- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tuninger
addikt
Az apró vibrálás a kevés fény miatt van, ezt mindegyik akciókamera csinálja, csak akkor tud jól működni a képstabi ha elég rövid a záridő, csak akkor tud elég rövid lenni a záridő ha van elég fény vagy nagyon meg van emelve az érzékenység. Azért itt sötét volt a sziklaszilárd felvételhez, egyébként így is olyan 1/200 körül mehetett a zár a vibrálás mértékéből kiindulva, ami korrekt.
-
Én még mindig nem értem, miért jó ez... nem mozifilmes a hatása, inkább szaggatott, darabos lesz tőle az egész. Miért ragaszkodunk a régihez, ha van 60fps, szép, folyamatos mozgásokkal, a képszéleken is? Na mindegy. Engem arról győzött meg ismét, hogy a 24/30-at felejtsem el továbbra is.
-
-
Tuninger
addikt
Nem jobb, csak pontosabb. A gyári LUT jobban megtolja a színeket.
A HLG-re csak egy Color Space Transform kell REC2100 / REC2100 HLG-ről REC709/REC709-re
-
Tuninger
addikt
Én még életemben nem vettem LUT-ot.
Én csináltam D-LogM - HLG konverziós LUT-t. Minimálisan különböznek csak egymástól, de ha HLG-hez készült LUT-ot akarnál használni a D-LogM felvételen, nem lesz jó.
Ide felraktam neked három LUT-ot.
A REC709_Color only az annyit csinál hogy átforgatja a színeket Normálisba, a kontrasztot meg korrigálja olyanra mintha HLG-ben ment volna a kamera.
A REC2020-as LUT átforgatja a D-LogM-et REC2020/REC2020HLG-be, így az ehhez készült konverziók műküdnek a LUT használata után.
A REC709 pedig a színt és a kontrasztot is normálisra korrigálja. -
-
-
Csandi
őstag
Semmi gond a 90-92 fokos procival, 99-ig simán jók és utána pedig elkezdi visszavenni az órajelet. Laptop az ilyen, akkor vagy ARM-es Macbookot kell használni vagy asztalit, ha ez nem jó neked.
A paszta csak 1 elem a képletben, persze javít(hat) nagyon sokat a hőfokokon, de egy vékony laptop ami nem is vapor chamberes, csak pár hővezető cső meg 2 fing ventilátor hűti az ilyen lesz. De mondom 99-ig jó vagy.
-
-
Tuninger
addikt
a jelenlegi videóidon is ki tudod próbálni, csak kisebb értékre kell állítani a slidert. Így látni fogod hogy esetleg hol hibázik az algoritmus.
Én egyébként 50fps-ben vennék és 25fps-re tenném a timelinet, de 48/24, 60/30 is mind működőképes, a lényeg hogy 2x fps a timelinehoz képest.
-
Tuninger
addikt
Igen, mert ha 30 fpses felvételt ráraksz 24fpses timelinera, minden másodpercben el kell dobnia 6 framet, így darabos lesz az egész.
Ha a jövőben kerülsz olyan szituációba, hogy különböző, nem egész számú többszörös képkockaszámmal rendelkező felvételt kell raknod egy timelinera, akkor ha a klippen a következőt átállítod, a resolve kiszámolja a hiányzó képkockákat és nem lesz darabos:
Hátránya, hogy meglehetősen számítás igényes.Nade!
Ha most az OA5-el felveszel 48fpsben, rárakod 24fps timelinera, ezt nem kell bekapcsolnod, hiszen 2x az arány, minden második framet kell eldobnia, nem lesz darabos viszont tudsz lassítani szépen ha szeretnél.
Vagy, amit én csinálok, tudsz hozzáadni mozgás elmosást, így megkapva azt a "filmes" hatást ami miatt érdemes 24fpsen menni:24fps timelineon 24 fps felvételhez a fenti slider 26-os értéken ad szép eredményt, 48fpsnél kb 50-en, 60fpsnél (Optical flowval megtámogatva) 70-es értéken. Minél több fpsből tud dolgozni annél kevesebb képhibával, annál pontosabb mozgáselmosással lehet dolgozni. Csak egyenes arányban nő a számítási igény is.
Én kétféle rendert szoktam csinálni a vágott videóból, egy 24fps-es motion blurosat és egy 60fps-es blur nélkülit.
-
Miért jó 24-el? A mozgásoknál darabos a felvétel. Ezer szép drónvideó van a youtubeon, amit tönketesznek a kis fps erőltetésével.
Tudom, hogy mozifilmes hatása van a közhiedelem szerint, de szerintem nem. Nekem a 60fps, a szép, sima mozgás tetszik. Amikor akadozik, darabos a széle, szaggat, nem értem, mi a jó ezen. Nem kötekszem, nekem mindegy ki hogy rögzít, csak szeretném megérteni. Hátha okosabb leszek
Eddig a helytakarékosságon kívül nem láttam semmi előnyét a kis fpsnek
-
Új hozzászólás Aktív témák
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest