Hirdetés
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
Hali mindenkinek!
Gondolkodom azon, h lecserélem az Aerocool Aeroengine II-esünk előlapi ventijét, mert: néha zavar a világítás, és zajosnak találom, mivel az asztalon van! (a Noctuát nem találom annak
)
Tudnátok ajánlani olyan 140-es ventit, ami halk, jól átszellőzteti a házat (ha be van dugva a gyári venti, éppen nem rossz, mert pl a HDD-t szépen hűti), és be is fér? (nem tudom, h egyforma vastagságú-e minden 140-es venti?)
Illetve érdekelne a ház oldalára is valami 120-as szívó, szintén halk! -
Cobra.
őstag
Englide n.zero hydro-ból az 1000rpm-es, vagy Coolink swif2.
-
sagit
veterán
sziasztok
ipon-ból fogok venni házat jövő héten, előre és hátra kellene nekem 1-1 12 cm-es venti.
Olyan kellene amit az ipon-ban tudok megvenni rögtön a házzal, 10 dBA-körüli legyen a hangja (tehát nagyon halk kellene). Árban olyan 2k/db körül gondoltam....
Légszállítás persze legyen a lehető legjobb

-
Chili7
őstag
Próbából beszereltem a saját házventilátoromat a tápba, úgyhogy mechanikailag beszerelhető.
40dB helyett 20 dB körüli került most bele, a légszállításról nincs adatom. A csatlakozók viszont nem egyformák. Mi van ha 3 ill 4 vezetékes a venti? Mi megy a sárgán ill. a fehér vezetéken?köszi
-
Tomi7887
aktív tag
Hi,
milyen abszolút csendes házventit ajánlanátok, úgyhogy drága se legyen egy passzív
videókártya mellé? -
Henk
veterán
Keresel egy 12-es ventit és beleteszed, de az mondják az eredeti venti légszállításától max. 10%-al térhet el az új ventié. Szerintem kicsivel lehet több is ha halkat akarsz a gyárit sem szokta max-on hajtani a táp. Nézz körül olyan 1600-1700rpm-től felfele és lehetőség szerint ne csúszócsapágyas legyen.
-
Chili7
őstag
hali!
Tönkre ment a tápomban a ventillátor. Milyet vegyek bele? Ezek a ház illetve rendszerhűtőknek árult ventillátorok beszerelhetőek a tápba?
Ilyen volt benne : Yate Loonköszi
-
varsam
őstag
Valaki meg tudná nekem mondani egy 92mm-es venti pontos méreteit? Esetleg erről vmi tervrajzot? Pontos furattávolságok és nagyságok érdekelnének.
-
nyimsolt
tag
Sziasztok,
A házam oldalán gyárilag ki van alakítva egy nyílás amely a processzor számára hivatott több levegőt biztosítani. Gondolom ventillátor is szerelhető ide, mely befelé fújná a levegőt.
A kérdésem az, hogy milyen méretű ventillátort kell beszereznem, ha a rögzítő csavarhelyek átlóban 11,2 cm-re vannak egymástól?Köszönöm
-
Henk
veterán
válasz
Monyesz
üzenetére
Persze. Az legtöbb gyártónak megvan/volt ez a funkció csak máshogy nevezi. Giga-nál 3 lehetőség volt: pwm ekkor a szabályzás módja a pwm megoldással ment, auto ekkor a fesz. változtatásával szabályozta és voltage mikor simán 12V-on ment. Illetve ki is lehetett kapcsolni a vezérlést de ilyenkor szintén 12V-ot adott. Aztán egy idő után a Giga elhagyta ezeket az állítási lehetőségeket akkor más csak ki-be lehetett kapcsolni a venti vezérlést.
-
Henk
veterán
válasz
fireproof
üzenetére
Az s-flex nekem régen nagy kedvencem volt a csapágya miatt hosszú élettartam garantált. A kama pwm meg azért szimpatikus mert nagyon tág tartományban szabályozható. Bár a 200rpm nem hiszem, hogy indokolt lenne. Én ezek közül biztos valamelyik Scythe-ot választanám, ha szabályzóra lesz kötve akkor talán az S-et.
Monyesz: elég sok lap tudja a 3 tűs ventiket is szabályozni, csak ilyenkor nem pwm-el.
-
fireproof
őstag
Hát egy sima háznak az elejébe lenne.
Ezt a hármat néztem most már ki:
Scythe Kama PWM Case Fan 9cm/12cm
Sterintetek?
-
Monyesz
aktív tag
Épp azt akartam írni, hogy a bios beállításait kellene megnézni, mert ha jól látom ez a venti nem pwm-es, tehát az alaplapi szabályzás nem működik, ezért 12V-on jár a venti.
Működne 12v-on a sys csatlakozón is, de feltehetően valami beállítás van rá a biosban, ami miatt nem ezt teszi.
-
Henk
veterán
válasz
zsole84
üzenetére
Nem árt neki azon is 12V-ot kap. A ventik fordulata sem mindig egyezik tűréssel szokták megadni, általában 10%. (tehát a te esetedben 800rpm +/- 10%)
De van mikor eltér ettől ,meg nem tudom a Coolink mennyit ad meg rá de ezért van, hogy többet is pörög a venti a pwm fan-on, legalábbis nem gondolnám, hogy 12V-nál többet adna neki a lap. A sys fan meg valamennyire visszaszabályozza a ventit azért megy azon kisebb fordulaton, gondolom a bios-ban a venti vezérlés be van állítva valamilyen üzemmódra. -
zsole84
senior tag
Segítséget szereznék kérni.
Beszereltem a házba egy ilyet [link]
A venti 800 fordulatos.
Ha a pwr fan-ra kötöm, akkor 950-es fordulaton megy.
Ha a sys fanra, akkor csak 550-en. (Giga MA785G-UD3H lap)
Az lenne a kérdésem, ha a pwr fan-pn hagyom árt-e a ventinek a + fordulat? Mert ha nem, akkor hagynám azon, mivel így is csendes és sokkal jobban hűt.A válaszokat előre is köszönöm!
-
fireproof
őstag
Ezt a ventit néztem most ki.
-
Henk
veterán
válasz
fireproof
üzenetére
Hagyományos 8-as Ventiben nem nagyon találsz ennél nagyobb teljesítményűt. Asszem a Delta gyártott 8-as server ventiket 3000-4000 rpm-el azok sokkal többet tolnak. Mondjuk meg is őrülsz garantáltan a hangjától. Nézz körül az apróban ott mintha árult volna valaki ilyeneket.
0805: nagyon felmentek náluk az árat, procihűtőhöz egy amd lefogató is 13k körül volt a napokban.

-
varsam
őstag
Tudnátok ajánlani 5 voltról (usb) működtethető ventit? 8-9 centis kellene.
-
0805
tag
Sziasztok!
Vennék házventilátort de mostanság így felmentek az árak az Iponba??

[link]Ennyiért majdnem ajándék

-
Monyesz
aktív tag
Esetleg egy vincsire felcsavarozni egy ventit ?
-
Henk
veterán
A csatira gondoltam, hogy ezt a kis méretűt ami a vga hűtőventiken van külön még nem láttam sehol. Mert a sima venti csatik meg molex csatik kaphatók külön meg tüskék is hozzá. De a vga-ra valót nem találtam. Azért mondtam, hogy egy rossz vga hűtőről lehetne a csatit levágni és átbarkácsolni egy hagyományos ventire.
-
Henk
veterán
Ez elég jó áron van és 10-es venti van benne így szerintem nem is lenne túl hangos.
sz.mich: speciel nem minden ventinek egyforma hosszú a vezetéke tehát van olyan ami simán elérne, ebben biztos vagyok. Amúgy létezik ilyen hosszabbító vezeték, pl. Zalman ZM-EC1 is ilyen. ( lap közepén)
-
fireproof
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani 8cm-es négyteljesítményű ventit ? ( a hang nemigazán számít mert szabályozva lenne)

-
sz.mich
tag
Srácok, olyan nincs, hogy ventilátor hosszabbító? Mert egy Sharkoon Economy házam van aminek az elejére akár egy 14cm-es ventit is betudok szerelni, de csak úgy, hogy kiveszem a vezetékeket a venti keretének széléből ahol végig vannak futtatva. De még így is feszül, ma pedig, mikor szétszedtem kipucolni levált az egyik vezeték a 3ból. Ha veszek is másikat ugyanez lesz a gond, hogy alig ér majd el odáig, aztán meg lejön róla. Valami tipp esetleg?

-
qantum
senior tag
hát hallgatom, annyira csak nem lesz hangos, hogy el is repüljön

-
Henk
veterán
Ha ugyanazzal a motorral szerelik mint ezt a ventit akkor nem lesz halk, a paraméterei hasonlítanak. Ilyenem volt erős motorhangja van még viszonylag kis fordulaton is.
wocsok: ha lenne ilyen csatid meg tudnád a vezeték kiosztását akkor át lehetne tenni a sima pwm-es ventire. De nem láttam még ilyen csatit külön, a múltkor valaki keresett az apróban is. Esetleg egy rossz vga hűtőről leszedni...
qantum: nem tudom milyen házad van, lehet az is megoldaná a problémát ha tennél elé egy ventit, ha ez kivitelezhető egyáltalán. Azért kérdeztem mert általában ezek a ventis hdd hűtők elég hangosak mivel egy magas fordulatú kis méretű ventivel szerelik őket.
-
fireproof
őstag
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani 8cm-es négyteljesítményű ventit ? ( a hang nemigazán számít mert szabályozva lenne)

-
megema
őstag
válasz
Monyesz
üzenetére
& Henk:

Valóban hozzáférhető mindkettő, de elég borsos áron... Az Enermax nagyon minőséginek tűnik, de ennyi pénzem nincs sajnos egy ilyen gép összerakása után
A Xigmatek Crystal 120 Red LED-et néztem ki (máshol még ~300 Ft-tal is olcsóbb), igaz egy leheletnyivel hangosabb az Enermax-nál (+2 dB -200 RPM) és a SilenX-nél (+6 dB + 100 RPM), de ugyanazt a teljesítményt hozza hasonló fordulaton. Esetleg valakinek van tapasztalata ilyen ventivel? Jó lenne egy kép működés közben, mert csak magában fotózva találtam 
HAF 922-esbe szánom alulra és hátulra, no meg egy TRUE hűtőre

-
Henk
veterán
Az a baj az 5V-os ventikkel, hogy talán 8-as belőle a legnagyobb meg ahogy mondtad nem nagyon kaphatóak itthon.
qantum: ha úgy érzed, hogy nagyon melegszik a vinyód akkor igen. A fajtáját pedig az dönti el milyen elvárásaid vannak vele kapcsolatban. Olcsó legyen, halk vagy a hűtés a lényeg...
-
qantum
senior tag
Sziasztok! Érdemes vinyó hűtőt venni, és ha igen milyet ? köszi
-
escape
aktív tag
Háth konkrétan ezekből semmit, mert egyik sem kapható itthon. Valahogy megoldom, köszönök minden segítséget

-
Monyesz
aktív tag
Ezen csak két szál van alapból bekötve.
Van ugyan ott valami ami hasonló egy hőérzékelőhöz, de nem látok kábelt .Egyébként 5V-os ventik - csak kérdés mit kapsz ezekből meg !

Mondjuk elektronikai boltokban kapsz tán legelőször ilyet (tápegység vagy műszerhűtéshez használatos lehetnek ezek). -
escape
aktív tag
Na megtaláltam. [link]
Ez lesz az, csak újszerűbb, mint a képen lévő. -
escape
aktív tag
Úgy, hogy kapott két USB csatit a kicsike, és meg se moccant

Van rajta valamilyen elektronika, ami a hőfok alapján szabályozza a fordulatszámot.
Az is lehet, hogy rosszul kötöttem össze(feketét a feketéhez, pirosat a piroshoz alapon[csak ez a két kábel van rajta]).
Viszont ez a Coolink jónak látszik. Vagy a 120p vagy a 1201, amit te is javasoltál.
Az első mindenképpen az otthoni venti kipróbálása lesz. Azon múlik minden. -
Henk
veterán
-
escape
aktív tag
Természetesen nézelődök folyamatosan, nem fogok az első jónak látszónak neki esni.
Otthon is van két asztali gép, és az egyikben van rendszerhűtő, azt is megnézem majd.
Jelenleg van nálam egy 12 centis, de neki mindenképpen kell a 12 volt, ami 3 USB portot foglalna. Az már kicsit sok, de ha tényleg nem találok semmit, marad a 3 USB-s megoldás.
Bár egyelőre jól állunk
-
Henk
veterán
Sosem hallottam róla, de ennyi erővel vehetsz egy Coolink swif2 1201-et abban nem kell a led kivétellel bajlódni és a múltkor linkelt róla valaki egy video-t, hogy elindul 3,7V-ról. Árban az is kb. ennyi. Utána kell nézni mert van azért pár venti ami elindul 5V-ról már.
Bár lehet akkor már valami nagyobb fordulatút kéne nézni mert amit néztél kb. 600rpm-en menne nálad, ott a légszállítása is elég szolid. -
escape
aktív tag
Erre nem is gondoltam, van otthon egy régi PIII-as gépem.
Prociján egy 4 centis ventivel.. Hátha
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek, így már el tudok indulni valamilyen irányba
-
escape
aktív tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy lehet-e még ma találni 5 vagy 7 volton működő 92, vagy 120mm-es rendszer hűtőket. Házilag barkácsolt laptop padhoz kellene, és azért ilyen alacsony feszültség igénnyel, mert USB-ről lenne jó működtetni.
Valaki nálam okosabb segítségét várnám, mert már három internetes áruházat végigbújtam, de nem sok termékükhöz volt részletes leírás. Amikhez nem volt, a gyártó oldalán próbáltam tájékozódni, de az sem mindig jött be, és legtöbbször csak 12 voltosakba botlottam, ami érthető, mert hát azokat a ház tápja könnyedén meghajtja, de nekem mégis...Értitek

Szerk.:
Az sem baj ha hangos, és csúnya, csak működjön.
-
megema
őstag
Hello!
Tudnátok segíteni? 12 CM-es piros ledes ventit keresek, ami kapható a boltokban kicsiny hazánkban. Én CM SickleFlow-ot szerettem volna, de sehol sem látni boltban (neten)
Jó lenne, ha tudnátok többet ajánlani, hogy szemezgethessek
Előre is köszi 
-
Monyesz
aktív tag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Meg figyelni kell a csapágyazásra ! Mert ugye nem mindegyik jó oda.

-
gordonfreemN
addikt
válasz
Monyesz
üzenetére
Az oké, hogy lesz hangja fordulaton, ezt elfogadom, mást nem lehet. De a légszállításnak megkell lennie a legalább 65 CFM-nek, mert a táp gyári ventije is 75-öt szállít. igy a gentle kiesett (max 60), az XLP nekem motorhangos, a slip stream ami jó lehetne de nem tudom nyerhetek e vele, szerintem a swif2 120p a legcsendesebb.
-
Monyesz
aktív tag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Nem az kell neked !

http://www.youtube.com/watch?v=uQ0ZGR1RNqQ
http://www.youtube.com/watch?v=lbrre2sDLfI&feature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=JrYiC9Xq8uw&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Bhudtc2dTG8&feature=relatedEzek mind közeli hangok, de az utolsó kettőnél a dB érték is látszik.
Két dolog:
- maxon minden ventinek van hangja ezen a teljesítményszinten
- lehetőleg nem kell a ventiket maxon járatni, szabályozni kell őket, hogy feleslegesen ne zajongjanak -
gordonfreemN
addikt
-
Monyesz
aktív tag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
NB-t meghalgattad ?
-
Monyesz
aktív tag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Akkor lehet hogy valami érintkezési gond volt a csatinál.
Lehet hogy van halkabb, de 3x annyiért és az sem harmad annyira halk.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Jutyubos hangmintákat hallgasd meg. Nekem a Noiseblocker Pro vagy Multiframe, meg a Scythe Slip Stream tűnt nagyon halknak. Az ottani hangok inkább túlerősítettek, a valóságban a zajosabb ventik sem olyan hangosak azért.
Ja, azt nem tudom, hogy melyik tud 70cfm-et...
-
gordonfreemN
addikt
válasz
gordonfreemN
üzenetére
HI! Érdekes és különleges megoldás született! A coolink-et sikerült végül működésre bírni a tápban. terveztem egy ketyerét (akit érdekel, privátban szivesen leirom, de ez a topik nem a modding topik), és mikor be akartam kötni, történt egy kis baleset. Elvágódott az eredeti venti csatlakozása (2 pines) tőben. Idegeskedtem egy sort, majd ráforrasztottam a kábelt a molexes csati sarujára és láss csodát! Elindult az elektronikai csodaketyerém nélkül is! Beszaráss...

Amugy, van ettől a coolinktől halkabb venti (ami legalább szállít 70CFM-et)? ennek is csak a motorzaja kicsit zavaró kis fordulaton, olyan ciripelés de mélyebben. -
Henk
veterán
Konkrétan ilyenem nem volt, de 12-ből több fajta is és azoknak mindnek volt motorhangja, ez alap náluk. Ha ugyanazzal a motorral szerelik akkor szerintem a 8-as sem kivétel. Ami szerintem nagyon jól sikerült az Englide n. zero hydro 80, na az tényleg halknak mondható. Legalábbis amiket én próbáltam azok közül az volt a legjobb eddig.
-
C^^
őstag
Sziasztok!
Azokat kérdezném elsősorban, akiknek van tapasztalata a Scythe S-Flex 8cm 1000RPM-es ventilátorokkal.
Mennyire hihető a gyári 4.5dBA? Tényleg nincs hangja/motorhang se? Vízhűtés mellé kéne, winyót hűteni. Gyakorlatilag minimális hangja van a gépnek, a winyót is sikerült elkussoltatni, ezért fontos lenne, hogy tényleg közel néma legyen a ventilátor. A légszállítás elég alacsony, de gondolom 1db winyó hűtéséhez elegendő (más nincs a légáram útjában). Jól látom a helyzetet?Ha esetleg nem megfelelő, akkor milyen 8cm-es ventilátort ajánlanátok, ami megfelel a körülményeknek? (Ja és nem árt, ha be is lehet szerezni.
)Köszönöm a válaszokat előre is!
-
Monyesz
aktív tag
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Computermode-ból.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 8/256GB (MLY33MG/A) éjfekete - 141 Ciklus - 1+ év garancia - HUN
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Grózi