Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
osgabor
csendes tag
hi mindenki.
azt szeretném megtudni hogy a házakon a felső ventillátor kifele vagy befele fúj-e?
-
wwhy
veterán
-
Vartanus
őstag
Üdv mindenkinek!
Arctic 12cm PWM-es ventik tényleg sorba köthetőek és ha igen kb mennyit lehet? Valaki tud erről valamit?
-
-
Petzval
senior tag
válasz
DinkaDanka
üzenetére
Feltételezhető hogy 12voltos a ventillátor akkor a piros drótját a sárgára a másikat a feketére kell kötni.
-
DinkaDanka
tag
Sziasztok!
Van egy régi tápom, abba van két venti. Az egyiket gondoltam beteszem a házamba hűteni. Melyik csatlakozóra kössem rá a venti piros meg fekete drótját?
Ilyen csatlakozóm van szabadon a gépben:Köszönöm !
-
Henk
veterán
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Értem, hát ebben az esetben szerintem nincs más megoldás, kell hagynod egy ventit azon a csatin. A többit meg az említett szabályzóról, ha lesz több venti is.
-
Nálam konkrétan az a helyzet, hogy a BIOS egy nagyon butított felület, alig van néhány beállítás, amit eszközölni lehet, FAN-hoz semmi, csak megnézni lehet, hogy mennyit pörög.
A PWM csatin ha nem érzékel venti pörgést, már be sem bootol, hanem közli, hogy x mp múlva kikapcsol, mert nincs FAN a csatira kötve. Ezt szeretném vhogy átverni, mert sajnos a BIOS setup esélytelen, hogy részletesebb lesz valaha.

-
Henk
veterán
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Ha előlapi szabályzóról megy a venti és onnan kapja a feszt akkor mindegy a bios hogyan van beállítva. Abban az esetben lehet probléma ha be van állítva riasztás is a csatira, hogy jelezzen ha a rajta lévő venti megáll. Mert ha nem kötsz rá semmit és így van beállítva akkor sipolni fog.
-
Ha egy alapvetően pwm házventis gépbe szeretnék sima MOLEX-es ventit tenni, kézi szabályzóval (most hagyjuk, hogy miért), akkor ugye le kellene tiltani BIOS-ban a venti sebesség érzékelést (ráadásul pwm-es)...
Na most egy olyan gépnél, ahol a BIOS-ban ezt nem lehet beállítani, hogyan tudom átverni? Hogyan tudom elhitetni vele, hogy a pwm csatiján van egy venti, ami pörög, miközben valójában nincs?
-
-
wwhy
veterán
válasz
sellerbuyer
üzenetére
100CFM körüli légszállításhoz ált. 26-40 dB társul, még a legjobbaknál is: Scythe Slip Stream 120mm, AeroCool Shark 120mm Black Fan.
capafog23: 9-10 euró alatt nincs igazán halk 120as; 8-9 euró a Fractal Design FD 120mm (15dB), Nexus 120mm Basic (18dB), Gelid Silent 12 (20 dB). Persze kérdés, h nálunk ez menyire jón ki ...
-
capafog23
őstag
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Nekem is hasonló lenne a kérdésem, 2db 12cm-es ventit szeretnék és fő szempont lenne a halkság, de az ára se legyen elszállva.
-
12cm-es házventiben 100CFM környéki légszállítással melyik a leghalkabb venti szerintetek?
-
lassiee
tag
Sziasztok!
TITAN TTC-003 ház hűtő ezekrol valakinek valami velemeny ? Hugom gepeben kellene valaminek lent elszivni a meleg levegot
-
Mans20
addikt
Napot
A bitfenix spectre ventikről van valakinek tapasztalat?
-
Z()L3
tag
Tudna valaki ajánlani nekem 5,25-s helyekre beszerelhető ketyerét, amire lehet tenni egy 12 cm-es ventit ?
Kama Bay Plus-t ismerem, meg egy Cooler Master-es megoldást, csak ezek elég húzósak árban. -
osonte
őstag
Sziasztok!
Arctic Cooling F8 8cm indul alacsonyabb feszültségen? Esetleg az F8 Pro jobb valamiben, pl halkabb?
A felépítése nem számít mert a kerete szét lesz vágva és egy videokártyára lesz ráépítve, a lényeg hogy tudjon alacsony fordulatot is, halkan.
Előre is köszönöm.
-
Z()L3
tag
Köszi szépen, tökéletesen érthető

Az eredeti ötlet az volt, hogy TX3-ra rakok 2 92P-t, megy egy 80P ment volna házventinek, de ebből lehet csak a 2 92P fog megvalósulni
Mondjuk így akár arra az elosztóra 3 pineset is rá lehetne kötni. Tényleg, ha 3 pineset kötök rá, akkor hogyan fog viselkedni ?
Szerintem : nem fogja vezérelni, mivel a kék a pwm kábele, a zöld a fordulatszámkiolvasó, és a sárga+fekete kell a venti működéséhez - ergo maxon megy a 3 pines rajta. -
Henk
veterán
Ha max-ra állítod a biosban akkor teljes fordulaton mennek, tehát 12V-on amennyit tudnak. Mondjuk ehhez a pwm-nek így már semmi köze. Ha arra bízod a vezérlést akkor a 2 venti adott szabályzás mellett különböző fordulatszámon fog menni méghozzá annak arányában amennyi a fordulat különbségük. Nem tudom ez így mennyire világos. Mondjuk a 80P meg a 92P között nem lesz nagy különbség mert az egyik 1900 a másik meg 2000 rpm-et tud max. Amúgy is csak az egyiknek a fordulatszámát tudod monitorozni egy csatiról. Azt több dolog is befolyásolja, hogy egy csati mennyi ventit bír el, de normál ventik esetében 3-al még nem lesz gond.
-
Z()L3
tag
Sziasztok !
A PWM szabályzás hogyan működik abban az esetben, ha nem egyforma ventilátorok vannak rádugva a 4tűs alaplapi csatlakozóra ?Gondolok itt pl. egy Coolink SWiF2 80P-re és egy 92P-re. Ha pl. maximumra állítanám BIOS-ban a fordulatszámot, akkor mindegyik maxon menne ? (Monjuk szerintem igen, de nem vagyok benne biztos - ugyanis akkor ugyanannyi V-ot kapnak - talán
)Jah, és hányat lehet max. összekötni a hozzájuk kapott Y kábellel ? 3db menne ?
-
becsitibi
senior tag
Szasztok!
Adott egy enermax apollish vegas 12 cm-es venti.a kérdésem az lenne hogy hogyan lehet beállitani azt hogy előröl és hátulról is ugyanúgy világitson,most a ház tetején van,de onnan szivatni kell a levegőt a házból nem pedig befelé fújatni,igy elronditja az egészet,olyan mintha hibás lenne,először azt is hittem,de megforditottam és úgy ugyanolyan szép mint a többi kettő.

-
Henk
veterán
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Ezen tényleg felesleges aggódnod, 1k-ért eleve nem kaphatsz túl nagy minőséget és erre a Sharkoon név is garancia, nem egy prémium venti gyártó cég. De 3000 rpm tehát légszállítása azért meglesz legfeljebb az élettartama nem lesz hosszú, majd figyeled közben a hangját, hogy nem hagyja e el magát.
Lehet csak elírás de a Sharkoon honlapján nem is láttam 40-es ventiből 3000 rpm-et.
-
fenergie84
addikt
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Nincs mit, nem kell aggódni a "kínai" minőség miatt, mert a nevesebb gyártók termékei, azért "képviselik a megfelelő minőséget"...

(szerintem) -
válasz
fenergie84
üzenetére
Akkor jó, köszi.
-
fenergie84
addikt
válasz
sellerbuyer
üzenetére
szerintem túl kombinálod, szinte minden, tehát minden Kínában készül...
a bolti árak közötti differencia, az árubeszerzés, készletmegmaradás sajátosságaiból adódik... -
válasz
audi100td
üzenetére
Értem én, hogy ha a német gyártó Kínában gyártatja le a termékét, az még attól lehet jó.
Épp arra irányult a kérdésem, hogy ez most akkor kínai hamisítvány, vagy a fenti eset lehetséges, hogy eredeti, csak Kínában gyártották? Ugyanis pl. az általam vásároltnak a csomagolása köszönő viszonyban sincs pl. a gyártó oldalán látottal, ami mondjuk még nem jelent így önmagában semmit...

A gyanúmat az is erősíti, hogy egy-két héttel ez előtt még ez a "filléres kacat" egy másik üzletben 1.850 Ft-ba került. Ebből jött az a fura gondolatom, hogy mi van ha az még német gyártású volt? Mert hogy ők is 1.000 Ft körüli áron adják most már....lehetséges, hogy már nekik is a kínai van raktáron... Szóval csak gyanús volt az egész, összerakva a képet ezekből a mozaikokból...
-
audi100td
nagyúr
válasz
sellerbuyer
üzenetére
Ez most komoly? Szerinted van amit ma még nyugaton gyártanak, főleg ilyen filléres kacatokat?

-
Egy microserver tápba ezt a ventit vettem a gyári, zajos helyére: [link]
Örültem, mert olcsó volt és nagyon jók a paraméterei. Ugyanakkor azt láttam, hogy Made In China. Mondjuk a microserverben gyárilag benne lévő is kínai....
Viszont ugye az eredeti cég német akar lenni: [link]
Szóval van esély rá, hogy ez, amit vettem egy gagyi kínai utánzat és azért is ilyen olcsó?

Nem szeretném, ha emiatt égne rommá a tápom/gépem.

-
audi100td
nagyúr
Beszereltem a 92-es SWiF2-t a gépbe, de az 1100-as fordulatszám ellenére kifejezetten hangos, a gyári intel cpu hűtőmet felül múlja ami 1050-et forog, mint ha valami mellékzaja lenne, ilyen morgó hang vagy nem tudom
Korábban volt 12-esem ebből a szériából, ha jól emlékszem 800rpm, az hangtalan volt. 
-
becsitibi
senior tag
Hát gyerekek vettem egy enermax apollish vegas 12 cm-es piros ventit,és azt hiszem veszek még hármat

-
audi100td
nagyúr
-
Henk
veterán
válasz
audi100td
üzenetére
40 m3/h-t tud ami nem egy tornádó de azt mondtad halk legyen, így valami kompromisszumot kell kötni. Nem gondolkodtál valamilyen venti szabályzásban (pl. előlapi szabályzó). Kicsit költségesebb viszont azzal kivitelezhető, hogy halk de ha kell a luft akkor azt is tudja.
mod: közben látom, hogy már le is rendelted.
-
Bodor
veterán
válasz
audi100td
üzenetére
Enermax T.B.Silence Fan UCTB9 - 92mm 1 880 Ft
13 dB(A)
1200 RPM
46,18 m^3/h
vagy egy szabályozható, de drágább Noiseblocker BlackSilent Pro Fan PE-P - 92mm
3 960 Ft
Kötet: 3 - 20 dB (A)
Sebesség: 500 - 1800 RPM
Légszállítás: 14-65 m³ / h
Garancia: 6 év
vagy még ez: Coolink SWiF2-92P Retail 92mm 3 490 Ft7-22,5 dB(A) hangerő
625-1900 fordulat/perc
25,5-65,8 m^3/h légszállítás
7-13V-os működési tartomány
5 év garancia -
Henk
veterán
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
92mm-es ventit szeretnék házam szellőztetésére, a lehető leghalkabb megoldás érdekel, de azért ne legyen túl drága. Tudnátok valamit ajánlani?
-
S3cu
tag
Sziasztok, Mugen 3 procihűtőm van i5 2500K-n és arra gondoltam mögé tennék egy ventit a házba, ami szívná el róla még a meleg levegőt, van ennek így értelme? Ha igen, tudnátok ajánlani egy 12 centis ultrahalk ventit? Köszi
-
-
r9550
senior tag
az a baj hogy egy f12-m van már ugye ugy oldottam meh a z600-az hogy alulrol fujja fölfele a ház tetejéhez ahol kimegy a levegő mert a-data xpg 2.0 ramjaim vannak ugye magas hőcsöves ami nem fért el igy lefűrészeltem a z600 egyik oldalárol (ram felöli) 7 lamellát és igy alul a sima f12 fújja az f12 tc meg szívja és tolja kifele a házból a meleg levegőt csak ugyan olyan silányan pörörg a tc hogy kb semmit nem ér az egész

-
TaaT
nagyúr
-
r9550
senior tag
sziasztok vettem tegnap egy arctic f12 tc 12cm-es ventit egy itteni boltban nem tudtam hogy hőérzékelős csak mikor hazaértem és kibontottam az lenne a kérdésem hogy a rajta lévő hőérzékelőt hogyan lehet kiiktatni mert nemtudom semmiféle bordára rábiggyeszteni és igy csak 350-400rpm-en megy ami nekem nem jó mert hiper z600 egyik oldalán van
-
sznyunyi
tag
Sziasztok!
Jó lenne egy kis segítség! NZXT Source 210 házat vettem. Ebben alapból van egy venti hátul, aminek a csatlakozása egy 3 tűs venti csati. Ebből folytatásként még kijön egy dupla molex csati: egyik kimenet másik bemenet. Alaplapként egy Asus P8Z68-V PRO szolgál. Vettem még 3db Arctic F12 PWM-et. 1 alul, 1 elöl, 1 felül. Ezeket hogyan kéne összekötnöm alaplappal és egymással, hogy összedolgozzanak, illetve hogy azon a pár alaplapi fan csatlakozón elférjenek. Valamint az elején említett 2 molex csatlakozó mire lenne használatos?
Köszönöm!! -
BeerBier
senior tag
Üdv Urak!
Tudna valaki ajánlani számomra 8cm-es,erős ventit?
Hang nem gond,lehet zajos is,csak ne legyen drága és lehetőleg molex csati legyen rajta.
Válaszokat előre is köszönöm -
TaaT
nagyúr
a saját biosomból tudok kiindulni a tiedet nem ismerem...
target temp-et (hőmérséklet) állítsd magasabbra, stop control %-ban minél alacsonyabb (ennyin fog menni alapjáraton), start control %-ban minél magasabb (ennyire fog felpörögni terhelés alatt), nálam így kell beállítani...

szerk: nem magamnak akartam írni de így sikerült

-
Atti0925
tag
Hali!
Új alaplap(Asrock H67M),proci,memória került a házamba,ami egy CM Elite.
A hátsó gyári ventit előre raktuk,hátulra került egy Arctic F12 Pro PWM-es venti.
Nem tudom(,hogy kell) leszabályozni az Arcticot,folyamatosan 1600-on megy,miközben a hőfokok 30C alatt vannak.
Valaki tudna segíteni egy szájbarágós leírással? -
petikex
tag
sziasztok!
Tudtok megbízható kb 12 cm-es led ventillátort ajánlani? halk legyen, a teljesítmény nem elsődleges, a hang és a design a fontos -
sortie
tag
Hali
Egy 120mm -es venti kellene hátulra az alaplapra csatlakoztatva (4 tűs-re)
Coolink SWiF2 120p és 1201-es közül választanék, de nem tudom, hogy program nélkül vagy szabályozó nélkül csak az alaplap tudja-e normálisan szabályozni a fordulatot vagy pl. mindig maxon fog menni 1700 rpm-en míg az 1201-es 1200 rpm-e is elég lehet. -
becsitibi
senior tag
Noiseblocker ventikről mi a véleményetek?

-
jookomak
őstag
-
Henk
veterán
Azért vannak speciális esetek amikor ez nem így alakul. Nekem a régi házamban az oldalsó venti használatával romlottak a hőfokok. Ki volt alakítva egy elölről- hátra irányú légáramlás és valahogy belezavart az oldalsó venti. Igaz csak egy 12-es volt de mivel rontott a hűtésen meg csak zajt generált így nem is használtam.
-
Zohan
senior tag
hülység szivni onnan a levegőt.. persze h van különbség mivel fujni sokkal hatásosabb ezért aki a forditottját mondja az butaságokat hord össze!
több szempontból is:
1, VGA felé fuj nem kell ecsetelni h hűti azt is
2, nálam a chipsetre is jut belőle és hűti azt is( orázva van a NB és SB tehát látom )
3, a keringetés ettől még teljesebb lesz hiszen nem a ház egyes random részein megy a levegő hanem fujj be egy eszköz. -
OnLy16
tag
Hülyeségtől azért messze van, lemértem, 1-2 fok a különbség attól függően hogy szívod vagy fújod. Manapság inkább arról oszlanak meg a vélemények hogy az egész házban a keringetés pozitív vagy negatív irányban történjen. (több venti befelé avagy kifelé)
Általában a befelét szokták előnyben részesíteni.
Nálam egy AC13Pro hűt felfelé a gépház teteje felé, illetve van egy (mostmár) AC F12 TC ami hátra, kifelé szív.
Emellet elöl egy befelé fújó CM ledes csoda 600rpm-re szabályozva, oldalra pedig ugyancsak egy F12 TC, ami befelé a videókari felé fúj. -
Henk
veterán
válasz
CrAck69
üzenetére
Vagy az egyik potira 2 ventit kötsz egy Y elosztóval. Nekem a Kaze Server-re 6 venti van kötve, az is 4 csatornás. De Kaze Q-ból van 4, 8, 12 csatornás is.
-
jookomak
őstag
Sziasztok!
Mit gondoltok, vajon elférne egy Thermalright TY-140 venti az Antec P183 házamban? Elől sajnos tuti nem, ott 12cm-es keretekben vannak a ventilátorok. Felül elég idióta a felfogatás kialakítása, 2 csavar ok, de a másik kettőhöz lehet be kéne vagdalni a ventit.
Hátul egy fokkal jobb a helyzet, rendes csavarhelyek vannak, ellenben elég közel az oldallap. Lefele tenném a hosszabb részt, ott férne, de oldalt nem vagyok benne biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Elektromos autók - motorok
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Gitáros topic
- EAFC 26
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Óra topik
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
- Lenovo 14 Thinkbook 2in1 Yoga FHD IPS Touch i7-1165G7 16GB 512GB Intel IrisXE AktívToll W11 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4307, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

Grózi