Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
Ebben a videón hallani azt a hangot amit hallasz?
Ha nem, akkor valóban nálad a hiba. Minden fordulaton előjön ez a hang? Az alaplap 4 pines csatlakozójára kötötted? Ha igen, próbáld meg az alaplap más csatlakozóját, ha így sem jó, próbáld rákötni molexre.
Próbáld ki másik gépben is.
Ha ezek közül egyik sem segítene, valószínűleg a venti a hibás.szerk.: Megelőztek

-
TaaT
nagyúr
valóban nem, nekem akkor adott ki ilyen hangot a Scythe SS PWM ventim amikor erre a szabályzóra rádugtam

-
Geri8
tag
Sziasztok.
Rakattam új gépbe COOLER ARCTIC F12 PWM-et. Halk, de idegesítő magas hangot ad ki magából. Gondolom ez nem normális? :S -
albert8
veterán
válasz
Vasinger!
üzenetére
NEm muszáj, de az a jobb

ok, hogy a többi 12-es, de azoknak van 14-es változata is
a legjobb a Gelid wing blue lenne, de nem találok sehol
az alpenföhn pedig elég drága, nem tudom beruházok-e egyelőreJA és mindkettőt keresek

előre 1x 12-es hátulra 2x 12-es és felülre 2x 14-es -
Vasinger!
nagyúr
-
Vasinger!
nagyúr
-
kornel76
aktív tag
Sziasztok!
Erről a ventiről van valakinek infója.
Erősen gondolkozom e beszerzésén, már kb 1 éve keresek PWM-es ledes ventit és ennek a tulajdonságai nagyon megfogtak. Igaz lehet amit írnak róla vagy csak paraszt vakítás?Előre is kösz a választ.
Üdv
Kornél
-
Peddy789
őstag
helo, a gondom azlenne hogy az aerocool extreme engine 3t -házam oldalsó ventillátora kezdi megadni magát, gép indulásnál néha nemkapcsol be, néha igen, sokszor bekell lökni
, nyárra szerintem tuti feladja a harcot, (a gyári 12es venti már réges rég meghalt benne)nahde nemigazán találom meg hogy milyet vegyek egyáltalán mekkorát, és hol, valahol aztolvasom 23asm valahol 25öst kéne bele,
egy ilyet már vettem bele, de vissza is kelett vinnem mert tul kicsi volt, nemtudtam sehogyse rátenni az oldallapra
a kérdésem azlenne, hogy érdemes e vacakolni vele hogy beszerezzek valahonnan egy ilyen ventit, vagy hagyjam a francba, és ink egy uj házat kéne vennem?
-
-
Vasinger!
nagyúr
Valaki elmondaná nekem, hogy most itt a videóban milyen ventilátor látható? KATT
Mert a leírásban ír Cooler Masterről illetve Enermax Appolishről is, de olyan ventit nem láttam még, ami hangra reagált volna.
A világítás egyértelműen Appolish, csak a honlapon sehol nem találtam infót arról, hogy lenne benne ilyen mód is. -
Archanon
őstag
válasz
Archanon
üzenetére
A ház előlapi problémám megoldódott, megtaláltam a lepattintó pöcköket.
Hiába, ez van, ha totál gépanalfabéta vagyok... A tápegység ventilátorát sikerült beolajozni, mivel a matrica eltávolításával rögtön hozzáfértem a.. csapágyhoz? Ahhoz, amit be kellett olajozni.
A másik kettőt csak letakarítottam, de nem voltak olyan ultramocskos, lerakodott, rákeményedett homokrétegesek a lapátok, hogy zörgést okozzanak (szerintem). Egy belső takarítást és olajozást igényelnének, de képtelen vagyok hozzájuk férni. Szerintetek szét lehet egyáltalán őket szedni, vagy arra játszott a gigabyte, hogy mindenképp újat vegyek?
(Amikre sajnos nem nagyon lenne pénz.) -
Archanon
őstag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte GZ-X3 házam, amiben alapjárat ugye 2 ventilátor van, egy a gépház hátulján, és egy az elején (előlapján?). Namármost, egy ideje elkezdett időnként mindkettő iszonyatosan hangosan zúgni... mostanra meg már megállás nélkül. Gondoltam kitakarítom őket, bezsírozom... Egyik problémám, hogy nem tudom, mégis hogyan fogom én ezt bezsírozni? A ventilátoron található két matrica közül az egyik nem rejtett semmit!, a másik pedig egy lyukat takart, amibe meg az áramkörök mennek, gondolom véletlenül sem szabad oda bármit is juttatni. A csapágyat sehol sem találom, szétszedni meg nem tudom a ventit, csak ha széttöröm. Ötlet?A másik igen bosszantó probléma, hogy a gépház elejébe épített ventilátor (ami a merevlemezeket hűti) valami eszméletlenül hülye mód van belegyógyítva a házba, lehetetlenség hozzáférni, még csak ki se tudom szerelni/csavarozni. Nem lehet a ház előlapját valahogy leszedni anélkül, hogy baltával neki kelljen vágnom? Erre se találtam megoldást... roppant mód zavaró a két ventilátor (+a táp ventilátora is iszonyat hangos olykor, annak is nekileselkedek rövidesen, remélem abba már tudok zsírt tenni.)
Egyébként amihez hozzáfértem, azt gondosan letakarítottam ecsettel, minden egyes lapátot, amúgy nem volt sok por lerakódva rá, tehát nem nézett ki sivatagnak. Biztos, hogy egy zsírozás megoldaná a problémát. Ha nem, vész esetén új ventik, de a gép előlapjából még mindig nem tudom kibányászni...
Remélem érthető voltam, és tudtok segíteni!
Előre is köszönöm. -
rob90
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ASUS P8P67 LE alaplapom,amin van 3 db 4 pines és 1db 3 pinescsatlakozó.
Szeretném megtudni,hogy elosztó segítségével hány részre tudnám osztani és hány Arctic F12 PWM Pro ventilátort tudnék rákötni úgy,hogy ne terheljem túl?Válaszokat előre is köszönöm.
-
Barikad9
csendes tag
Swif2,noctua nf-p12 1300rpm,tapasztalatok?vagy vmi más ötlet?lényeg a halkság és a szabályozhatóság.
-
DigitXT
félisten
válasz
Ł-IceRocK-Ł
üzenetére
Igen.
-
Barikad9
csendes tag
Üdv mindenkinek
Pár hónapja vásárol házamra szeretnék venni egy ventit,a VGA-hoz közel,mivel játék közben eléggé felmelegszik.Jó lenne egy minőségi,lehetőleg halk ventilátor,mivel a VGA ventije eléggé hangos,így nem akarom maxon tartani.
Házam http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=4253,illetve a VGA egy MSI 6770.
Köszönöm a segítséget. -
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Van egy arctic cooling f8 tc-m. Ugye ez hőmérséklet-alapján szabályoz, de szeretnék belőle többet kihozni. Ha leszedném a hőérzékelőt, utána tudnám szabályozni a fordulatot?
-
wwhy
veterán
válasz
Turbolada II
üzenetére
-
Turbolada II
őstag
Vettem egy Raidmax Tornado házat amiben gyárilag 1db 12 centis és 2db 8 centis venti van. A 12 centis nagyon halk, ám a 8-asok már annyira nem halkak. Az oldalsó és az első 8 centis venti kék ledes, és nagyon szépen mutatnak. (pedig nem vagyok oda a ledekért, de így tényleg szép a ház). Az első venti helyére vettem egy 12 centis Revoltec RL026-ost, ami még a gyári Raidmax ventinél is sokkal hangosabb, de ez nem tudom mitől van. A venti elméletileg 1200-at forog percenként (0.20A-es a motorja). A 3 tűs csatlakozó egyébként nem ér el az alaplapomig, ezért a táp kábelével kellett összedugni a ventit. A másik probléma az oldalsó ventivel lenne. Lehet kapni olyan átalakítót ami 12V-ból 7 v. 5V-ot csinál? Ugyanis ez a venti csak 2 eres, ezért tudtommal az alaplap nem tudja szabályozni.
Köszönöm a segítséget.
-
baluka6
aktív tag
Üdv
Kis segítséget szeretnék kérni. Vettem egy Chieftec Dragon házat,van benne 6db gyári 8cm-es venti. Működnek rendesen,de nagyon hangosak. Apránként szeretném őket lecserélni,de valami nagyon halkra. A Lényeg, hogy mind egyforma legyen,kell 5db 8cm-es és egy 9,2 cm-es. Én Swif 2-re gondoltam,azt sokan dicsérik. esetleg valami más ötlet? Venti szabályzóra nem nagyon szeretnék plusz pénzt kiadni.

Köszi
-
Misua
senior tag
Köszi az infót, nézegetek még...de asszem mégis Zalman lesz, mert eddig sosem volt Zalmanom
, viszon volt Artic, és az nem jött be olyan szempontból, hogy hőmérő szenzoros...azt nem akar nekem hűteni, mivel nincs nagy forróság a gépemben...
Itt meg ha akarok 1800 vagy 900 közül tudok variálni... -
TaaT
nagyúr
válasz
Ivy.4.Ever
üzenetére
attól függ mihez képest fordítva...
-
Ivy.4.Ever
őstag
Próbáltátok már fordítva beszerelni a ventilátort?

Én megtettem
-
Findzs
addikt
nekem volt ilyen a gépembe 4 db
nem olyan rossz de a siklócsapágyak és az erős motor miatt nem a leghalkabbswif2 -re cseréltem ezek sokkal halkabbak ugyanúgy lefelezve
de az articnak is vannak olcsóbban 12 -es folyadékcsapágyas ventijei azok is frankó halkak
[link]a zalmannak a zm-f3 -asa elég régi fejlesztés, elavult már

-
Misua
senior tag
Üdv!
Portalanítást rendezek, így veszek egy új házat és bele 2 db 12 cm-s ventilátort. Kedvező ára miatt kinéztem Zalman ZM-F3. Silent üzemmódban szándékozom használni (900 rpm), sebesség átalakító is jár hozzá

Árhoz képes(1880 huf) mennyire jó ez a venti? -
albert8
veterán
GElid wing 12 és 14cm-es ventiket szeretnék venni
tudtok boltot ahol árulnak? -
Aidan85
aktív tag
válasz
Ivy.4.Ever
üzenetére
Igen, bár én nem vonnék le belőle messzemenő következtetést, mivel tömeggyártásban elkerülhetetlen, h keletkezzen némi selejt... Mondom ezt annak fényében, h a 12-es PWM-es mellett vettem egy F8 TC-t és egy sima F12-t is, amik tökéletesen üzemelnek... 3ból egyet vissza kell küldeni gariba, és cserélik egy jóra, számomra ez elfogadható, én meg vagyok elégedve az Arctic cuccaimmal...
-
mario11
tag
Én már évek óta a revolteket favorizálom 8cm ház ventiknél
-
Azakiel
csendes tag
válasz
Ivy.4.Ever
üzenetére
Értem, én is erre következtettem a program alapján. Köszönöm a segítséget tényleg!
-
Prison85
senior tag
"Egyáltalán használ valaki 140-es ventit?"
Igen. Nálam van egy Bitfenix Spectre (120-as és 140-es), Thermalright TY-140 és remélhetőleg hamarosan érkezik a Xigmatek XAF-F1451 is. Egyik sem ad kellemetlen zajokat.
-
Jimmy8
senior tag
Aki rendelkezik Prolimatech Blue Vortex 140-es ventivel, az tapasztalja az ezen a videón hallható "percegést"?
Mindenhol "ódákat" zengenek róla, de nem szeretnék belefutni egy ilyen hanghatásba...Esetleg ANTEC True Quiet 140-nel valami tapasztalat?
Egyáltalán használ valaki 140-es ventit?
Egy páran kérdezgettünk már itt, de válasz nem érkezett... -
Azakiel
csendes tag
válasz
Ivy.4.Ever
üzenetére
Igen, ott nekem 0 RPM van.
-
Zsamolzsa
tag
Hali.
A HÁZ elejébe szeretnék egy megbízható,halk,manuálisan vezérelhető,magasabb fordulatszámot is tudó 12cm ventilátort.Milyet vegyek? -
Azakiel
csendes tag
http://kepfeltoltes.hu/120124/766692773N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.png
Nem tudom, hogy a chassis melyiket takarja. Van egy venti a ház elejében is.
-
Azakiel
csendes tag
Rendben, köszönöm a választ!
-
Azakiel
csendes tag
Üdv!
Segítség kellene. Pár hónapja (kb. 5) vettem egy Arctic F12 Pro PWM ventilátort a házamhoz, amit az oldalára szereltem fel. Eddig jól is működött, de ma reggel azt vettem észre, hogy nem üzemel. Próbáltam kihúzni, és újracsatlakoztatni, mozgatni a vezetéket hátha kontakt hibás, de semmi nem történt. Nem tudom mit kellene tennem, mivel nem értek az ilyen dolgokhoz. Tudna valaki segíteni?
Előre is köszönöm!
(u.i.: ha kell még valami információ a gépről, akkor szóljatok)
-
blasko92
őstag
(tag)
Akadt egy kisebb problemam. A
radin levo 3 ventit az
adatlapomon levo tapra
kotottem, mert azon pont 3 venti
csati van. Reggel kapcsolom be a
gepet, erre egyik venti se megy.
Nemtom mi lehet a baj. -
albert8
veterán
Gelid wing-el és Noiseblocker blacksilent-el mik a tapasztalatok?
-
Aidan85
aktív tag
válasz
3.Aragorn
üzenetére
Asszem valamelyest megoldottam a rejtélyt most, hogy kiszereltem a házból a ventilátort... Kontak hibás lesz, ráadásul az alaplapi csatlakozónál rögtön... Arra még mindig nem jöttem rá, hogy 5V-nál miért működött, és 12-nél miért nem, mert nagyon máshogy nem tarthattam a kezem, illetve, hogy eddig miért nem működött egyáltalán 12V-on, vagy miért állt le, vagy hogy amikor másik gépben próbáltam miért nem működött egyáltalán... Mind1, jelenleg, ha mozgatom a csatlakozót, akkor van olyan állás, amit megtartva működik, aztán ha elengedem és nem úgy áll a vezeték, akkor vége...
-
Aidan85
aktív tag
válasz
3.Aragorn
üzenetére
Igen, tudom, szóval, 5 V-on jóval csendesebben és kisebb fordulattal, de pörög, 12V-on is "behúz a mágnes/megmoccan" de nem indul el, alaplapi PWM-en ilyen a CPU venti helye és a CHA_FAN1, ahogy már írtam: "bekapcsoláskor felpörög, majd kb 10-20 másodperc alatt szépen csökken a fordulat szám, amíg meg nem áll... " ez első alkalommal van, mikor rádugom, aztán ha nem húzom le következő indításnál már fel se pörög, annyit lehet látni, mikor bekapcsolom és megkapja a feszültséget, hogy "behúz a mágnes/megmoccan", de nem indul el...
-
hoffman_
nagyúr
válasz
blasko92
üzenetére
Be Quiet-en még lehet, hogy elgondolkodom, bár a Coolink-nél annyival már csak nem jobb, illetve barkácsfelfogatás lesz, és ahhoz a menetei nem passzolnak annyira, mint a Coolink, vagy fene tudja. A Shadow Wings-sel is az a bajom, hogy olyan áttetszős, barnás a lapát, sajnos ezek emiatt kiestek. Amúgy még a Yate Loon ventin gondolkodtam, mert azok is nagyon halkak, lévén a tápokba szokták rakni, és csak 1300 huf. Az még akkor is megéri, ha nem túlzottan halk.
Van tervben látványvilágítás is, de nem ilyen

-
blasko92
őstag
válasz
hoffman_
üzenetére
Shadow Wings-et lehagytam.
Szerintem ők is jó ventiket csinálnak ( már csak a tápegységükből kifolyólag gondolom), de a megadott paraméterek is elég tetszetősek.És persze 14 centisből is van nekik

És igen, a coolink ventik is magukért beszélnek. Nekem is van a gépemben belőle (120P)

De ha már plexis az oldal, akkor hadd világítson

-
hoffman_
nagyúr
válasz
blasko92
üzenetére
A Noiseblockereket nézegettem, az egyetlen bajom, hogy úgy szeretném kialakítani a házat, hogy az oldalát plexisre operálom/cserélem(majd egyszer...), és ehhez csak matt ventik illenek, leginkább fekete-fehér, esetleg matt fekete, de áttetsző semmiképp.
A 14 centist megtalálnom nem lesz egyszerű, úgy érzem. A 8 centis tippet köszönöm, a Swif2 szimpatikus, egy 12 centis tesó van a gépben, azzal nagyon elégedett vagyok. Köszi szépen

mod:
Ja igen, még valami. Be quiet ventikről van tapasztalat?
-
blasko92
őstag
válasz
hoffman_
üzenetére
Extrahalk 14centis

Noiseblocker ventik nagyon jók szerintem. Megbízható, jó légszállítás, alacsony zajszint.
Picit drágább, halkabb, lassabb.A 8 centisek közül pedig én hármat említenék meg: 1; 2; 3
Remélem tudtam segíteni

-
hoffman_
nagyúr
-
3.Aragorn
addikt
válasz
Aidan85
üzenetére
"A helyzet az, hogy 5V-on működik a venti, 12V-on meg se moccan..."
Na várj, ez azért nem így működik. Most nem akarok hülyeséget mondani, de úgy tudom minden szabványos számétógépventi ugyanazzal az alapfeszültséggel üzemel. És ez 12 V.
Alaplapi pwm-es helyről mit csinál? -
Aidan85
aktív tag
Helló!
Kis segítség kellene, vettem egy Arctic F12 Pro PWM ventit a házamhoz, amit hátulra raktam fel, mert az előző már hangoskodott. Ezzel viszont nem megyek semmire, működni biztos, hogy működik, mert bekapcsoláskor felpörög, majd kb 10-20 másodperc alatt szépen csökken a fordulat szám, amíg meg nem áll... Onnantól semmi... ASUS M5A97 PRO alaplapom van, CHA_FAN1-re dugtam, ami PWM-es 4 tűs, BIOS-ban engedélyezve a venti vezérlés, bár a BIOS valamiért a CHA_FAN2-re kötött ventit vezérli, ami 3 tűs csak, erre meg azt írja ismeretlen (N/A). Mivel PST-s a ventilátor, próbáltam, h ezt is a CPU_FAN-ra kötöm a CPU ventilátorral együtt, de ugyanez, egyébként a CPU-n egy Arctic Freezer 7 Pro Rev. 2 van, amin a 9 centis PWM-es Pro venti szépen pörög... a PWR_FAN-on szintén a fent leírtak...
AI Suite progi érzi, h van ott valami, mert azóta folyamatosan jön a felbukkanó buborék, és a Fan Xpert-ben a Sensor is írja, hogy 0 a fordulat azon a ventin.
Ötletek? -
-
Richard!
addikt
Sziasztok!
a ház oldalán van egy 6cm-es venti,és 4800-as fordulattal pörög (vagy felette) ezzel lehetne kezdeni vmit? mert qva hangos
-
Jembumbi
csendes tag
Ha be szeretnék rakni a házba 2 ilyent:[link] (így fér el hátra), meg 1 ilyent:[link] Akkor azokat úgy tudom 1 4es csatira betenni, hogy az egyiket bedugom a többit meg szimplán az előző venti csatijára rádugom, és akkor szépen együtt tudom szabályozni őket?
Mit tudtok esetleg ezekröl a ventikröl? Nagyon jól hangzik eddig, de kíváncsi lennék tapasztalatokra a hagjával, és a légszállításával kapcsolatban.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Battlefield 6
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad W541 - i7-4810MQ I 8GB I 512SSD I K2100 I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Eladó Samsung S23 Ultra 8/256GB / 12 hó jótállás
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V15-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJÉVI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Dell Latitude 7210 2-in-1 12" FHD touch, i7 10610U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, nyárra szerintem tuti feladja a harcot, (a gyári 12es venti már réges rég meghalt benne)

(Amikre sajnos nem nagyon lenne pénz.)

, viszon volt Artic, és az nem jött be olyan szempontból, hogy hőmérő szenzoros...azt nem akar nekem hűteni, mivel nincs nagy forróság a gépemben...

Grózi