Új hozzászólás Aktív témák
-
Fuvaros
senior tag
válasz
Donki Hóte #6702 üzenetére
ne fárassz spanyol nem járok sielni épp emiatt egy motoros a kezére térdére esik nem fejtetőre ahhoz Schumi kell legyen
-
válasz
Nekem is a hideg futkos. Főleg ha meglátom az állvédőre szerelt kamerát a motoros sisakján. Aztán az a kép ugrik be, amit vagy 25 éve láttam. Egy ember ült a kórházban betamponálva, hiányzó állkapoccsal. Élt. Lógott a nyelve. Nem tudom milyen baleset érte, de ezt a látványt el tudom képzelni az álltartóval is.
Vagy amikor meglátom a mellkashevedert a síelőkön. Életveszélyes nagyon. Egy kis eséstől is betörhet a szegycsontja. Főleg az ötezer forintos alis hevederektől. Bringásokról nem is beszélve.
Reméljük csak rémeket látunk
-
válasz
+1
Nekem is folyamatosan ez jár a fejemben -- már bő 10 éve, a baleset óta. Persze nem tudjuk, hogy Schumacher milyen sisakot viselt, de valamiért azt feltételezem, hogy nem a legalsó polcról vette le.
Ráadásul közlekedésbiztonsággal (is) foglalkozom, és futottam már bele olyan ügyekbe, ahol a sisakkamera szerepe, mondhatni, nem volt éppen üdvös, úgyhogy eléggé ambivalensek az érzéseim ezzel kapcsolatban. A menetrögzítésnek ugyanakkor nagyon nagy híve vagyok (pedig adatvédelemmel is foglalkozom
), de a sisakból szerintem semmi ne álljon ki.
MaCS
-
szuszinho
őstag
válasz
Donki Hóte #6675 üzenetére
Igen, köszi!
Hazai beszerzést kellene találnom, mert jövő héten már szükség lenne rá... -
szuszinho
őstag
válasz
Donki Hóte #6673 üzenetére
Jogos! Tartó adaptert keresek, hogy Gopro cuccokra fel tudjam tenni az Insta-t.
-
válasz
Donki Hóte #6667 üzenetére
jaja, bár ahonnan én le szoktam esni, ott mindegy
de kamerával az FPV hátán még nem estem le, csak kamera nélkül
-
válasz
Donki Hóte #6661 üzenetére
Nekem van az 5-öshöz ilyen szivacsom. Ha megyek ma fel a felhőkbe, kipróbálom. Remélem nem tépi le a menetszél
-
Tuninger
addikt
válasz
Donki Hóte #6583 üzenetére
Úgy tudom a streaming alapvetően VP8/VP9/AV1 codecet használ. A Youtube biztosan. Ami egyébként a h264/h265/h266 párja, a nem licenses megoldások közül.
Minőségben egyébként azonos bitraten a következő a sorrend:
h264-VP8-h265-VP9-AV1-h266 -
válasz
Donki Hóte #6577 üzenetére
Nem ismerem a HEVC jogi hátterét, de könnyen lehet, hogy olyan volt a licencelése, hogy ingyenes programok ingyen használhatták. A fizetősek pedig a MicroSoft kivételével bevállalták a díjat. Az ingyenes lejátszók többsége ugyanis a kezdetektől magától értetődően tartalmazta a HEVC-et.
A méret egy másik kérdés. A H.265 ugyanis elvben azonos minőség mellett fele akkora fájlt eredményez, mint a H.264. Elvben. Gyakorlatban ugyanis egy csomó kamera pontosan azonos méretű fájlt generál azonos tartalomból a két kodekkel.
MaCS
-
Fuvaros
senior tag
válasz
Donki Hóte #6562 üzenetére
kmplayer új decemberi tartalmazza a hevc kodeket, (Win64bit) de a telepítési file hibás. A VLC tartalmazza a kodeket. 350 ft a MS kodeke windowsra. HEVC kodolás esetén kisebb helyet foglal a video szerkesztés után.
-
válasz
Donki Hóte #6568 üzenetére
Akkor nálam csoda történt. Nem fizettem, ezt telepítettem és nézegetem a videókat
-
bandigyerek
senior tag
válasz
Donki Hóte #6568 üzenetére
bocsi, úgy rémlett, hogy az is le tudja játszani. Viszont a kmp sem telepíti a rendszerre a HEVC kodeket. Ha win médialejátszóban akarod megnézni, akarod lejátszani, arra nem jó.
-
bandigyerek
senior tag
válasz
kmplayer, vlc
-
válasz
pl. MPC-HC
-
Gyöször
senior tag
válasz
Donki Hóte #6557 üzenetére
Mai infó: 350Ft a microsoft store ban a hevc codec .
Kérdés: ha oldalra mozgok az oa4 kamerával, pld kint természetben, akkor gépen visszanézve akadozik a kép. A rocksteadyt végignyomogattam off, rs rs+, hb módokban.
Gépben van erő, talán elég is ryzen7 5700G + rx6700xt. -
válasz
Donki Hóte #6555 üzenetére
Ez szerintem régen volt. Egy időben nekem is rendszeresen felugrott ez a figyelmeztetés, aztán egy frissítés után egyszer csak eltűnt, és lejátszotta a HEVC 4K@60 videókat, amelyekbe az SMplayernek meg beletörik a bicskája.
MaCS
-
válasz
Donki Hóte #6539 üzenetére
+ Gyöször
Fogalmam sincs róla, a boldog ifjú és tapasztalatlan tulajdonos rendelte, aki nem tudta, hogy ilyen aknákra lehet lépni. A FedEx a szállító / vámügyintéző, és persze semmilyen segítséget nem nyújtanak. Az eladó bolttól kapott adatok külön viccesek voltak, mert "nulkeáris reaktoros és tartozékaik" termékcsoportra mutattak. (Érdekes kártyákat árulhatnak...)
Egyébként sajnos jártam már így én is. Volt, hogy egy ajándékot sosem kaptam meg, mert nem tudtam, hogy mi van benne. De a kedvencem az volt, amikor pár száz forintos műanyag csatokat sikerült úgy vámkezelniük, hogy egy hónap b@szakodás után valami 12e Ft lett a végösszeg.
MaCS
-
válasz
Donki Hóte #6516 üzenetére
Igen igazad van, én csak a bele fektetett energián csodálkozok. Az időd elmegy vele...
-
Gyöször
senior tag
válasz
Donki Hóte #6510 üzenetére
Mekkora flash lenne, hogyha ráböksz az 5ösre, megveszed nekem most 5re valami 500 Forintot ír. Aztán kimegy hozzád és 4dbot elpostázol, mittom én csomagban 2300/db áron vagy levélként mittomén mennyi.
Ilyeneken kár gondolkozni, hacsak nem a szomszéddal veszed.
-
-szabi-
addikt
válasz
Donki Hóte #6510 üzenetére
Egyenlőre ráraktam a mijia lencsevédőjét.
-
Czimby
addikt
válasz
Donki Hóte #6458 üzenetére
Köszi, probalkozok.
Sajnos sosem fogok csúcs időket menni mert nem vagyok egy zsoké alkat(2m/95Kg) de jó móka így is.
-
bandigyerek
senior tag
válasz
Donki Hóte #6402 üzenetére
Gyanús volt, hogy érted?
-
Gyöször
senior tag
válasz
Donki Hóte #6390 üzenetére
Mindjárt éreztem én is, hogy ez egy sokkal jobb ajánlat mint amit 130ért lőttem csütörtökön.
Most azon megy a matematika, hogy ne üljek 2 szék közé.
-
-szabi-
addikt
válasz
Donki Hóte #6372 üzenetére
Az Orientation Lock-ra én is rátaláltam.
Némi tesztelgetés és fájltulajdonság nézegetés után:
A fejjel lefelé lévő kamera a videót ténylegesen fejjel lefelé veszi fel.
Azonban elhelyez egyrotation: 180°
bejegyzést a fájl tulajdonságai közé.
Amelyik lejátszó, szerkesztő program ezt figyelembe veszi az átforgatja a videót.
Viszont ami nem ott a megjelenítés a videó valós tulajdonságainak megfelelően fejjel lefelé történik.
Amit én használok lejátszó programot az nem olvassa ezt az infót, ezért nem értettem. -
Márton
nagyúr
válasz
Donki Hóte #6373 üzenetére
de hol írtam, hogy mindkét része mágneses? feladatát ellátja? el. egyéb kérdés?
-
nfsu17
veterán
válasz
Donki Hóte #6218 üzenetére
Az AWB (auto white balance) az esetek igen nagy részében jól működik (mint egy automata váltó kocsiknál), de mindig ott van a "kis" eset.
Na akkor viszont az ember a haját tudja tépni.
Az automata váltós kocsi is képes bizonyos extra esetekben "azt se tudja hol van" esetet játszani.De ha vigasztal, a milliós kamerák sem hibátlanok AWB esetén, egyszerűen mindig van valami, ami az algoritmust meg tudja zavarni.
Fotós sw-ekben (meg gondolom komoly videósban is) lehet állítani a színeken.
Na most a zöld fotódat betöltve LR-ba 2sec alatt helyre lehetett hozni a színeket (úgyahogy).
Mármint kb olyanra hozni, mint az első kép.
Szimplán az történt, hogy a TINT zöld irányba elmászott a videón és ezt úgy lehet kompenzálni (mint írtam...nagy vonalakban), hogy áthúzod magentába (jelen esetben jobbra).
Balra: zöld
Jobbra: magenta
Rövid videó, hogy mi is ez: [link]Nem fogok hazudni, én sem vágom, hogy 100% pontosan mire is való és mikor jó a beállítása.
De láthatod, hogy a TEMP-hez ("WB") nem nyúltam.
Amúgy igen, az a tuti, ha fix-re van állítva (de amúgy az sem szerencsés minden helyzetben, hiszen a fények, színek, fényerősségek változhatnak nagyon hamar (befelhősödik, árnyékba mész, stb), nem véletlen, hogy a tévések is azzal kezdik a snittet, hogy fix WB-t állítanak (nem tévénél dolgozom, csak sokat látok ilyet).Kieg.: JPG esetén a lightroom (LR) nem Kelvinben állítja az értéket (TEMP sor), hanem számokban (-2....0...4....10....stb).
RAW fotó esetén van Kelvin állítási lehetőség (5600, stb..) -
Tuninger
addikt
válasz
Donki Hóte #6158 üzenetére
Ott is ám az RTX2060 viszi ám a meló nagyrészét, nem az i7.
-
Maya34
csendes tag
válasz
4K60 fps-ről sajnos nem tudok nyilatkozni..Mindig 24 fps-be renderelek..Igazából sosem néztem mennyi idő,ma pont csináltam egy drón videót 3 és fél perces 4K/24 fps-t H265-be,az nem volt 1 perc sem..
-
válasz
A Samsung Galaxy S23 Ultra kb. 2-3 perc alatt.
-
Maya34
csendes tag
válasz
Donki Hóte #6139 üzenetére
Nekem a laptopban egy 10.genes 10750H-van egy RTX 2060 és 64GB RAM
Gyorsan renderel 4K-t viszont amikor dolgozik a proci 90-92 fokos...Most találtam egy fazont aki kerámia alapu pasztával vagy graféncső-indiumos cuccal dolgozik,de ha ez kevés a hűtésre akkor 1500W/mk hővezetésű grafén lappal operál amit az űr és hadiiparban használnak..
-
Tuninger
addikt
válasz
Donki Hóte #6144 üzenetére
Nem, az Adobe jóféle havidíjasban nyomja, így fajlagosan a legdrágább. Szóval érdemes maradni a Resolvenál, csak régen ha nem teljesültek a követelmények borzalmasan instabil volt, ezt nem tudom javították e a 19es verzióval
-
válasz
Ma már a 14. gernerációt is elhagytuk, persze, hogy lassú a 6-oson. Az sem mindegy milyen az a proci, a családon belül.
-
Tuninger
addikt
válasz
A Resolve GPU-ra épít mindent. Ha nincs dedikált GPU a laptopban akkor az i7 -ráadásul ilyen régi- sokkal jobban tud muzsikálni egy Adobe Premiere-rel. Még annak örülhetsz hogy az iGPU-ban van HEVC hardveres gyorsítás, egyébként meg sem tudná mozdítani a videókat.
Hogy a konkrét kérdésre is válaszoljak: GTX1060 6GB az a szint ahol már használható a Resolve és 8GB-s videókártyától kezdve húz el tisztesen. Ram-ból 8GB-vel elmegy, 16GB amivel már hosszabb (15perc+) videók vágása sem megy rosszul.
-
Tuninger
addikt
válasz
Donki Hóte #6130 üzenetére
Az GoPronál azért nem működik mert ott van hosszú érintésre expozíció állítás ami elállítja az expó kompenzációt is.
-
Márton
nagyúr
válasz
Donki Hóte #6123 üzenetére
de nincs erre egy külön beállítás a menüben? valami rémlik..
-
Tuninger
addikt
válasz
Vizes használatnál lehet azzal trükközni hogy bekapcsolod a screen lockot így nem veszi fel a fake érintéseket. GoPronál is eszenciális vizes használatnál.
-
válasz
A mentési probléma sztem SD kártya gond lesz, próbáld meg másikkal.
A vízbe mártásnál sajnos ez van, én is tapasztaltam ezt, írtam is korábban.
Ha ez megnyugtat: az insat360 ace pro is ugyanezt csinálja. Gondolom a kapacitív érintőképernyő miatt van. A sós víz sokkal jobban vezeti az áramot, mint az édes. A nagyokosok nem gondoltak rá, hogy ez probléma lesz?
Vagy elindítod a felvételt még lemerítés előtt, vagy bele kell tenni egy vízálló tokba.
-
bandigyerek
senior tag
válasz
Donki Hóte #6064 üzenetére
Biztos lehetne rá, csak akciókameránál nem éppen praktikus.
-
válasz
Donki Hóte #6059 üzenetére
A víz alatt más a helyzet, ráadásul nem nagyon tudod állítani a menüben a dolgokat. Nekem az volt a fura, hogy ha nem ment a rögzítés, akkor a vízbe ki-be tevéskor sokszor átkapcsolt a kamera fotó módba, mintha elhúztad volna az ujjad. Az Insta is ezt csinálta.
-
válasz
Donki Hóte #6056 üzenetére
Ezek tök átlagos értékek. Én a tengerben automatán hagytam mindent, jók lettek a felvételek. A Mimo-ban pedig utólag tudsz rátenni snorkel filtert, tök jó lett vele a víz alatti felvétel. Amúgy a kamera átvált magától, Action 4-em volt
-
Joe7676
csendes tag
válasz
Donki Hóte #6041 üzenetére
Igen...
-
válasz
Donki Hóte #6041 üzenetére
Nem tudom, ezt nem próbáltam...
-
válasz
Donki Hóte #6035 üzenetére
Semmi nem kell hozzá, a kamera automatán érzékeli, hogy víz alatt van. A DJI Mimo-ban egy gombnyomással be tudod kapcsolni a snorkel filtert, és kész is. Nekem nagyon bejött.
Arra figyelj, hogy amikor nem megy a felvétel, de a kamera be van kapcsolva, a vízbe merítéskor vagy kimerítéskor a kijelző hajlamos átkapcsolni fotó vagy hyperlapse módra, mintha az ujjadat elhúznád rajta. Videózás közben nem vált át, még jó
Ja és ne ijedj meg, a hangszóró beázik, csirkehangja lesz. Ha kiszárad megjavul. Ja most olvasom, hogy írtad. Ez ilyen. Síeléskor is ezt csinálta az Action 3 és 4 is, amikor esett a hó vagy havas eső.
Az üveg cseppesedik sajnos nekem is. Az Action 5-öst még nem próbáltam, olvastam, hogy ez már kapott valami bevontatot. A Hero 11 és az Insta nem cseppesedett, ők megoldották ezt a problémát már.
Esténként öblítsd le csapvízzel, ne száradjon rá a só.
-
Tuninger
addikt
-
Márton
nagyúr
válasz
Donki Hóte #5887 üzenetére
Természetesen a tv lejátszó szoftvere. Hogy lehetne a tv a buta? Vagy nem is értem a kérdést
A 2. mondatod sem értem. Ha a tv nem 4k-s (de az), vagy nem tudja a hdr lejátszást (nem tudja), akkor nem érdemes venni mellé egy jó boxotPont hogy vettem, mivel buta a lejátszója. A jó régi tv-k még kadenciahelyes lejátszást sem tudtak, nemhogy a sokfajta tömörítés mindegyikét ismernék.
-
Márton
nagyúr
válasz
Donki Hóte #5881 üzenetére
az hogy az én videóim min. felét nem viszi a tv buta lejátszója.. vagy a 60fps videót 30ban mutatja.. ezer kodek, konténer, bitráta, stb. én egy 7e ftos kodi sticket használok. az mindenevő
-
válasz
Ezt mondtam én is srácok
Amúgy SD-re vissza a szerkesztett videót és be a TV-be az usbs olvasóban. Nem kell ezt ennyire bonyolítani...
-
Tündike25
tag
válasz
Miért néznék nyers videókat a tévén? Pont az a lényeg, hogy a már kész, szépen összevágott és kiexportált videót lehessen rendesen megsasolni a tévén.
-
Márton
nagyúr
válasz
Donki Hóte #5875 üzenetére
azért ez nem ennyire egyszerű...
-
válasz
Donki Hóte #5869 üzenetére
A PRO simán lehet marketing is
DJI Mini 4 Pro van, sima Mini 4 nincs...
A Pro nyilván profin hangzik
-
válasz
Donki Hóte #5786 üzenetére
Az enyémen is van menet, plusz a kihajtható fülecskék is. Tehettek volna a kamerába is egy menetet. Sok az az 1 cm a kamera méretéhez képest
-
válasz
Donki Hóte #5736 üzenetére
Ha a lakókocsizás is annyira érdekli őket mint a drónozás, akkor nem lesz probléma
-
válasz
Donki Hóte #5734 üzenetére
igen igazad van. Gondolkodok egy lakókocsin, azzal lenne a legtutibb. Megállni ahol tetszik, nincs szállásdíj, szabad vagy mint a madár
-
válasz
Donki Hóte #5729 üzenetére
Én drónnal mentem és motorcsónakkal
Drónnal többször is, ott voltunk mellette a Golden Beach-en.
Autóval nem javasolt a por miatt, ahogy mondod, max. bérelt kocsival. Bemegy mindenhova és odaragad, aztán ha vizet kap, megkövesedhet. 12 nap alatt 2x mostam kocsit, de nem a márványpart, hanem az Ipsarion hegy miatt. Az oda vezető út is néhol márványporos. Van egy Ipsarion View nevű placc, ahová viszonylag könnyen fel lehet menni magasabb építésű autóval (Saharnnal voltunk). Gyönyörű a kilátás szemmel is, de drónnal még inkább. Nagyon jó rálátás van a teljes hegyvonulatra félkörben, a teljes Golden Beach öbölre, a márványbányákra és Thassos városára is. Az FPV-m gond nélkül elmegy egy Hero 11-el a tetején 4-5 km-re és még vissza is tud jönni. Itt a hegycsúcs 3200 méterre volt, kb. 700 méterrel magasabban ahonnan indultam. Tiszta rálátással. Gyönyörűen lehetett repkedni, nem zavart senki, én sem zavartam senkit. A táj és a sziklák gyönyörűek. Egyik reggel az FPV-vel 7 akksit, az AVATA 2-vel 3-at repültem ki, plusz kettőt a Mavic 3 Pro-val. Ez majdnem 3 óra drónozás volt.
Tervezem, hogy vissza kellene menni túrázni és repkedni egyszer tavasszal vagy ősszel, szezonon kívül. Görögország északi része a hegyekkel és Bulgária is gyönyörű. A hosszú út még nem is gond, de a 3 határátkelés igen. Odafelé nagyon jót mentünk Bulgária felé, a határok megvoltak 10-15 percek alatt, nem is akartam elhinni. Röszke, Tompa felejtős, Bácsalmás felé kell menni, nincs senki. Visszafelé a Bulgár-Szerb határon álltunk vagy 1,5 órát, sajnos belefutottunk a törökök népvándorlásába. Erről inkább nem mondok semmit, aki ismeri őket tudja, mire gondolok. Hazafelé Hercegszántónál jöttünk, ott sem volt több fél óránál a két határ együtt.
Más: Szerbia és Bulgária olyan szinten fejlődött, hogy mi már a fasorban sem vagyunk. Sajnos ez a véleményem. A Szerb fiatalok a magyar határ melletti kisvárosokban még hajnalban is korzóznak, sétálgatnak az utcákon, van élet. Szépen fel van újítva minden, tényleg jó érzés végiggurulni ezeken a településeken. Az utak olyanok amilyenek, de a magyaroktól nem rosszabbak. Aztán itthon a lepusztultság, elhanyagoltság mindenhol. Gaz, igénytelenség, még sz*rabb utak, életnem nyoma nincs. Baján nem volt ember az utcán. Hmmm...
Sosem voltam a Balkánra menés híve, inkább Nyugat felé, de lehet, hogy teszek Bulgáriával egy próbát.
-
válasz
Donki Hóte #5643 üzenetére
Max. a vodka, de az is óvatosan. A többi rászárad és többet árt mint használ. Akkor inkább arcszesz
-
Tuninger
addikt
válasz
Donki Hóte #5643 üzenetére
Nem tudom hogy a 40%-os alkoholnak milyen zsíroldó hatása van, azért nem javasoltam hagyományos piát. Meg csínján kell ám vele bánni, tényleg az érintkezőkre menni csak.
-
válasz
Donki Hóte #5600 üzenetére
Ha egy kamerába kell, elég lesz sztem is a 256-os
-
válasz
Donki Hóte #5600 üzenetére
Köszi, ez jó ötlet.
-
jilian
addikt
válasz
Donki Hóte #5571 üzenetére
Ok.
-
jilian
addikt
válasz
Donki Hóte #5566 üzenetére
Igen van a mellkaspánton helye, most is abba van a sima kicsi.
Azért kell ez a nagy, hogy ne a lábamat vegye állva ereszkedésnél.
Igen stabilnak stabil de azért neked is "lötyög" benne nem?
Tehát nem tutira passzentos....vagy? -
Csandi
őstag
válasz
Donki Hóte #5535 üzenetére
Kamera szoftvere AI segitsegevel eltunteti post-ban (de a bot árnyékát nem)
-
válasz
Donki Hóte #5517 üzenetére
Az a lényege, hogy mindig annyi ideig megy a felvétel, amennyit beállítottál. A miértjét én sem nagyon értem, de biztos van olyan felhasználás, ahol jól jön...
-
Márton
nagyúr
válasz
Donki Hóte #5509 üzenetére
Az nem valami kártyahiba lesz? Lassú írási sebesség? Errort nem dob?
-
Márton
nagyúr
válasz
Donki Hóte #5507 üzenetére
de lehet ilyet?
1 perc az nagyon rövid, miért nem megy el 4 gigáig? -
Dareiosss
senior tag
válasz
Donki Hóte #5504 üzenetére
Na előkapartam, a régi honor 20 amat, azzal tudtam párosítani egy régebbi verzióval. Android 13 felett nem látta, mert régi volt az fw a kamon..
Bocs a sok offért, rendesen kiidegelt. Nem tervezem ennyi dőt szánni erre, lett volna ezer más dolgom ma. Röhej, hogy egy termékkel ennyit szívjon az ember. -
Márton
nagyúr
válasz
Donki Hóte #5499 üzenetére
akkor félnek már, hogy visszafejtik a kódot és esetleg jobb fw-t csinál vki
mint anno a firelfy 8s-nél. -
Márton
nagyúr
válasz
Donki Hóte #5497 üzenetére
Osmo 1-nél így csináltam és anno sok-sok gopro-nál.
Lehet a 3-4-nél már csak mimon keresztül megy. -
válasz
Donki Hóte #5478 üzenetére
1 friss adalék:
Van egy vadiúj Avata 2 drónom. A sok SD kártya közül egy 256-os Samsung Evo Plust tettem bele az első napokban. FW frissítés után a drón elkezdte azt csinálni, hogy a drónban a videofelvétel megállt 1 perc körüli időknél, a goggles szemüvegben ment tovább. Nagyon idegesítő volt, mert menet közben nem vettem észre, hiszen ment a rögzítés jel, a piros pötty. Csak a drón nem rögzített.
Beletettem egy Sandisk Exreme Pro karit, leformáztam a drónnal, azóta jó.
Nem tudom, hogy a kártya vagy a drón FW frissítése okozta-e a hibát, de mindenesetre ebben a gépben nem fogok Samu kártyát használni, csak Sandisket
-
válasz
Donki Hóte #5473 üzenetére
Uhh, bocsi benéztem
ITT egyébként vannak 512-esek is.
-
válasz
Donki Hóte #5471 üzenetére
Itt az aprón pl. Nézz körül, biztos fogsz találni.
256-os Samu-t pl. 8-9 ezerért lehet venni, 9-ért bontatlan újat vettem eddig 4db-ot
-
válasz
Donki Hóte #5465 üzenetére
Igen alacsony felbontású videó, törölheted
-
Márton
nagyúr
válasz
low resolution fideo
-
vihartigris
őstag
válasz
A kamerának a vázon belüli lejátszáshoz szükséges fájl.
-
válasz
Donki Hóte #5461 üzenetére
Ez nem a Garfield 3?
-
válasz
Donki Hóte #5457 üzenetére
Pár hónapja a 20 éves fiammal megnéztük a Nyolcadik utas: A Halál-t
Azt hittem halálra unom magam rajta, pedig anno micsoda mozi volt! Odaszögezte a fél világot a vászon elé. Ott megy a jóember a hajó raktárában fél órát és keresi a szörnyet, miközben sejtelmes zene megy. Dögunalom.
Ennyit változott a világ. Sokkal pörgősebb lett minden, és ami most megy, az a felfelé tartó exponenciális görbe jó meredek része már. Nézzétek meg a jutub shortsokat pl. Borzasztó.
Sajnos a 99% beleáll a mainstream-be, vagy nem is fogja fel, csak erre mozog rá az agya. A 20-30-60 másodperces snittek már unalmasak. A vége meg az, hogy megnézted a videót, fasza volt, de 10 perc múlva már nem emlékszel belőle szinte semmire.
-
togvau
senior tag
válasz
Donki Hóte #5422 üzenetére
ja hát az alap metaadatokat kb minden tudja. Folyamatosan rögzitett pillanatnyi gps koordinátát, sebességet, és a többi telemetria adatot viszont nem.
-
togvau
senior tag
válasz
Donki Hóte #5302 üzenetére
hogy képes rá? Évek óta keresek valami ami lejátszás mellett megjeleniti a gopro adatokat, de nincs, csak ilyen konvertálós izé.
Régebben volt az a fos desktop quik ami tudta, ha éppen mükdött (többnyire nem), és az eredeti értelmetlen elnevezése volt a fájloknak -
válasz
Donki Hóte #5382 üzenetére
Vegyél gyárit, nem érdemes az ugy-tal próbálkozni, pár ezer forintért
-
Márton
nagyúr
válasz
Donki Hóte #5305 üzenetére
tedd azt
-
Márton
nagyúr
válasz
Donki Hóte #5302 üzenetére
Szerintem az mpc is.
Legalábbis drónvideó alatt már kiírt nekem gps pozíciót, kamera expo adatokat, stb. Az is subtitle volt, nem ráégetve. -
balazs1956
senior tag
válasz
Donki Hóte #5297 üzenetére
Hát itt nekem is megállt a tudomány, Esetleg egy konkrét linket tudnál adni?
-
Khaosz55
addikt
válasz
Donki Hóte #5290 üzenetére
Ahogy írtam evo plus-sal nem ment rendesen nekem a Samsung pro plus-al tökéletes. Mértem a pro plus kártya gyorsabb.
-
válasz
Donki Hóte #5273 üzenetére
Megmaradt a gimbal egyensúlya? Kényesek szoktak lénni erre...
-
atees
őstag
válasz
Donki Hóte #5273 üzenetére
Osmo mobile 6hoz hasonlot rendeltem kivancsi leszek milyen lesz vele a hero 11
SeniorTilla: igaz, de gimbalba szerintem a legjobb cucc volt -
Kis Tigris
tag
válasz
Donki Hóte #5256 üzenetére
Őőő, tisztában vagyok ezekkel, s még többel. Több mint 20 éve DSLR-MILC vonalon fotózom 🙂 Ezek ellenére érdekel az akciőkamerás VIDEÓZÁS/fotózás
-
Kis Tigris
tag
válasz
Donki Hóte #5238 üzenetére
20 éve fotózok, most is van dslr kamerám, meg van nagyon jó fotós képességű mobilonm is (Huawei P40 Pro). De unom a sok obit (most pl 5db van) cipelni, unom az obi csereberét, valami másra vágyom, valami mást kiprobalni. Ezekben az újabb akciókamerákban meg látok fantáziát. Pl a videózás felé fordulni
-
válasz
Donki Hóte #5230 üzenetére
Az Action4 kisebb, alacsonyabb, mint a Hero 11. A neten amúgy fent vannak a méreteik
-
válasz
Donki Hóte #5224 üzenetére
A Samu Evo Plus kártyák jók, van 4 darabom, 256-osak. Illetve 3, az egyik széttört az utolsó lezuhant FPV-ben
Használom őket Action 3-ban és 4-ben is
-
Tuninger
addikt
válasz
Donki Hóte #5222 üzenetére
A Sandisk Extremek minden kamerába jók, nekem van vagy 6 db mindenféle méretben. kb 2 évente döglik meg egy. Viszont olcsó, pláne amazonról, ezeket ajánlom, de a Samsungok is jók. Sőt, technikailag bármelyik modern kártya megfelel ha nem hamisítvány.
Ha lassú a kártya, ahogy írod, leállhat a felvétel. A 64MB/s-es írás az 500Mbps lenne, míg a kamera max 120Mbps-el ír a kártyára, nem szabadna semikor problémának lennie.
GoProk esetén van hogy írja a videó filet, mellé írja a kis felbontású videó filet, mellé írhatja az audio filet, így nagyon sok elérés kérés megy a kártyára, amit a lassabb kártyák nem tudnak kiszolgálni, hiába tudnak papíron sokkal nagyobb sebességgel írni mint a most leírt 80Mbps + 3Mbps +1Mbps.
És igen, a sandisk ultra a gopronak is lassú.
-
Tin
veterán
válasz
Donki Hóte #5199 üzenetére
Igen, lehet változtatni. A nem széles látószög a standard (dewarp), ez 116/126 fokos látószög (stabival/anélkül), a wide (széles) az 140/155, az ultrawide meg 146/155, ez utóbbiak is stabival/anélkül, ezt a 4K/4:3 módhoz találtam mint adat.
Én lemértem, 4K/4:3/60 fps-en 86 percet tudott felvenni fullra töltött akkuval, 2.7K/4:3/60 fps-en meg 93 percet (ezért nem érdemes lejjebb venni a felbontást). Elvileg FullHD/24fps-en 160 percet tud.
A töltése egész jó, nekem ugyan nem sikerült 18 perc alatt 80%-ig tölteni, erre kb 25 perc kellett, de az igaz, hogy elég meleg volt a készülék a töltés megkezdésekor. A 100% -is töltésre kb 45 perc kellett, de utána még mindig töltögette 100%-on vagy 10 percig, mire kikapcsolt a töltés. Szóval nagyjából fél óra alatt fel lehet tolni 80-90% közé, 1 óra alatt meg teljeen, ami szerintem elég jó. De ha valakit érdekel, powerbankról is működik a készülék (még kivett akkuval is).
-
válasz
Külön nem lehet állítani, csak standard (dewarp) 15mm, wide 12mm és ultra wide 11mm értékekre. Sztem a leírásban pontosan benne van, milyen a látószög
-
vihartigris
őstag
válasz
Képstabilizálás is alapból csökkent a látószögen.
Módonként (fotó, videó, stb) más-más látószög beállítási lehetőségek vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged