Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi7887
aktív tag
válasz
Bobrooney
üzenetére
Milyen gépet raksz össze?? Nekem volt alaplapom, ami melegedett (kb 45 C fölé )és mivel nem volt rajt aktív hűtő ezért kellett eleve az első és a hátsó együtt, mert tapaszatalatom szerint "csak a hátsó" szinte semmit nem ért. Egyébként meg "sok venti-sok hang" ezt érdemes szem előtt tartani!
Be kell üzemelni aztán meglátod!
-
Tomi7887
aktív tag
válasz
Bobrooney
üzenetére
Szia, bocs hogy nem válaszoltunk, én függően az alkatrészektől amit beleveszel, biztosan csak egy ventit vennék első körben pluszba, mégpedig előre.
Ahogy látom 12 cmes helye van: nekem swif2 1201-em van és Scythe van hátul, ami szabályozható (4 pines és manuálisan is), ez utóbbi 2k felett van előbbi olcsóbb azért. mindegyikkel meg vagyok elégedve.
A lényeg, szerintem, hogy kis fordulatszámú legyen (egyelőre ez a legnagyobb garanciája a csendnek
), de azért legyen légszállítása is. -
-
Zohan
senior tag
ha valakinek van swif2 ventije 12es méretben és nincs rá szüksége ne tartsa magában az infót

-
Zoll21
tag
syasztok
nagy kérdés előtt állok most vennék 3db ledes ventit a házamba(aerocool magic 3d)
melyiket ajánljátok
-aerocool 12cm ledes venti(7 lapátos) kék
-antec nine hunderd házban lévőket kék
?????
köszi -
kungzi
veterán
ez is elég jónak néz ki. Revoltec Fan Control

-
Tomi7887
aktív tag
Nekem olyan Scythe ventim van, aminek az ugyanilyen szabályzóját ki tudom vezetni a PCI helyre hátra, másrészt 4pines, tehát ha a lap tudja akkor megoldható onnét is. Szerintem nagyon megbízható.
Egyébként én úgy gondolom, hogy érdemesebb azért a plusz 4-8 ezerért, amit ventivezérlésre költötök, olyan lapot és ventiket venni ami 4pines, és sokkal kényelmesebb Biosba egyszer belőni őket. Ugyanakkor dizájnba nagyon jól néz ki mindegyik, tehát optikai tuningra nagyon ajánlott. Például ez is.
-
andras888
aktív tag
Én is ezt néztem magamnak, nincs nagy választék. Talán a AeroCool F4XT ott lekapcsolható a világítás de viszont nem fokozatmentes az állítás, és olvastam olyat hogy nem minden ventit működtet megfelelően

Én is hasonló konfigot szeretnék majd egyszer, full hd hogy teljesít?
A ramok mennek? én pont most lőttem be 8-8-8-22 1T 1387MHz 1,59 V -
kungzi
veterán
nem tudtam hova írjam, így ide írom ---> milyen vezérlő panelt ajánlotok(előlapi) 4 csatornás??
én egy ilyenre gondoltam: Scythe Kaze "Q" 3,5" 4 csatornás fekete ventilátor vezérlő előlapi panel
szerintetek?
-
Tomi7887
aktív tag
Ez a konstrukció így nem rossz (főleg árban
, ezért még el is olajozgatnám havonta).Nekem ez a Coolink dolog nagyon bejött, pedig nálam jobban senki nem ódzkodott tőle mivel egy korábbi procimon is ilyen márkájú, de akkor még fülsüketítő darálóm volt

Sztem sokat fejlődtek venti téren.
-
digitalz
csendes tag
Jó reggelt ismét én

Olvasgattam picikét és nem tudok dönteni, 2 db ventilátort szeretnék venni a gépbe.
Egy ledeset és egy simát ami eléggé jól szállítja a levegőt.
A simába 2 között vacilálok az egyik Arctic F12 PWM illetve Swif2 1201 között.
Ledesre nem tudom mi az ajánlott, de én egy Revoltec RL042-t néztem ki magamnak, anynira nem fontos itt az állíthatóság illetve a nagy teljesítmény, inkább egy halkabb "szebb" darabra vagyok kiéhezve
Észrevételeket, javaslatokat szívesen fogadom
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
egy Arctic Cooling S1 rev2 hűtéséhez keresek ventilátort, a kérdés, hogy az alábbi típusok csendesek-e:
ZALMAN ZF1225ASH
COOLINK SWIF-1201
TITAN TFD-12025M12B -
Tomi7887
aktív tag
válasz
Mekibácsi
üzenetére
Ha nincs fancontroll, akkor mindenképpen valami kisfordulatszámút válassz (pl ami irtam), bár lehet, hogy még ez is hangos lesz. Mindenkinek más a hallása..xD (ami én irtam az is 3 pines!)
Vannak ellenben olyanok, amelyek külső szabályzósok, azaz a szabályzó kivezethető pl a PCI helyre.
-
Bobrooney
senior tag
Üdv all!
Vettem egy ilyen házat, hogy érdemes ebbe ventiket pakolni? Gyárilag csak hátul van.
És milyen ventit ajánlanátok bele? -
Mekibácsi
tag
válasz
Tomi7887
üzenetére
Köszi a valaszt!
Megnéztem BIOS-ban, hát nem 3000rpm-en pörög a kis rohadék?
Az a baj, hogy BIOS-ban csak látom, de eddig nem találtam meg, hol tudnám beállítani a sebességét.(UP.:megnéztem az alaplap kézikönyvét: a 3pin-es veniteken nincs lehetőség speed control-ra...)
Ez a Coolink ezek szerint 4pin-es szóval ezt már be tudnám állítani?
...vagy nem tudom beállítani, viszont mivel 1200rpm a sebessége, annyival is pörögne, és nem lenne ilyen hangos?
-
Tomi7887
aktív tag
válasz
Mekibácsi
üzenetére
Szia, szerintem érdemes valamilyen ventit venni a gépedbe, mert elég nagy szerepe van a hűtésben (főleg ha tuningolsz), különösen az alaplap melegedését tudja csökkenteni, de a proci hűtését is segíti.
A leghatékonyabb ha előre és hátra is tudsz venni, persze ehhez nem árt egy elöl is szellőző ház.
Ha veszel, mostanában ilyet ajánlanak mindenhol, nekem is van egy ilyenem, egy 1201-es.
A hangzavart általában az is okozza, hogy ezek 3 pinesek és nem mindegyik alaplap tudja őket szabályozni és 100%-n pörögnek. Ezért érdemes erre figyelni és megnézni azt, hogy lehetőleg kis fordulatszámon menjenek, ha a hang is fontos.
-
Mekibácsi
tag
Sziasztok, kíváncsi lennék a véleményetekre!
Másfél éve vettem a gépemet, összeszerelve kaptam meg.
Van a hátoldalán egy ventillátor, ami piszok hangos, de eddig azt hittem ez a normális.
Viszont mikor tegnap kihúztam (a SYS_FAN1-be volt bedugva) eléggé meglepődtem h alapból milyen csendes a gépem, ez a kis szar, ami rohadt hangos, a proci és a táp ventillátora szép halkan duruzsol.Nézem a hőmérsékletet, és így kihúzva nem veszek észre különbséget, nem melegszik semmi jobban, akkor meg mi a fenének volt szükség rá?
Mit tanácsoltok; vegyek helyette egy jobb ház ventillátort (ha igen, akkor valami jó árértékarányút ajánjatok pls), vagy hagyjam így, mert nincs érdemi szerepe a hűtésben?
Mellékelve küldöm a képet róla:
-
DIMITRIUS
tag
Ha én ebből a vetiből "Enermax T.B. Silence UCTB 14" berakok 7-8 darabot a gépembe akkor kellőképp lefogja hűteni a gépházat vagy esetleg nagyobb teljesítményű ventik kellenének????
-
Zohan
senior tag
nos 1 csatlakozó max 1 amperig terhelhető szóval mielőtt sok ventit teszel 1 satira számolj utána melyik mennyi de alaplapi csatira ezt y elosztóval lehet rákötni....
illetve van egy olyan lehetőség is ami szerintem sokkalta sokkalta jobb, hogy veszel egy ventilátor szabályzót....
-
kungzi
veterán
sziasztok
gondolkozok egy ilyen ház vásárlásán. Itt csak egy ventilátort adnak hozzá. De van rajta több lehetőség ventilátor felszereléshez. Alul+hátul felül. Mivel tudnám az alaplapra rákötni a ventilátorokat, úgyhogy nehogy baja legyen az alaplapnak.
Az alaplapon van a cpu hűtő. És ezen kívül még egy csatlakozóm van.Előre is köszi
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a CM HAF 912 plusz házban lévő 200mm-es ledes ventivel ? Mennyire hangos, hogyan reagál a fordulatszám szabályzásra? Van esetleg valami halkabb alternatíva ami nem ledes?
A CM-nél találtam ezt [link] Esetleg ezzel tapasztalat ?Előre is köszi!
-
Zohan
senior tag
jah tényleg.... z600 lehet régi darab de én p most szereztem és iszonyat mennyire komoly darab... nem is gondoltam volna..
ám azért hittem h csak venti kell neki mert a téma ház ventilátorok...
-
S*Tom*
aktív tag
válasz
GhostLead
üzenetére
Gondolom a jelenleg 775-re lesz, de amiket linkelek szinte az összes foglalatra jók így ezeket később is használhatod következő géphez és egy négymagoshoz is simán elég mind. A csúcs levegős hűtőket direkt hanyagoltam áruk miatt és ezeket könnyen beszerezheted.
[EKL Noctua NH-U12P SE2 15k-tól]
[Thermaltake Frio 13k-tól]
[Scythe Ninja 3 (SCNJ-3000) 11k-tól]
[Corsair Air Series A70 9k-tól]
[Cooler Master Hyper 212 Plus 6k-tól]
Ha procira kell és nem tudtál választani [itt kérdez] tovább.(#6262) Zohan Szerintem nem csak venti kell rá neki.
-
GhostLead
tag
S*Tom*
Tudsz ajánlani processora is valami jó csendes, jó hűtésű, állandó fordulatszámú hűtőt??
-
evita0119
csendes tag
válasz
Tomi7887
üzenetére
Szia!Csak azért kérdeztem rá mivel ebben a bonyolult világban nem tudni hogy az esetleges garancia pontosan mire vonatkozik..(.Egyébként nagyon nem tartozik a sikeres darabok közé egy év alatt most lesz 3. alkalommal szervizben).Köszönöm hogy válaszoltál a kérdésemre! További szép napot!!
-
S*Tom*
aktív tag
válasz
GhostLead
üzenetére
Ha jobb légszállítás kell: 1000-1700RPM
Coolink SWiF2 120P PWM
Coolink SWiF2-1201 3-pin
Noctua NF-S12B FLX PWM
Noctua NF-S12-1200 3-pin
Scythe S-Flex SFF21E 3-pin
Enermax UCMA12 3-pin
Arctic Cooling F12 PWM
Arctic Cooling Arctic Fan 12 3-pin
Xilence COO-XPF120.R PWMHa a csend a fontosabb: 800RPM környéke
Coolink SWiF2-1200
Noctua NF-S12B ULN
Scythe S-Flex SFF21D
Enermax T.B. Silence UCTB 14Ezeket viszonylag könnyen beszerezheted itthon is.
-
S*Tom*
aktív tag
válasz
GhostLead
üzenetére
Enermax Ucma12 1500RPM / 69.152CFM / 18dB Elfogadható, jó.
Enermax Cluster Uccl 12 1200RPM / 53.019CFM max. / 14dB Átlagos, de ha kell a PWM akkor csak ez a listádból.
Enermax Ucev-12 1000RPM / 46.097CFM / 12dB Ez gyengécske, de halk.
Aerocool Turbine 2000 950RPM / 37.44CFM, 0.035 In-H2O / 19.66dB
Ha ezekből kell választani és nem kell PWM-es akkor az első.
Ezek jók:
Coolink SWiF2 széria, Noctua NF széria, Noiseblocker BlackSilent és Pro széria, Scythe. (Silverston SST széria, Xigmatek XLF széria, Akasa Apache és Venom, Alpenföhn, de ezeket itthon nem igazán kapni vagy nehéz beszerezni) vagy Xilence, Arctic Cooling F12 baráti áron 1k környéke.Ha megmondod mi az ami a legfontosabb, egyszerűbben tudnánk típust mondani.
Hang, Légszállítás, PWM-es vagy sima 3-pin, Ledes vagy sem, Hova kerülne házon belül és mire használnád. [Legkeresetteb termékek] -
GhostLead
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy 12cm-es ventit a gépbe venni. kinéztem egy pár darabot, szerintetek melyik lenne jobb??
Enermax Ucma 12
Enermax Cluster Uccl 12
Enermax Ucev-12
Aerocool Turbine 2000
Esetleg tudtok ajánlani jobbat, csendesebbet??? Válaszotokat előre is köszönöm! -
evita0119
csendes tag
Sziasztok!ASUS eee pc-m melegszik illetve azt vettem észre hogy deformálodik pár napja a lezárása sem könnyü.Garanciás még .Szerintetek van értelme visszavinni vagy felesleges köröket futok ha visszaviszem.Várom válaszotokat amit előre is köszönök!
Sajnos nem tudom igazán hogy jó forumban kérdezem-e de ha tudtok segitsetek már nekem. -
S*Tom*
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném nagyon feljavítani a plexi torony hűtését, kinéztem kétféle 180mm ventit, a kérdésem melyik a jobb, erősebb választás, esetleg más? (2db-ot veszek befújásra, kifele 2db 120mm-es CM excalibur és a H70-es corsair van)
1. [Silverston AP181 Air Penetrator]
2. [Silverston SST-FM181] -
-
digitalz
csendes tag
Hali,
Nekem csak egy röpke kérdésem lenne
A lényege az lenne, hogy van egy JSP M-02B házam, előre vagy inkább hátulra tegyek be egy 12cm-es ventilátort? Vagy esetleg előre és hátulra is? ( Intel Core i3-550, Ati HD 5770 (GIGABYTE SO), KINGMAX 4GB DDR3 KIT, SAMSUNG 250GB 7200rpm 16Mb SATA2 van benne, nem tudom ezekhez mennyire kell plusz ventilátor)
Előre is köszi a segítséget!
ui.:Esetleg ajánlanátok is egyet-kettőt?
-
JHONNY 79
aktív tag
Zalman F3 van a gépemben,de én hangosnak találom még az előtét kábellel is.Egy Coolink SWIF2 1201 jobb választás volna?Páran eléggé dicsérték,valakinek tapasztalat?
-
Zohan
senior tag
válasz
lalimano
üzenetére
Sharkoon Color Changer - color rotator illetve bicolor only 80mm
Thermaltake Cyclo széria egyáltalán nem szabályozhatóek ezek molex csatisak only 80mm
Revoltec Light FX only 80mm
Thermaltake iFlash ezek nem tul jók sztem
illetve ami még nagyon jó és személyes kedvencem
Enermax apollish blue
de van VEGAS is ezekből.ezzel csak az a baj hogy a 12 és 14es méretekben darabja 7000ftól kezdődik mindenhol
halkan jegyzem megy color rotatorből van 1db eladóm és apollishból meg 2
-
lalimano
tag
-
Milka 78
nagyúr
Sziasztok!Prolimatech Red Vortex Red Wings tipusú 140-es ventiről tud valaki valamit mondani?A Xigmatek Crystal 140-esével kéne összehasonlítani...Le lenne szabályozva halkra,de nyáron meg tudnia kéne,mert eléggé kohó a gépem.
Előre is köszi a válaszokat!
-
Henk
veterán
válasz
Robez88
üzenetére
A kaze q nem tudja teljesen lekapcsolni a ventiket, 5-12 V között szabályoz. Illetve ha az adott ventinek nagyobb az indító fesze mint 5 V akkor le tudod állítani, de csak azért mert nem ad neki eleget az induláshoz. A komolyabbak tudják ezt a funkciót, hogy teljesen kikapcsolható, pl. a kaze server. Ettől függetlenül ár/érték arányban nagyon jónak számít a kaze q.
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Milyen LED nélküli, halk 14-es vagy 12-es házventiket ajánlanátok? Lényeg a halkság, de jó lenne ha szállítana is levegőt.

-
Robez88
tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a Scythe Kaze Q ventilátor szabályozóval kapcsolatban? Egy ilyet készülök venni egy TX3 és két CM SickleFlow 120 (2000 rpm) -as szabályozására!
Igazából annyit nem tudok 100%-osan megállapítani, hogy igény esetén akár teljesen lekapcsolhatók a ventilátorok?
Hiszen a termékinformáció szerint a kimeneti feszültség 5 V (+-10%) - 12 V (+-10%) között van?Előre is köszönöm!

-
mijos
senior tag
válasz
spgabor
üzenetére
Hát ami ledes is és jó is, az drága, kedves barátom. Én is sokat nézelődtem, de olcsó ledes ventiket a revoltec, aerocool, thermaltake, cm és egyebek gyártanak. ami drága és kék ledes, az pl. enermax appolish. Nem hiszem, hogy 5-6 ezret 1 ventiért kiadnál. Szerintem vegyél sima, nem ledes ventiket, amik jók, pl. swif2 amit említettem. Ha meg mindenképp fontos a világítás, akkor neon, esetleg még a karácsonyi izzósor

-
greenfairy
tag
válasz
greenfairy
üzenetére
Utánanéztem.
Jellemzően az NB és az Enermax silent sorozata szinte teljesen megegyezik. Annyi különbséggel, hogy a NB-nek a típuscsaládon belül van nagytestvére is, tehát olyan, ahol a fordulatszám lehet nagyobb is.
De a hivatalos honlapok információi szerint a Noctua ventik még ezeknél is jobbak. DE ott van a szín, amit vagy elfogadok vagy nem.
Ha valkinek van további javaslata kérem ne tartsa vissza!
-
mijos
senior tag
válasz
spgabor
üzenetére
Tudok.
Vedd meg az én 2 db CM ventim amiről beszéltünk
Kicsit leszabályzod őket, nehogy 100%-on menjenek és kész
Ha halk venti kell, szerintem jó és olcsó is: Coolink Swif2 1200
-
spgabor
aktív tag
Helló!
Tudtok ajánlani 12 cm-es nagyon halk ventilátort?
Néztem a Noctua NF-S12B-t, de ennek elég borsos az ára.Köszi!
Üdv:
spgabor -
tylerhun
tag
válasz
kircipeti
üzenetére
Aham, csak hát érted, ez úgy néz ki ahogy a képen látszik.
Másik kérdés, van nekem egy gigabyte x48-dq6-os alaplapom benne egy q9300-as procim. Le akarom cserélni a procihűtőt, meg plusz még beletenni ugye négy ventit, amiből vagy 2 db 3 pines és 2 db 4 pines lesz VAGY 4 db 4 pines.
A gond ugye ott kezdődik, hogy átböngészve az alaplapi manualt, a cpu ventinek van 4 pines csatlakozója, ezen kivül van még egy 4 pines és 2 db 3 pines.
Szóval ugye alapból egyel kevesebb a venti csatlakozó az alaplapon elvileg mint ami nekem kellene és a pinek sem stimmelnek - tudom, elég láma kérdés, de valahol el kell kezdeni, főleg mivel az ismerettségi körömben annyira nincs aki ilyesmihez értene.

A cpu hűtővel meg annyi gondom volna, hogy egy arctic cooling freezer pr 7-re cserélném, aminek meg 3 pines csatlakozója van megint csak, az alaplapon meg erre a célra 4 pines csatlakozót jelölt (bedughatom esetleg ezt egy másik 3 pines csatlakozóba az alaplapon amit elvileg 'sys_fan'nak jelöl?).
Köszi előre is a választ.
-
kircipeti
senior tag
válasz
tylerhun
üzenetére
Persze, meg lehet forditani a ventit, aszerint hogy mit szeretnel vele. Nem kell kivulre szerelni

Glomgold a vga-n nem tudom, hogy mi lehet az a 4 tus aljzat. En semmikeppen sem dugnam ra az uj ventit a kartyara, inkabb az alaplapra kellene. Vagy meg jobb lenne venni egy ventiszabalyzot es arra radugnod.
Leteznek homerseklet vezerelt ventik is, bar ezek nem tudom, hogy milyen homersekletnel kapcsolnak maxigazra. -
Glomgold
tag
válasz
greenfairy
üzenetére
Nem vagyok benne biztos, mert saját tapasztalatom még nincs,de egész jókat lehetett olvasni az Enermax T.B.Silence hűtőkről.
A paraméterei sztem egész jók, ennekÉn most akarom a kis 9cm-es tesójával megoldani a vga-m hűtését
-
greenfairy
tag
Sziasztok!
A kérdésem, hogy van e olyan venti ami a Noisblocker PK1 PL1-el, vagy nagyobb társaikkal csatába tud szálni teljesítmény/hangzavar figyelembevételével. Árat nem nézve van e ezeknél jobb?
-
Glomgold
tag
Sziasztok
Szükségem lenne egy kis segítségre. Van egy 5770-es vga-m és szeretném rajta cserélni a ventillátort, mert elég hangos szegény. A új venti amit szeretnék rátenni(a bordát hagynám rajta) viszont sajnos 3tűs, illetve adtak hozzá egy 4es molex átalakítót. A vga-n viszont csak 2 tűs(amiben a jelenlegi hűtő van) illetve egy 4 tűs hely van. 3 tűs csak az alaplapon van.
Hova kellene feldugnom az új ventit(vga 4tűsre vagy az alaplai 3asra)? és honnan tudnám majd szabályozni a sebességét hogy ne 100%on pörögjön? Illetve hogyan tudnám majd valamilyen módon beállítani a hőmérséklet függő forgás szabályozást rajta?(MSI afterburner fogja tudni majd az új hűtőt szabályozni?)Üdv
-
tylerhun
tag
válasz
kircipeti
üzenetére
Köszi a tanácsot.
Tovább kutakodtam és megtaláltam ezt a ventit.
Kicsit láma kérdés, de ez van. Ezt ugye nem tudom, vagy csak szivásra, vagy csak fújásra használni, jól gondolom? Vagy mindkettő megoldható vele úgy, hogy ne kelljen a házon kivülre szerelnem?
Konkrétan egy Antec P 182-esről van szó, a videokártyás ventit hagynám ki a listából, kerülne egy előre, egy hátra, egy a tetejére és egy a táp és a merevlemezek közé. Az előbb emlitett kettő kifújná a meleglevegőt, az utóbbi kettő pedig szivna.
-
A_ScHuLcZ
addikt
B.Ú.É.K. mindenkinek!

Pls adjatok tanácsot, hogy egy HAF 932-es házba melyik ventiszabályzó illik jobban:
-Scythe Kaze Server 5.25
-Zalman ZM-MFC2Nekem talán a Zalman jobban tetszik, de használatbéli tapasztalataim nincsenek, 12centis Cooler Master ventiket szeretnék rákötni, esetleg 23centis CM-et is, amit a házhoz adtak. Lehetőleg minél jobban szeretném őket leszabályozni, hogy abszolút ne legyen hangjuk.
-
kircipeti
senior tag
válasz
tylerhun
üzenetére
Hali!
Szerintem egy Coolink Swif2 ventivel jobban jarnal: [link] Ez 55CFM@18.2dB.
Vagy a PWM-es nagytestverevel: [link] Ez 35-75CFM@ 8.5-27.1dB.
Ezekre 5ev gari van, kapsz hozzajuk olyan gumicsavart is, amit linkeltel. Biztos vagyok benne, hogy tartosabbak, mint a Spire/Thermaltake venti.
A taphoz valo gumis rogzito hasznos lehet bizonyos esetekben. Ha szeretsz barkacsolni, akkor egyes tapventihez is rakhatsz ilyen gumirogzitocsavarokat.
-
tylerhun
tag
Sziasztok,
venti vásárlás előtt állok. Böngésztem már pár napja a netet, mi kellene, hogy kellene. Fontos lenne az, hogy a lehető leghalkabb, leghatékonyabb legyen, minél olcsóbban.
Az egyik versenyző. Elnézve a megadott paramétereit nekem elég szimpatikus, mert ennél drágább modellek se mutatnak fel 21db mellett 60+cfm teljesitményt. Mit gondoltok róla, van esetleg valakinek ezzel tapasztalata? Mennyire hihetőek az adatok?
Ennek a két kiegészitőnek mennyi értelmét látjátok?
Eredeti terv szerint megvenném a Spire 12 centis ventit az előbb linkelt szilikonos rezgés elnyelővel és a csavarok helyett ilyesmit használnék.
Mivel mind a két boltba van némi kedvezményem, igy a spire venti a szilikon rezgéselnyelővel és rögzitővel kijönne vmivel több mint 1,5kból.
Valakinek valami javaslata?
-
Henk
veterán
válasz
spgabor
üzenetére
A legolcsóbb, legegyszerűbb és szerintem az egyik legjobb megoldás a harisnya. Könnyű beszerezni, beépíteni, elég jól szűr és a légszállítást is alig fogja vissza, nem úgy mint a gyári szűrő csodák.
h.adam.92: általában a tengely végén szokott lenni egy kis zégergyűrű a matrica alatt, de a motor felöli oldalon és nem a lapátnál.
-
h.adam.92
őstag
Üdv
Van egy W8025CZ12SESN 80mm-es WAM márkájú ventillátorom és eléggé morcos hangja van. Szét szeretném szedni, de nem igazán tudom, hogyan kezdjek hozzá, a hátáról a matricát levettem, de csak a tengelyt látom. Hogyan lehet ezt úgy szétszedni, hogy utána össze is tudjam rakni?
-
kircipeti
senior tag
válasz
nightmare360
üzenetére
Szerintem igy okes, ahogy felrajzoltad. A nem hasznalt ventihelyeket pedig erdemes lenne leragasztanod belulrol, hogy ne szokjon ki arra a luft.
spgabor: szerintem azert nem kell tulzasokba esni ennyi ventivel. Szerintem az oldallapon levo egyiket rakjad felulre, ugy is boven elegnek kell lennie.
-
spgabor
aktív tag
Helló!
Vettem egy CM 690 házat itt az aprón. Van benne egy gyári első (12), egy gyári hátsó (12), és az oldallapon két sorba kötött giga (12) ventilátor. Szeretnék még egy 12 cm-eset a ház aljába és 2 db 12 vagy 14 cm-eset a tetejébe. Ezzel kapcsolatban lenne az a kérdésem, hogy milyet ajánlanátok? A célom az, hogy ne halljam a ventik hangját, de a levegőzés is azért meg legyen oldva, valamint ne legyenek túl drágák. Valamint azt szeretném kérdezni, hogy a két giga elé porszűrőnek milyen anyagot érdemes használni. Esetleg ami otthon is van, a sima harisnya is jó?

Előre is köszi a segítséget!
Üdv:
spgabor -
nightmare360
csendes tag
Hello mindnekinek/
Milyen irányba érdemes a ventiket beszerelni a gépembe!melyik merre fujja szivja a levegőt mert a karimat lehet huzni mint az állat csak közbe a hömérésklet is növegszik és ha jobb idő lessz akkor lehet már nem fogja birni ezt a tulhajtást ezért gonndoltam hogy nyerek pár fokot a ventik modositásával,vagy esetleg valami ötlet amivel hüvösebbé tehetem a gépet(gépház maradjon x.d)
Konkrétan a GMC R4 BULLDOZER-ről van szó
Itt van a házamról alkotott diagramma vagy mi.x.d.de googléban is vannak fotók természetesen.x.d
http://kepmegosztas.com/kepek/136/ -
DIMITRIUS
tag
off
-
TaaT
nagyúr
válasz
Logicman86
üzenetére
25? az kicsit félre mér...

-
Tommy7
tag
válasz
Logicman86
üzenetére
Oks, úgyis akartam venni még1 12-es hátra, és akkor már tényleg szellős lesz a ház

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bittorrent topik
- Spórolós topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- PlayStation 5
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Delta 3400RPM 113CFM Ventilátor 12cm / 150+ Raktáron
- 3Db Corsair ICUE 120MM 4-Pin PWM RGB Ventilátor White 31-006669
- Ventilátorok 120/140mm és modding termékek kitűnő árakon! Mennyiségi kedvezmény!
- Lian Li SL 120 Wireless fekete 3as szett eladó (Update: 04.19.)
- LianLi SL120 Infinity Wireless és CL 120 Wireless fekete/fehér és RVS/Normal Blade eladó
- Getac T800 G2 Rugged Tablet 8GB RAM, 128GB SSD + Dokkoló, Windows 11 Pro
- BESZÁMÍTÁS! AsRock H510M i5 11400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Formula Air Mesh G3 600W
- Dell Inspiron 5490 /i5-10210U/4GB/500GB M.2/MX230/WIN11/Új akku/Billentyűzet problémás/Számlával!
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
- Eladó új állapotban levő Redmi Note 11 4/64GB szürke / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), de azért legyen légszállítása is.
Akkor azt veszek

, ezért még el is olajozgatnám havonta).

Grózi