- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Misua
senior tag
válasz
Tomi7887 #6387 üzenetére
Egyettértek...szerintem is jó minden ahogy van
Kínomban megtuningoltam a procit is...vagyis megkerestem azokat az értékeket, melyeknél nem kell plusz feszt adni (x2@x4) 3,2 > 3,5 Ghz.
Marad a játék
...ha érdekel Stalker COP (sejtem hogy igen) akkor tudok ajánlani egy eszméletlen jó módot...teljesen más forgatókönyv, új frakciók, vagy 90 izgalmas küldetés, és egyébb-egyébb...csak 1 gond van vele - oroszul az egész
-
Misua
senior tag
válasz
Tomi7887 #6369 üzenetére
Hellóka!
Nos, 30 percni netezés után alapjáraton:
Alaplap: 30
cpu: 27
gpu: 42
merevlemez: 28Fél órás Prime 95 blend alatt:
Alaplap: 36
cpu: 49
gpu (furmark): 85
merevlemez: 33Egészen jó eremények. Hát így már nem is tudom, hogy lenne e nagy értelme a babrálásnak..mert most már más szemszögböl nézem a dolgokat (nem mindenáron bütykölni valamit
)
Ráadásul nálam csak 8 cm-s ventiknek van hely és csak hátul (2 db), elöl semmi...nem tom lenne e nagy értelme (eredmény) az egésznek a végén. -
Brutforsz
senior tag
válasz
Tomi7887 #6378 üzenetére
Szerintem az alaplap-hőmérsékleti értéket hibásan méri az érzékelő, nekem is hasonló Gigabyte alaplapom van, és ha csak a processzort terhelem maximálisan, akkor nekem is 50 fokot mér a lapra, miközben az ilyenkor legjobban melegedő alkatrész, maga a processzor csak 40 fokos. Pedig nálam a házban van huzat is rendesen - 3 befelé, 2 kifelé irányított 12-es ventilátornak köszönhetően.
-
Misua
senior tag
válasz
Tomi7887 #6367 üzenetére
Akkor hétfő este kiírogatom a pontos adatokat alapjáraton és Prime 95 Blend alatt.
Lehet hogy akkor nem is babrálok semmit...csak tudod ültem tegnap a gép elött...és semmi kedvem nem volt játszani...ikább babrálnék valamit.
Pedig szoktam külföldre járni, ahol kilóra adják a legújjabb játékokat, van vagy 20-30 db melybe még bele sem néztem(asszem 600 ft/db, de ha ötöt veszel, hatodik ajándékba)
.
-
Misua
senior tag
válasz
Tomi7887 #6365 üzenetére
Hali.
Te aztán korán kelsz
A pontos CPU/Lap fokokat csak hétfőn tudok közölni, mivel vidéken leszek hétvégén.
De ha jól emlékszek, akkor a cpu/alaplap/merevlemez olyan 26-30 fok körül voltak.Én a vga miatt akartam ezt a dolgot, mivel alapjáraton +43-44 fok, viszont furmarkkal már +85...ha jól emlékszel 5750-s furmark alatt nálam max + 83 volt, alpjáraton pedig + 48.
Mondjuk a +85 sem sok...mivel nem a furmarkkal fogok játszani egyfolytába
Amugy a vga-t meg is tuningoltam picit (hogy olyan legyen mint az OC verzió, mely 1500 fttal drágább 775/1000 >800/1050) - hőfok nem változott semennyitt. Tovább tuningolni meg nem igen fogok - minek...hogy procit cseréljekÍgy első körben szerinted van-e értelme babrálni a géppel? Megéri-e? Lesz e eredmény attól hogy hűvösebb lesz pár fokkal bent?
-
Misua
senior tag
válasz
Tomi7887 #6360 üzenetére
Látom erre is jársz
Most hogy új vgam van, kitűztem új kis célt:
Van egy házam XDL Happy-5B
Helyzete:
- előre nem lehet ventit beszerelni
- oldalt van egy 8 cm kifelé fújó
- hátúl van hely 2 db 8 cm...de egyenlőre nincs ott semmiVga hűtési ötlet: megfordítom az oldalon található ventit, hogy ne kifelé, hanem befelé fújjon. Így pont a vga-ra fog fújni (meg ami arra van
)
Kifelé fújónak megfelel a tápegység ventije? (remélem hogy táp kifelé fúj, mert ez a téma tök új számomra). Vagy mindenképp majd szerezzek be hátulra plusz ventit...vagy teszt erejéig kibír?
Meg az egész ötletnek van e nagy értelme? hogy hűvösebb legyen bent -
n00n
őstag
válasz
Tomi7887 #6357 üzenetére
Azóta már sys-fanra (nem a cpu fanra, bár ment rajta, csak sajnos a cpu melegedésével nagyon hangosan tekerte a többit is) van dugva és szépen el is indul. De egy 3-4 reboot után már nem.
Alaplap csere nem játszik, nem is az én gépem. A srác meg le van égve...
Danex: Akkor szerintem nem ez a problémám, a két venti 0.14 A össze-vissza. Akkor lehetséges, hogy valami programmal állítottam le. EasyTuner6 (gigabyte alaplapokhoz szoftver)képes ilyenre?
-
Mekibácsi
tag
válasz
Tomi7887 #6275 üzenetére
Köszi a valaszt!
Megnéztem BIOS-ban, hát nem 3000rpm-en pörög a kis rohadék?
Az a baj, hogy BIOS-ban csak látom, de eddig nem találtam meg, hol tudnám beállítani a sebességét.(UP.:megnéztem az alaplap kézikönyvét: a 3pin-es veniteken nincs lehetőség speed control-ra...)
Ez a Coolink ezek szerint 4pin-es szóval ezt már be tudnám állítani?
...vagy nem tudom beállítani, viszont mivel 1200rpm a sebessége, annyival is pörögne, és nem lenne ilyen hangos?
-
evita0119
csendes tag
válasz
Tomi7887 #6259 üzenetére
Szia!Csak azért kérdeztem rá mivel ebben a bonyolult világban nem tudni hogy az esetleges garancia pontosan mire vonatkozik..(.Egyébként nagyon nem tartozik a sikeres darabok közé egy év alatt most lesz 3. alkalommal szervizben).Köszönöm hogy válaszoltál a kérdésemre! További szép napot!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nintendo 3DS és DS topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- További aktív témák...
- Eladó Noctua NF-B9 redux-1600 PWM
- Kolink Observatory MX/HF ventilátor szettek - 4x 120 mm
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- NOCTUA NF-A14 PWM Chromax.Black.Swap-Edition
- Minőségi SUNON 24V 3800RPM 12CM Dupla golyóscsapágy, inverteres, brutális, ujj lekapós
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest