület ahonnan tud levegőt áramoltatni.
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
grigo
őstag
Sziasztok! Egy ideje bújom a netet de csak nem akadok olyan ventire amilyet keresek.
NxNx10(max15) méretű a lehető leghalkabb ventit keresném. Az összes többi lényegtelen, mert egy notbook hűtőpadra szeretném rátenni mivel a Cooler Master Notepal u2-esen már 1 hét után zizeg a venti. Gondolom valami gyenge szart raktak rá alapból.
Jó lenne 120x120 vagy 100x100-as méret, csak a lehető leges leghalkabb legyen! De ha csak 80-as lenne az sem katasztrófa.
Tudtok valami tippet adni?
Szóval a lényeg 10mm mély és halk, a lehető leghalkabb.https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
nemtabo
aktív tag
A ház előtt márt adatok 1800 fordulattal lettek mérve, terhelés alatti üzemben járó házventikkel, a mérések között max 1dB volt a különbség, tehát a házventik "elnyomták" a maximumon száguldó Spectrét.
A 12-es és 14-es között 3dB a gyári adat szerinti különbség. Az igazság az, hogy játék közben agybadúgós hallgatóval vagyok, igazán nem számít +2-3dB. Este net közben meg le van szabályozva.[ Szerkesztve ]
-
nemtabo
aktív tag
válasz Henker2 #9989 üzenetére
Hasonló cipőben járok, csak Noctua NH-U12P SE2 bordájára keresek ventit. Ezeken NF-P12 ventik vannak, én csak egyet használok, mert 2 hangosnak tűnik.
Próbáltam Corsairt, Noiseblockert, Scythe 140mm-est, és ami lekörözte a gyárit az a BitFenix Spectre Pro PWM-es venti volt 120 m³/h szállítással és 2.6 mm-H2O statikus nyomással. Házban 10cm-ről mérve 2dB.el volt hangosabb a gyárinál 47dB-el, kivül házventikkel mérve 50 és 100 cm-ről mérve 1-1-el volt hangosabb 37 és 32dB-t mértem. Füllel mérve hallkabbnak tünt a Bit, feltehetően azért mert korábbi rossz tapasztalataim miatt a PWM-estől nagy zajt vártam.
A Scythe Slip Stream 140mm-es a Thermalright TY-141 PWM-hez hasonlóan 12cm-es venti felfogató lyukakkal rendelkezik, simán felkuszott a bordára.Elég sokat olvastam, és reményteli lehetne a Noctua NF-F12-PWM is, Ő 94m3/h szállítással és 2,61mmH2O nyomással bít.
Most berendeltem egy Bit Spectre Pro PWM 140mm-est (207m³/h, 2.8mmH2O) és azt próbálom ki, neki is vannak 12cm-es lyukai, de rendes keretes, így kicsit buherálni kell majd a felrakással.
-
Henker2
addikt
Tapasztalatok alapján, tehát tényleges TAPASZTALAT alapján és (nem a gyári adatok szerint),ti megítélésetek szerint pontos típus szerint melyik 12cm-es ventit tudnátok ajánlani 100 körüli légszálítással vagy esetleg többel de mégis aránylag halk megoldással.
Köszi
ULTIMEA Nova S80
-
Henker2
addikt
Az Alpenföhn Föhn Purple-LED - 120mm 4PIN PWM jobb lehet mint az Arctic Cooling Fan 12 Pro PWM ?
ULTIMEA Nova S80
-
Henker2
addikt
Szerintetek az Alpenföhn Brocken-hez van még értelme még egy olyan ventit szerezni amivel gyárilag szerelve van? Alpenföhn föhn pure? Mert ezzel a 2 ventivel jól nyomná biztos. Hogy tudom ezt szabályozni előlapi panellel? Mert ezen a ventin 4 pines csati van de a panel csak 3 pines.
Illetve nem tud valaki olcsón AC MX-4-es pasztát? MX-2-őm van itthon, de egy kicsit mintha "becsomókásodott" volna.
Van valakinek egyéni tapasztalata, hogy milyen ez ez MX-4-es paszta? Vagy van még ennél jobb a piacon?
ULTIMEA Nova S80
-
Hocsika
tag
Épp most nézegetem én is ezeket a corsair sp120 ventiket. Ha van fordulatszám szabályzóm, akkor érdemesebb megvennem a high performance-os dual pack-ot, nem?
-
jookomak
őstag
Annyit beszélünk erről a scythe gt-ről, hogy lassan kénytelen vagyok venni. Viszont ha megtetszik, akkor egyből 4 kell, az meg pízbe sok. Kíváncsi vagyok, milyen az s-flex-hez képest.
-
szinimini
senior tag
válasz KaiotEch #9970 üzenetére
Ilyenen gondolkodtam én is. ÉS egy nagyon jó kérdés.
Nagyon vékonyan kéne festeni egyenletesen akkor pedig átütne a sötét szín ha világosra szeretnéd.
Szerintem profin kéne festeni és akkor talán nem lenne baj.Azért teszteled le egy másik ventin,hogy mennyire változik meg a festéstől.
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz proci985 #9963 üzenetére
Pedig pont a True Spirit-re gondoltam, hogy egyet, meg egyet a házba. Itt nagyon megfogott:
Tehát maradjak a Scythe GT-nél?
Várj nem lehet gyengébb, ha a spec-re hagyatkozunk:
GT: 1,150 rpm: 0.034 A - 16 dBA - 63 m³/h
TB Silence: Air Flow (m3/h) 90.08[ Szerkesztve ]
-
Eli_Stone
aktív tag
válasz KAMELOT #9959 üzenetére
Dugd rá a fordulatszám érzékelőt (sárga színű kábel, ha nem egyszínű a kábelezés) az alaplapra, ha alapból nem az alaplapról hajtod és akkor a speedfan nevű programmal meg tudod nézni vagy az alaplapodhoz kapott szoftverrel feltéve, hogy van hozzá erre alkalmas.
Ha meg egyszínűek a kábelei akkor nézd szemből a csatit úgy, hogy a vezetősínjei lefelé néznek és akkor a bal szélső a fordulatszám érzékelő.[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Hello!
ARCTIC F12 120mm ventit ha rákötöm 7V-ra akkor mennyivel fog kevesebbet pörögni. Max rpm-je 1350
Esetleg van valakinek ezzel a ventivel tapasztalata? Mennyire hangos maxon?
Köszi előre is a segítséget![ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
sexy666
csendes tag
Csak meglettek
Scythe Gentle Typhoon 800rpm x2
-
szinimini
senior tag
válasz ---Lasali--- #9956 üzenetére
Igazából nem folyadék csapágyas venti lenne hanem golyós a pontos márkája pedig Scythee Getnel Typhoon 1850RPM,de ha minden igaz a netes modding szerint akkor van benne pwm csak egy kicsit babrálni kell majd vele
De a golyós ventiknél is fellép a nyolcas gyanú veeszélye,hogy ha túlé lassan megy.
Amúgy vízhűtsáénél mennének radira a ventik. -
---Lasali---
Közösségépítő
válasz szinimini #9955 üzenetére
Alapjába véve még kíméli is a kisebb fordulat, csak szerintem ez akkor nem igaz, ha egy igazi folyadékcsapágyas ventiről beszélünk, mert ott hogy a csapágy megfelelően működjön, kialakuljon a kenés, felússzon a tengely a folyadékra, ahhoz kell egy bizonyos fordulat. És én azt vettem észre hogy ilyen 600 rpm körül, vagy alatt, már kezdődik a baj ezekkel a ventikkel, elkezd kicsit táncolni a ventilátor, meg hallhatóan bele is kap a perselybe, de ha jó minőségű, nem fut excenteresen, akkor be tud stabilizálódni kis sebességnél is.
Szóval ezt nehéz megmondani, főleg azt is nehéz megmondani hogy melyik igazi folyadékos, melyik meg csak kamu egyszerű sikló csapágyas. De nagy általánosságba azt lehet mondani hogy csak kíméled a kis fordulattal.[ Szerkesztve ]
-
szinimini
senior tag
HAlihóó
Mennyire tesz jót egy ventinek ha folyamat levan szabályozva a fordulata? Persze nem PWM-es.
Nem lesz belőle gond a későbbiekben? -
törölt tag
A PWM-es ventiket BIOS-ban lehet szabályozni vagy van erre külön program?
-
krichd1
addikt
válasz Eli_Stone #9946 üzenetére
Ne a gyári adatokból indulj ki, nem sok közük van a valósághoz. Különböző gyártók által megadott adatok összehasonlítása szinte értelmetlen. Enermaxal járnál legrosszabbul a 3 közül. Arctic ventit szintén felejtsd el, hamar megadják magukat.
(#9947) Askania01: 12cm-esből Corsair SP120, ha jól látom a házadba pár helyre férne 14cm-es is, oda Corsair AF140.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Eli_Stone
aktív tag
válasz krichd1 #9943 üzenetére
140-es nem fér el a ház tetejében csak 120-as ezért is írtam 120-as ventiket példának.
Illetve a Coolink-et azért mert ahhoz adnak PWM elosztót és az alaplapomon csak egy PWM csatlakozó van.
Na nem mintha nem lehetne külön elosztót venniMegnéztem a Scythe Karma Flow 2-t a Coolink-nál több levegőt szállít, de hangosabb az Enermax viszont több levegőt szállít és a gyári adatok szerint megegyező hangon.
Fix fordulatos ventiből szerintem az Enermaxot választom, de a PWM-ből még mindig nem tudom mit.
Most néztem, hogy az Arctic F12 PWM CO is elég jónak tűnik és a Alpenföhn Wing Boost Pure Plus PWM is.
Szóval a PWM-ekel tanácstalan vagyok. -
törölt tag
Sziasztok!
Két darab Zalman ventilátort szeretnék cserélni, amit a Z9-es házhoz mellékelt a gyártó.
Az egyiknek mindenképpen 120mm nagyságúnak kellene lennie, a másik lehet 80mm-es is.
Első nekifutásra rögtön egy BE QUIET! Shadow Wings SW1 120mm néztem ki magamnak, ami 4k körül kapható. Az árát tekintve nem ugrottam egyből a rendelésre. Érdeklődnék, hogy megéri-e az árát? Vagy hasonló árban már jobbat is kaphatnék? Esetleg olcsóbban van ugyan ilyen jó? A lényeg számomra, hogy tényleg hangtalan legyen, és ne legyen rajta led![ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz Eli_Stone #9942 üzenetére
Alacsony fordulatú ventinek inkább ez: [link], ha alaplapról, vagy külön szabályzóval tudod álltani a fordulatot, akkor lehet magasabb fordulatú is.
PWM-es ventinek, ha elfér egymás mellett (nézd meg a méreteit) akkor Thermalright TY-147.Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
Eli_Stone
aktív tag
Sziasztok,
Szerintetek melyik a jobb választás ház hűtésre ha, 2db sima 3pin-es alacsony fordulatú ventit szeretnék rakni a ház elejébe és 2db PWM-et a ház tetejébe.
Sima 3pin-es hűtő:
Coolink SWiF2-1200 (800rpm)
vagy
Enermax TB Silence Fan UCTB12
vagy
Valami más hasonló árbanPWM:
Coolink SWiF2-120P
vagy
Enermax TB Silence PWM Fan UCTB12P
vagy
Valami más hasonló árban -
GeriCool
aktív tag
válasz Kaszika #9939 üzenetére
Aránylag olcsóbb és szerintem jó igaz légszállítás talán nem a legjobb de halk: Coolink SWiF2 120P. Ha olcsóbb kell, akkor szokták ajánlani ezt: Arctic F12 PWM FAN . Illetve ha sok pénzt akarsz kiadni akkor valamelyik BeQuiet!
Amúgy neked, hogy fért be a Brocken? Nekem MS-III van és a gyártó 155mm írt a Brocken pedig 157mm. A te házadra is 155mm-t írnak. Én most egy gyártó által 152mm ventit raktam be, de ahogy nézem épphogy fel fog menni a ház oldala.[ Szerkesztve ]
-
Kaszika
tag
Üdv, ThermalTake Commander MS-II-es házba lenne 2-3 venti egy Alpenföhn Bröcken mellé, milyet ajánlanátok? 40° környékén szeretném maximumom a gépem! AMD FX 8320,lap:ASUS M5A97 R2.0 EVO,táp: 450W-os FSP,500GB Sata, HD7750
[ Szerkesztve ]
-
Algol
senior tag
válasz sakal83 #9934 üzenetére
Ha három fokozatú venti alatt olyan ventilátort értesz, amelynek a sebességét a vezetékébe iktatott ellenállásokkal csökkentik, mint például az [NF-P12] esetében, akkor igen, az alaplap szabályozni tudja a venti fordulatszámát.
A PWM-es ventik 4 vezetékes csatlakozóval rendelkeznek. A negyedik a vezérlő vezeték, az ezen érkező vezérlő jel kitöltési tényezőjének változtatásával szabályozható a venti fordulatszáma. Az alaplapokon általában csak a processzorventilátor csatlakozója 4 vezetékes, a többi csatlakozó csak 3 vezetékes, így nem képesek PWM-vezérlésre, de tápfeszültség változtatással tudják szabályozni a rájuk kötött PWM-es ventiket is, persze ezeket csak korlátozott mértékben. [A PWM-es ventik működési feszültség tartománya jóval szűkebb a nem PWM-eseknél.]
A fentebb linkelt Noctua NF-P12 ventilátorból 2 darab van a Noctua NH-U12P SE2 processzorhűtőjén. Ezek a ventilátorok 3 vezetékesek, tehát PWM-mel nem vezérelhetők, mégis jól működnek a procihűtőn.
Üdv: Algol
-
nemtabo
aktív tag
válasz sakal83 #9934 üzenetére
A 4 pines a cpu fan csatlakozóval csak pwm-est tudsz szabályozni, a 3 pinessel meg 3 pinest. A 4 pinesre ha rátolsz egy 3 pines ventit, akkor az maxon fog pörögni.
A 3 fokozatú ventinél ilyenre gondoltál?
Itt az adapterekkel csökkenthető szintén fix 1100 és 900-ra a venti fordulatszáma."Mindig tévedek. Abban is, hogy tévedek! " Ki A Szösz
-
Algol
senior tag
válasz monocrome #9932 üzenetére
Bocs, hogy ezzel kezdem, de ezt nem tudom kihagyni:
"Rádugtam a "front fun"-ra ... Visszatettem a "rear fun"-ra ... csak "rángatózik" ... Fun conrtoll=disabled"
Erről jut eszembe,
Hátulról teszem be.Magyarul: rear = fenék, hátsó, fun = móka. Te rear fan-t és front fan-t szerettél volna írni.
Én megnézném az alaplapod kézikönyvében, hogy mekkora az emlegetett ventilátor csatlakozók terhelhetősége. Ez a "kézikönyv" egy kis füzetecske, az alaplapodhoz adták. Ha nincs meg letöltheted a gyártó weblapjáról.
Aztán ezeket az értékeket összehasonlítanám a ventilátorokon feltüntetett adatokkal, áramerősség illetve teljesítmény. Például a ventilátoron állhat ilyen: 0,45A, 5,4W. Ha ehhez az alaplap füzetecskéje azt írja, hogy a ventilátorcsatlakozók együttes terhelhetősége 4 watt, akkor már az egyik ventilátorral is túlterhelted a csatlakozókat.
Nem azt mondom, hogy ez történt, de innen távolról nehéz többet mondani.
Még egyszer bocs.Üdv: Algol
-
monocrome
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon kezdő vagyok a gépháztető alatt. Bocs, ha hülyeséget kérdezek.
Vettem egy új házventilátort, mert a régi már hangos volt.
Rádugtam az alaplapon a "rear fun" csatlakozóra. Megy rendesen.
Rádugtam a "front fun"-ra, ott is ment ezerrel.
Visszatettem a "rear fun"-ra.
A "front fun" helyre rádugtam a régi ventilárát. Éppen csak forog.
Ha az újat csatlakoztatom oda, akkor már az is csak nagyon lassan forog
(néha el sem indul, csak "rángatózik").
(Fun conrtoll=disabled,
ventilátorok remekül forognak egy 9V-os elemmel hajtva)
Elromolhat így egyszer csak a "front fun" csatlakozás az alaplapon?
Látott már valaki ilyet?
Tudnátok segíteni?
Minden ötletet szívesen látok. Nagyon szeretném újra a két ventilátort.
Előre is köszönettel. G -
Hocsika
tag
Sziasztok!
Van egy chieftec bx02-es házam. A cpu mögé szeretnék hátra egy 12es ventit rakni. (Később majd előre is be szeretnék fabrikálni egy 12-est, valószínűleg a hdd tartót szedem majd ki...)
Kérdésem az lenne, hogy milyen érdemes oda rakni? Egy AC F Pro pwm volt ott, de megadta sajnos magát...
Nézegettem ezeket a ventiket:
Corsair P120
Noctua NF-F12 PWM
Fontos, hogy halk legyen, és szeretnék egy jól működő huzatot csinálni a cpu-nak és a vga-nak
Köszi előre is! -
Algol
senior tag
Ebben az esetben a tranzisztor, a lapon a Q-val jelölt alkatrész lesz a hibás. Olyan, mintha a kollektora nem lenne bekötve. Ilyenkor terheletlenül: tápfeszültség -> potméteren beállított ellenállás -> bázis-emitter dióda -> ventilátor az áram útja. Mivel a potmétert nem direkt meghajtáshoz tervezték, nagy az ellenállása, alig folyik áram a ventikbe, azok nem moccannak.
Terheletlenül a mérő multiméter több megaohmos belső ellenállása a potméteréhez képest elhanyagolható, ezért tud szabályozni a kapcsolás.Végállásba tekerve a potmétert, azt tulajdonképpen rövidre zárjuk, az áram útja a 12V-os tápfeszültségtől kezdődően: tranzisztor bázis-emitter diódáján át vezet közvetlenül a ventikbe. A ventik teljes tápfeszültség mínusz bázis-emitter nyitófeszültséget kapnak, maximális fordulattal pörögnek.
A tranzisztor lehet úgy is hibás, hogy a tokozásán belül szakadt a kollektor hozzávezetése, de úgy is ha csapnivalóan alacsony az áramerősítési tényezője.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Ki, de csak hasonlo motorerejű, és ami fontosabb ,hasonlo légszállitású tipusra.
motorerő a ventin /amperben, vagy watt-ban/.Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
trialboj
őstag
A tápegység ventilátorát ki szabad cserélni?
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
nagyúr
Helló!
Megmértem. Terhelt állapotban, 2 volton tart végig, majd ha feltolom teljesen, felugrik hirtelen 10 - 11 voltra. Terheletlen állapotban pedig rendesen állítható 5 és 12 volt közötti intervallumban.
mobal,
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Graphics
Jómunkásember
Hali mindenkinek, elnézést a sületlen kérdésért.
Esetleg dupla golyóscsapágyas venti szétszedéséről leírást/videót tud valaki, vagy a megfelelő topicba irányítani?
/ egy tápegység ventijéről van szó /
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Algol
senior tag
A képből annyit tudok megállapítani, hogy az alkatrészek lábai látszólag "rendesen" be vannak forrasztva. Így a potméter hibájára gyanakodnék, de mérés nélkül felelőtlenség lenne többet állítanom.
A javítás egyszerű, azt leszámítva, hogy az esetleg cserélendő potméter helyett pontosan oda illő - értsd fizikai méretben, rögzítési módban - megfelelő darabot kell beszerezni. Vagy a helyettesítő példány rögzítéséhez némi barkácsolás kell.
-
nagyúr
Szia!
Rendben, köszönöm most "megnyugtattál", hogy nem én voltam a hülye. Kapcsolással sajnos szolgálni nem tudok, esetleg csak a potméteres nyák aljáról egy képpel. [link]
Köszönöm!
mobal,
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
nagyúr
Szia!
Jól érted igen. Feltekerem maxra és akkor pörögnek de természetesen fullon. A potméteres nyákról a kép valóban rossz, de a leírásod helyes.
Azért ide beillesztem, így néz ki: [link]
mobal,
-
Algol
senior tag
"de mind a gyári Xigmatek, mind a Swif2 ventiket csak 12 volton indítja"
Értsem ezalatt azt, hogy a rákötött ventiket mindig maximális fordulatszámon járatja, a potmétert tekergetve nem csökkenti a ventik fordulatszámát? Jó, egyelőre így értem.
Elnézegetve a gyártói oldalon levő képét, csak egy kis nyomtatott áramköri lapnak az alsó oldala látszik (abból se sok), azt feltételezem, hogy az egész kapcsolás egy potméterből és egy emitterkövető tranzisztorból állhat.
Így az általad tapasztalt jelenség akkor jön létre, ha a potméter mindig tápfeszültségre (12V) húzza a tranzisztor bázisát. Talán nincs beforrasztva a potméter földre kötendő lába?Minden jel szerint a szabályozó a hibás. (Az összes vezetéket nyilván csak egyféleképpen lehetett bekötni.)
-
nagyúr
Sziasztok!
Van egy ilyen ventilátor szabályozóm, de mind a gyári Xigmatek, mind a Swif2 ventiket csak 12 volton indítja. Ötlet? Esetleg rossz vagy valami más a gubanc?
mobal,
-
nemtabo
aktív tag
Értem, semmit probléma, köszi a figyelmeztetést.
A G.Skill ramjaim fellógnak a gyári Noctua széltóló alsó síkjánál magasabbra, ezért a A2-B2-es slotokat kell használnom, az A1 így is mindenképpen kilőve. Kicsit még talán javulhat a hűtő, ezért is a vezérelhetőség miatt szeretném a pwm-es 14cm-es szellőgenerátort.
-
Algol
senior tag
válasz nemtabo #9914 üzenetére
Miután megnéztem a krichd1 által linkelt Thermalright TY-141/147 venti képét, módosítanom kell a véleményem. Nem kizárt, lehetséges, hogy fel lehet szerelni, de biztosat kipróbálás nélkül nem tudok mondani.
Csak annyit jegyzek még meg, hogy a legtöbb alaplapnál, amit szereltem, a második, a RAM-foglalatok felé eső ventilátort csak úgy tudtam felszerelni, hogy a rögzítő drótot nem a használati utasításban látható ábrának megfelelően, hanem ahhoz képest valahogy fordítva raktam fel. Az eredeti ábra szerint szerelve ütközött volna a RAM-okkal. Ezért írtam az előbb - ezek szerint kissé meggondolatlanul -, hogy kizárt a felszerelhetősége, valahogy a helyszűke lebegett a szemem előtt.
-
nemtabo
aktív tag
válasz krichd1 #9912 üzenetére
Tudom, hogy a nem 12cm helyre gyártott nem ilyen, de ha van rajta 12cm-es furat, akkor legfeljebb belemetszek a felfogatásnál.Eddig a 12cm-es Bitfenix Pro PWM volt a leghatékonyabb, a 14-es meg légszállításban és nyomoásban is icipicit jobb.
-
nemtabo
aktív tag
Nem a bordán van furathely, hanem a 14cm-es ventin van 14-es és 12cm-es furathely is. Mivel vagy 3 éve ilyen hűtőm van és vagy 10 propellert kipróbáltam, igy egészen jól ismerem a felépítését.
A semmi esélybe azért gondolom nem belefér a Scythe Slim Stream 140mm-es 1200-as ventije, melyet kb. 10 perce szereltem le róla.Megítélésem szerint feltehető a 14cm-es, ha van 12cm-es furathely rajta mint itt, akkor pláne. Lehet, hogy a rugós felfogátó magassábában kicsit be kell metszeni, hogy elérjen a 12cm-es furatig, de az nem a vég.
[ Szerkesztve ]
-
Algol
senior tag
válasz nemtabo #9909 üzenetére
A Noctua NH-U12P SE2 bordán egészen biztosan nincs semmiféle furathely.
Maga a hőcsöves borda elég vékony lamellákból áll, amelyek könnyen elgörbülnek, így csavart nem lehet közéjük hajtani. A ventilátorok felerősítését megfelelő formájúra kialakított, acéldrótból készült klipszekkel lehet megtenni. Ezek olyan formájúak, hogy illeszkednek mind a borda, mind a 12 cm-es venti alakjához.Szerintem nincs esély arra, hogy velük 14 cm-es ventit fogass fel. A nem túl bő házakban még ezeket a klipszeket is nehéz volt felszerelni.
-
nemtabo
aktív tag
válasz krichd1 #9910 üzenetére
Van 2 Scythe slim stream 140-es házventim, ami 12 cm-es helyre is felszerelheto, 10,5cm-es furattavos. Ő simán felmaszik a hutobordara, es a rugos femtartok is bekattannak. Ezert gondoltam, hogy a tobbi ooyan venti is felemegy, aminek van 12 cm-eshez hasonlo furata.
-
nemtabo
aktív tag
Hello!
Érdeklődöm, hátha vki tud segíteni. BitFénix Spectre Pro PWM 140mm-es ventit vennék Noctua NH-U12P SE2 bordára.
A képeken - csak a fekete szinűn- úgy tűnik, hogy van egy 12cm-es felfogatáshoz szolgáló furat, mellyet fel tudmán tenni a hűtőre. Esetleg ha van vkinek ilyen a birtokába meg tudná nézni, hogy van-e rajta furat.Köszi
-
trialboj
őstag
A jelenlegi ventilátoromat próbáltam leszabályozni speedfannal, viszont a cpu hűtőjének az értékét is elálítottam, 70%-ra. Arra lennék kíváncsi, hogy túlmelegedés esetén a biosban előírt 55 fok után 100% os teljesítmény leadása felülírja a speedfan programot?
Vagy ez akkor is 70% fog menni a a proci már régen leégett?
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
anytime
őstag
Sziasztok!
Ezúton is köszönöm mindenkinek, aki segített az új ház ventik kiválasztásában!
Megrendeltem 2db Noctua NF-R8-at és 1 db Noctua NF-S12B FLX-et.
Hétfőn kapom őket kézhez, már nagyon várom, kíváncsi leszek, hogy milyen eredményt (hang, hűtés), azaz javulást tudok elérni!
Ha érdekel benneteket, szívesen írok majd egy összehasonlító táblázatot.
Köszi, üdv:
anytimeUI: rendeltem még egy VGA karit is (igaz passzív hűtéssel), ha sok lesz a meleg, akkor megnyitom a tetéjét és bedobok oda is egy 12-es vagy 14-es Noczuát, feltéve, ha ezek szépen muzsikálnak
-
Malanrion
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Renault, Dacia topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen monitort vegyek?
- Autós topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- The Elder Scrolls V: Skyrim
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Zalman Fehér ventilátor
- Corsair iCUE QL120 RGB PWM 3-pack (CO-9050104-WW)
- Gamdias RGB új beépíthető ventillátor 6hó jótállással!
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- Lian Li UNI Fan SL Infinity ARGB / Asus TUF 120mm / Aerocool Mirage / Phanteks vezérlő
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest