- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
lanszelot
addikt
válasz
MaCS_70 #7535 üzenetére
Először is köszönöm szépen a válaszokat.
Valamit el néztél.
Minden álló a kamera. Eső, ütés.
Tesztelve van, tehát igaz.
Ez egy régi modell azért olcsóbb az újaknál.
Nem 4k, csak fhd, és nincs benne night vision.
Amúgy minden más jó.
Már küldtem be videót a rendőrségre, elfogadták, pedig az este volt, de az utcai fények elég, hogy ne kelljen night vision.
Rendszám látszik, kép fhd, tehát jó.
A hang kula. A hang arra kell, amikor pl az autós elküld a ...ba hogy mit képzelek, hogy létezem, és letol az útról.
Nem hallani, hogy nem szólok be, sőt meg se szolalok, vissza se szólok. Tehát nem én agresszorkodom.
2 baleset után vettem, azóta vissza fogják magukat. Bár volt még 2, plusz a letolások, de csak 1et reportoltam, mert az extra bunkó volt. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
MaCS_70 #7528 üzenetére
Ez az Ali-s nálam - még - hibátlanul működik. Tavaszi akcióban 2 akkut a töltődobozzal együtt meg tudtam csípni 9.800,- forintért, ingyen szállítva....
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
MaCS_70 #7526 üzenetére
Ott tudsz gyárit venni a DJI Store-ban, csak drága: 29 Euro/ db. Ebben a postaköltség is benne van viszont.
-
-
-
-
Kis Tigris
tag
válasz
MaCS_70 #7472 üzenetére
Igen, az igazság nálad van
igazából az emberi szem tényleg ezt a 9Fé különbségű képet látja (mint a HDR-szerű fotóim), csak nem egyszerre mind a 9 FÉ-t.
De ezen a skálán fókuszálva villámgyorsan tud váltani. Nos, a sima fotókon max 3-4 FÉ érték jelenítődik meg, a HDR fotókon meg akár 12 is látható lehet. Szóval az emberi szem érzékeléséhez tényleg ezek a "túlhúzott" HDR-szerű képek vannak közelebbDe profibb módon is le van ez írva
"Az emberi szem képes igen nagy dinamikatartományú (igen világos és igen sötét elemeket tartalmazó) képek befogadására és feldolgozására. Analóg és leginkább digitális fényképezés során merül fel a probléma, hogy amikor eltérő megvilágítottságú helyszíneket, objektumokat, tárgyakat akarunk fényképezni – pl. egy félhomályos szobát, amelynek az ablakán azért besüt a nap –, a fényképezőgép filmje vagy szenzora nem képes egyszerre megörökíteni a nagyon sötét és a nagyon világos részleteket. Az eredmény vagy kiégett, túl világos foltok, vagy túl sötét részek. Az igen elterjedt digitális fényképezőgépek szenzorai maximum 8 blendényi különbséget tudnak befogadni. Míg az emberi szem jól tolerálja ezeket a különbségeket, a fényképezőgépek analóg érzékelője (CCD vagy CMOS szenzora) és a mögötte található digitális jelfeldolgozó egység nem tud ezzel megbirkózni. Még a modern szenzorok is csak kb. 3-4 blende különbséget tudnak jól megjeleníteni – ha a kép egyes részei ennél sötétebbek vagy világosabbak, akkor az eredményül kapott kép részletei túl sötétek vagy túl világosak lesznek („bebuknak” vagy „beégnek”)."
Ace pro 2:
-
Khaosz55
addikt
válasz
MaCS_70 #7472 üzenetére
Csak két okból nem az acepro2-t választottam.
1. nem bírja borítás egy része a sós vizet hiába mosogatod édes vízzel 2db Aceprom (1)- ugyan úgy járt. Tokban meg már hatalmas és kényelmetlen....
2. Akcióhoz nagy a kamera a konkurensekhez képest. Ez motoron engem zavart.
Viszont out of the box legjobb színei vannak szerintem, stabil működés jó telefonos és pc támogatás.
Indén a DJI-t próbálom, kiderül milyen.... -
-szabi-
addikt
válasz
MaCS_70 #7402 üzenetére
Ezen a regisztráción tavaly én is kibosszankodtam magam.
Azóta egyszer nem indítottam el a hü&#e alkalmazásukat.
Idegesítő. -
bandigyerek
senior tag
válasz
MaCS_70 #7402 üzenetére
A kérdés: be tudja-e aktiválni neki valaki a kamerát? Ha igen, Problem solved, soha többé nem kell hozzá telefon. Ha nem tudja, nem ismer senkit, az a méreg.
Apropó... az, hogy mihez kell majd a jövőben mobil... Ne fesd aza falra.
PS: S23-as telefonom van és működik a MIMO app. A samu store-jából korábban megjön a frissítés, mint a honlapon ami van. OA 3, és 5. Mindkettő zökkenőmentesen kapcsolódik. Ultrám nekem is volt régebben, azzal az OA 3-al voltak kapcsolati gondok (OA5-el azzal se). Azóta a samu kétszer frissített, a DJI meg ki számolja... Egyébként meg: ha a telefonmárkák közül csak a samunál van gond, akkor nem a DJI a ludas, ugye.
Mindenkinek szép fényeket a hétvégére! -
válasz
MaCS_70 #7388 üzenetére
Ha nincs okostelefonja 2025-ben, akkor eleve megszívta szegény. Értem én az érvelésed és egyet is értek vele bizonyos részben. De a világ nem ilyen. Ha ebben a világban akar élni és a világunk technológiáját használni, akkor ezt el kell fogadnia. Azt viszont nem értem, hogy ha ez ekkora probléma, miért nem vett használtan egy kamerát és jónapot. Az egész ügy nem ér annyit, amennyi energia elment rá itt a fórumon
fogynak a bitek, bájtok, áramot használnak a szerverek és a gépeink. Ezeket is figyelembe kell venni
-
Tuninger
addikt
válasz
MaCS_70 #7380 üzenetére
A gyártók nem a maradi felhasználókra építenek.
lásd az új insta 360 x5… a desktop gépes szoftver “majd” fogja tudni azokat a featureöket mint a telefonos app. A social influencerekre vannak ezek specializálva, akik életben sem képesek maradni a telefonjaik nélkül.
olyan ember aki felveszi az anyagot, majd hdmin keresztül TVn nézi vissza, azt értelmezni sem tudják.egyébként én sem, miért nem vesz az adott illető inkább 200ért egy jó telefont?
-
bandigyerek
senior tag
válasz
MaCS_70 #7351 üzenetére
Ha vásároltál Neten, van email címed, regisztráltál akárhol -is-, akkor az adatgyűjtő cég -mint olyan- nem indok. mindenki gyűjti az adataid. A DJI cuccait (elektronikai rész) nem hamisítják, mert a regisztrációnál bukta van. Tilla meg tudja mondani, hogy a drónoknál még az akkut is ellenőrzi. Ha nem fekszik a DJI vehetsz mást. Veszel (említett)GoPro-t és készen vagyunk. A frissítést is megcsinálhatod manuálisan.
Ezen a -minek mobiltelefon az aktiváláshoz- kár rugózni. Ha a DJI nem fekszik, van más alternatíva, veszel olyat. Túllépsz rajta, DJI fuck off. Ennyi. Jólét! -
válasz
MaCS_70 #7348 üzenetére
A garancia indítása miatt aktiválni kell a terméket. MINDEN DJI terméknél ez a helyzet. A garancia akkor indul, amikor aktiválod. Ha Pistike megkapja Karira és csak 1 hónap múlva kapcsolja be, akkor onnan indul. Mi ezzel a baj?
Ha veszel egy autót, addig nem közlekedhetsz vele, amíg le nem vizsgáztatják és forgalomba nem helyezik. Ne legyünk már ezen kiakadva.
-
Vyndree
őstag
-
-
Vyndree
őstag
válasz
MaCS_70 #7040 üzenetére
Ha nem "felejted ott" a telefonod, lapropot, töltőket, kábeleket és a DJI-t, akkor nem fogod ottfelejteni a plusz egy telefonod sem. A notebook táskában vagy zsebedben (ha repcsivel mész)) az a +1 telefon szerintem nem foglal nagy helyet, autóban meg mindegy. Kisebb táskában (nevezzük laptopnak) elfér az összes kütyü. Nem viszek magammal mindig mindent, legutóbb máltára a kis kéziben elfértem négy napra ruhával, a két telefon a kabátzsebemben volt, a táskában a laptop, DJI pocket, a kábelek, töltők és még egy akkubank.
A Gorpohoz nem fogok plusz telefont vinni, egyszer beállítom róla amit kell, majd a gimballban lesz használva, ami szintén elfér a zsebben (ha viszem) mert nem nagy.. Mikor jön a drón, akkor annak a pakkjában (kicsi tasi) benne a drón, akkuk, töltő, kábelek és a teló, mert az oda tartozik.Ha a fő telefonodról megy minden és hívnak kamerázás, drónozás közben az elég zavaró, így meg ha le van némítva a zsebedben nem kavarhat be.
Persze, mindenki úgy használja ahogy akarja, de én nem rugóznék rajta ennyit, amit eddig pluszba eltöltöttél vele időt és pénzt már rég vettem volna egy egyszerű telót erre a célra ha nincs otthon a fiókban. Ha meg ennyire zavar és a fő telefonon akarod használni, akkor élj a 14 napos elállási jogoddal és vegyél már márkát.
-
Vyndree
őstag
válasz
MaCS_70 #7036 üzenetére
Miért nem próbálod egy régebbi telefonoddal használni? Netet tudsz rá osztani ha úton vagytok, ha kell. Nekem autóba android autóhoz (navigálni, ádiót, zenét hallgatni) a korábbi Samsung A6+ telefonomról megy, arra az pont elég. Kamerázni gimballal és a Goprohoz a párom régi Oppo Reno 5 telefonját használom (szebb a kamerája mint az S20-nak), van benne egy 128GB memória kártya, az mindenre elég. Drónhoz a Samsung A7-est használom, neki már csak a vezérlés a feladata. Jón velünk mindig a laptop is 500-as külső HDD-vel, itt szerkesztem meg a képeket-videókat, amit tolok fel egyből a felhőbe hogy másnapra minden tárhely újra rendelkezésre állhasson.
Szóval az éppen aktuális telefonom sosem fogom be ilyen feladatokra, az általad felvázolt problémát így esetleg ki lehetne küszöbölni. -
-
válasz
MaCS_70 #7028 üzenetére
Bakker, ilyen peches szériát...
Nekem ha jól emlékszem vissza, S5- óta csak Samum van. Van vagy 8 drónom, mind DJI. A kezem között átment már nagyon sok. Kamera is. Nekem egyikkel sem volt gondom. Ma is reptettem Mavic 2 pro-t az S23 Ultrával, szinte minden nap repülök, sosem volt gond. Ügyfelek sem jelezték ezt vissza. Olyan szinten nem, hogy most hallom tőled először.
Nekem ez kicsit urban legend-nek tűnik, de ha veled megtörtént akkor nem legenda.
Nem mintha vágynék rá, de szeretnék látni egyszer ilyet a saját szememmel is.
Ja, a csillagfotókat, glaxy-s timlapse-ket általában úgy lövöm be, hogy kiviszem a kamerát (aciton 4-5 és Insta acepro) és a telón keresztül állítom be az expót, mert fel kell tenni a tetőre a kemarát és nem férek könnyen hozzá. Egyszerre fut a mimo és az insta alkalmazása, egymás után tudom kezelni a kamerákat. Sosem volt még probléma.
-
-
válasz
MaCS_70 #7022 üzenetére
Amikor először bekapcsolod, egyből fw-t kezd frissíteni és megáll félúton. Én ekkor lekapcsoltam a telefonon a kamera wifi csatlakozását és felcsatlakoztam az itthoni wifimre. A mimo befejezte a fw letöltését, kiléptem, újraindítottam és kapcsolódott a kamerához, befrissítette a fw-t és azóta hibátlanul működik.
Vettem OA5-öt használtan is, az is kapcsolódik gond nélkül. Egy csomó OA3 és OA4-et csatlakoztattam már az S23 Ultrámhoz és a sima S23-hoz, hibátlanul mentek.
Ezért nem értem miért nem megy neked. Gondolom az elején máshogy csináltad. De sztem még így is megoldhatod. Töröld a mimo-t, telepítsd újra és próbáld meg megint.
Most kamera bekapcs, mimo elindít és pikk-pakk kapcsolódott.
-
Vyndree
őstag
válasz
MaCS_70 #7020 üzenetére
Osmo Action és a Gopro Hero 8 között vacilláltam, A DJI eladója végül meggondolta magát, másnak ígérte aki persze nem vette meg később, de talán az égiek akarták így ahogy olvasom a sok reklamációt.
Volt egy Osmo Pocketem az is sokat vacakolt, kifagyott, a feje megbolondult. Volt hogy önálló életet élt, nem volt megbízható. Ahogy olvasom az Action se válik be mindenkinek. -
válasz
MaCS_70 #7019 üzenetére
A dologérdekessége az, hogy a jelek szerint nem wifis csatlakozási problémáról van szó. A kapcsolat ugyanis a telefon és a kamera között létrejön, ezt a wifi-lista és maga a Mimo app is jelzi.
A Mimo app a már létrejött kapcsolaton nem tud alkalmazásszinten kapcsolódni a kamerához.
És ahogy látom, baromi sok reklamáció van ezzel kapcsolatban.
MaCS
-
válasz
MaCS_70 #7018 üzenetére
No, a jelek szerint valahol mégiscsak júzererror:
A DJI szerint:
Android V2.2.2
Requires Android 8.0 or above.
Compatible with:
• Samsung: Samsung Galaxy S24 Ultra, Samsung Galaxy S23 Ultra, Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy S21 Ultra, Samsung Galaxy Note 20 Ultra, Samsung Galaxy A54, Samsung Galaxy A53.WTF?
MaCS
-
Czimby
addikt
válasz
MaCS_70 #7016 üzenetére
Semmit, nem lehet minden mindig mindennel kompatibilis.
Számítástechnikai oldalon vagyunk, találkozhattak már hasonlóval Pc-n is. Emlékszem 20-25eve sokkal nagyobb szívás volt egy Pct összerakni beállítani.Amúgy meg 1eves Samsung teló nem látja a vitarát(a kocsi látja a telót), a 6eves Xiaomi amire 4eve nem jött frissítés meg igen...
Majd megoldják a gyártók.
Vagy nem, mert már az újabb modellel foglalkoznak.. -
-
Drótszamár
őstag
válasz
MaCS_70 #7010 üzenetére
Nekem realme telefon csinálta ezt. Mivel az Osmo wifijén nem talált internetet, ezért mindenáron le akart róla kapcsolódni.
Manuálisan kellett hozzá kapcsolódni, és megmondani a telefonnak, hogy ez jó háló, maradjon ezen.
Lehet samsung ebben még agresszívabb, és mindenáron lekapcsolódik az osmo-ról.
-
bandigyerek
senior tag
válasz
MaCS_70 #7010 üzenetére
Közvetlen kapcsolat van a telefon és a kamera között. Valamiért a telefonról leválik a kamera (vagy fordítva). A hármas ezt élőképes módban is lejátszotta a 23 ultrán. Mivel nem kellett a funkció, pont nem érdekelt. ... utálom, hogy nem lehet SD-ről telepíteni. Persze akkor sok főzött fw lenne.
-
bandigyerek
senior tag
válasz
MaCS_70 #7008 üzenetére
Nincs gond a kamerával. Nekem is volt a 23 ultrával frissítési gond. A sima 23 van most és az 5pro-t már csak mobilnetes megoldással frissítettem, mint Tilla mondja. Azóta nem volt gond. Azért mondtam, hogy kapcsold le a WIFI hálózatodról a telefont (felejtse el a hálózatot is), mert mindenáron netet keres. (a kamerán ugye nincs) ha nem talál a kamerán a mobilnetet eléri. Így is necces, de a hármasnál anno bejött, hogy a FW-t letöltötte wifi-n, aztán csak a kamera.
-
-
válasz
MaCS_70 #7005 üzenetére
Furcsa ez a Mimo kapcsolódás.
Az ősi Samsung Galaxy Note9 kapcsolódik.
Az S23+ egyszer eljutott odáig, hogy kért és kapott kódot, belépett, elkezdett FW-t frissíteni, de 50%-nál közölte, hogy nincs kapcsolat, és azóta sem kapcsolódik.
A Note9-cel végigment a FW-frissítés, de az S23+ azóta sem kapcsolódik. Próbáltuk egy S23 Ultrával is, de azzal sem sikerült.
Most meg a DJI MI-jával küzdök, de idiótaként kezel.
MaCS
-
-
-
Vyndree
őstag
válasz
MaCS_70 #6970 üzenetére
Esetleg használtan Hero 5-6-7-8-9? Szépeket ki lehet fogni 35-80 között, sokszor egy csomó kiegészítővel amit úgyis venned kell hozzá. Veszel bele új akkut, vagy mini powerbankkal ha még nem púpos a már gyenge akku. Személy szerint 7-est akartam, de 8-as lett belőle, nekem is 50e volt a keret.
-
-
-
-
-
-
válasz
MaCS_70 #6768 üzenetére
Nekem is volt SJ kamerám. Sőt van most is, csak belehalt az akkujába. Felfújódott a kamerában az akksi és tönkrevágta. Tetszett a fém ház, a korrektül kattanó gombok, stb. A felvétel is szép volt a maga idejében. Aztán vettem egy Hero 4-et és megváltozott a világ az akciókamerákkal kapcsolatban...
A mai elvárásoknak már nagyon nagyon nem elég, nem csak a képminőségben, de pl. a stabilizációban sem.
-
-Maci-
addikt
válasz
MaCS_70 #6608 üzenetére
Jaja, én is csak szelíden terlgetem a boxereket.
Sokszor van (főleg ismeretlen helyen), hogy intek a mögöttem jövő ismeretlen vesedonoroknak, hogy előzzenek meg nyugodtan. A végén kb 2-3 kanyarral vannak előrébb, mint én. Még rá is szoktam lassítani. Nem olyan egyszerű a nagy géppel szlalomozni. Ráadásul nézelődni (is) megyek és élvezkedni. Nem célom gyorsan hazaérni.
Na meg, hogy 99%-ban egyedül megyek. Nincs cimbi, aki megáll segíteni ha gáz van.
Főleg külföldön, 3 kofferrel, egyedül...Néha, nagyon belátható szakaszon, mikor nem jön senki... akkor elszabadul a pokol.
Meg autópályán (amit persze igyekszünk elkerülni.)
-
Tuninger
addikt
válasz
MaCS_70 #6580 üzenetére
Ha jól tudom 1080p esetén olyan 25%-al kisebb méretet tud a h265, 4K esetén viszont 50%-al, ha a körülmények azonosak. Már ha azonos minőség a cél
Az AV1 hasonló léptékben megy, 25% 4K esetén és 50% 8K esetén.
A VVC vagyis a h266 meg még az AV1-re tud elméletben 10%-ot ígérni, de arról nincs info milyen felbontásban.A gyakorlatban nem mindegy hogy CPU-ból van számolva, vagy hardveres gyorsítással, LOG vagy REC709 kép, 8bit vagy 10 bit.
Az a jó hogy ma már minden kezeli a h265-öt, és megfelelően beállítva egészen döbbenetesen kis fileméretnél is tud szuper képminőséget adni. Mármint utófeldolgozásról beszélünk, de persze az is csak jó ha a kamera ebbe rögzít -
válasz
MaCS_70 #6556 üzenetére
Lehet, hogy már ingyenesen be van építve, de tavaly még liszenszdíjat kellett fizetni a HEVC kodek használatáért. A HEVC kodeket szabadalom védi (védte?), a szabadalom tulajdonosai (General Electric, Technicolor, Dolby, Philips, és Mitsubishi Electric), pedig elég nagy érdekérvényesítő képességgel rendelkeznek
-
-
-
Gyöször
senior tag
válasz
MaCS_70 #6487 üzenetére
Na akkor hagyd ott a francba akármelyik kereskedőnél ezt az osmo action 4et, 107ért, én most vettem egy adventúra pakkot a blekkfrájdéjben ebből a 4esből 110ért. Mondjuk, hogy annyit kifizettem érte, éppen nem kötöm fel magam miatta, de hogy nem dobtam egy hátast a sziamóni YI action után az is biztos.
Nehogymár ""fele annyi"" cuccért ugyan annyit fizess mint én, meg ne vedd most, csak mert karácsony lesz és neked is kell valami! Timelapszéra jó akármi is. Fene tudja valami 5 éve vettem a YI-t, csak a stabi miatt akartam az oa4et. Böjtöld ki amíg az adveture pakk 4 megint 110lesz. Vagy alatta. Jó kis 3 akksis töltő van hozzá, ez pozitív. Ha kézbeveszed rájössz, hogy letöri a régi szelfi botod, olyan nehéz majdnem mint egy Bé30as tégla. Jól működik, de este ezt is fölösleges bekapcsolni mint a YI-t, persze jobb, de na..
Mittomén, mást nem tudok hozzáfűzni 1 hónap alatt.Elég érdekes volt ez az idei blekk mert csütörtökön megrendeltem az iPontól 130ért, mert amúgy mindenki 138ért adta. Aztán keserédesen de boldog voltam pénteken, hogy jó vétel lesz mert senki nem akciózta be. Majd szombaton rákerestem csakúgy kíváncsiságból, hogy mindenki 138ért adja-e már, és nini valaki 110ért adta: euronics. 1030ra fogyasztottuk el a vásárlótársakkal. Tedd be árfigyelőbe.
Azért egy akármilyen kamerához is legyen már legalább 2 akksid. Hanem 3! -
válasz
MaCS_70 #6438 üzenetére
Szívesen, remélem élvezni fogja az ifjú titán
Gyöször: Hát igen...nem véletlen, hogy ez nekem is csak a másodlagos kamerám. Egyrészt, mert kb sehova nem tudom értelmesen rögzíteni. Ahol a videóba volt hátul, az jó lenne, de egyrészt a széltől-kátyútól nagyon mozog a kamera, a videón még nem is olyan vészes mint élőbe, egyszerűen nem merek vele motorozni, félek hogy elhagyom, plusz akkor a hátsó dobozom nem tudom felrakni. Kormányra szoktam amúgy rögzíteni, de mivel túra motorom van, a plexi belelóg, így kb csak single lens módba-facecam-nak használom. Mondjuk egy naked-en jó lehet, mert akkor egy kamerával meg lehet oldani az út felvételét és a facecam-ot is, mert ott nem takarja ki semmi a kamerát. Az meg hogy a videóba minden ilyen halszemes meg torz, az annak köszönhető, hogy kb ez volt az első felvételem a kamerával, és még csak ismerkedtem a szoftverrel
Lehet vele nem halszemes videót is csinálni, akkor szimplán annyi, hogy belezoom-olsz a felvételbe, ergo kisebb látószöget kapsz meg roszabb minőséget....meg persze forgathatod bárhova a kameraképet, a végén meg maximum 4k-ig exportálhatsz.
Itt pl látszódik, hogy szoktam rögzíteni mindenféle motorra. Mivel elég közel van hozzám a kormány (kb 50cm), így ilyenkor muszáj vagyok elhalszemesíteni a facecam-ot, mert így látszik minden normálisan körülöttem is. Itt nem is egy invisible stick van, csak egy sima ram bogyós cucc amit még a GoPro-hoz vettem, viszont az X4 valamiért ezt is felismerte, és egész jó hatásfokkal eltüntette ezt is a kameraképről. -
válasz
MaCS_70 #6425 üzenetére
Én nyomok egy +1-et az X4-re, ha még nem dőlt el. Én is vaciláltam a kettő között, de az X4-et olcsóbban tudtam újonan megvenni mint a Max-ot, ráadásul szerintem videók alapján az X4 képe jobb, legalábbis az én felhasználásomra biztosan.
Nekem sikerült is már betörnöm az X4 lencsevédőjét, szeles időben egy instabil helyre raktam le álvánnyal, másfél méterről esett betonra. Rendeltem aliról párezerért egy másik lencsevédőt, tök egyszerű volt felrakni, most megint jó egy darabig, amíg le nem esik (motorozásnál azért van rá esély, hogy fogom még leejteni).
Egy dolgot nem szeret, a vizet, vagy legalábbis nálam még az eredeti lencsevédőnél is bement alá a víz, így a víz alatti felvételek nem lettek valami jók, meg a sós víz ottmaradt a lencsevédő és a lencse között, ezt mindig ki kellett takarítanom. (Nekem ez nem baj, van másik kamerám is, víz alá inkább a másikat viszem).
Szerintem a menüje, maga a felhasználói élménye is jobb, mint a Gopro-nak, a telefonos appról nem is beszélve, de én a gépes klienst is jobban szeretem, ráadásul ha nem tetszik az insta saját vágó appja, akkor ott a premier plugin.
Ha meg nem jönne be neki később a 360-as kamera gépe, megy 1 lencsés módban is (szoktam így is használni) és szerintem úgy is vállalható a képe, nyilván nem egy GP 13 vagy Action 5 képe van, Hero 9-el tudtam összehasonlítani, annál szerintem szebb képe van. -
vond
MODERÁTOR
válasz
MaCS_70 #6424 üzenetére
Jó az az X4. Csodát nyilván nem szabad várni tőle, de én is elégedett vagyok vele. Vegyél rá egy prémium lencsevédőt (cserélni is lehet, ha megsérül), meg használaton kívül tartsátok tokban, vagy legalább a védő szilikont húzzátok rá.
-
Gyöször
senior tag
válasz
MaCS_70 #6425 üzenetére
Azért nem vennék mérget arra amit dodor mond a kameráról, meg a gopro szoftverről,de ő egy ""profi"" felhasználó, ebből él, insta x4et használ. Van egy videó amikor a szobájában dobálja a góprókat hátra (dodor) azt akartam, de ez hasznosabbnak tűnt.. :-)
Alparnak x3ja van, szereti, de én tengeribeteg leszek ha ilyen videókat nézek. :-)
Nem értem mitől lenne sérülékenyebb az egyik a másiknál.
De én saját véleménnyel nem rendelkezem 360 kamera ügyben. -
Tuninger
addikt
válasz
MaCS_70 #6424 üzenetére
A GoPro optikája is sérülékeny sajnos, nekem volt szerencsém kipróbálni (egy optika karcosat) és zavaró mert a stabilizáció miatt össze vissza ugrál a lágy/maszatos rész a képen.
Vegyél nyugodtan X4-et, SeniorTilla profi szemmel nézi a dolgot, de biztos vagyok benne hogy izgalmasabb használni az Insta360at mint a goprot egy kezdő számára, az app is sokkal jobb, szerintem imádni fogja aki kapja.
szerk: lesz DJInak is 360as kamerája, de még azt sem tudni egyelőre hogy 2025 folyamán mikor jöhet.
-
Gyöször
senior tag
válasz
MaCS_70 #6419 üzenetére
Én ez alapján vettem osmo action 4et. Ha neki jó, nekem is jó lesz.
[ALPARsmoto youtube link]
Ha el tudod viselni dodor fejét 2 percig, akkor
[Dodormotor Youtube link] -
válasz
MaCS_70 #6419 üzenetére
Az insta 2x olyan nehéz és 2x olyan drága. Baromi sérülékeny a két objekítv üvege; konstrukciós hiba, nem lehet máshogy megoldani a 360 fokosság miatt, csak ha 3 vagy 4 lencse lenne. De azt meg feldolgozni lenne nagy feladat. Én a nyaralásra vettem egy X4-et, előtte volt már Gopro maxom (megvan most is) és egy 10 éves kisgyerek lelkesedésével kezdtem el használni. Először mindent azzal vettem, víz felett, víz alatt. Búvártokot is vettem rá, 50 pénz volt. Baaaaromi drága, és xar, mert az összevágásnál bizony látszik nagyon. A reklámokban nem ez volt
A minőség? Megbántam, hogy azt használtam. De nekem rossz véleményem van az AcePro-ról is, most lehet én vagyok a hülye, vagy aki szerint jó, az a vak.
Én a helyedben vennék neki egy Hero Max 360-at, azt olcsón megkapod és uccu neki. Lehet, hogy neki sem jön majd be, mint sokaknak, hogy minden videót utómunkázni kell. Nincs olyan, hogy egyből megnézed a TV-n. Akkor kisebb bukta lesz.
-
Csandi
őstag
válasz
MaCS_70 #6417 üzenetére
A kamera ugyanaz csak a kiegészítők hozzá mások. Általában olyanok, hogy extra rögzítők, stickek, lencse stb. Olyan csomagot vegyetek amire szüksége lesz a tulajdonosnak. Vagy ha vannak már használható kiegészítői akkor olyat amik kompatibilisek azokkal.
A GoPro Max is 360 fokos amit Tilla írt. Én egyiket sem használltam, neten található felvételek alapján bejön az X4, csak nekem nincs szükségem 360 fokosra.
-
-
válasz
MaCS_70 #6350 üzenetére
Ettől sokkal-sokkal komolyabb dolgok vannak amikkel gáz van. TB, adózás, utak, oktatás stb, a DJI-tól legalább kaptál a pénzedért egy jó kamerát, amihez adnak egy jó szoftvert. Ha nem tetszik, itt választhatod azt is, hogy nem veszed meg, nem fizetsz érte. A fent említetteknél nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Egyedi ékszerdobozka
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest