Hirdetés
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
OnLy16
tag
Mennyire nagy a különbség az AC F12 TC és a Swif2 közt? Megéri a +1500 forintot?
CM gyári ventiket cserélnék, ilyet.
Illetve mekkora a különbség az AC F12 TC és a CM gyári ventik közt? Van értelme cserélni egyáltalán?
-
Bodor
veterán
válasz
xmasterteam
üzenetére
Köszönöm a jó tanácsot, meg fogom nézni azt is.
-
xmasterteam
tag
Szerintem hagyjad az enermaxot. Próbálj valamilyen más ventit nézni, ami olcsóbb árkategóriában van. Mint pl:. Coolermaster Xigmatek, Alpelnföhn, Zalman, Coolink. Ha meg nagyon a csend felé hajolsz, akkor ezt az Alpenföhn-t javaslom neked. Nem tudom mi a neve, mivel proci hűtőre van tervezve. Azt tudom, hogy bátyámnak van, és olyan hogy bemész a szobába, egy darab zajt nem hallasz.
-
Bodor
veterán
Többek között azért beszélünk el egymás mellett, mert már két hozzászólásomban is írtam, hogy nem akarok 8000 forintos ventilátort venni ( a ledes silence a külföldi árak alapján max. a fele lesz) , mégis erről írsz...
De mindegy, tényleg hagyjuk, mert felesleges ezen vitázni.
Vegye mindenki azt amit akar. -
-
-
Hunork
veterán
Hali!
Hát nem vagyok nagy "gépész", de egy biztos: lecseréltem a 2 régi házventimet, egy 8 és egy 9 cm-es Arctic F8 és F9-re. Aki szeretné, PWM-esek is vannak.
CPU hűtő az Arctic Freezer 7 Pro Rev. 2 lett. Oké, én nem tuningolok. Nekem elég. És a procinak is...12 fokkal hűvösebben indult a gép!
De a lényeg, hogy mikor a feleségem belépett a szobába, ijedten rohant ki hozzám a konyhába, hogy baj van, megy a gép, de nem hall semmit, biztos mindjárt rommá ég,..
Úgyhogy az én tanácsom mindenkinek: Arctic ventik, hűtők mindenhova, és lőn csend és hűvös.
Üdv mindenkinek!
-
-
xmasterteam
tag
-
xmasterteam
tag
Tényleg jó kis venti, nagyon tetszetősen néz ki mikor világít. Na meg persze az se semmi, hogy 16 dba -nél 63,5 cfm. Csak nekem ez a verzio van. Ez sem rossz igaz hogy 20dB-es, de meg se hallom.
Már hozzá szoktam a tápos ventik zajához. Meg 93%-on megy, tehát nem vészes. -
xmasterteam
tag
Igen az enermax, meg a noctua majdnem egy árban mozog. Azt tudom, hogy a nocuta az minőségi venti, és szerintem se hangban, se légszállításban nem olyan rossz, csak hát irreálisan drága. Persze lehet olcsó használtakat találni, 1500-2000ft között. Az enermax meg nem tudom, hogy milyen venti lehet ennyi pénzért. Amúgy meg bocs ha félre írom a Xigmatekot. Csak egy-két betű cserével jobban hangzik.

-
Bodor
veterán
Konkrétan erre gondolok.
Azt írja, hogy 1200 Rpm mellett 14Dba 53.02 CFM-el , Air Flow (m3/h) 90.08 , 4 db. kék led.
Biztos nem lesz nagyon olcsó, még nincs itthon ára, de hasonlót nem láttam csak szintén az Enermaxtól , az Apolish Vegast, de azt nem veszem meg annyiért -
Bodor
veterán
Minek vegyek egy 20-24 Dba-es 1200-as fordulatszámú ventit, hogy azután leszabályozzam a fordulatszámát 800-ra a csendesség miatt, csökkentve evvel a légszállítás teljesítményét is, ha vehetek eleve 14 Dba-es jó teljesítményű ventit, igaz nem olyan olcsón, de a minőséget mindíg meg kell fizetni. Nem értem a logikádat.
Ha a 20-24Dba-es 1200Rpm-est lecsökkented 8800Rpm-re, akkor kb.14 Dba-nél vagy, csak oda a légszállítási teljesítmény,hűtőt márpedig azért veszünk, hogy legyen hatásfoka, az meg már külön plusz, hogy én olyat szeretnék ami emellett még ledes is, mert már megint gyerek vagyok.
Szélzaj így is úgy is lesz, a ventilátorok már csak ilyenek, a léghűtés velejárója.
Nem azt kértem, hogy beszélj le róla, hanem, hogy mutass a most kijövő enermaxnál jobbat, vagy olcsóbbat amelyik ugyanazt tudja, hasonló paraméterekkel.
Ezen tovább vitatkozni tényleg nem szeretnék.... -
-
Findzs
addikt
válasz
xmasterteam
üzenetére
-
TaaT
nagyúr
válasz
xmasterteam
üzenetére
ha az árát nézzük én nem nevezném túl jónak az enermaxot...
a noctuákkal is ugyanez a baj...a Xigmatek-et meg írd helyesen ha már úgy is olyanod van

-
xmasterteam
tag
-
Bodor
veterán
Mindenkinek más jön be, én megvárom ezeket a ledes enermaxokat, mert fő a csendesség..
-
TaaT
nagyúr
válasz
xmasterteam
üzenetére
csöbörből vödörbe

noctuát is kerülni kell messzire, az az enermax venti annyiért meg kész rablás...
abból a pénzből én majdnem telepakolok egy 9-es radit hidrocsapágyas ventikkel![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
a "xagimatek" nem rossz venti mongyuk...

-
xmasterteam
tag
Áhh annyit ne adj ki érte. Azért a pénzért már 3db noctuát tudsz venni. Ez az enermax tényleg jól néz ki, én is kíváncsi leszek hogy menyiért fogják adni. Csak sajnos, mint minden enermaxos ventit ezt sem fogják olcsóbban árulni mint társait.
Ha olcsót akarsz, akkor Xagimatekot vegyél, szerintem. Megfizethető, 1500rpm-es és 61cfm-es ami egész jó. Egy hátránya van, ha lehúzod hogy kevesebbel pörögjön akkor elkezdenek villogni a venti ledei.
A lényeg hogy hűs levegőt fújj a procira. Amúgy még Alphen Fölnh-t tudnám javasolni. Bátyámnak az van a proci hűtőjén, és az egész gépházat bevilágítja
Az sem olyan drága max 2000Ft körül lehet. -
Bodor
veterán
válasz
xmasterteam
üzenetére
Én is keresek 2 db. 12cm-es halk ( 17 Dba alatti) , kék ledes nem horror árú ventit a házam oldalára, de eddig csak a 8300 Ft-os Enermax Apollish Vegas-a jöhetett számításba, annyit viszont nem adnék érte, viszont kijött ugyanennek a cégnek a Silence sorozatából a ledes változat, ami 14 Dba-es, csak még nem lehet kapni, meglátjuk mennyiért vesztegetik majd itthon. Remélem nem kerül sokkal többe mint a sima változat.
-
xmasterteam
tag
Én nem rég vettem egy 12cm-es xagimatek ledes ventit, 1500Ft-ért. Ami szerintem megérte, mert semmi gond nincs vele, halk, zajtalan, nagy légszállítása van, és nem vakítanak a ledek fénye
Amúgy meg Cooler Mastert is láttam már 1500-ért. Zalmant 1000-1500Ft-ért is lehet már kapni. Thermaltake is 1500-ért mozog. -
thorex
tag
Üdv!!!
Segítség kéne, hogy milyen márkájú, és milyen az ára a 12-14 cm-es led világítású venntillátoroknak.
A válaszért előre is köszönetet mondok.

-
xmasterteam
tag
-
Hunork
veterán
válasz
xmasterteam
üzenetére
Thx. Én is így elmélkedtem. Csak annyi házikó van oldalsó ventivel, hogy ezért érdeklődtem.
Üdv! -
Hunork
veterán
Sziasztok!
Kérdésem egyszerű. A legtöbb ház már előre beszerelt első-hátsó-oldalsó ventilátorokkal érkezik. Az én házam nem ilyen...

Egy 8cm-es venti van felül, mert ott van egy szellőző-nyílás. És egy 8cm-est én raktam a gép elejére, alulra, már a 3 HDD miatt is.
A ház 52 cm magas, átlagos ATX ház. A konfigom benn van a profilomban, de annyi, hogy a VGA mellett egy Xonar hangkártya is van, mATX alaplap, G840 procival, Chieftec táppal.Viszont van egy 9 cm-es 4 pin-es ventim is (Arctic FC9 PWM).
A kérdésem, hogy ti mit tanácsoltok, hova tegyem? A gép oldalára, hogy szemből legyezzen, vagy a táp alá, hogy kifele szívja a melegséget?
Köszi előre is segítséget!
Üdv/ -
ledgeri
nagyúr
válasz
torocsik
üzenetére
nekem a hátsó venti akkorát szív (...), hogy még a fenti két helyen is befelé áramlik a levegő, így szellőzteti a processor körüli területet is...bőven
(#7039) AxBattler a 1201 is hangosnak minősül(het[ne nálam is])?
miért nem lehet egy hétg tesztelni mindent ingyen... 
-
fauv
őstag
Hali !
Próbálta már valaki, hogy 2 db ventit közvetlenül egymás mellé tenni és úgy használni?
Nagyobb légszállítási teljesítményt lehetne elérni így ?
-
AxBattler
félisten
1201-ből van egy a gépemben, de ha vájtfülű vagy, inkább kerüld el.
Nincs vele tapasztalatom, de az Enermax T.B. Silence 12-es ventijei jónak tűnnek...
-
Findzs
addikt
válasz
torocsik
üzenetére
nekem 2 db 12 -es zalman f3 5v -on (nem a hozzáadott ellenállással) a tetejébe, egy ugyanilyen van a thermaltake contact 29 cpu hűtőn 5v -on, és egy zalman f4 (135 mm -es 120 -as helyére rakható van legalul a táp mellett, az is 5v -on
azért van felül 2 venti mert a cpu hűtő felfelé fordul nem pedig a gép hátulja felé,
thermaltake v3 -as ház
jó lenne valamilyen nagyon olcsó nagyon halk de jó légszállítású 12 -es venti 4 db
a coolink swif 1200 nem mondhatnám, hogy olyan jól nyomná a levegőt, de cserébe halk, az egyel nagyobbhoz 1201 -hez még nem volt szerencsém, meg aztán drágák is
-
-
ledgeri
nagyúr
válasz
torocsik
üzenetére
te hová raktál milyet?
nálam egy V4 lapul (ugyanaz, csak más előlappal) és a gyári ment a vinyóhoz, és egy sickleflow a helyére, és egy kimaradt (eladó), mert amikor megvettem őket gondoltam, hogy a winyóhoz, meg az oldallapra rakom őket..., de ezzel a kombóval ugyanazt a hőmérsékletet érem el... érdekes... -
Szabesz14
csendes tag
Hat hozzatok kell forduljak egy ujabb keresssel

Ehez a hazhoz: Thermaltake V3[link]
kene 3x120mm-eteres ventik
lehetoleg minnel Csendesebbet es elore is koszi a valaszotokat ! -
kungzi
veterán
pár kép a ventijeimről képek

-
torocsik
tag
Azt kérdezném, hogy 12cm 3vagy 4 pines ventiből melyiket vegyem hűtésnek előre kellene egy thermaltake v3 házba? Halk legyen. Köszi a válaszokat
-
AxBattler
félisten
Sziasztok!
Szerintetek az ILYEN tölcsérek mennyire veszik vissza a venti teljesítményét?
Vennék egy házat, de csak így menne bele a hűtő, és kicsit bizonytalan vagyok... -
OnLy16
tag
válasz
apollo12
üzenetére
Sziasztok!
Jelenleg 3×12cm coolermaster (gyári) házhűtő van a gépemben. Gondolkozom a cseréjükön, viszont csak 1 fölösleges pwm slotom van. Nemtudom hogy 2 Y-kábellel oldjam e meg, vagy ajánlott kategóriában van e az AC F12 TC, önvezérlő venti?
Esetleg ha lenne hasonló (vagy egyéb olcsó bestbuy) 14 cm méretben, az is érdekelhet.
Mit ajánlanátok?
Köszi
-
ledgeri
nagyúr
-
ledgeri
nagyúr
válasz
xmasterteam
üzenetére
én olyanra gondoltam amikor egy alaplapi csatlakozóra elosztóval van rakva több venti, amiknek összáram felvétele 1A+... (korábban volt említés róla, csak hát kaki a kereső (személyre nem lehet keresni a topikban))
-
xmasterteam
tag
válasz
Gabesz144
üzenetére
Én valami ilyesmit is hallottam, de lehet hogy nem igaz. Nekem 1db van benne ami alaplapon megy, és 3 db ami a molexbe van beledugva.
ledgeri : Nem érted.
Semmi nem ég le, csak ha a molexbe tápos ventit dugsz bele, és ha összeér a 2 vezeték sokszor akkor tönkre vághatja a géped. Nekem összeért nem is egyszer, igaz semmi nem történt, csak leállt az egész gép, de azért óvatosan kell csinálni. Ezért biztonságos, ha olyan ventid van ami alaplapos, és molex csatis. -
MasterMind
tag
válasz
xmasterteam
üzenetére
Most találjátok ki, hogy mi a megoldás, nem szeretnék váratlan eseményeket

De találtam Molex-es elosztót ami 3 féle feszültség-re osztja. Amúgy sem nagyon vágom, hol lehet állítgatni fordulatot, BIOS-ban nem találtam ilyesmit, de lehet figyelmetlen voltam. -
Bodor
veterán
Sziasztok!
Cooler Master 690 II Black Advanced házba a jobb oldalra az alaplap hátoldalára szeretnék tenni egy 80 x 80x 15 mm-es hűtőt 19 dBA zajszint alatt, de nem igazán találok.
Tudna valaki benne segíteni??
Üdv -
ledgeri
nagyúr
válasz
xmasterteam
üzenetére
korábban konkrétan azt olvastam, hogy kiéghet valami, ha sok a venti... most meg ,, CSAK LASSABB"??
-
Gabesz144
senior tag
válasz
xmasterteam
üzenetére
Ez érdekes, nekem 5 venti van az alaplapon amit tudok szabályozni és mindegyik tudja ugyan azt az rpm-et amit tudnia kell. Egyik se megy kevesebbet semmivel a gyári adatoknál és úgy se hogy mind az 5db maxon megy. Bár lehet hogy ez így van valamelyik alaplapnál nem tudom de én még nem hallottam róla.
-
xmasterteam
tag
válasz
MasterMind
üzenetére
Az alaplapit szerintem érdemesebb használni, mert ott lehet szabályozni, a ventiket hogy hány %-on menjenek. A molexbe teljes fordulaton mennek, azt kell tudni róluk. Azonban az alaplapra nem érdemes 3-4 ventinél többet rakni, mert állítólag ha 4 venti van az alaplapon, akkor kevés Ampert vesznek fel, nem kapnak annyi áramot és ezáltal lassabban fognak forogni a ventik. Amúgy meg szívesen.

-
MasterMind
tag
válasz
xmasterteam
üzenetére
Köszi szépen
Melyiket érdemesebb használni? Vagy tökmindegy? -
xmasterteam
tag
válasz
MasterMind
üzenetére
Szia.
Dehogynem. Vagy veszel elosztót, rádugod az alaplapra, és abba raksz több ventit. Vagy veszel molex csatis ventiket és beledugod a táp molex csatijába. Nekem tápos ventik vannak a gépbe, és úgy van beledugva a venti vezetéke a molex csatiba mivel nincsenek rajtuk molex csatlakozók. Bár hozzá teszem, hogy elég veszélyes, mert ha összeér a molex csatiban a 2 vezeték akkor baj van.
. -
Orgi
addikt
Vettem kettőt a 801-ből, a gyárilag megadott nagyon alacsonynak tűnő zajértékekhez képest talán valamivel halkabbra számítottam, de csak mert a halott ventik nulla hangjához szoktam

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KERESEK Magyar GARIS VGA-t: 7900XTX NITRO+ / 7900GRE Pulse / 4070Ti SUPER 2x Ventus
- Asus STRIX Gaming PC! 7800X3D / RoG RTX 5070 TI / 32GB 7600MHz / SSD 1TB / 850w Gold! BeszámítOK!
- Lenovo LEGION 5 PRO Ultra 9 275HX 32GB RAM 1TB RTX 5070 Ti 12GB 16" QHD+ OLED 240Hz 3év Prémium G.
- HP Elitebook / Probook üzleti kategóriás notebookok - i5 - i7 - Ryzen - nagy választékban számlával
- Dell Latitude 5580,15.6",FHD,i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
a motoros repcsiknek is 2-3-4 lapátos a rotorjuk és mégis tolnak rendesen 

Ha olcsót akarsz, akkor Xagimatekot vegyél, szerintem. Megfizethető, 1500rpm-es és 61cfm-es ami egész jó. Egy hátránya van, ha lehúzod hogy kevesebbel pörögjön akkor elkezdenek villogni a venti ledei.

pedig biztos jó
Grózi