Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ricardo
titán
Pedig hidd el nagy segítség nekik, és sok esetben az egészséges embereknek is.
" vagy a funkcionális analfabéta tömegeknek, meg azoknak a tömegeknek, akik túl lusták és/vagy ostobák a rendszerük alapértelmezett beállításait átnézni?"
Ez egy érdekes észrevétel egy olyan gyártó topikjában, amelyik egy sor dologot nem enged testre szabni a telefonjaiban , hogy a sok lehetőséggel ne zavarja össze a felhasználókat.
Lehet hogy csak én siklottam át rajta de nem láttam a véleményedet erről .
-
válasz
Fritz Teufel #1 üzenetére
Én meg addig örülök, ameddig a telekép nem támogat magyar nyelvet. Nem vagyunk egyformák.
#6 Ricardo
Imádom az ilyen szalmabábos ferítéseket.
Szerinted a potenciális felhasználók 0,x%-át kitevő hallás- és látáskárosultaknak fejlesztik ezeket a funkciókat, vagy a funkcionális analfabéta tömegeknek, meg azoknak a tömegeknek, akik túl lusták és/vagy ostobák a rendszerük alapértelmezett beállításait átnézni? Szerintem utóbbi, a fogyatékkal elők le vannak itt tojva. -
Fritz Teufel
addikt
Kicsit megvilágítom, mert nem szeretek senkit sötétben hagyni. Naponta munkába olyan 1,5 órát ingázok. Pár évvel ezelőtt, amikor még Androidos telefont használtam, sikerült megoldani, hogy a Google asszisztens magyarul felolvasta a bármilyen bejövő üzenetet és lehetett választ is diktálni. Azt is magyarul. Vezetés közben így "beszélgettem" a barátnőmmel Skype-on keresztül. Erre az Android ma is képes, csak le van tiltva. Onnan tudom, hogy le van tiltva, mert beszéltem a sráccal aki a kiegészítő szoftvert írta Androidra. Egyik frissítés után nem működött többet és fejlesztőként az Androidnak, hogy "elcseszték". A válasz az volt, hogy nem. Magyarul, letiltották a lehetőséget. A külső program bizonyította, hogy bármilyen nyelven megy a felolvasás-diktálás, csak valamiért nem akarják, hogy a fő nyelveken kívül ez használatos legyen.
Most iPhone-om van és be kell valljam, bizonyos dolgokban fényévekkel van elmaradva a Apple az Android mögött. A Siri állva maradt a rajtrácson... Nagyon szeretem a Apple termékeit, de a fejemet nem a seggemben hordom. -
.Szaki.
addikt
Ez sajnos pontosan így van. Az egy baromi jó felület volt, amivel kapcsolatban folyamatosan csak az ígérgetés ment, aztán abból nem lett semmi, cserébe viszont ha egy frissítés megoldott egy bugot, jött helyette kettő másik. Én is nagyon sajnálom azt a rendszert. (Az enyém L625 volt)
-
válasz
hegedus001 #18 üzenetére
A microsoftnak is megvolt a lehetősége arra, hogy az Apple-éhez hasonló ökoszisztémát építsen, de ők semmit nem tudtak kezdeni a piaci pozíciójukkal, csak hazudoztak az embereknek egyfolytában, a bizalom meg persze megtört feléjük.
(Egy volt Lumia 900/820/640 tulaj) -
hegedus001
aktív tag
+1, Siri olyan fájdalmasan hülye, hogy még a gyerekem is bármiben lekörözi, pedig nincs másfél éves. Semmit komolyabb dolgot nem ért meg. Imádom az Apple ökoszisztémáját, de olyan buta mint a föld.
Az meg, hogy egy normális swype billentyűzet sincs benne magyar nyelven gyárilag, az egyenesen nevetséges. (Anno ez volt az egyik kedvenc dolgom a Lumiámba, zseniális platform volt, kár, hogy elhalt, pedig akkor most biztosan nem az Apple cuccait venném.)
-
ultrasound
tag
Sebaj, majd parasztvakításként lesznek helyette újabb woke-s emojik, meg píszí újítások. Már megszoktuk egyétek-vegyétek!
-
Shyciii
veterán
Uzenetet felolvastatni.. 😂
Donald Trump vagy esetleg?
Vegyel egy robotot, az meg etetni is fog. 🤦♂️Jó hogy mondod ezt az etetést. Ilyenkor az embernek eszébe juthatna pl az is, hogy téged sem szo.tattak (etettek) gyerekkorodba. De persze nem jut ez senki eszébe, mert csúnya dolog.
-
Ricardo
titán
válasz
Fritz Teufel #5 üzenetére
Majd ha bekerül az apple termékeibe, hirtelen lesz értelme.
-
Ricardo
titán
Érdekes logika..
Eszerint a gyalogátkelőhelyek egy jó részénél azért van hangjelzés, amikor zöldre vált, hogy ne kelljen a lámpára néznie a lustáknak, nehogy elfáradjon a nyakuk
rámpák is azért vannak sok helyen, hogy azon mehessenek fel azok akik lusták a lépcsőt használni. -
Fritz Teufel
addikt
Minden nyelvet tud a Googli ami a rendszerben van. Egyszerűen megakadályozzák, hogy használni lehessen. Csak a szlenggel volt gondja vagy ha idegen szavakat kevertem a szövegbe. Felolvasásnál viszont semmi probléma nem volt vele, szinte hibátlan volt.
Instabil
Picit szűk látókörű a nézőpontot, de nem baj. Nem vagyunk egyformák. -
Instabil
lelkes újonc
válasz
Uzenetet felolvastatni.. 😂
Donald Trump vagy esetleg?
Vegyel egy robotot, az meg etetni is fog. 🤦♂️ -
clon
senior tag
válasz
Az van, hogy a "gugli dobozok" fejlesztésében hagyják a közösséget is besegíteni míg az alma gyakorlatilag max visszajelzést fogad és utána vagy megcsinálja vagy nem. Alma esetén a zárt rendszernek ilyenkor hátránya is van.
A magyar nyelv nehézsége és a lakosságszám miatt nem csak nekik nem vagyunk piac (a lengyelek x3 lakosságszámmal szinte mindenben piac - játékok esetén is hamarabb van benne lengyel felirat mint magyar még akkor is ha a magyar feliratot "rajongók" elkészítik nem teszik bele) -
bollokcs80
Korrektor
Szerintem nekik kicsi piac vagyunk és nem számolnak velünk. Egyébként az egész AI-vonatról lemaradtak, a termékeknél se világos a logika, a telefonokat meg a számítógépeket felturbózták CPU-val, RAM-mal, a legkisebb Ipad-et meg kihagyták belőle....
-
Fritz Teufel
addikt
Ez így kezd egyre kínosabb lenni. A Googlit nagyon szépen lehetett használni magyar szöveg felolvastatására, és üzenetek írására már évekkel ezelőtt. Nem mondom, nem volt tökéletes, de egyszerű útvonal tervezésre, SMS-ek felolvasására vagy csevegésre mondjuk Viberen keresztül, képes volt. Aztán valamiért elkaszálták a lehetőséget. De az, hogy bármilyen nyelvre (ami támogatott volt az Androidban) meg lehetett hekkelni, fényévekkel több volt mint amire a Siri a mai napig képes.
Az egyébként érthetetlen, hogy a maradék nyelveket miért nem engedik használni, hiszen az Android erre képes. Biztosan messze több hibával mint mondjuk angol vagy német, francia vagy japán nyelven, de a semminél akkor is több lenne. A visszajelzésekből meg lehetne reszelgetni azokat is. Bár, lehet, hogy pont itt van elásva a kutya, hogy nem akarják reszelgetni erőforrás hiányában. Erre meg jó lehetne az AI. Ha az AI ellenére sem lesznek a kis nyelvek támogatva, akkor ott már egyértelműen valami politikának kell a háttérben lennie. szvsz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Állítólag idén tavasszal kellett volna megjelennie a Smart Home Hub néven emlegetett iPad és HomePod hibridnek.
- Ukrajnai háború
- Villanyszerelés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Formula-1
- Clair Obscur: Expedition 33 - Középpontban Gustave
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kuponkunyeráló
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ha megbízható,bővíthető házat keresel !
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- MSI RTX 4090 SUPRIM - 2.5 ÉV Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest